34737
  • simonl #1360
    Sziasztok,
    Hol tudom - hol érdemes - néznem a steam oldalon belül, hogy egy játék ill. a kódja "steamwork -ös" lett?
    Konkrétan a Splinter Cell Conviction -ra gondolok, amit még anno dobozosnak vettem meg de van hozzá egy ajándékba kapott DLC -m.

Egyáltalán érdemes erre várni ? Köszi
  • Since
    Értem. legközelebb jobban odafigyelek erre :-)
  • DarkSector
    elbasztam a hsz-okat
    a 1354-be belejavitva akartam válaszolni a 1357-re.

na mind1. :)
  • MerlinW
    @Since:

Logikusan igen. Online bolt nem küldhet gift-et, semmi joga hozzá. Online bolt dobozos játékot vagy digitális letöltést adhat, aminek a kulcsát regisztrálhatod steam-en. Thát giftet kizárólag steam JÁTÉKOS küldhet JÁTÉKOSNAK (tehát magánszemély magánszemélynek), illetve maga a Valve.

(csak én olvastam végig a végfelhasználói szerződést?:D)
  • Lunki88
    Írd le hol vetted hogy mások is tanuljanak belőle a jövőben. Egyébként én is így jártam nemrég egy New Vegas kulccsal, viszont azt 1 hónap után vették csak el... Szerencsére engem nem tiltottak le.
  • pointer4
    Rengeteg játékot regeltem már dobozost, steam alá.
    Ajándékot is kaptam, és adtam is már, soha semmilyen gondom nem volt.
    Ez, esetleg vagy valami olyasmi lehet, hogy a bolt U.S.A.-accal vette meg amcsiban, és küldte át neked, és ez nem tetszhetett a steamnek.
    Vagy lehet valami kódgenerátorral próbálkoznak, és ha beesik egy jó, akkor eladják, stb stb...
    Lehet boltosok szórakoznak úgy, hogy az eladandó dobozos játék kódját így eladják, majd a dobozos verziót is. A vevő meg vagy regel-i, vagy panaszkodik steamen, és erre reagálnak.
    Ki tudhatja pontosan.
  • DarkSector
    Vagy neadjisten csak logikusnak hangzik?
    Nem is kell hozzá szerződés? :)
    Lefogadom hogy nincs róla bizonylat. Ezekután meg no reklamáció.
  • Since
    Konkrétan leírom hogy mi volt. Online boltból rendeltem egy steam-es Fallout GOTY Editiont, amit giftként meg is kaptam rá 30 percre. E miatt bannolták az accomat egy időre. Akkor hogy is van ez? Mindig steam-ről vagyok köteles vásárolni még ha 2-4k árkülönbség is van?
  • DarkSector
    Steam-es játékot nem Steam-ről, ez már alapon ha nem boltból van tokos játék már alapon nem kell csodálkozni. Vettél biztos egy cd-kulcsot. Illegálissan, még ha nem is tudtál róla.

Ajándékért tutira nem bannolnak.
    Idegenektől meg semmit ne fogadj el, akkor az átbaszás, hidd el ingyen semmi sincs, ha valaki valamit ingyen ad az már apásból gyanús.

Ha téged bannoltak tutira valami oka volt és nem az ajándékozás.
  • Since
    Sziasztok lenne egy kérdésem steam-el kapcsolatban.

Anno vettem egy steames játékot nem steamen keresztül. Sokkal jobban megérte máshonann vásárolni, mivel steam jóval drágább volt. Gift-ként kaptam a játékot, de rá egy hétre "disabled"-re rakták az accomat. Supportnak írtam hogy mi történt, és írták hogy most az egyszer még vissza állítják az accomat. Ezt így most nem értem... Ha valaki küldd nekem gift-et akkor 50-50% hogy bannolják az accomat?
    Apropó kaptam valakitől egy BC2 steames játékot, de nem is ismerem a csávót :-). Ha elfogadom a gift-et lehet bannolják az accomat?
    Ja és érdekesség : Fallout GOTY van szó egyébként, tegnapelőtt újra látom a játéklistámban pedig ezelőtt ugye törölték. Most ilyenkor mi van? Köszönöm a válaszokat!
  • ratgab
    Miért azért egy táblás Rizikó hatalmas élményt tud nyújtani!
  • pointer4
    Hát igen, ugye a steamen technikai akadálya nincsen. Mert ha kettőt veszel, akkor a második játék automatikusan elküldhető ajándékként jelentkezik. Én is elküldtem a orange box regelése miatt pluszban megjelenő hl2 és hl2ep1 részeket havernak. Bár lehet ez egyedi eset volt.
    Viszont, ha ajándékot lehet küldeni, akkor lehetne kiskapu, egy játékot ajándékra visszaváltani pénzért, és elküldeni :D Báár tudom, ez már a nemlehetne-e ecsém magyar mentalitás :D
  • MerlinW
    Nem tervezi főleg, hogy nincs is hozzá joga. Steam csupán egy terjesztőfelület (gyak. webáruház), a szabályokat a játékkiadók diktálják. Azonban vásárolt/jogvédett termékek licenszének átadásában még a kiadóknak sincs beleszólása, hiszen azt a törvények tiltják minden országban. Logikusan egy átadott szoftver is anyagi kiesés. Nem nagy kiesés, de ha 20+ millióan csinálják, akkor már az. Tehát ez egy teljesen logikus szabályozás.

Tele van az internet információval. Videók, képek, részrehajlás mentes játékosok által készített bemutatók, warez amit kipróbálhatsz, stb. Nem kell pénz költeni valamire, amiben nem vagyunk biztosak. Vedd a szóban forgó játékot tanulópénznek, legközelebb végiggondolod mit vásárolsz meg:)

Nekem ~110 Steam játékom van és egyetlen egy van amit sajnálok (Space Siege), de azt is 10€ alatt vettem.
  • Gurren
    biztos, hogy kamu. nem célja a steamnek tönkretenni magát.
  • PunkZoli
    kizárt, hogy legyen ilyen, kibaszott sokat ártana a piacnak és a profit orientált kiadóknak
  • pointer4
    A legjobb esetben is csak olyat tudnék elképzelni, hogy mozgathatóvá teszik, mondjuk 1 €-ért darabját pl.
  • gabeone
    Van egy darab vásárolt játékom, amit életem nagy tévedésének tartok. Attól ingyen is megszabadulnék.. Azonban korábban olvastam valahol, hogy a steam tervezi az accountok között való játékeladás lehetőségének megteremtését. Vagy a hír volt false?
  • PeeTeR
    ott a Gift opcio, masnak peldaul tudsz ajandekba vasarolni. amme-nem-jo?
  • wednes
    Egyébként az nem lenne rossz, ha pl: karácsonykor 1db játékot mindenki elajándékozhatna. 1 évbe 1db azt nem nevezném kereskedelmi tevékenységnek.
    Mondjuk nincsenek álmatlan éjszakáim, hogy nem lehet cserélgetni. Azért a legtöbb játéknak örülök, hogy az enyém. :)
  • kifli
    majd mikor nem lesz törvénybe ütköző :D
  • csoli31
    Soha! Ne is álmodozz ezen.
  • gabeone
    Steam acc-ról a játékokat mikor lehet végre majd eladni/elajándékozni?
  • lolSL
    nice ték
  • tototto
    elég sok játékukhoz kell a steam, football managerek, új AvP, Empire Total War, Napoleon Total War
    és remélhetőleg az új címeiket is lehet majd regisztrálni steam alá
  • bertino
    sega-nak volt eddig koze a steamhez ?
    ha igen, mikortol ? ma latom updates ablak aljaban, hogy valve co. es SEGA.
  • Wolfsnack
    jó, köszi, meglátom még
  • MerlinW
    Amíg te be vagy jelentkezve, addig ő nem fog tudni bejelentkezni. Addig amíg az a személy akinek kölcsönadod az accodat nem csinál mást, csak játszik - ergo nem cseszegeti a beállításokat, nem használja a community-t, addig senkinek sem fog feltűnni.

Egy harmadik helyről való bejelentkezés azonban már szemet szúrhat valakinek. Persze mindezt úgy kell kezelni mint a való életben, azaz többnyire a felhasználók jelentgetik fel egymást, Valve nehezebben tud figyelemmel kísérni csaknem 30 millió felhasználót.
  • atinq
    vagy az is megoldás ha társasjátékot vesznek és a nappaliban együtt nekiülnek.
  • lolSL
    a legjobb megoldás ha nem új drága szar játékokat vesztek, hanem valami régebbiből 3 példányt, és akkor együtt is tudtok játszani..
  • kifli
    cs-be szoktam látni olyat, hogy játszik valaki, majd hirtelen kilép azzal a disconnect üzenettel hogy, másik számítógépen bejelentkeztek az accjára.
  • Wolfsnack
    éppen ez az, hogy játszok haver hülye és megpróbál belépni, akkor tudják hogy másnak megadtam az acc-ot és törlik
    ezt olvastam külföldi fórumokon, nem tudom kinek higgyek mert nem akarom elbukni a pénzt
    hivatalos állásfoglalás van erről?
  • bertino
    mindenre rajonnek.
  • kifli
    Egyszerre 1 ember lehet bejelentkezve az adott steam accountra.

Közbe offline módban a többiek is beléphetnek (ha pl egy cod-ot vesztek, és offline bent vagytok mindhárman, akkor mindhárman nyomhatjátok a single részét, csak a multit nem...)
  • byzhouse
    ha cod: BO a játék neve akkor fizetsz nekem 1000forintot... előbb még cd kulcsokat akartál cserélgetni most meg 2haveroddal együtt 1 játékot grat AS:D_ gondolom te délután 2-től este 8ig játszol haverjaid meg 9től éjfélig? ... inkább menj dolgozni 13k hamar összegyűlik
  • lolSL
    ott használod ahol akarod.
  • Wolfsnack
    3 barátommal szeretnénk összedobni pénzt egy multis fps játékra
    nem fognak minket kitiltani? ha mondjuk egyszerre szeretnénk használni?
    az nem gond ha csak egyszerre egynek megy, majd beosztjuk, úgyse játszunk 24 órában
    de nem jönnek rá hogy 3 különböző ember ugyan azt az acc-ot használja?
  • obe
    ok, köszönöm mindenkinek a tanácsot, eszerint cselekszem
  • PunkZoli
    hol olvastad? ragenek örülök
  • lolSL
    eddig bejelentett, idén várható játékok steamworks támogatással:
    Monday Night Combat
    Dungeon Defenders (only STEAM version)
    Homefront
    Fate of the World (only STEAM version)
    Portal 2
    Warhammer 40.000 Dawn of War II Retribution
    The Witcher 2: Assassins of Kings (only STEAM version)
    Kings and Castles
    Brink
    Rock of Ages (only STEAM version)
    Magicka (only STEAM version)
    Red Faction: Armaggeddon
    Nuclear Dawn
    Red Orchestra: Heroes of Stalingrad
    Deus Ex: Human Revolution
    Hunted: The Demon's Forge
    Rage
    Shogun 2 Total War
    Natural Selection 2
    Trine 2 (only STEAM version)
    Torchlight II (only STEAM version)
    DOTA 2
  • Daell Drow
    De ha megis ujra kell raknoda steamet, akkor a steamapps mapat nem kell letorolni.