4368
Szal...
  • vgaben
    Annyi mákom volt, hogy garanciába megcsinálta (fej + panel) csere volt, de chipet nem változtatott,ők erre esküsznek ellenben az egyre romló gyártási minőséget annál többet szidták, találoztak már olyan géppel is ami csak original gameket kapott és mégis belehalt...
  • Sephi
    Egyszruen mond meg a szakiknak hogy tegyenek bele egy Magic chipet de rendesen. Mondom ha kevesebbb mint ket ora allat keszen vannak a chipelesel akkor az a gep mar elvbol nem jo.
  • vgaben
    Nekem MATRIX MXL2 van bent és sajnos 2 hónapot ment, aztán meghalt , valószínű egyébként egy gagyi film tette gajra végérvényessen, de azt mondták a szakik , hogy ez egy folyamat ami az első rosszul megírt lemezzel kezdődik, aztán csak idő kérdése és beüt a crack...
    Azt tanácsolták, hogy teszteljem le a megírt lemezeket írás után aszem valami KPORBE neű progival
  • Sephi
    A Magic Ice (V9,V10) es verzahoz tudom hogy tobb mint 46 helyen kell forasztani az alaplapon. Netrol siman le lehet tolteni a kepeket hogy hogyan mit es hova de ha nem ert hozza az ember akkor nem igazan erti hogy mivan.

Lehet rendelni chipeket es ha ertunk az elektronikahoz sajat magunk es berakhatjuk. De pl az ismerosom mar nem rendel chipeket hanem megvesz ket alkaterszet es maga programozza be otthon. Nem egy ordongoseg de tuti hogy erteni kell hozza.

Vannak emberek akik ovatosan csinajak es vigyaznak a gepre de vannak azok akik bebaszak a chipet es agyaktovabb majd azzal a szovegel szurjak ki a szemed amiutan elromlott hogy a gep volta hibas pedig tuti hogy a chip az.

Mint mar mondottam ha a chiptol egy kis kabel a lencse fele megy akkor az a gep tobbet mint egy ev nemfogja birni.

Neten minden fent van... absolute mindent meg lehet roluk tudni... csak keresni kell.
  • Sephi
    Igaz halottam mar olyanrol hogy a Cd-ek egyaltalan nem baszak el a gepet de halottam hogy megis.

En mar halistennek tobb mint 8 honapja nem vagyok rakenyszerulve a masolt jatekokra. Jelenleg ot darab masolt jatekom van es azokrendesen futnak. Az elejen tele voltam veluk es megsem basztak el a gepemet. Igaz Cd-en csak a Virtua Tennis meg a Street fighter volt meg. Kurva zajos volt akarmilyen Cd-et raktam be es meg is ijedtem az elejen hogy most mivan.

Vigyazni kell a gepre...
  • Aramir
    Igen, előfordulhat, hogy összegányolják és összeforrasztanak pl két lábat, amit nem kéne, aztán meg szrul működik a dolog, legalábbis gondolom.
    Egy ismerősnek most szált el az 50004-es gépe, mert szarul chipezték be Bpesten valahol. Matrix chip volt a gépében.
  • Sephi
    Az is furcsa hogy Pesten kepesek ket ora allat becsipelni egy gepet. Ezt nevezik pocsek dolognak.... az egyik ismerosom aki ezel foglakozik akar hat orat is ott ul es butykoli hogy tuti ne baszon el semmit es minden rendesen menyen. Jo persze nem aszondom hogy nem lehet megcsinalni de kicsit durva... lehet en nem tudom szal na...

Amikor Chep-tol megvettem a gepet meg anno chipelve 10 jatekbol 2 mukodott rendesen tobbi mind fagyott. Majd amikor belepiszkalt a haver akkorat rohogott... "trehany dolog" -nak nevezte. Harom oras melo utan a gep ment rendesen es minden egyes jatek futott rajta.
  • Aramir
    #590-re:
    Szerintem ezek nem a chip miatt vannak, ezek tipikus hibák, ha a gép valamiért nem jól olvassa a lemezt. Az meg, hogy másik gépben jól megy, az sem jelent semmit.
    Érdemes lenne egy fejpucolás, esetleg egy lézerbeállítás.
    A chipnek szerintem csak bootoláskor van jelentősége, ha elindul a progi, akkor onnantól már a géptől függ, hogy akadozni fog vagy szépen fog futni.
  • Sephi
    Lehet nem raktak be neked a rendes Magic Ice-ot. Ismeroseim koreben mindekinek megyen az irott PSX gama is.

A Champions Of norrath neked hany DVD-en van meg? Mert a normalis "torott" verza az bizony ket DVD....
  • zippofcy
    Na végre megtudtam milyen chip van a gépembe: Magic Ice.
    Eddig mindent vitt amit kipróbáltam, kivéve: PSX írott játékok nem indulnak, se két resettel, se úgy ahogy egy német site-on találtam leírva a magic icehoz: berakni a CDt, gép kikapcs, reset gombot nyomva tartani míg a kék led felvillan (2-3mp). Mivel egyetlen egy PSX game érdekelne ezért ez nem nagy hiba, csak bosszantó.
    A másik meg hogy valamiért a Champions of Norath engem szopat. Haver Princo DVDjéről (nála fut) a törőcsapat intrója után továbbmenve nem jön be a játék hanem beadja a "Please insert ..." screent.
    Miután átírtam magamnak Ritek DVDre (ugyanúgy ahogy a többi kb. 20 játékot ami mind hibátlanul fut) arról is ugyanezt csinálta. De ezt a DVDt berakva a haver gépébe az intró után a játék főmenüje bejön ugyan, de onnan nem tölt tovább, fekete képernyő. Igaz 4Xesen írtam meg mint az összes többi DVDmet. Asszem megpróbálom majd 2Xesen (asszem 1Xes írást nem enged az LG íróm - mielőtt vki azt mondaná hogy vegyek Pioneert olyanom volt előtte, az a Princot 4Xesen meg se bírta írni, azért cseréltem le) Szóval a Norath szopat rendesen, de a többi game szerencsére fut. Úgyhogy nekem bejött a Magic Ice chip, főleg hogy a gép már chippelve volt 45ezer HUF. Szerintem a Norathnak se a chippel van baja. Bár '93 óta van PCm, szóval tudom hogy minden lehetséges
  • Jinchuu
    Nállam is kell a psx gamet indítani és ha jól tudom Messiah chip van benne! Amúgy nekem nyolc hogy milyen is van benne igazából a lényeg, hogy jól működik...na ezt gyorsan le is kopogom! :D
  • Sephi
    Ugyertem hogy a gep ket eve lett veve es negy honapja raktak bele a Magic-et.
  • Sephi
    Emlitesre melto hogy 4 honapos Magic chipel egy 30004 R -es en ezek mind tokeletesen mennek.
  • Sephi
    Dehat ezek osregi jatekok :)

A lenyeg az hogy havernak DMS3 v2 chipje van es a kovetkezo problemakkal all szemben :

Ratchet And Clank GC : a elso muvi akadozik es a palyak kozti atvezeto muvik akadoznak.

Maximo Army Of Zin : El sem indul

FFX2: lefagy nagyon gyakran

Drakengart : fagy a intro

Manhunter : akadozva megy az egesz jatek.

Ghosthunter : fagyik.

Esmeg sorohatnam... alig vette a gepet 4 honapja.
  • Aramir
    Mentségére legyen mondva, hogy volt 1-2 játék, ami meg Neo chippel nem ment, a Magiccal meg ment (pl Virtua Cop Elite Edition)
  • Sephi
    Ja bisztos :) Azt nem lattam meg. De mondom neked hogy semmi baj nem volt vele eddig... egy gep sem ment meg amibe magicchip volt.
  • Aramir
    Mondom a sima SSX, nem a Tricky meg a 3.
  • Sephi
    SSX-nek vagy ketto vagy harom verzioja van meg cdrip-en es tokeletesen mennek. Haverok szorakoztak vele...

Most raktam be a SSX Tricky Cdrip-et es ment :)
  • Aramir
    1-2 játék nem megy vele, pl SSX meg találkoztam még 2-3 lemezzel, ami a régi Neo 2.2+AR2 párossal még ment.
    Bár ezek már régi játékok voltak, azokból is cdrippek.
  • Sephi
    Figyej maragyunk annyiba hogy en csakis Magic-el dolgoztam es nekem tokeleteen megfelel. Mit tudnak a tobbi chipek amit nem tud a Magic?
  • barret
    Matrix nagyon jó!
  • torrente
    Sajnálattal hallom,hogy a Ripper2 nem olyan jó, mint ahogy Cheapboy (!!) állította. És nem is a legolcsóbb. Bár eddig nálam nem volt semmi gond, kivéve hogy ps1-es játékot nem játszik le. Bár úgysem játszanék már ps1-es játékkal, úgyhogy nálam ez hanyagolható hiányosság. Player1: tényleg igaz amit Sephi írt a Ripper2 chipről? Azt írta, hogy 1,5 év elteltével meghal.
  • player1
    OK, akkor máshogy fogalmazom:

A Magic nem a legjobb piacon lévő chip PS2-be!
  • Sephi
    Ird at a FFX-et valami minosegire es 1x sebeseggel. Nekem igy sikerult meg anno.
  • Sephi
    De varjal mar. Ha nekem csakis Magic Chipekkel volt dolgom es mindegyik pompasan semmi gond nelkul megy akkor az miert szar?

Elsore boot-ol akarmit - CD/DVD /RW. Psx jatekok csodasan mennek rajta (irott). Sehol sem fagynak le csak ha esetleg valami tiszta noname DVD-re lett irva.

Ha nekem van majdnem 11 ismerosom es mindgyik ugyanonnan szedte a chipet es mukodik nekik tokeletesen akkor miert is szar?
  • rrroka
    Nálam a FFX fagyizik elég gyakran sajna.
    Gondoltam átíratom másik fajta DVDre, az segíthet?

Ilyen chipeket amit player1 ír hollehet a gépbe tetetni és mia gari rá, hogy tényleg olyan lesz, ill le lehet cserélnia csoiszeket?
  • player1
    Magic ICE nem egyenlő Magic 3.1!!!
    Egyébként egyen szar mind kettő!

Ha megbízható, stabil chipet akartok a gépetekbe válasszatok ezek közül:

DMS3 v2
    Messiah 2
    Matrix MXL2

Én ez utóbbit használom és nagyon jó! 50004SS gépben hiba nélkül megy vagy fél éve, boot elsőre (mindig!) mindennel. PS2-es DVD-R-es vagy CD-R-es játékok indításához nem kell semmilyen boot cerermónia. Lemez betesz, játék indul. Aztán DVD filmeknél no zöld képernyő RGB kábellel, NTSC-s PS1-es játékok 60Hz-en mennek ahogy kell stb.
    Testvéremmel ketten szereltük be kevesebb mint 2 óra alatt, sőt még közben megálltunk bedobni egy kávét is :)))

Felejtős chip-ek:
    Magic (nem mindennel bootol, fagyizik stb.)
    Ripper2 (ezt is tapasztalatból mondom. Annyi piros képernyőt dobott ezzel szegény régi 30004R-es gépem, hogy az csak na, ps1-es játékot, ha nagy nehezen el is tudtam indítani a gyors két resetes mókával akkor is csak 50Hz-en ment az NTSC stb...)

Bővebb infóért, hogy melyik chip is jó igazán, meg melyik nem, javaslom olvasgassátok ezen site-okon a fórumokat!
    www.ps2ownz.com
    www.ps2newz.net

• Sephi
    Kedves player (lassan mar kezdem megszokni hogy belemkotnek).

En nem tudom te mennyire informalt vagy de harom darab 50004-es szeriaju gepbe jelenleg a Magic (ICE) 3.1.x.x chip talalhato. Mivel a GHO 23 (V9) -es modelek mar alapbol nem lehetnek kisseb szeriaban mint a 50004 es ezert milyen kulonos a kovetkzo link :

MAGIC ICE

Erthetettlen szamomra komolyan.

Az integratust nem tudom elmagyarazni. Roman szo es nem tudom a magyar megfelejojet. Ez az a kis chip amit be kell programozni majd a alaplapra rakni.

Errol a valamirol linket nem tudok adni. En nekem a haver meselte aki nemetben van. Esetleg ha tobb infot akarsz rola nezzel utana a neten. Egyik ismerosom jovo heten kapja meg ezt a cuccot.
  • player1
    "A legjobb chip a mai napig is a Magic es annak a jelenglei 3.1 -es verzioju."

LOL

Már bocs Sephi, de ha valamihez nem értesz, vagy nem vagy 100%-ig biztos abban amit állítasz, akkor inkább ne mondj semmit, mert csak félrevezeted a fiatalokat. (És ez vonatkozik az összes többi SG-s hozzászólásodra is!)
    Egyrészt a Magic a leggyengébb minőségű chippek egyike.
    Másrészt a jelenlegi verziója nem a 3.1-es, és a 3.1-es nem is jó a jelenlegi 5000x szériájú gépekhez!

Ja mégvalami:
    Néhány dolgot elmagyarázhatnál itt nekünk!
    Mi az az "integrátus"?
    Mi ez pontosan: "Kidobtak a piacra egy olyan Ps2 integratus szabalyzot ami olyanna teszi a chipelt gepet mintha nem is lenne benne chip. Ugyertem nem basza el idovel a fejet es meg a RW-knel sem erolteti meg. Potom 4000 forintba kerul."
    Legalább egy linket adj erről a valmiről!
  • Sephi
    Ne bankodj mert csak roszat tesznek a gepnek!
  • Sephi
    Jaja! Regi fajta gepe lehet aszem 30004 R es nem igazan hiszem hogy Magic lenne benne. Vagy Ripper vagy Titan esetleg Vega...
  • zippofcy
    Haverom PS2je így játssza le a PSX CDket: CD berak majd 2 reset gyorsan egymás után. Az enyémen ez sajna nem műxik.
  • Sephi
    Egy Ps2 gep a kovetkezoktol mehet tonkre siman :

CD
    Ujrairhato CD
    Ujrairhato DVD

Pl ahogy mar mondottam. Jaccal ugy 10 orat GTA VC jatekot ne DVD-rol hanem a CD-es valtozatrol es tuti hogy megsul a geped :(
  • lowdog
    ez a ps1 játékokra vonatkozik? már az hogy tönkremegy tőle, vagy ripper2-vel a ps2-es (dvd-r) játékoknál is esély van a max másfél évre?
  • Sephi
    Ripper 2 -nek harom fajta vezioja volt amobil kettonek az volt a baja hogy hamar tonkretette a gepet. Es hogy miert? A Riper 2 chipeket (a harom verza kozott kettonel van ez) ugy kell berakni a gepbe hogy a szokasos alaplapon torteno forasztasok mellet , maga a chipet , ra kell kotni a lencset iranyito rendszerre is. Emiatt tuti hogy ha tobb mint ket orat jaccol naponta a geppel max egy ev es kisul :(

Tehat ha a chiptol megy egy kabel a lencse fele akkor annak mar lehet integetni mert ki fog egni garantaltan max masfel ev utan.... bar voltak meg csodak!
  • torrente
    Ripper2
  • Sephi
    Nos nekem a gepembe (meg a 30004-esbe) akkor Titan Lite volt vagy mi es azzal is mukodott.
  • Aramir
    Tudom, csak azt nem tudom, hogy a srácnak milyen chipje van.
    Amit én írtam az pl a Magic 3.1-eshez van.
  • Sephi
    Igen vannak olyanok is de nekem speciel igy mukodik :)
  • Aramir
    Deha ez a módszer nemjön be, akkor csak addig tartsd benyomva a reset gombot, amíg az alatta lévő eject gomb kék ledje kinem gyullad, ugyanis, ha túl sokáig tartod benyomva a resetet, akkor a chip lekapcsolja magát a következő áramtalanításig.
    De ez tényleg a chip tipusától függ.