56
Hogy kell összerakni 1 gépet, ha már minden beszerzett alkatrész ott hever a földön előttünk?
  • Gerry
    Legalábbis ha a gép elfüstöl, akkor nem esel azonnal pánikba, és a szívroham is csak a józanodás után végez veled!
  • Evil
    termeszetesen minden egyes pont utan egy feles hazi szilva. :) garantalt az eredmeny!
  • Gerry
    Na igen, manapság már nem nagyon kell jumpereni, szinte minden beállítható a BIOS-ból, és az a meglepő, ha valamit pepecselős jumper-átrakosgató módszerrel kell belőni. (A kényelemhez hamar hozzászokik az ember!)
  • ollie
    Én a jumperelést szoktam elfelejteni, oszt, lehet megint kiszerelni mindent, mikor nem akar bootolni a cucc ;D
  • Gerry
    Lassan tényleg egy mezei felhasználó is összerakhat egy gépet ezen topic alapján, ha mindenki hozzáteszi a tapasztalatait!
  • B@dsector
    Énis így gondolom...
  • Gerry
    Ebben egyetértek, én is mindig először bepattintom a memóriá(ka)t, beteszem a procit, felrakom a hűtőt, és csak ezután csavarozom be az alaplapot. Egyrészt kényelmesebb, másrészt az asztalon egy szivacslapra felfektetett alaplapba egyszerűbb (és biztonságosabb) bepattintani a cuccokat, mint egy házba beszerelve.
  • Cat #9
    sztm jobb előbb berakni a procit az alaplapba, mivel a hütőt manapság elég erősen fel kell rá fogatni - van olyan alaplap ami be is hajlik kicsit, szóval jobb kényelmesen, egy asztalon megcsinálni
  • Borg
    Jajj most akadékoskodjál bazeg:)

Különben is oldallemezt addig nem rakunk fel, amig ki nem lett próbálva a gép... ez Murphy...
  • RelakS
    Ja, meg ajánlott bekapcs előtt/után a burkolatot is felrakni, és csavarozni
  • RelakS
    Őőőő... Hetes ponthoz annyit, hogy be is kéne csavarozni. Sztem te sem vennéd a szivedre, ha próbálkozás keretein belül még nem csavarozná be a kareszokat, osztán kiugrana menet közben mondjuk a hangkaresz :)
  • Borg
    1. Az alaplapot felcsavarozod a hátlemezre.
    2. A HDDt, cdrom (megfelelpően jumperolva) floppy táp stb-t beépited a házba.

3. A felcsavarozott alaplapba rakod a procit, majd a (pasztát) hűtőt rá. Hűtőt bedug az alaplapi FAN connectorba.
    4. Ramok bele.

5. Alaplap a hátlemezzel berak a helyére.
    6. Power, reset hdd stb ledek a helyére bedug. (megnéz CMOS reset jumper nincs e resetre rakva - talalkoztam olyannal is, ahol reset jumper is volt, és alapból resetre volt téve...)
    7. VGA és egyéb kártyák berak. (AGP melletti PCIba semmit)
    8. IDE kábelek, tápkábelek a helyére dug.
    9. Gép hátuljába mindent bedug, majd a tápot is.
    10. Konnektor bekapcs, táp bekapcs, gép bekapcs.
  • csaptelep
    Kössza tippet...:)
  • csaptelep
    Hali!
    Még sosem raktam össze gépet, szét már szedtem...
    Szóval mit rakjak be leősször?
    Hogy célszerű elkezdeni?
    Mik a tapasztalataitok?
    Mire kell vigyázni?