341
HOGYAN TARTSAM MEG A BARÁTOMAT?
  • RedDragonist
    #341
    Ez tiszta igazság!
  • Adamcsaka
    #340
    Tarsd meg úgy, hogy közben nem akarod birtokolni.
  • boleron1
    #339
    Igen, az ember nem csak úgy társaslény, hogy vannak barátai meg jár valakivel, hanem állandóságra is vágyik, mert sokáig van varázsa annak, hogy változatos és lekötöttségmentes az élete, de egy idő után elege van abból, hogy állandóan randira jár, és állandóan valami programot is csináljon, hogy ne csak üres dolgokkal teljen az ideje, amíg az éppen esedékes illetővel jár. Hosszabb távú vágyai vannak, amihez elengedhetetlen a biztos és stabil párkapcsolat, függetlenül attól, hogy lesz-e gyerek vagy nem.
  • piros mogyi
    #338
  • IXEMGabeo
    #337
    hosszu eveken at tarto szingliseg utan mondhatom, kibirhato a szingli let, de egy ido utan mindenki vagyik a szeretetre, megbecsulesre az anyagi erdekeken tul, miota kapcsolatban vagyok sokkal jobb a lelkivilagom es ez az ami szamit az egyennel
  • boleron1
    #336
    Nézd kedves Pirosmogyi!

    Van közélet, és van magtánélet. A kettő összefügg még akkor is, ha a magánéletnek vannak sajátos viszonyai. A közélet által diktált, elvárt viselkedésformák, magatartásformák kihatnak a magánéletre is. Ilyen pl. a párkapcsolat. Részben magánjellegű, de van közéleti, társadalmi vonzatai is. Ez csak egy szelete a társadalmi együttélésnek, ezért nyitottam a Quo Vadis topikot, amelyik szélesebb értelemben tárgyalja a társadalmi viszonyokat nők és férfiak viszonylatában. Betettem egy riportrészletet is mely arra utal, hogy háttérbe szorultak a férfiak, a nők lekörözik őket, a férfiak elbátortalanodtak és a megváltozott viszonyokban nem találják a helyüket, miközben a nők egyre magabiztosabban már-már fordított alá-felérendelő viszonyba kerülnek, mint a klasszikus patriarchális társadalomban, ahelyett, hogy mellérendelő viszony alakulna ki. Ezzel a problémával kapcsolatban rengeteg cikk, tanulmány jelent meg, tehát létezik egy általános jellege, akkor is, ha a társadalmak nagyobb része még mindig a korábbi férfi-nő viszonyokat kultiválják a magánéletben. A közéletben ez a viszony eltolódott és a közéletben az azt meghatározó rétegek diktálnak. Ott pedig a kisebbségben lévő, a hagyományos viszonyokkal elégedetlen, önmagukkal is elégedetlen nők diktálnak, mögéjük pedig beállt a politikai és gazdasági hatalom képviselte is és erősen támogatja a MeToo és hasonló szélsőséges nőmozgalmakat is meg az LMBTQI mozgalmat is, holott kisebbségben vannak. Ugyanígy van ez A BLM-el is. Mindegyik mozgalom csoportjai kisebbségben vannak, mégis a többségi társadalom szorul vissza. Vagyis a liberális, eredetileg többségi demokrácia elcsúszott egyfajta klasszikus, kisebbségi demokrácia felé. Én azért indítottam a topikomat, hogy ezt megvitassuk, ki hogyan látja ezt a problémát. Nem velem kellene hát vitatkozni, hanem a topik felvetésével és az azt kísérő linkben megadott véleménnyel. Nem kell engem bátortani, nem vagyok félénk, sőt túlélő vagyok. Inkább a fórum tagjait vagy nem érdekli a téma és a probléma, vagy ők nem emrnek véleményt mondani. Bármelyik áll fenn, én csak sajnálni tudom.
  • piros mogyi
    #335
    Hiába beszélgetünk itt is meg a másik topikban is értelmes dolgokról, nem jön a nagyközönség. Szóval ezért is javasoltam, hogy kicsit konkrétabb kevésbé elvont módon folytassuk. Nem piszkálni akarlak ezzel, csak bátorÍtani.
  • boleron1
    #334
    Egyrészt elméleti annyiból, hogy a jelen társadalmi problémák elmélet által alkotott ideológia gyakorlati leképződése. Másrészt leírtam a Quo Vadis topik bevezetőjében hogy miről beszélek. Az érvényes erre a topikra is.

    Ha már konkrétum, akkor legalább legyen reális, és ne torzított, mint az általad felhozott példa mint a jobboldal által alkotott új embertípus, mert ilyen nem létezett, nem létezik.
  • piros mogyi
    #333
    "Térségünkben én sem látom olyan sötétnek a helyzetet, de kérdés, mennyire fog hatni ránk mindaz, ami Nyugaton történik."

    Mire gondolsz konkrétan? Mi történik nyugaton, ami nálunk még nincs jelen?
    Tessék mindig konkrét dolgokról beszélni. Nagyon elméleti sikon maradtál.

    Utoljára szerkesztette: piros mogyi, 2021.01.11. 19:24:56
  • boleron1
    #332
    Már bocs, de én általános, jelenkori társadalmi jelenségről beszélek, s ez még nem annyira érinti a térségünket. Nitzsche idealisztikus embertípusa sosem valósult meg ő emberfeletti emberről beszélt, megvetette a tömegembert és tömegtársadalmat, szélső anarchista volt, nem jobboldali. Sőt Hitler nemzetiszocializmus is baloldali volt, ahogy az elnevezésében is benne van nemzeti baloldali volt. Más kérdés, hogy a németeket állította be úgy mint az emberi faj übermensche. Ne essünk abba a tévedésbe, amibe Hitler ideológusai és Lukács György is esett, mert abban Hitler ideológusai is, Lukács György is tévedett, hogy Nietzsche készítette elő a fasizmust és mindenekelőtt a német nácizmust. Ha Nietzsche sohasem él, és ha él, sohase gondol az Übermenschre és a Herrenmoral-ra, a történelem akkor is kialakítja a fasiszta rémuralmat. Nem ő volt az ok és nem Hitler az okozat, de az egyre zavarodottabb elme a XX. század készülődő káoszában megsejtette azt az egyik lehetőséget, amely azután a német történelemben megvalósult. Nem szerencsés keverni a fogalmakat és ideológiákat.
    Térségünkben én sem látom olyan sötétnek a helyzetet, de kérdés, mennyire fog hatni ránk mindaz, ami Nyugaton történik. Ami odát zajlik, az nem nevezhető jónak, de ettől függetlenül nem a fiatalság tehet arról, hogy a társadalomban az emberi kapcsolatok ennyire zavartak lettek. Ami odaát már-már divat és követendő, az nálunk még csak szőre mentén jelent meg,
  • piros mogyi
    #331
    Nem feledkezhetünk meg Nietzsche munkásságáról sem. Nem csak a baloldalon, jelent meg az új ember. A náci ideológusok is legyártották ugyanazt.
    A filozófálâson túl, én nem látom olyan sötéten a helyzetet. Az emberek még szorgosan próbálkoznak a párkapcsolat kialakításâval.
    Lehet, hogy csetlenek-botlanak közben, de törekszenek arra is, hogy adjanak.

    Olyan negativ vagy, nem mintha nem lenne rá okod, de tessék észre venni a jót is.
  • boleron1
    #330
    Szia!

    Az új embertípus kialakítása már az ókorban is foglalkoztatta a nagy gondolkodókat, de nem akarta senki szándékosan, tudatosan, erőszakkal megteremteni azt. Az első ilyen kísérlet a kommunista rendszeré, ideológiájáé volt, ahol kísérletet tettek egyfajta új szocialista embertípus kialakítására, ami sikertelen volt, ahogy Kádár anno meg is jegyezte, az emberek semmit nem változtak. A témával sok filozófus gondolkodott már a középkorban is a felvilágosodás óta, sőt konkrét elméletek is születtek, az egyik megvalósítása épp napjainkban folyik. Kétségtelen azonban, hogy elsősorban a gazdasági elit érdeke volt ez, de ehhez csatlakozott a politikai elit is miután a gazdaság és a politika szereplői összefonódtak, sok politikusnak vannak gazdasági-üzleti érdekeltségei. Ez hozta létre a neoliberális gazdaságpolitikát is, Reagan és Thatcher ezt képviselte, természetesen közgazdászok és politikusok karöltve támogatták ezt.Ehhez viszont ki kellett alakítania fogyasztói társadalmat, melynek érdeke hogy mellőzze a közösségi érdekeket, csak egyéni érdekek érvényesüljenek a kínálat érdekének megfelelően. Ezért lényeges az individuum kihangsúlyozása. Ez a szélsőséges individualista társadalom azután már engedelmes lesz annyira, hogy a magánéletben, a párkapcsolatokban is megjelenik a kizárólagos önérdek amikor csak az egyén számít, a közös nem. Két ember már párként is individuumként áll egymással szemben, így azután a párkapcsolatok fellazultak, kiüresedtek, tartanak ameddig tartanak...
  • piros mogyi
    #329
    A topik alaptémájától már régesrég elkanyarodtunk. De ez itt nem akkora baj. Én is szívesen filozofálok.

    Az újfajta embertipus szerintem is kitermelődik, de nem a filozófusok által, sokkal inkább a gazdaságot irányitó szereplők által.
  • boleron1
    #328
    Most őszintén, ennek mi köze ahhoz, hogy valaki azt kérdezte, hogyan tartsa meg a barátját? Ha nem tudja önmagáért önmaga valóságában megtartani, akkor talán el kell(ene) engednie...

    Ami a nagytestvért illeti, egy indián törzsfőnök lenne, avagy épp USA, akinek kistestvére Nagybritannia? Mert ha Orwell főszereplőjére gondoltál, akinek legfőbb, gyűlölt ellensége Emmanuel Goldstein, akkor ilyen nagytestvér inkább Nyugat-Európában található, ahol a modern demokrácia kezd felbomlani, és egyfajta kisebbségi diktatúrává válni, melyhez a politikai-gazdasági hatalom is társul. Térségünkben, Közép-Kelet-Európában nem ismerek olyan nagytestvért, aki a párkapcsolatokat szabályozná. Ez valami ideológiafajta, de ideológiákkal nem foglalkozom, nem sok közük van a való világhoz. Többnyire ideológusok, filozófusok fáradoznak azon, hogy újfajta embertípust hozzanak létre, ami nekik és fantáziájuknak megfelel:) Az ideológia nem a társadalom szerves, alulról történő fejlődése....
  • csintalanul
    #327
    Attól a nagytestvértől, aki a párkapcsolatokat is leszabályozná, csak hogy megfelelően működjön a hangyaboly.

  • boleron1
    #326
    Igen, a hangyaboly szervezetten működik, s ha beletaposnak, akkor ez szétesik, felborul. Ugyanúgy, ahogy a társadalom is, ha szervezettsége szétesik. A hangyaboly és az emberi társadalom is hierarchikus, melyben megvannak az egyének szerepei, feladatai. Legyen az demokrácia vagy diktatúra. Enélkül nem működne. Bizonyos társadalmi szabályok az egyénekre is vonatkoznak, még a magánéletben is. Ezen belül már magánügy, hogy egy párkapcsolatban két ember hogyan működik együtt, de mind a a társadalmi szabályok, mind két ember közötti szabály kölcsönhatásban van egymással.

    Milyen nagy testvértől kellene félnem?
  • csintalanul
    #325
    A hangyaboly nagyon fejlett szabályok szerint működik.

    Szerinted a párkapcsolatainknak is konkrét szabályok szerint kellene működnie? Milyen mélyen lehetne ezt leszabályozni?

    Nem félsz a nagy testvértől?
  • boleron1
    #324
    A világ, sz emberiség világa mindig is változott, leginkább a körülményei, a társadalom, és vele az emberek közti kapcsolatok is. De kérdés, hogy mindig jó felé változnak-e a körülmények, s jó felé haladnak-e az emberi kapcsolatok lehetőségei? Jó-e az, ha az emberi kapcsolatok felszínesek, átmeneti időre vonatkoznak, vagy tartalmasak, és hosszú időre szólnak. Jó-e az az irány, amit a szingli életmód képvisel, melyben vannak barátok, vannak haverok, vannak mindenféle kapcsolatok, de hosszabb távú kapcsolat két ember között nem alakul ki, ma ez a szeretőm, holnap egy másik....s végül mindenki rájön, hogy valójában magányos marad. Tehát fontos-e a kapcsolatok minősége, tartóssága, vagy nem? Végül is minden ember a többihez van kötve, vannak társadalmi kapcsolatok, de van magánkapcsolat is. A magánkapcsolat, két ember életközössége, legyen az házasság vagy csak élettársi kapcsolat, a legkisebb egység, amiből a társadalom áll. Ha ez nem működik, akkor olyan lesza társadalom, mint egy hangyaboly.
  • csintalanul
    #323
    Két dolog merült fel bennem a topikkal és az utolsó két hozzászólással kapcsolatban:

    Nagyon gyorsan változó világban élünk. Mi is változunk, és a többi embertársunk is, akikkel együtt rójuk ezt a planétát. Ebből adódik, hogy a kapcsolataink is változnak. Ha megpróbáljuk megállítani az időt, akkor egy idő után azt vesszük észre, hogy a másik már nem az az ember akivel megismerkedtem. Ez pedig töréshez vezet. Ha veszem a fárdatságot megismerni és figyelemmel kisérni a másikat, az sem garancia arra, hogy a kapcsolat a régi fényében fennmarad.

    Akkor a kettes gondolat: A 318-as hozzászólóval értek eggyet, mindenki a saját kertecskéjét kapálja és örüljetek egymásnak.
  • boleron1
    #322
    Szóval az emberi kapcsolatok sosem könnyűek, és ritka az "első látásra szerelem"-ből a tartós, egy életre szóló kapcsolat. Minkét félnek kell a másikhoz alkalmazkodnia, mindkét félnek el kell fogadnia azt, ami a másikban más, és abban, ami a közös létet erősíti, abban meg kell egyezni. A legtöbb kapcsolat szerelemből születik, az elsősorban külsőség, és elég hamar el is múlik, ami varászos, megszokottá válik. Ha nincs mögött belső tartalom, amit értékelünk, unalmas lesz.
  • boleron1
    #321
    Hagyj meg neki bizonyos szabadságot, és ez viszont is érvényes. Nem kell bolhából elefántot csinálni:
  • Armagedown
    #320
    Szerintem elég, ha tudod, hogy mik a legfőbb vágyai, és azok szerint éltek
  • 0Fritz0
    #319
    Mikor valaki iránt érzel valamit (Ez most nagyon konkrét volt ), hajlamos vagy szelektíven "látni" a világot.
    Sokszor láttam már olyat, hogy csak az egyik fél "érzett", míg a másik csak olyanokat mondott ha megkérdeztem, hogy "megszokás","elvagyunk"... S szerintem pont ez a baj, mert ha csak az egyik fél szerelmes igazából, akkor nem nagyon is akarja észrevenni azt a szomorú tényt, hogy a társa az iránta érzett "szerelmét" nyugodtan hívhatnánk az idő által létrejött "megszokás összetartó erejének".
  • Kandurex
    #318
    Örüljetek egymásnak

    SZVSZ minden kapcsolat egyedi és nem lehet tanácsokat adni ill. kapni.
  • [HUN]PAStheLoD
    #315
    ez nekem új de nagyonjó :)))
  • mozesapo
    #314
    Detto nálam is. Ő nemrég diplomázott, mindent megtettem, hogy sikerüljön neki, + az elmúlt években is mindig, hogy sikerrel vegye az akadályokat a suliban. És mindent megkapott, amit csak adni voltam képes, de főleg szeretetet, érzelmeket. És ez a lényeg, ha adtam bármit ajándékba, soha nem vártam viszonzásul semmit, mert nekem ajándék volt minden perc mit velem töltött, de ezt valahogy a 4 év alatt igazán nem tudta felfogni. És ezt a nők többsége nem fogja fel soha. S mikor nekem lenne szükségem az ő segítségére, támaszára, szakít. így utólag sajnálom, hogy én nem voltam olyan önző mint ő, talán akkor egy kicsit másképp alakultak volna a dolgok.
  • Arch
    #311
    #306 és #307

    sz.gery1, ezt nem csak a nőknek kéne mondani, tudni, csinálni. NAGYon sok pasi van, aki ezeket szintén nem veszi figyelembe...
    Egyébként egyetértek.
  • zakika
    #310
    mar biztos megunta a sok dumat

    marad a sex
  • Gladiator
    #309
    na, catherine mér nem ír? csak nem gyógyszer...
  • Buddy
    #308
    a 12.-es nagyon tetszik :)
  • Faki
    #305
    Hát de ez nagyon ottvan. Ezt óriásplakátokon kéne kiplakátolni :)
  • Dzsini
    #304
    valaki jol elrontotta az eredetit:

    [ISO-8859-2] FÉRFIKIÁLTVÁNY

    FÉRFIKIÁLTVÁNY (most már mindörökre!)
    Nok, kisasszonyok, barátnok, jegyespár noi tagjai,feleségek, asszonyok és minden bizalmas noi egyed!
    1. Ha úgy gondolod, hogy kövér vagy, valószínuleg ez így is van! Ne kérdezz, elhallgatom a választ.
    2. Ha valamit akarsz, elég, ha egyszeruen megkérdezed. Hogy valamit tisztázzunk: mi egyszeruek vagyunk. Mi nem értünk semmilyen hülye, indirekt kérdést. Indirekt kérdések nem muködnek! Mondd egyszeruen, mit akarsz.
    3. Ha valamit kérdezel, amire nem vársz választ, ne csodálkozz, ha kapsz rá olyan választ, amit nem akarsz hallani.
    4. Mi egyszeruek vagyunk. Ha megkérlek arra, hogy nyújtsd át a kenyeret, nem mást kérek, mint azt. Az nem szemrehányás, ha ez nincs az asztalon. Ennek nincs semmilyen eltitkolt jelentése. Mi tényleg egyszeruek vagyunk.
    5. Mi egyszeruek vagyunk. Semmi értelme azt megkérdezni, hogy mire gondolok! 96.5%-ban a férfiak a szexre gondolnak. Nem, nem vagyunk megszállottak, ez egyszeruen az a dolog, ami nekünk tetszik.
    6. Mi egyszeruek vagyunk. Néha nem gondolok rád. Ez nem rossz. Kérem, próbáld megszokni! Kérlek, ne kérdezd, hogy mire gondolok, mert ez azt jelentené, hogy hajlandó lennél politikáról, gazdaságról, filozófiáról, fociról, piálásról, cickókról, hátsókról és autókról beszélni.
    7. Péntek/szombat/vasárnap=sok kaja=barátok=foci a tévé elott=sör=rossz kedv. Ez olyasmi, mint a telihold vagy apály, dagály. Ez elkerülhetetlen!
    8. A bevásárlás nem okoz örömet, és nekem soha nem is fog örömet okozni!
    9. Ha valahova elmegyünk, mindegy milyen ruhát hordasz, az nagyon jól áll neked. Megígérem!
    10. Van elég ruhád és elég cipod. Az üvöltözés zsarolás. Az, hogy kiforgatsz a vagyonomból, számomra nem egy szerelmi bizonyíték.
    11. A legtöbb férfinak 3 pár cipoje van. Ismétlem: mi egyszeruek vagyunk. Hogy jut eszedbe olyasmi, hogy fogalmam lehet róla, hogy a 30 pár cipod melyike illik a legjobban a kiválasztott ruhához?
    12. Egyszeru válaszok, mint pl. igen vagy nem elegendoek, mindegy mi volt a kérdés.
    13. Ha valamilyen problémád van, elég, ha megkérsz, hogy segítsek a probléma megoldásában. Ne kérj arra, hogy sajnáljalak, mint a barátnoid.
    14. Azok a fejfájások, melyek 8 napig tartanak, azok nem fejfájások! Menj el az orvoshoz!
    15. Ha mondok valamit, amit kétféleképpen is lehet mondani, és a kettobol az egyik megnyugtat vagy elszomorít, akkor mindig a másikra gondoltam.
    16. Minden férfi csak 16 színt lát. A barack nem szín, hanem egy gyümölcs.
    17. Nekünk annyira tetszik a sör, mint nektek a kézitáska. Ti sem értitek, mi sem értjük.
    18. Ha megkérdezem toled, hogy mi a baj, és te azt mondod, hogy "semmi", ezt elhiszem neked, és úgy teszek, mintha minden rendben lenne.
    19. Ne kérdezd: "Szeretsz még?" Legyél benne biztos, hogy már nem lennék melletted, ha ez nem lenne igaz!
    20. Az osi igazság a legkisebb bizonytalanság esetén is, mindegy, hogy mirol van szó: Válaszd a legegyszerubbet!
    Mi tényleg egyszeruek vagyunk!!!

    KÉREM, HOGY EZT A KIÁLTVÁNYT ANNYI NO KÖZÖTT TERJESSZÉTEK, AMENNYINÉL CSAK LEHET, HOGY VÉGRE MEGÉRTSÉK A FÉRFIAKAT, MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ!
    KÉREM, HOGY MINÉL TÖBB FÉRFINEK IS KÜLDJÉTEK EL, HOGY TUDJÁK, HOGY A SAJÁT KÜZDELMEIKBEN NINCSENEK EGYEDÜL
  • Breki33
    #303
    nana a béka fenekét kérem békén hagyni

    állítólag jó fenék az P
  • Cat #302
    állat levelet találtam a neten :D

    "Kedves Szerelmem!

    Kapcsolatunk zökkenomentességét biztosítando, ajánlatosnak tartanám részedrol a
    kovetkezo 20 pont tudomásul vételét és betartását:
    1. Nagy lány vagy már. Tanuld meg a WC-deszka használatát. Ha fel van hajtva,
    akkor hajtsd le. Hallottál engem egyszer is nyavalyogni amiatt, hogy le van
    hajtva???
    2. Próbálj meg együttélni azzal, hogy nem mindig csak Rád gondolok.
    3. A - nem fizikai fájdalom által kiváltott - sírást automatikusan
    zsarolásnak veszem a részedrol.
    4. Ha akarsz valamit, akkor mondd ki egyenesen. A finom célzás nem elég, sot, a
    durva se! MONDD KI!!!
    5. Nem emlékszem a dátumokra. Ezért jelöld be a szülinapokat és évfordulókat a
    naptárban, és többször szólj is a jeles alkalmak elott.
    6. Amint tudod összesen 3 pár cipom és 6 pólóm van. Mibol gondolod, hogy ki
    tudom választani az a cipot a te harmic
    páradból, ami megy a ruhádhoz???
    7. Az "igen" és a "nem" szerintem teljesen elfogadható válasz majdnem minden
    kérdésre.
    8. Csak akkor gyere hozzám valamilyen problémáddal, ha azt akarod, hogy segítsek
    megoldani. Én erre vagyok rendszeresítve. Ha csak együttérzést vársz akkor
    fordulj bizalommal a barátnoidhez, mert ok meg arra...
    9. Bármit is mondtam vagy tettem évekkel ezelott azt mostani
    vitákbanmár nem ér elorángatni. Legyen mondjuk 1 hét a
    kapcsolatunkban az elévülési ido.
    10. Ha azt gondolod magadról, hogy felszedtél egy pár kilót, akkor az
    valószínuleg úgy is van. Ne kérdezd meg tolem. Úgyis elmismásolom a választ,
    vagy hazudni fogok.
    11. Ha valamit mondtam, és azt kétféleképpen tudod érteni, és az egyik
    elszomorít vagy feldühít, akkor a másikat értettem.
    12. Vagy azt mondd meg, hogy mit csináljak, vagy azt, hogy hogyan. A kettot
    együtt sose. Mert ha tudod, hogy mit és
    hogyan kell megcsinálni, akkor csináld meg magad!
    13. Tedd túl magad azon, hogy a kapcsolatunk sose lesz olyan többé, mint amilyen
    az elso két hónapban volt, amikor
    elkezdtünk járni.
    14. A férfiak 16 szint érzékelnek, mint a Windows alapbeállitása. Nekünk a
    mályva az egy virág, a narancs meg a barack pedig gyümölcsök, és nem szinek. A
    bézs-rol meg még mindig nem tudom, hogy mi a fene lehet...
    15. Nem vagyok gondolatolvasó és nem is leszek soha. És ezen képesség hiánya nem
    bizonyiték arra, hogy hogy
    egyáltalán nem érdekelsz.
    16. Ha megkérdezem toled, hogy "mi a baj?", és erre te azt válaszolod, hogy
    "semmi", akkor hiába tudom, hogy van
    valami bajod, nem kerdezem meg ujra. Hatha ezzel meguszom, hogy elmondd.
    17. Ne tegyél fel olyan kérdést, amire nem vársz választ. Ha mégis ilyet tennél,
    akkor viszont készülj fel egy olyan egy
    válaszra, amit végképp nem akartál hallani.
    18. Ha kimozdulunk otthonról, tök mindegy, hogy mi van rajtad!
    19. Elég ruhád van!
    20. Túl sok cipod van!

    Köszönöm, hogy ezt elolvastad. Igen, tudom, hogy ma este a kanapén kell majd
    aludnom. De tudod mit, nem is bánom. Majdnem olyan izgi, mint kempingezni.

    Üdvözöl: a pasid"
  • batman
    #300
    ezért kár volt beírnod...
  • Unknow
    #299
    Ekkora kamu topikot bazze:))))))
  • I.C.ram
    #298
    Catherine: Egy képet nem akarsz berakni magadról? :) Csak kiváncsiságból. :)
  • Kandurex
    #297
    Igaz:) vodka az igazi!
  • HuAn82
    #296
    Velem Vodkát itattál basszus!!!
  • batman
    #295
    A végével egyetértek maximálisan, és fejet is hajtok, de csak az önérzeti vonalon :)