134
hogyan tudok DVD menüt csinálni?
  • computerguru
    #134
    Szia! Nos azt nem garantálom,hogy a menüt is utólag tudod szerkeszteni,szerintem azt felejtsd el!Az egész anyagot bedobod a Vision Express 4-be és ott úgy szerkeszted meg ahogy te akarod,ott jelölöd meg a jeleneteket,ahol te akarod és olyan nevet adsz neki,amilyet akarsz,és utána pedig csinálhatsz neki akár interaktiv szebbnél szebb mozgó menüt is,én ezt használom már évek óta,jó néhány zenei na és persze film menüt csináltam már vele,csak aki nem ismeri,annak egy kicsit nehezen fog még menni az elején,de bele lehet jönni!. Remélem segitettem?!
  • adamboro
    #133
    Helló!
    Az a problémám,hogy a tv kártyához ezt a progit adták(winfast pvr2) amivel VHS-eket digitalizáltam dvd formátumba fel a hdd-re, de a különböző jeleneteknél nem lehet nevet adni neki, így a készítés dátuma lesz a jelenet címe. No ezt szeretném megváltoztatni, hogyha később megnézem a műsort akkor tudjam melyik jelenet mit takar. A már elkészültek menüjét is utólag szerkeszteném.

    Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám orvosolni a problémát?
    Köszönöm.
  • gordon 24
    #132
    Sziasztok!

    Ugyan a topik nem erről szól, de ha ilyen dolgokat megtudtok csinálni, hátha ebben is tudtok segíteni nekem..

    A dolog nagyon egyszerű, van egy film, ami 2 cd re van bontva, és aviban.

    És ehhez van két felirat file ami 2 cd re van szintén bontva.

    Ebből szeretnék DVD formátumba egy turmixot csinálni.

    Azaz hogy az aviból Video és Audio TS legyen, és a felírat is automatice induljon illetve, ha úgy nem is, de választható legyen..

    Mi a megoldás?

    Előre is köszönöm...
  • Hay
    #131
    Szia-tok.

    Én dvd-re írom ki a zenéimet (mp3-ban) úgy, ahogy Computerguru is írta.
    Mondjuk nálam előadónként van "főmappázva", almappákban az albumok, vagy ha nincs/enek album/mok, akkor az előadó mappájában a számai, amik tetszenek.
    Betéve a házimoziba (Samsung), a bal oldalon jelennek meg a mappák, jobb oldalon a további mappák - ha vannak, ill. a számok.
    A sima dvd-lejátszóban (Orion) ugyanígy van.
    Úgyhogy így menni fog szerintem Neked is.

    Hay
  • computerguru
    #130
    Arra konkrét progit nem tudok,de ha a számitógépen mappákban vannak a zenék,mondjuk kategorizálva,és ha azt kiirod cd-re,akkor az asztali dvd-n általában a bal oldalon látszanak majd a mappák,amelyikre viszed a távszabályzóval a jelet,jobb oldalra kinyitja a mappát és látod a számcimeket,kiválaszt,majd play,ilyen egyszerű,csak ugye a cd-re jóval kevesebb fér,mint a dvd-re,de ha lejátsza az adat dvd-t az asztali lejátszód,akkor semmi gond.
  • attyspocak
    #129
    Köszi!

    A CD-ket el lehet látni valami egyszerű szöveges menüvel, ami a távkapcsolóval léptethető?
  • computerguru
    #128
    Vigyázz,mert az MP3 DVD-ket nem minden asztali dvd lejátszó ismeri fel,a cd mp3-mat viszont mindegyik!
  • attyspocak
    #127
    Sziasztok!
    Szeretnék egy MP3 DVD lemezt csinálni egyszerű szöveges menüvel, amit asztali lejátszóval kéne tudni lejátszatni, távirányítóval vezérelve, léptetve a számokközöt.
    Ehhez kell-e valami extra dolog?
    Kell-e készíteni menüt?
    Ha igen, lehet-e mappákba tenni a fájlokat mondjuk stílusonként, vagy előadónként?

    Elolvastam a hozzászólásokat és leszedtem a Quick Menu Builde magyar nyelvüjét, de roppant bonyolultnak tűnik és nem hiszem, hogy erre találták ki.
    A TMPG DVD Author meg ha jól értettem valamiért duplázta másnak a trackeket.
    Szóval melyik progival lehetne valahogy egyszerűen összeszedetni, hogy milyen mp3-at talál egy mappába stb?
  • computerguru
    #126
    Na erre voltam kiváncsi,tehát ez sem jó,ebből az következik,hogy amit te akarsz,olyan progi nincs!Kénytelen leszel szerkeszteni,valamelyik progival,amit mi ajánlottunk!Nem tudom,miért idegenkedsz a szerkesztéstől,meg a konvertálástól,nincs rá időd? Pedig igazán nem tart sokáig.
  • makinen72
    #125
    Köszi, de ezt a progit is próbáltam már... Ez sem igazán arra készült, amit én szeretnék. Nem akarom a videóimat sem vágni, sem konvertálni, sem tömöríteni, sem szerkeszteni... csak egy nyomorult menüt tenni hozzájuk a lemezre. De erre, és csak erre egyik progi sem hajlandó...
  • computerguru
    #124
    Na erre kiváncsi leszek,hogy boldogul vele?jónak hangzik a progi,én nem találam meg,neked sikerült.Most már csak az kell,hogy beváljon!
  • slylecz13
    #123
    Ez kell neked :)

    http://pcworld.hu/divx-author-15-videoszerkeszto-20071017.html
  • computerguru
    #122
    Ha jól értem,te mindenáron a divx formátumot akarod meghagyni és ahoz menüt késziteni,nos ez nem igen fog menni,mert ilyen progi nincs,nem véletlenül a dvd-hez találták ki a menüt.A neroban is az a menüpont neve,hogy saját dvd készités,azt hiszem ez elmond mindent!Ebbe a progiba beteszel divxet,vagy avit,stb és abból lesz menüs dvd,aminek a konvertálása kicsit tovább tart.Ez függ a mérettől,hogy milyen legyen a menü,a gép gyorsaságától,a videokártyától,ramtól,stb...
    sajnos ez van!
  • makinen72
    #121
    Kipróbáltam egy rakás programot (már csak a Nero Vision van hátra), de egyik sem azt teszi, amit én szeretnék elérni. Van vagy 60 kisvideóm (divx), amit egyszerűen csak ki szeretnék írni DVD lemezre + menü, amivel a kedvem szerinti videót indíthatom. Ennyi. De mindenáron át akarják konvertálni a divx fájlokat DVD-videóvá. Így egy lemezre max. 7-8 videó férne csak, 7 lemezre rá is férne az összes... Divx formában két lemezen elfér minden...
    Hogy lehet, hogy nincs olyan progi, amivel egyszerűen csak egy menüt készíthetek a leendő lemezhez?!
  • computerguru
    #120
    Nero Vision express 4,nekem bevált,sok dvd-t szerkesztettem már vele.
    Lásd 107.
  • makinen72
    #119
    Sziasztok! Segítségre volna szükségem: pár perces avi formátumú kisfilmeket (sci-fi CGI és hasonlók) szeretnék DVD-, animált aktív menüvel ellátva, ahogy a gyári lemezek (intro, a menüben zene, a filmlistából választás lejátszásra, stb.) Meg lehet ezt úgy oldani, hogy a fájlok megmaradnak DivX-ben (avi) vagy DVD formátumba lesz az egész alakítva? Ez is, az is jó, a lényeg, hogy asztali lejátszó szeresse... csak nem ismerem túl jól a programokat, tudnátok ajánlani? Nem ártana magyarított progi, a könnyebb érthetőség végett. Előre is köszönöm!
  • Desiderata #118
    igen, mp4-et is
  • FGB
    #117
    a DVD Flick is átalakítja az avi-kat mpeg-re?
  • Desiderata #116
    most DVD Flick-et próbálom, jó mert ingyenes, csak amikor menü nélkülire állítom akkor nem tudok léptetni az egyes fejezetek között
  • FGB
    #115
    de ez a DivX Aruthor pont azt csinálja ami nekem nem jó, nekem nem az kell hogy készitsen egy fájlt, mert azt nem tudom az asztali gépen lejátszani.
    Én azt szeretném, ha DivX maradna a film és a filmekhez készítene menűt amit az asztali lejátszóban használni is tudnám.
  • computerguru
    #114
    Akkor nézd meg ezt az oldalt:

    http://www.videohelp.com/tools/DivX_Author
  • FGB
    #113
    DivX filmekhez menüt még mindig nem lehet készíteni, úgy hogy ne egy avi fájl legyen az egyész, asztali lejátszón lehessen választani a filmek közt a készített menüből. És meg maradjanak a divx-ek ne konvertálja MPEG-be?
  • computerguru
    #112
    Divx-et is tud,meg xvid-et is stb...Nekem ez a legegyszerűbb progi,tulajdonképpen nem kell beállitani semmit,végzi a dolgát autómatikusan.
  • Desiderata #111
    az volt a gond hogy nem csak avi a forrás, 5(!) programot próbáltam ki
    végül a AVS DVD Authoring vált be
  • computerguru
    #110
    Divx To DVD Converter. Én ezt használom már évek óta,nekem bevált,kb.: 1 óra 15 perc alatt csinál avi,vagy divx-ből dvd-t,persze ez az idő gép függő is.
  • Desiderata #109
    Xilisoft avi to DVD converter nálatok is nagyon lassú? esetleg valami alternatíva?
  • zhal
    #108
    Sziasztok,

    Megsérült az egyik vob fájl a biztonsági mentésből, szerencsére a négy darab 1 GB-os fájl nem, csak egy 130 MB-os. Milyen szoftvert tudnátok ajánlani, hogy a DVD lemezre való fájlokat (nem értek hozzá, csak azt látom, hogy most a dvdshrink hiányolja a sérült fájlt) újra konzisztenssé tegyem a hiányzó fájl nélkül (hogy aztán tudjak belőlük egy szabványos DVD lemezt készíteni)?

    Kösz előre is.
  • computerguru
    #107
    Vision Express 4, én ezzel készitem a zenei dvd-imet(klipek összerakása,egybefésülése,menü készités,effektek,hang kicserélése,normalizálás,átusztatás,stb...)
  • rizzo131
    #106
    valaki tud mondani egy program nevet?
    amivel lehet menü-t készíteni
  • trafo7
    #105
    Sziasztok!
    Van egy filmem (Az álom tudománya) 2féleképpen:
    1. magyar menü, magyar,angol hang, magyar felirat
    2. angol menü, angol hang, angol, spanyol, francia felirat

    A kérdésem: meg lehetne-e azt csinálni, hogy egy főmenüből lehetne kiválasztani, h a magyar v az angol menü jöjjön be? (úgy, h a film csak 1szer lenne rajta a lemezen, az összes felsorolt hanggal és felirattal)

    Előre is köszönöm.
  • gilgames94
    #104
    Hy!

    Nekem az lenne a kérdésem hogy van egy dvd filmem és a menüjét át szeretném alakítani. Pontosabban a nyelvkiválasztó részben átneveni az eggyik nyelvet, mert kicseréltem az angol nyelvet magyarra és szeretném megcsinálni hogy átnevezem magyar 2.0-ra hogy ne az english 2.0-ra kattintva legyen magyar nyelv, csak nem tom hogyan és milyen programmal kell megcsinálni ezt és ebben szeretnék segítséget(vagy tippet)kérni!

    Előre is köszönök mindent!
  • lpmaskmancick
    #103
    avi filmekhez nem tudsz menüt csinálni
  • terencehIII
    #102
    hello
    Lenne egy kérdésem
    Van 4 db avi filmem amit kiszeretnék írni dvd re de ugy legyen egy menüje,de ugy hogy ne konvertálja át dvd re
    TMPGEnc-el probáltam -sikerült is megcsinálni a menüt amilyenre akartam de a végén a 4.3 Gb ból valami 6 ot csinált ----tud ebbe valaki segíteni vagy valami programot ajánlani amivel csak menüt lehet készíteni dvd hez
  • Richard90
    #101
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan tudnám megoldani, hogy egy tracken belül, folyamatosan menjen a háttérzene lejátszása és lapváltás utána ne kezdje elölről.
    TMPGEnc Authoring Works 4-et használok.
  • drob
    #100
    nem fogják tudni megoldani a kívánságod még így karácsony előtt sem a progik, minden menü v. jelentválasztásos oldal olyasmi mint pl egy régi html oldal, klikk és tölt mindent...
    (*menjen) ;) :)
  • fritzy0313
    #99
    Sziasztok! animált menüt szeretnék készíteni (vagyis próbálkozok), és úgy képzeltem el a dolgot h egy kb 40 mp-es klipp alatt egy 40mpes számocska megy, és ez folyamatosan ismétlődve minden oldalon. Ez mind szép és jó, eddig még nekem is sikerült megcsinálni, csak az a gond, hogy amint rákattintok pl a jelenetválasztásra újraindul a cucc :S azt meg lehet vhogy csinálni h mikor elindul a menü, az folyamatosan mennyen? akkor is ha a jelenetválasztásra klikkelünk?? TMPGEnc DVD Author 3-ba dolgozok, leginkább ha tudja vki h abban meglehet az lenne a legjobb, de mindenre nyitott vagyok :)
  • drob
    #98
    photoshop és a #93 hsz.
  • McReay
    #97
    Nekem olyan gondom lenne,hogy AVI-ból átkonvertálok DVD formátumba egy filmet és egy szuper kis menüt akarok hozzá szerkeszteni,ami animált,mint egy original DVD!
    Hogyan tudnék ilyet csinálni,van hozzá valamilyen segédprogram?
  • drob
    #96
    nem kell feladni egyből, elakadnál írsz, válaszol valaki, befejezed... :D
  • tevee
    #95
    Nagyon szépen köszönööm! ;) Teszek egy próbát, ha sikerül akkor örökre hálás leszek, ha meg nem, akkor meg elkönyvelhete, hogy ezt is elcsesztem XD
    Mégeccer köszi :D