30
Mi a faaaasz?
-
[Walaki]D`Lair #30 amúgy nem kis tunningal van +fejelve....:D -
TheZsenyka #29
Szerinted mi az a PCI BUS??? Ha azt gondolod hogy a PCI bus a fehér foglalatokból áll... -
#28 az igaz, hogy pci eszközként kezeli a bios a southbridget is, i/o controller hub ként, és igy az összes rá csatlakozó eszközt. viszont akor sem a pci bus ra csatlakozik :D -
TheZsenyka #27 Na, Lalee, ne legyél már ilyen pippantyú. Inkább indítsd el a Sisoft Sandra-t és kattints a 'PCI,AGP,Cardbus Buses Information' ikonra (kártya szimbólum). Nézd meg mik jönnek fel PCI bus-on...
Ami az 5900-et illeti, ez talált... -
[Walaki]D`Lair #26 gyaaa...komóóóóóly? hát méééég ilyeeet.... -
#25 :DD -
#24 most mit na :D ez a tábla szerint a lan is külön csatornát kapott...
honan tudja az ember az igazat ha f@szságokkal tömik a fejét :D elvégre te is vettél fx5900 et :D -
TheZsenyka #23 Lalee... Naaa... amúgy a 875-ös lapokkal jött be pl. az integrált hálózati kártya dedikált csatornán történő csatlakoztatása (CSA). De még így sem 100%-os a hálózati eszköz szeparáltsága a PCI busztól. -
#22 sztemis -
Borg #21 Az ALC650 egy meglehetősen különálló chip az alaplapon, szal max a blokkdiagramon emlitik egy kalap alatt:)
De még ha integrálva lenne is, akkor is PCI eszközként csatlakozna. -
Fam #20 ebből jól látszik, hogy a déli híd milyen leterhelt -
#19 illetve south az a north :D -
#18 furcsa lenne ha az integrált hang pci buszon kapcsolodna...
inegrálva van a northbridge be.
itt a 845pe blockdiagramja, ha jóltudom ez az alaplap ezel van megáldva
-
Fam #17 kira lenne, ha mondjuk a lan, hang, sata, stb mundjuk madzagon kommunikálnának, egyből lehetne frankó cuccokat rakni a pci buszba:)
-
TheZsenyka #16 "PCI busz meg 34MHz-en "rombol", de amúgyis alaplapi hangkártya, szal annyira nem befolyásolja ezt..."
Miért, szerinted az alaplapra integrált hangkártya dedikált buszon tolja a cuccot??? Az is a PCI-on van, te. Csak azért mert nincs "kártya alakja" attól még valahogy rá kell csatolni a rendszerre :D -
#15 Nekem is néha elmegy a hangom, de akkor egy kis Halls cukorka segít.
-
Fam #14 kicsit tényleg késői a válasz, de talán erre szolgál a "válasz erre", ami ugye kijelzi, hogy mire ment a válasz:) -
#13 Szerintem Fam arra gondolt, hogy a ventit húzza ki, vagy cserélje le, és ez ugye nem hülyeség! -
#12 jók ezek a végig sem olvasuk mit irt a másik válaszok :D -
Fam #11 inkább húzd ki a csatiból, vagy cseréld le -
#9 Mindenkinek mondom: Azért néha egy friss driver és DirectX telepítés is csodákat művel a hanggal! -
#8 Ez van?!:) -
#7 Nekem is csinál ilyet! De csak a bf42 alatt szokot vagy amit mondjuk nem bír a gépem! -
TheZsenyka #6 Figyelj Lair, szerintem az, hogy tollal megakasztottad a chipset hűtőbordáját, eleve hőtorlódást okoz. Az, hogy meg is fejelted egy kis tuninggal, nem javít a dolgon (még több hő keletkezik), csak fokozza a melegedést... amúgy legvalószínűbbnek a következőek látszanak:
- túlmelegedés
- IRQ ütközés
- PCI BUS frekvencia jelentős eltérése (pl. 40MHz-en romboló PCI BUS)
Nem valószínű, hogy driver hiba. -
TheZsenyka #5 -
#4 nekem is volt olyan, hogy XP alatt nem volt hangom
aztán megnéztem és kiderült, hogy teljesen le volt halkítva
-
[Walaki]D`Lair #3 he? -
#2 az írás megmarad... -
[Walaki]D`Lair #1 Szal az a helyzet, hogy néha fogja magát a hangkártya és baszik hangot kiadni...nemtom miért csinálja...5letek? Tán a tuningot nem szereti? Vagy azt, hogy a chipset bordán levő ventit megakasztottam egy tollal, mert lusta vagyok be-zsír/olaj-ozni a csapágyat?
ALC650 alaplapi hang...(GigaByte GA-8PE667 Ultra)
Win XP Prof+SP1
Media Player 9.0