Steam

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
Jó de az nem most volt, szóval nézd azt a kérdést úgy hogy februárban tettem fel, amikor még az alapjáték is 50 euró volt mindenhol 😊
genndy
DS arra gondol, hogy a mostani nyári Steam Sale alatt az Amazon ugyanolyan akciós árban adta a játékokat, mint a Steam, csak dollárban. Tehát ha meg tudtad venni Amazonról, jobban jártál.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

DarkSector
500? lehet 1 esetben egy konkrétban de álltalánosságban több az eltérés, te Borderlands fullt kérdezted 10k alatt, erre irtam hogy lehetséges.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bosco05
Én rohadtul nem 😊 Több mint 100 euró értékû cuccot szereztem be 20 euróért, nem érzem át amit írsz.
bosco05
Hát de ezt írtam én is hogy sale (=akció)-ben kell legyen az amazonon is és akkor a deviza miatt nyersz 500 forintot, ha egyáltalán ugyanolyan mértékû az akció 😄 Nem vagyok egy hencegõ fajta de most az az 500 forint annyira számít? 😊
DarkSector
Tökmindegy mikor van, aról irtunk hogy steam-en nincsenek normális akciók.

Most ne keverjtek azzal hogy most adjuramisten mi olcsóbb hol, persze most olcsóbb, de ez nem ugyanaz mint ha azt mondod hogy steam-en jó akciók vannak, lofaszt. 😛

Érzitek a jelentésben a különbséget? 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

IMYke2.0.0.0
Ez csak akkor lehetséges, ha egy idõben vannak akcióban!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
Baszod de ne azt számold mikor amazonon fulláras, hanem ugyanugy akciós árat nézd...😄

bosco05
mondod*
bosco05
Hát most én se értem, te azt mondom, hogy amikor pl 50 eurós játékért kifizetek 12,5 eurót az drágább mint amazonon a 70 dolláros verzió? Vagy most kajak nem értem már mirõl van szó 😄
DarkSector
Mivaan? 😄

bosco05
De ott is salebe kell legyen hogy nyerj rajta 500 ft-ot 😊
DarkSector
Te steam akciókat emlegetted nem? Hogy az mennyire akció, erre mondtam tökmindegy mikor van akció Amazonon tutira olcsóbban jössz ki, mert eleve dollárt fizetsz nem euro-t.

bosco05
Teljesen elvesztettem a fonalat, most már nem is értem mirõl beszélsz 😊
DarkSector
De mindegy hogy új vagy régi Amazonon kapásból dollárt fizetsz. 😊

bosco05
jó ma már, de ez még akkor volt amikor az alapjáték 50 euró volt mindenhol 😊
SzirmosSzisza
Skyrim pl mindig is olcsóbb volt boltban és még térkép is járt hozzá, ráadásul be lehet (kell) regisztrálni, nem értem miért venné bárki is Steamen :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

DarkSector
öregem, az lenne a vicc ha nem.

Mardel
A director's cut verzió az a rendezõi változatra utal ami mindig bõvített szokott lenni.
Itt pl tartalmaz egy új küldetést Nico szemszögébõl.

Válasz 'bosco05' üzenetére (#18990)

Nem adnak vissza pénzt, csak ha az elõvétel volt és akkor is csak akkor ha az a játék még nem jelent meg. Refund Policy

Steam elõfizetõi szerzõdés 3-as pontjában van.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

bon
Azt tudod, hogy a steam-en éppen egyik se akció amit felsoroltál a cdgalaxis-ban meg mint akciós? pl. kb egy héttel ezelõt az Xcom 10 euro volt a steam-en.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bosco05
De arról nem a steam tehet, hogy egy BETA szintû szart a készítõk elkúrnak 😊 . A downgrade problémádat megértem, bár ez meg a játék supportjának a kérdése, tehát a készítõk hibáznak. Az, hogy magyar vagy és úgy akarsz beszélni szintén érthetõ, de sajnos a valve nem tehet róla, hogy nem világnyelv a magyar, amelyik játéknál vettük a fáradtságot és hivatalosan lefordítottuk, vagy neadjisten megtette ezt a kiadó, annál szépen el is érhetõ a magyar nyelv, plusz a teljes steam felület fut magyarul, szóval erre igazán nem lehet panasz. Azt meg csak nem rónám fel egy ilyen rendszer fejlesztõinek, hogy nem lehet szétbuherálni a játékot, pont ez a lényege 😊 . Broken Swordhöz nem tudok hozzászólni, biztos igazad van, írni kellett volna a supportnak és visszakaptad volna a pénzed.
Én sem mondtam, hogy rendszeresen ezt írja ki. Egyrészt magyar vagyok, a saját nyelvemet akarom beszélni. Másrészt tudok angolul, mert kell a munkámhoz is. Ugyanakkor, jobban szeretek magyarul játszani. Remélem nem haragszol érte. Itt nem ez a lényeg, hogy ki buherál (egyébként sem buhera a magyarítás, hiszen a játékok zöme eleve több nyelvû, a lehetõség adott, csak a fejlesztõnek/kiadónak nem éri meg a magyarnyelvû honosítás). A lényeg az, hogy nincs downgrade lehetõség! Ez egyébként nem csak a magyarítás miatt probléma. Pl. StarDrive nevezetû borzalom, amibe sajnos szintén besétáltam...A játék annak ellenére, hogy valójában BETA (ezt sem vallották be) talán még játszható volt egészen a legutóbbi patch-ig. Azóta fagy, az AI tré, és még sorolhatnám. Inkább visszatenném a korábbi verziót, DE NEM LEHET!!! Úgyhogy van egy játékom, ami kvázi játszhatalan emiatt.
De megszivattak a Broken Sword-el is. Azt elfelejtették odaírni, hogy a directors CUT verziót árulják, így besétáltam a csapdába. Szerencsére nem volt nagy összeg, így megvettem GOG-on is, ahol adták mellé az eredeti verziót is.
bosco05
ui.: Azt ugye tudjátok, hogy országonként más és más árak vannak, tehát nálunk egy-egy cím pluszban indokolatlanul drága, vagy nem is elérhetõ, mert magyarországon belül kizárólagos forgalmazásban van valaki másnál... szóval azt is számításba kell venni hogy ez egy cigány ország amiben élünk
bosco05
Úgy hogy nem minden kiadóval sikerül normálisan leszerzõdni. Vannak ilyen játékok, ott az UT, vagy a Quake, ID játékok úgy általánosságban rohadt drágák, de azért a jelenleg futó nagy címek reális áron kaphatók, nem beszélve az akciókról, lásd pl Borderlands 2 + DLC-k az én esetemben...
pl.
BioShock Infinite: Steam-en 50EUR (kb. 14.000ft), CdGalaxisban jelenelg 6.990!
Civilization 5 Steam: 30EUR (8.500Ft), dobozos: 3.990Ft
Xcom:EU Steam: 40EUR (11.500ft), dobozos (CdGal): 7.990ft

Durvább:
Hearts of iron GOLD+The Kings' Crusade+Resident Evil Operation Racoon City
Egy csomagban 990Ft CD Galaxisban!
Ezzel szemben Steam-en:
Hearts of iron GOLD: 15Eur(4.200Ft)
The Kings' Crusade: 10Eur (2.800Ft)
Resident Evil: 28EUR (8.000Ft)
Összesen lenne a 3 game 15.000Ft Steam-en, ami 990Ft-ért megvehetõ dobozosan. Sose fogom megérteni, hogyan lehet ennyivel drágább egy termék, amihez sem gyártási, sem szállítási, sem csomagolási költség nem adódik hozzá...

bosco05
UI-ra keress már rá Googleben, van hozzá nagybetûs, tudom mert használtam TV-re mikor még nem volt Big Picture. Nálam nem jelentkezett ez a minden egyszerre frissül, pedig 50+ játékom van. Achievmentek között vannak jók, épp BL2 topikban írtam, hogy pl Metrohoz van olyan, hogy lopakodni kell stb... senki sem azokra gondol, hogy szedj össze 30 almát... A jelenlegi regem asszem 2004 óta van, de ha 3x kiírta, hogy túlterhelt, akkor sokat mondtam szerintem, állítsd át magad Frankfurtra. A magyarítás meg ugye buhera, arról nem õk tehetnek, hogy átírkáljuk a játékot mi magyarok... Meg kéne tanulni angolul 😊
- Az UI betûmérete nem állítható a kliensben!
- Megbízható, ez igaz. Ugyanakkor idegtépõ, amikor nem tudok játszani, pl. az alábbi üzenet miatt "Telepítés folyamatban...1% aztán percekig semmi, majd átvált erre: A Steam szerverek jelenleg túlterheltek a(z) XXX kérésed kezeléséhez.." Legutóbb tegnap voltam képtelen Portal2-t nyomni, emiatt. Ilyenkor már OFF-line módban sem indul el a játék. Éppen ezért, már ki is kapcsoltam az automatikus frissítést.
- Felhõ nekem nem szempont, én messzirõl kerülöm, de értem, hogy mások igénylik. Ezzel nincs gond.
- Big Picture Ok.
- Patch-elés: Nos, ez nekem csk a bajt okozta állandóan. Nem egyszer volt, hogy patch címszó alatt elkezdte ismét letölteni az egész játékot. Nem volt kellemes, amikor játék helyett több órás várakozás lett a szórakozásból. Jelenleg 38 játékom van steam-en, mielõtt kikapcsoltam ezt az eszement auto patch funciót, volt olyan, hogy 12db game kezdett el egyszerre frissülni, nagyjából 28óra lett volna kivárni mire mindet letölti. De a magyarítások esetén is csak bekavar, ha azonnal minden frissül. Pár játékomat ez is hazavágta és ami a leggázabb, hogy ilyenkor nincs downgrade lehetõség. Vagyis az addig tökéletesen futó, magyarított játékot soha többé nem tudtam mûködésre bírni, vagy csak eredeti nyelvezettel. Szerencsére, a frissítés kikapcsolható, de még így is vigyázni kell, mert ha egyszer véletlenül aktiválom, akkor lõttek a magyarított játéknak (hacsak a fordító nem adott ki közben frissítést).
- Multi biztos jó, én nem multizok
- Ajéndékozás ok.
- Achievment (kisgyerekeknek, esetleg)
- Multi platform: Nos, ez talán az egyetlen olyan szolgáltatás, amit rendkívül hasznosnak tartok!
SzirmosSzisza
TF2-n pl sokat dob az az 500 acsi 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mardel
Igen, bar en annak nem latom ertelmet, ha valaki ilyenekre hivatkozik kozben meg max 3-4 konnyen megszerezheto acsija van meg a megszerezheto osszesbol.
Meg nem egy embertol olvastam mar, hogy meg sem veszi mert nincs achi a jatekhoz...

bosco05
Itt arról van szó inkább, hogy már az elsõ végigjátszásnál is akár meg lehet próbálni ezeket a plusz dolgokat 😊 Ez nem achivadászat csupán szórakozás 😊
Mardel
Meg jatszd vegig a jatekoz nightmare fokozaton, vagy limboban hogy jatszd vegig egy ultohelyben max 5 halallal, stb.
Szamomra az achik olyanok, hogy tudod vegigjatszas utan mar elo nem venbed de megrogzott achi vadasz vagy es csak ezert beleolsz meg X orat.

IMYke2.0.0.0
Örülök, hogy valaki azért megértett. <#worship>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Megvenném ezt a Bundlestars pakkot! De igazából csak az Earth érdekelne.

A többire lenne érdeklõdõ? Valami hasonló kis áru game érdekel cserélni.

Next PC upgrade: 2022

bosco05
Ja hogy így 😊 Ezeket én is nézem, de rohadtul ugyanazon az áron mozognak sokszor mint a Steam, én nem tudom ti mirõl beszéltek komolyan 😄 Most volt Season Pass 10 euróért GMG-n se volt olcsóbb soha, én a BL2 alapjátékot is 75%-ban vettem Steamen, ráadásul az összes DLC-t leakciózták már, amit GMG-n pl be sem lehet szerezni...
genndy
GMG, GG, Nuuvem. Sok más digitális bolt van, ahonnan olcsóbb megvenni a Steames játékokat, mint maga a Steam. Most volt a nyári akció, olyanja például másnak nincs (annyi játék egyszerre biztos nincs máshol leakciózva mint ilyenkor a Steamen).

bosco05
Itt egyébként nem olyan achievmentre kell gondolni, hogy szedj össze 30 almát... Metroban is vannak jók, pl egyetlen lövés nélkül lopakodj végig egy adott pályarészen stb... Sokkal nehezebb de meg lehet csinálni. Szerintem Imi is ilyesmire gondolt.
Mardel
Felek, hogy azt se ertened.

IMYke2.0.0.0
Meglepett volna, ha saját gondolattal riposztoltál volna.

Mardel
Errol en se tehetek ha az enyemet nem ertik.

bosco05
Megadhatnátok azoknak a boltoknak a címét ahol ti veszitek a játékokat. Elõször is szeretném ha pl a Borderlands 2-t MINDEN DLC-vel kihoznátok nekem 10 000 alatt 😊 Akkor mégis akciók az akciók? <#fejvakaras>
IMYke2.0.0.0
Nem tehetek róla, ha nem értelmezhetõ mindenki számára minden hozzászólásom.

Sir Quno Jedi
Achi vadászat bullshit. A BL2-ben legalább badass rangokért vehetsz magadnak jó kis plussz %-okat. Az úgy oké.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mardel
Szerintem meg egy jateknal ne ez legyen a fo szempont.
Es ne azert legyen 30 ora a jatekido mert alapbol 6 oranyi elmenyt nyujt a single resze, a maradek meg achi vadaszat.

IMYke2.0.0.0
Nálam például igenis döntõ szempont, ha egy játéknak vannak kihívást jelentõ achievementjei.
A "The Walking Dead" ilyen szempontból csalódás (lett volna, ha megvettem volna).

MerlinW
- Ez a hülyeség nem kicsit megnövelte a játékeladásokat, a Valve bevételét (piac), nem mellesleg én eddig kb 100€-t kerestem vele.
- Kényelmes a vásárlás
- komplett közösségi rendszer, guide-ok, rendszeres akciók
- achievementek (valaki szerint hülyeség, valaki szerint nem)
- automatikus frissítés
- ha megrohad a CD, nem veszik el a játékod
- ha valami gond van egy játékkal nem kell újratelepítened, ahogy OS újratelepítés után sem
- mentések, elõrehaladások online tárolódnak.
- közösségi piac
- közös platform (Win, Mac, Linux, PS3)

Drágább. Miért drágább? Lásd a fenti listát és gondolkodj el rajta. Ha nincs a fentiekre szükséged, irány a bolt.

[merlinw.org]

mooo
DarkSector
Abban egyetértünk, hogy az akciók nem akciók.
A kártyának az az értelme hogy pénzhez jutsz.
Vagyis nem feltétlen kézpénzre. De kisebb ügyességgel megoldható.

genndy
+1 a "kártya hülyeség"-re: rengetegen a kártyákból nyert pénzbõl vásároltak most a nyári akció alatt. Kérdezd csak meg grebbert pl.

bosco05
Hát szerintem egy szó sem igaz abból amit írtál, legalábbis így általánosságban nem. Lássuk csak sorban. A betûk méretét át lehet állítani a beállításoknál kell betenni másik felületet (ha nincs tölts le) van belõle nagy betûs. Másodszor igaz, hogy van egy-két, de hangsúlyozom egy-két, tehát elenyészõ számú játék ami olykor érthetetlenül sok (nyilván így tudtak csak megegyezni, vagy tudja fene mit mûvelnek ezek), de a nagy többsége bolti ár alatt kapható, még akció nélkül is. Emellett rengeteg elõnye van, amit ki is lehet használni.

Sorolom, hogy nekem miért is jó a steam:
- kényelmes vásárlás (ezt írtad te is)
- megbízható
- a legtöbb általam játszott játék felhõ támogatott
- nagy képernyõ módban tud indulni (amikor tv-re van kötve)
- nem kell patchelgetni a játékokat, naprakészen tart mindent
- a barátaimat nagyon könnyen elérem és bármikor behívhatom õket játszani, vagy akár rájuk is csatlakozhatok
- a steamen belüli csoportok igen hasznosak és közösségépítõ jellegûek (már amelyik)
- remek ajándékozási rendszere van

Egyelõre ennyi jut eszembe, de nem is gondoltam végig igazán. Amit te írtál az egy általánosítás, ha azt az energiádat amivel ezt a hsz-t megírtad a googlebe fektetted volna olvashatóak lennének a betûid...
SzirmosSzisza
Legtöbb ilyen játékot majdnem felesleges is megvenni, mert nincs semmi Steam fícsõrje.