56
Hogy kell összerakni 1 gépet, ha már minden beszerzett alkatrész ott hever a földön előttünk?
-
#16 Legalábbis ha a gép elfüstöl, akkor nem esel azonnal pánikba, és a szívroham is csak a józanodás után végez veled! -
#15 termeszetesen minden egyes pont utan egy feles hazi szilva. :) garantalt az eredmeny! -
#14 Na igen, manapság már nem nagyon kell jumpereni, szinte minden beállítható a BIOS-ból, és az a meglepő, ha valamit pepecselős jumper-átrakosgató módszerrel kell belőni. (A kényelemhez hamar hozzászokik az ember!) -
#13 Én a jumperelést szoktam elfelejteni, oszt, lehet megint kiszerelni mindent, mikor nem akar bootolni a cucc ;D -
#12 Lassan tényleg egy mezei felhasználó is összerakhat egy gépet ezen topic alapján, ha mindenki hozzáteszi a tapasztalatait! -
#11 Énis így gondolom... -
#10 Ebben egyetértek, én is mindig először bepattintom a memóriá(ka)t, beteszem a procit, felrakom a hűtőt, és csak ezután csavarozom be az alaplapot. Egyrészt kényelmesebb, másrészt az asztalon egy szivacslapra felfektetett alaplapba egyszerűbb (és biztonságosabb) bepattintani a cuccokat, mint egy házba beszerelve. -
Cat #9 sztm jobb előbb berakni a procit az alaplapba, mivel a hütőt manapság elég erősen fel kell rá fogatni - van olyan alaplap ami be is hajlik kicsit, szóval jobb kényelmesen, egy asztalon megcsinálni -
Borg #8 Jajj most akadékoskodjál bazeg:)
Különben is oldallemezt addig nem rakunk fel, amig ki nem lett próbálva a gép... ez Murphy... -
#7 Ja, meg ajánlott bekapcs előtt/után a burkolatot is felrakni, és csavarozni -
#6 Őőőő... Hetes ponthoz annyit, hogy be is kéne csavarozni. Sztem te sem vennéd a szivedre, ha próbálkozás keretein belül még nem csavarozná be a kareszokat, osztán kiugrana menet közben mondjuk a hangkaresz :) -
Borg #4 1. Az alaplapot felcsavarozod a hátlemezre.
2. A HDDt, cdrom (megfelelpően jumperolva) floppy táp stb-t beépited a házba.
3. A felcsavarozott alaplapba rakod a procit, majd a (pasztát) hűtőt rá. Hűtőt bedug az alaplapi FAN connectorba.
4. Ramok bele.
5. Alaplap a hátlemezzel berak a helyére.
6. Power, reset hdd stb ledek a helyére bedug. (megnéz CMOS reset jumper nincs e resetre rakva - talalkoztam olyannal is, ahol reset jumper is volt, és alapból resetre volt téve...)
7. VGA és egyéb kártyák berak. (AGP melletti PCIba semmit)
8. IDE kábelek, tápkábelek a helyére dug.
9. Gép hátuljába mindent bedug, majd a tápot is.
10. Konnektor bekapcs, táp bekapcs, gép bekapcs. -
#3 Kössza tippet...:)
-
#1 Hali!
Még sosem raktam össze gépet, szét már szedtem...
Szóval mit rakjak be leősször?
Hogy célszerű elkezdeni?
Mik a tapasztalataitok?
Mire kell vigyázni?