6979
Melyik tápot?
-
#134 Mostanában mindenki ilyen procit+ alaplapot vesz. De tényleg, mindenki, akit hallottam. -
Borg #133 Olvasni kellene, például a cikket ami nemrég jelent meg a főoldalon... -
skristof #132 hali
ilyen gépbe kéne táp...
meg ház sem ártana! :P
amd 2500+ barton, abit nf7-s,2*512 ddr samsung,dvd-r,cd-rw,1db 120as, 8megás seagate winyó, ati 9600xt
mit ajánlotok???
(nekem boltba nagyon ajánlották a 420as codegent, daháát....) -
#131 Meg arra is, ha esetleg a kedves áramszolgáltató valamilyen oknál fogva ad egy nagyobb löket kakaót, akkor sem a géped dől ki! -
icecave #130 BK-350EI APC BACK-UPS 350 VA + telefonos túlfeszültségvédő + SW + (USB int. kábel)
Ezt néztem, van vknek ilyen?
Végülis csak arra kell, hogy ha elmegy az áram, aztán meg hirtelen visszajön, a gép menjen tovább, arra meg jó, nem? -
icecave #129 Én is azokra voksolok, csak érdekelnek a vélemények. -
#128 Az APC cuccai elég jók. Severek mellé is gyakran azokat rakják! -
icecave #127 Tudom, nem idevág, de hirtelen nem találtam a topicját:
szünetmentes tápot vennék, ajánlanátok vmilyet, mert renderelésre fogtam az egyik gépem, és megy egygolytában, de sok az áramkimaradás és elcseszi az egészet!!! -
icecave #126 Hát, így szétnézve Chieftec lesz, 360as, de csak jövöre. Egy R9800hoz kell, amit szintén márciusban veszek.
Szal Köszi! -
#125 300W-os táp (Chieftec/Enermax) nélkül ne próbálkozz R9700/9800-al, mert megbánhatod, ezekhez néha még a Codegen 300W-ja is kevés, ha sok cucc van a gépben. Szerintem egy 300W-os minőségi táp elég, de nem árt a 350-360W sem. Nekem 360W-os Chieftec van, és az R9700-as mellett 2*256MB Kingston HyperX 500MHz-es DDR-t, 3db HDD-t (80GB/7200RPM+40GB/7200RPM+30GB/5400RPM), Athlon XP 2400+ procit, Chaintech 7NJS alaplapot, és 2db extraventit hajt meg. Ehhez a konfighoz a 360W elég, stabil, nem hullámoznak a feszültségek, és stabilan megy a gép. -
ozz #124 SEgitseg kellene:
Chieftes HPC-420-102DF (420W passiv pfc) taprol keresek kepeket meghozza a arrol az oldalarol ahonnan a kabelek kijonnek!
Van valakinek errol a reszerol kepe, vagy legalabb egy hasonlo chieftec taprol?
A neten kerestem de nem talaltam!
koszi
-
#123 Megtisztelsz -
skristof #122 ehh...
bizok benned :P -
#121 Én a 350X et vettem, mert az lett az első, és nem volt szükségem a nagyobb teljesítményre. Az ár/érték miatt lett első, szóval ha kell az a +watt akkor vedd a nagyot, ha számít az ár is és nem kell a +50 akkor jó a kisebb. Ha azt veszed legalább elmondhatod, hogy tesztgyőztes és Chip Tipp -et is kapott a tápod :) -
skristof #120 Coolink AP350X vs. Coolink AP400X???
melyik? -
Borg #119 350W-tól felfele Chieftec, Enermax, Zalman, FSP, amelyikre pénzed van... -
#118 Itt elolvashatod, hogy melyik a legjobb, én azt vettem ami a legtöbb pontot kapta, atomhalk és ha megnézed a gépünk is hasonlít. Csak ajánlani tudom, de a tesztben 26 táp közül válogathatsz. -
skristof #117 hejj
ilyesmi konfigba milyen/mekkora tápot dobnátok bele??:
CPU: AMD Athlon XP 2600+ BARTON
Alaplap: ABIT NF7 (2év) nForce-2,USB 2.0,LAN,6ch snd.
Hűtő: GlacialTech Igloo Silent Breeze II.
RAM: 2*512 MB DDR PC3200, 2 év gar. Kingston CL3 (3-3-3)
CD-RW: 52/32/52x LG
DVD-R: 16/48x Toshiba
HDD: IDE Seagate Barracuda 120GB/7200rpm, 8MB cache
VGA: ATi Radeon 9600XT 128MB, TV-Out+DVI, BBA
Hangkártya: Sound Blaster LIVE! -
#116 Hát én sajna nem tudom. -
icecave #115 Ha valaki tudja a választ a 100. hozzászólásomhoz, lécci irja meg, fontos. -
#114 Aha, akkor a doboz tényleg csak a dobozgyűjtőknek kell, de a procikat még nem is adják valami nagyon faintos dobozban. -
#113 Szal nincs semmi cd meg ilyesmi. A hűtőn van egy fémlapocska, ami elvileg helyettesíti a szilikont, de jobb leszedni és szilikont rányomatni. -
#112 Mondtam, semmivel, gyakorlatilag csak proci+hűtő+intel matrica+egy kis füzetke, ami felesleges+garanciapapír, ami semmire sem jó itthon -
#111 A dobozosban mivel van több?
Használati? Programok? stb.? -
#110 A dobozos procihoz sem adnak semmit a hűtőn + intel matricán kívűl, csak egy kis füzetkét, amiben leírják hogyan kell betenni a procit az alaplapba. Én dobozosat vettem, szóval ez tuti (P4). -
#109 Pontosan -
end #108 aha doboz!=box -
#107 Ha ugyanarra gondolunk, akkor a boxos processzor drágább, mert adnak hozzá dobozt és cd-ket, könyvet.
Ha OEM-et veszel, azaz nem dobozosat, akkor olcsóbb, de csak kis zacsiban kapod + a garanciát. -
end #106 még egy kérdés processzoroknálmi az a box? -
#105 Nem azt mondtam. Csak kicsit segítettem. Értelemszerűen ha 130-150 ezres konfigról van szó, akkor olcsóbb alaplap, kisebb teljesítményű proci, pl. nem 800-as FSB-s, hanem 533, vagy AMD. Vagy Celeron (mondjuk azokra nem tértem ki) és codegen ház.
Én nem vagyok videokártya mániás, tehát nem is írtam end-nek, hogy radeon 9600 alatt ne vegyen. Nekem is 9000 van, igaz laptopban, de nagyon megfelel. -
Chief #104 Ez szerinted belefér a 130-150 ezerbe? -
end #103 kösz ! -
#102 Az alaplap és proci dologhoz:
Háromféle (ma is használt) processzor foglalat van, azaz alaplaptípus: Socket 370 (pentium 3, celeron úgy 400-1200 Mhz-ig), Socket 478 (P4, P4-es Celeron, azaz "P4-re hasonlító" celeron, magyarul 1600- felfelé mhz-ben.)
És Socket A (a mai AMD-k.)
El kell döntened milyen processzor lesz a gépben!
Olyan sockettel rendelkező alaplapot kell venned.
Én a Pentium 4-et szeretem/ajánlom.
A pentium 4-eseket lehet FSB (front serial bus) szerint csoportosítani.
Van 533 Mhz-es és 800 Mhz-es FSB-vel rendelkező.
A 800-as gyorsabb :)
Én vennék egy MSI alaplapot Socket 478-cal úgy 40 ezerért, amin 4/8×-os AGP Van. (ebbe teszed a videokártyát)
És vennék egy P4 2400 Mhz-es procit, ami 800-as FSB-s (ez úgy 50 ezer)
Ezután memória. 512 DDR RAM Samsungot lehet találni 20 ezerét.
Vehetsz egyet, az elég egyelőre.
Az 20 ezer.
Ezután kell ház, amit gyengébbet (azona, codegen) lehet kapni 7 ezerért, vagy egy csúcskategóriájú chieftecet 20-30 ezerért. A Chieftec szebb, jobb minőségű és a tápja nem fog kigyulladni.
Videokártya meg csak pénz kérdés, de én csak az ATI-t tudom ajánlani.
9000, 9200, 9600, amit a pénztárcád enged, és amire szükséged van.
Házat tudsz nézni: www.pcland.hu
Alaplap, proci, memória (Bár utóbbin nem nagyon van mit nézni): www.mistral.hu
Videokártya: www.bluefish.hu -
end #101 Gépet fogok venni,(130-150ezerig)de nem tudom milyen
konfigurációt úgy halottam hogy csak az alaplapnak meg a
procinak kell összepaszolnia,de ez biztos hogy nem ilyen
egyszerű milyen konfigurációt ajál (aki ért is hozzá)
vagy milyen elven kell összerakni hogy jól menjen
a gép?? -
icecave #100 Akkor lehet veszek egyet, amíg nem lesz több mannám...
Ja, tudja vki, mennyit fogyaszt egy 9700PRO, ill. 9800PRO?????
-
#99 Attól függ mire kell, nekem a konfigomhoz teljesen jó, pedig mind a radeonom, mind a procim erősen húzva van. Egyébként lehet, hogy pont eladom majd, mert jobb márkát tudok venni jutányos áron. -
icecave #98 codegen 400Wos tápot szeretnék venni. Tudom, de nincs több pénzem. Azért megbizható??
Nem instabil??? -
#97 na, akkor nyugodtabban fogok aludni a chieftec-el asszem -
#96 ehehe codegen-re lifetime gari, nem semmi :)) -
#95 nagyobb terhelésnéb valszeg stabilabb, a codegen ventilátorai hamar zajosak lesznek, nekem legalábbis ez a 3. táp amiben csapágyas lett a venti. de igy legalább gariban cserélik :D life time lesz a végén, az évenkéni csere miatt :D 300w rol eljutottam 350w is p4 csatlakotóval. :D
amugy más baj nincs codegennel