56
Hogy kell összerakni 1 gépet, ha már minden beszerzett alkatrész ott hever a földön előttünk?
-
#56 Műszaki érzéktöl meg egy kis figyelemtöl függ az egész. Szinte az összes hardver adja magát, direkt így vannak megcsinálva. A Procit sem tudod máshogy berakni. Aki meg leüti az alaplap szélét a házon meg letör pár kondit, az BALFASZ és semmilyen iskola nem segít rajta. -
#55 heló -
#54 ITT van egy ezzel a témával foglalkozó topic... -
#53 Szerintetek melyik a jobb alaplap? Abit NF7 vagy pedig GIGABYTE GA-7NF-RZ .
Várom a véleményeket!
-
#52 Köszi szépen. akkor jól átba**ott az eladó. Hogy tudnám ráműteni ezt a Zalman hűtőt erre a lapra? nagymeló? amúgy köszi szépe naz infót. -
#51 Punker -t kérdezd meg priviben, nap mint nap összedob pár Sempronos gépet, biztos tudja... -
#50 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az Abit NF-7S2-es alaplap felismeri-e a Sempron procikat vagy pedig biost kell hozzá frissíteni?
-
#49 Pár hasznos infó 4u:
- A procit csak egyféleképp teheted be, különben nem passzolnak a lábak.
- Zalman cpu hűtők nem mennek rá erre a lapra, csak ha átszabod kicsit, de ha olcsót és jó hűtőt akarsz akkor Spire WhispeRock IV. A hütő alján van egy réteg celofán csík, alatta meg hűvezető paszta. Lehúzod a "celofánt" és fölteszed a hűtőt. De vigyázz, nehogy lesarkazd a procit. Kb 500HUF ért lehet venni lesarkazás védő spakát, inkább azt ajánlanám ha kezdő vagy a dologban.
-jumperelni nem kell semmi
-nf7-s 3 slotos, 1-3 slotba teszed a 2 egyforma modult, így fog menni a dual channel.
Sok sikert... -
#48 Hali most fogom összerakni a gépecskémet. de kéne egy kis segítség, mégpedig:
NF7-S alaplapom van meg 2800+os procim. És hogy kell belerakni a procit?
egyféle képpen lehet csak vagy többféle képpen? mert nem akarom egsütni :). akkor Zalman hűtő lesz rajta. a proci meg ne mdobozos. olyan hűtő megproci közé való "anyagot" adnak a hűtőhöz? és mennyire kell bekenni és melyik részén? :)csak a magnál? ill. Nf7-Snél már nem kell jumperelgetni ugye?. Dualchanelel ugye az alaplap. Ott hogy kell elhelyezni a 2 512es RAMot? ha jól olvastam 4 slotos az NF7-S vagyis akkor RAM,ÜRES,RAM,ÜRES vagy RAM,RAM,ÜRES,ÜRES? :))) előre is köszönöm -
#47 Kössz mindent, kipróbáljuk! -
#46 Elvileg igen, csak nem mindegy melyik két tüskére, meg lehet, hogy kicsit hajlítgatni is kell a csatit, de azt csak óvatosan. Nézzétek meg, hogy a CPU venti hogyan van fent, és annak megfelelően kell a 2 eres kábelt is bedugni (Piros: 12V, Fekete: föld, Sárga: fordulatszám a ventiknél; amúgy ez a színjelölés cseles, mert a tápból kijövő vezetékeknél a Piros: 5V, Fekete: föld, Sárga: 12V.) -
#45 De akkor a 2 ereset is rá lehetne dugni a 3 eres fan csatira? CSak nem ogja mérni a fordulatszámát? -
#44 Az hogy ha van egy 3. ér (általában sárga), akkor mérhető a fordulatszáma is a ventinek. -
#43 Amúgy meg az a fura, hogy nekem a 3 házventi közvetlen a táppal van összekötve, így vettük...
Ha rádugom az alaplapra, akkor annak mi az előnye? -
#42 Már ventit is vett... -
#41 jaja, valszeg régebben a ventik csatija 2 eres volt, most meg 3. -
#40 Közben vett új tápot is... -
#39 Ja látom, vett új tápot. De úgy néz ki, hogy új ventiket is kell vennie. -
#38 Szerintem igen. Eleve új tápot és jházat kéne vennie. A régi táppal pl tutira nem fog menni neki ez az új konfig, sőt nem is ajánlom, hogy kipróbálja, mert lehet belőle alaplap/proci/stb halál is. -
#37 Meg nem mondom...
Arra emléxem, hogy Asus alaplap, 700-as Celóval, meg Asus Gef3-al.
Szerintem intel chipsetes, nem olyan öreg.
Valószínű akkor ő a béna?
Amúgy azt mondta a ventik vezetéke piros és fekete, a végén perig 2 tűs csati...az alaplapon meg 3 tűs a fan csatija azt mondta...létezik ez? -
#36 Ez érdekes... milyen alaplapja (konfigja) volt ez előtt? -
#35 Azt mondtan neki én is, de a telefonba olyasmit mondott, hogy nem megy bele a csatikba, mert vmi régifajta és más a csati a ventin...lehet ez? vagy csak ő a kacs hozzá? -
#34 Pedig van talán 4 (3 biztos) FAN csati a lapon... -
#33 Itt vagyok újra!
A gépet csontnélkül össze is raktam, mindenkink kössz a segítséget!
De most 1 barátom szorulna a seítségetekre: vett 1 új alaplapot(NF7), és új tápot is többekközt.
De a ház maradt a régi.
A házvenzik a régi alaplapba voltak bedugva (?), de az NF7-en nincs hova dugnia a ventiket...
Mit tegyen? Hogyan lehetne megoldani a ventik áramellátását mondjuk közvetlen a tápból?
Előre is köszi ha tudtok segíteni!
UI: végre megvan az elfelejtett jelszóm!!!!!!!!!!!! -
#32 nem kéne megsüttetni a procit az első szereléskor, nem lesz sikerélménye :))) -
#31 Tegyél al aljára, a lábak közé is! JObban hül, sőt fel sem melegszik, olyan szobahőmérsékleten marad!
-
#30 oks -
Borg #29 Miért, nálad az egész proci érintkezik a hűtővel?:)
Amúgy csak fel kell polirozni. Tehát úgy elkenni rajta, hogy szinte ne is lásd... több nem kell. -
#28 És azt nem tudjátok hagy azt a zsírt a procinál, csak a magra kell kenni, vagy az egészre?
Amúgy zsírt adnak dobozos AMD-hez, vagy venni kell külön?
És mennyit kenjek rá? -
#27 oks! -
#26 Ki kell tisztítani a ventit, és beolajozni, aztán megint semmi baja nem lesz egy fél évig legalább, ha jól megcsinálod! -
Borg #25 Ne guvaszd a szemeidet ennyire, a szt.boltok 75%a ilyen. -
#24 Nekem sincs, mert a procihűtő kezd kinyiffanni, és néha leáll, de ha megpöckölöm megint jó 1 darabig...
Gondoltam majd holnap elmegyek ventiér, ez volt 3 hete...:)
Hátrány hogy mindíg figyelni kell nincs-e gyanús csönd...
Kicsit fosok, hogy elfüstöl a proci, de úgylátszik régi AMD-nek elég a borda is... -
#23 Mikor mondtam és ilyen?
Sajna csak a jövő héten lesz elöttem, mert a sulinettel jönnek az alkatrészek...a tévhittel ellentétben lehet több alkatrészt venni egyszerre, és ha hitelre nyomod, akkor 180 rugóig mehetsz el...szóval elég jó kis gép lesz...
Abit NF7-S alaplap, 2600+ amd proci, 2x 256 mb ram, msi ti4200, +ház, cd író, moncsi bla-bla...
Csak az alaplapot neked kell megvenned...:(
Na, kezdődhet a fikázás, hogy milyen tré, dehát még mindíg ezek voltak a türhető cuccok CHS-ben...
Télleg alig várom már...!!! -
#22 nekem soha nincs felrakva csak az egyik oldal lemez -
#21 azt mondtad már ott van előtted -
#20 Frankó, már alig várom hogy összarakjam végre!
-
#19 Na, igen, többek között ezért sem veszek sose komplett konfigot... -
#18 -
Borg #17 Ez eddig is igy volt, sajnos, tudok olyan boltról ahol betanitott munkások szerelnek össze gépeket...