Steam

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
"amíg az érvek uralkodnak és nem a személyeskedés. "

Hát addig én is.
Hiába megint rossz üvegbõl ittam.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

penge96
Nem tudom srácok, Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem olvasni a vitákat, addig, amíg az érvek uralkodnak és nem a személyeskedés. Az elõzõ kommentárok is érdekesek voltak, szóval személy szerint nekem nem volt problémám ezzel, bõven belefért. Csak mondom, kezdtem valami feszültséget érezni a levegõben... 😊

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

DarkSector
Na látod ezt elhiszem, neked semmi. 😄

Amúgy jogos, legközelebb privátba beszéljük le.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
Ha kivonod DarkSector hozzászólásait, akkor szerintem semmi probléma nem volt 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

fery02
Erre gondolok én is.
Ha így folytatódik ez a bundle dolog, külön topik simán mehetne nekik.
Ha pedig már van, elzavarni mindenkit, mint ahogy a Trading Card téma esetében is történt. 😊

Zavaró picit minden általánosabb játékos topikban ilyenkor több oldalnyi kommentet csak is ezekrõl olvasni.

Oké, nem egyszerû dolog, meg kussoljak is így szökõévenkénti hozzászólóként. 😄

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

DarkSector
Ez azért van ha valaki megvádol hogy elvakult fan vagyok mert xbox one logo-m van, nem lesz igaza, mert ENO XOBX logom van. 😊

penge96
Nézegettem egy ideje, azt hittem, hogy valami ENO a nickneved... rafkós. <#taps>

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

DarkSector
Bazze trükkös vagyok, megfordítottam hogy ne tudjátok elolvasni. 😄

penge96
Szakadok. <#nevetes1> Eddig fel se tûnt.

DarkSector
SG-n feszkó, ugyanmár. 😄
Xbox One logo-val, ne viccelj. 😄

penge96
Tévesen érzek feszkót a levegõben?

DarkSector
Oks noproblém.
Te kérdeztél. 😊

MerlinW
Na jó, be lehet itt fejezni a témát. Menj vissza az eredetibe, most úgy sincs Imyke...😊

[merlinw.org]

DarkSector
Ez sem kapcsolódik nagyon ide, hiszen nem volt ez ellen ellenérv, szóba sem hosztam ennek cáfolatát. 😄

DarkSector
Jó de montam én hogy azért csinálja? 😄

Pont ellenkezõleg mindig ellenkezõjét írtam hogy a fejlesztõknek a 0day illetve normál (sima akciós) árak számítanak.

MerlinW
Megnyugtatlak, mikor egy olyan kiadó, mint az EA kidob 8 játékot egy ilyen oldalra, olyankor pont leszarja az azokból származó bevételt. Nem a pénzért csinálja, szóval tök feleslegesen erõlteted a kis agyad.

[merlinw.org]

MerlinW
Tudtad-e, hogy az EA több, mint 1 milliárd dollárt költ évente jótékonykodásra? Tudtad-e, hogy mindegyik nagy vállalat? Hogy miért? Mert a vállalatok részvényei akkor nõnek, ha az adott vállalatnak kiadásai vannak. Hogy miért? Nos, erre van az iskola😊

[merlinw.org]

DarkSector
Amit feszegettem eddig témát, az az hogy egy játék kiadója/fejlesztõje, az eredeti árakból kap-e többet vagy egy ilyen akcióból...

szó sincs arról hogy külön mérlegelném hogy ez kevés-e vagy sok, csak sokan-sokan -sokan azt hiszik, kürtölik hogy ez mérföldekkel több bevétel az original árakból befolytal szemben, ami addig kizárt lesz, amíg 2 vagy több cím kerül 1 dolláros árcédula alá...

Kis 2-3 euro-s arcade-oknál viszon elismerem más helyzet alakulhat ki, de a nagy aaa címek ilyen budlekba, kis fizetéskiegészítésnek számítanak....

Asszem Alan Wake-nél is sokat eladtak, 2 játék volt, nem tudom ott mennyi volt a bevétel a Remedyy-nek, az az elõtt eladotthoz képest, de asszem 0.6 százalék szokott menni a fejlesztõkhöz általában.

DarkSector
"Azt pedig ne mondjuk már, hogy a 2 nap alatt összejött majdnem 5 millió dollár nem pénz..."

pont ugyanezt mondtam eddig én is, nem az a helyzet hogy nem pénz, bocs de nem értetted meg mit írtam, hanem hogy ennek egy része a fejlesztõké, az adomáyn 3 milliót megbaszhatják az EA-nál vagy THQ-nál, az nekik nem bevétel....

Itt meg elvileg egyeltalán nem kapnak.

Azt mondtam, hogy A sima eladások nak ez EGY RÉSZE, közelébe nem érhet.
Hacsaknem sok 2000 dolláros fazon van.

SzirmosSzisza
+1 <#eljen>

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan ember megveszi így a játékot, akit amúgy nem is érdekelne/nem vette volna meg.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MerlinW
Egyrészt a kiadók az elsõ pár hét bevételébõl élnek. A bundle játékai kiadói szemszögbõl értéktelenek, továbbá a vásárlók is egyre kevésbé veszik a több hónapos/éves játékokat. Másrészt sok kicsi sokra megy, valamint így az is megveszi a pakkot akinek egyébként eszébe sem jutna.
Azt pedig ne mondjuk már, hogy a 2 nap alatt összejött majdnem 5 millió dollár (1,2 milliárd Forint) nem pénz...

A bevétel pedig nem töredéke, hiszen ha a mostani játékokat nézzük, egyiket sem adták el PC-re 1 millió feletti példányszámban. Talán a DS1-et. Tehát ez a bundle több, mint megduplázza az érintett játékok összbevételét.

Ezzel a hozzászólásoddal csak azt bizonyítottad, hogy sosem jártál felsõoktatási intézménybe, és lövésed sincs az alapvetõ gazdaságról. A szólás igaz, okosabb maradtál volna, ha csendben maradsz.

[merlinw.org]

penge96
Ha tudnád pedig, hogy hányszor hivatkoznak erre... mondjuk manapság a gyûjtõi változat jelenti azt, hogy van hozzá kézikönyv. Siralmas, hogy mennyire minimalista kiadások vannak...

DarkSector
Jó biznisz
Van aki beveszi? 😄

5000ft a tok, és mikor megveszem 1-2 ezeré a tokkal vonóval a játékot, még veszteséget termel a cég, nah mennyenek már a picsába.

Lehet rendelek a neten a 100ft-os dvd-tokokból meg nyomtatok boritót, és eladom 3,5-4k-ért a fejlesztõk/kiadóknak....jó ötlet ez. 😄

penge96
Nem tudom, hogy ezt leírtátok-e, de az is lényeges szempont, hogy a játékok digitális árulása jóval kedvezõbb a fejlesztõk számára. Egy 10.000 ft-os játékból 5.000 Ft kb. a tok... 😄 (Persze ez erõs túlzás, de tényleg számít.)

DarkSector
Egy része az volt a dolognak hogy támogassanak, és a steam-nek egy fülest adjanak, mert 5 steam-es játék úgymond nem eladható steam-en már.

DarkSector
Várj nem kell basztatásnak venned, csak mondom hogy ezt mindenki egy valami messiásként emlegeti, hú feltámadnak a fejlesztõk, zsirgazdagok lesznek, holott, ez sokszor TÖREDÉKE az ezelõtti normál vásárlásokból befolyt összegne, lehet ez az összeg már nem befektetett összeg visszatérülését szolgálja hanem az már megvan nekik, és csak egy plusz adalék, de közel sem annyi mintha külön árulnák, akár ugyanígy fejenként 1 dollárért. 😄

Nem basztatni akarlak csak értelmezni hogy itt 260 euronyi cuccról van szó.

hát én komolyan mindjárt sírok, ha tényleg lesz serious sam 4
Jah igaz, feleslegesen okoskodtam megint, hajlamos vagyok rá <#falbav><#idiota>
penge96
Az ember azt hinné, hogy ez a Steam fórum... közben pedig egy játék-kereskedelmi szakoldal. 😄D

Sry, én sem az értelmi szinted akartam aláásni 😄, Ezt csak azért írtam hogy ezek alapján sztem bõven megéri nekik. A múltkori Serious Sam humble packból pl. bejött annyi pénz a fejlesztõknek amibõl el tudják készíteni a Serious Sam 4. részét.
DarkSector
Igen ez tény, van 10-12 ember, az alsó már 326 dollár a 2000-tõl indulva, de mondok neked egy szuper dolgot, van egy szám ami mutatja az össz bevételt, egyszerûbb azt nézni.

Van 8 játék, 8 játék, amit vegyünk 13-nak mert 13 példány.....kb 20 euro fejenként, legyünk pesszimisták.

260 euro 1 pack!!!!!

amire kb ha 50-en fizettek normál árat, az azt jelenti hogy 100000 ember mindegyikbõl vett 1 példányt.

játékonként 100000 vagy 200000 darab....most nézd meg mondjuk PC-s eladásokat egy Crysis-nál vagy Dead Space-nél, gondolom nem éri el a 100-200 000-es darabszámot sem, mert ugye nem. 😄

DarkSector
Persze azé bolond sem vagyok, 200 dollárt egybe még soha nem láttam, nem is ismerem ezeket a számokat. 😄

eleve van egy olyan lehetõség hogy többször megveheted a dolgot. És hidd el rengetegen vesznek többet illetve fizetnek 100x vagy 1000x annyit mint a humble pack ára, nézd csak meg pl. a mostani contrib toplistát.

1. US NAVY SAILOR
$2,000.00
2. pakji
$1,500.00
3. alex82
$1,300.00
4. @WrapBootstrap
$1,256.00
5. @stripe
$1,000.00

6. www.cgtextures.com
$750.00
7. @killergamedeal
$555.00
8. Naeem the Dream Got His Bundle On
$510.42
9. Andy Katkin
$500.00
10. @NickCatal
$326.00

És ez csak egy egy top befizetés, ebben nincs benne az hogy valaki vesz 20-50-100 humble packot seftelésre.
Also leaked today was the soon to be unlocked bonus Humble Origin Bundle games
C&C Red Alert 3: Uprising
Dead Space 2
Bulletstorm (German version is cut, sorry people)
Medal of Honor: Ariborne (German version is uncut, go figure)
All of these games are sold on Steam so we should expect them to come with both Steam and ##### keys

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

SzirmosSzisza
Itt egy szép összegzés. (bár ez csak egy játék, de Humble Bundle után NÕTT az eladások száma)

Panzeradler
Ehhez a témához csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy egy digitális játék nem egyenlõ az arannyal vagy egy földdel, hogy minél késõbb veszed annál drágább, SÕT még csak az értéket sem tartja. Talán egy-két esetben a gyûjtõi kiadásoknál nõ, de ott is csak sok-sok év múlva.

Nem értem mit lehet ezen pörögni ennyit, mindig is volt ez a játékoknál. Ráadásul nézzük ezeket a pakkokat, hány éves játékok ezek(DS3at leszámítva), legtöbbnek a következõ része készül.
Unknow
Azért te elég vészesen látod ezt a helyzetet. Tudod senki sem önmagának ellensége. Ha nem érné meg nekik, nem csinálnák.

Egyébként, ilyen saleknél, horribilis számú eladások vannak, minden játékból. Plusz ismételni tudom csak magam. Pl én teljes áron fix nem vennék meg egy olyan indie játékot ahol nem ismerem a fejlesztõke és stb... Viszont salen, pár euróért, miért ne? Gondolj bele hányan vannak ezzel így. Tehát, a kis profit, több mint a 0 profit.
DarkSector
Persze nem vagyok pesszimista, biztos 1-2 cucc talán jobban teljesít, de nagyon kétlem,,,,,erõsen kétlem.

DarkSector
ezt sok helyen ki lett tárgyalva, ez messze nem bevétel.
Hidd el.

Új játék, 50-60 euro.
Ez legyen 1 (1 euro amibõl kb max a fele megy jó esetben ahová kell)
Vagyis szerény számítások szerint vagy 60x többet kéne így eladni.

És az 1 dollárban 5-6 nagy játék van!!!! én 1 játék árához mértem most, és még úgy is necces.!!!!!!!!

ne már. 😄

PC-n szarok az eladások néha de nem ennyire. 😄

Amúgy értem ám hogy te mire gondolsz, de nézd meg a FEJLESZTÕNEK mennyi megy ebbõl, csak az számít, Origin-nél 0 azaz 0 dollár, mivel ezzel csak külsõs cégeket vagy intézményeket támogatnak.

Unknow
Kicsit túl komplikálod a dolgot szerintem. Helyesebben, nem gondolod át ,hogy mirõl beszélsz. Sok kicsi ugye sokra megy... Tehát van egy csomó játék ami így leárazva elmegy több ezer példányban, de amúgy nem menne el belõle csak 1-200. Na most, legyen 50%-os leárazás, és kapjanak a fejlesztõk fele annyit, mint az 1-200 játék után, de 1000 játéknál ez azért már jóval több.

Arról nem is beszélve, hogy ez reklám, marketing az ilyen cégeknek, és ugye minél többen vesznek meg egy játékot, annál nagyobb a valószínûsége,hogy ajánlják azt egymásnak az emberek. A salenek egyszer vége lesz, viszont az emberek hajlamosak arra, hogy ha lemaradnak az ilyen dolgokról, de a havernak meg van, õk is megveszik.

Meg még nagyon sok dolog van ami miatt rohadtul nem kell sajnálni az ilyen kiadókat, fejlesztõket 😛 Nem rég még arról is volt kimutatás,hogy az illegális letöltõk hajlamosak a legtöbbet vásárolni. Jó példa erre az is,hogy pl anno én a Final Fantasy VII-et másolva játszottam, és annyira megtetszett, hogy azóta minden Squaresoft (Square-Enix) cuccot kizárólag eredetiben vagyok hajlandó játszani.
wedge31
Igy van, SH2 Mary levelének az elsõ sora.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

SzirmosSzisza
Ez elég baromság. Vársz 10 évet és tizedannyiért megkaphatsz mindent. Akit érdekel a játék megjelenéskor megveszi, aki azért nem veszi meg, mert talán X év múlva le lesz árazva nem komoly vásárló.

A mostani bundle semmit nem segít a fejlesztõkön mert az egész bevételt ami amúgy jelenleg ~4,3 millió dollár alapítványok között fogják szétosztani. Tehát most ha ezeket a kulcsokat elosztogatod nem a fejlesztõket fogod károsítani hanem az alapítványok fognak kevesebb pénzt kapni
penge96
Wedge idézeti részében a legendás Silent Hill játéksorozatból van kiragadva egy mondat, és mivel imádom mind a játékot, mind az abból készült film elsõ részét, így jól eset hirtelen rápillantani. Pusztán ennyi. 😄

wedge31
A fejlesztökön csak egy valami segit ha teljes áron vásárolsz, mert csak is kizárolag az számit be egy játék sikereségébe.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

penge96
Mondasz valamit... kiváncsi lennék, hogy hány zsetont adományoznak a Bundlek mellé.

DarkSector
Az a Silent Hill-ez valami, azt mire értetted amit Wedge-nek válaszoltáál? 😄

Ha ezt megmondod én is tudok majd válaszolni a kérdésedre.

DarkSector
Persze ez van, amit most leírtál, mindenki aki kicsit a témában van megvette már, vagy megveszi magának.
Ingyenélõk nagy része elninjázza, mármint itt most azokról beszélek akik suttyomba nem beregelt userek.
Akár még csak nem is magyarok, mind1.

De igen, ezért nem is éri meg farmolgatni ilyen kulcsokat aki amúgy trükközni szeretne, vagy trükközik csinál profilokat és azonnal beírja.

Csak most ezzel az a baj hogy ez miben segít a fejlesztõkön?

Hogy 2-3 év múlva mindenki warezol mert tudja hogy kis idõ mulva mindent 1 dollárért vagy INGYEN NINJÁZVA legalizálhat?

Én ezért nem örülök az ENNYIRE olcsó játékoknak, csomagoknak!

penge96
Most ki nem ért kit és mit? Mit kellett volna érteni? <#fejvakaras>