3392
  • NeoMaN
    Sztem Pio mindenképp.
    Megírja majd ezekszerint a 8,5GB-s lemezeket új firm-el.

Az LG meg megírja a DVDRam-ot.
    Válassz!
  • Russ!an
    Pfff!
  • Fam
    szerintem a töködre gondolt
  • Russ!an
    Kitől?
    Ha tudja, illetve van véleménye és meg akarja osztani, akkor úgy is mondja. Ha meg nem akkor mit zaklassak bárkit is.
  • BaLeeX
    Akkor kérdezd meg tőle.
  • Russ!an
    Akarok 1 dvd írót venni, de filózok, hogy mit.
    Piot néztem ki meg az LG-t 4040B-t Hát nemtom.
    A pio elvileg jobb minőségű, az LG meg többet tud.
    Tököm tudja.
  • Fam
    plusz annyi, hogy a dobozoson rajta van, hogy pio, az oem meg nincs
  • NeoMaN
    semmi
    doboz-nem doboz
    lemezek,szofter-csak zacsi
    :)
    azé ez nekem 1 Ft-ot sem ér, nemhogy több ezret...
  • Russ!an
    Mi a Pio 106 és A06 között a külömbség?
  • NeoMaN
    Dobozost minek?
    Egyként pedig vedd meg, ne legyél Pató Pál.
    :)
    Pio 106 megéri bármikor egyenlőre.
  • NeoMaN
    Firmware-flash.com
    Sztem ez az überalles site....
  • trunks666
    Nekem is ez az íróm van már 7 hónapja.
    Ha érdekelnek a létező legjobb tört firmware-k látogass el ide.
  • Breki33
    v. 1.30 No OEM (RPC-1 Region free) download
    v. 1.30 No OEM (RPC-1 2X4RitekG03) download
    v. 1.30 No OEM (RPC-1 2X4ALL) download
    v. 1.30 No OEM (RPC-1 4X4ALL) download
    v. 1.30 No OEM (RPC-1 2X4ALL FINAL 12X Rip) download
    v. 1.33 Pioneer OEM download
    v. 1.33 No OEM (RPC-1 2X4ALL FINAL 12X Rip) NEW!!! download
    DOWNGRADE da v1.33 a V0.85 (Gradius) Utility per "ritornare indietro" NEW!!! download

link
  • Breki33
    Sziasztok

A DVD iróm sima CD írásnál is ezt írja ki

[IMG][/IMG]

Nemtudom miért lehet, találkozott már valaki ilyennel?

És van különbség ezek között?:
    DVDR-106D (firmvareval)
    DVDR-106RD (eredeti)
  • ZaJanga
    Akinek NEC ND-1300A írója van annak itt a legújabb 1.0A tip. firmware.
    Javítások : Firmwareupdate - Important Information:

[F/W revision Brands]
    1.0A - 26-12-2003

the write strategy will be corrected in conjunction with following DvD+R medias:

DAXON 2.4x
    PRODISC 2.4X
    RICOH 2.4X
    YUDEN 2.4X
  • NeoMaN
    csodatörtént. május óta előszőr sikerült új toshiba firmwaret készítenie a tosh5112-nak.
    végre megy minden, kúrva életbe. már azon voltam kidobom...
  • dtk1985
    Hali! Pioneer DVR-A05-hoz honnan lehet letolteni firmware-t? Ugy olvastam hogy 4X sebesseggel kepes irni DVD-R-t de a Nero csak 2X sebesseget ismer fel maximumnak. Egy imation DVD-R for general version 2.0 lemezzel probaltam. Lehet hogy a lemez keves hozza vagy firmware-t kell frissiteni?
  • BaLeeX
    De van még más különbség is. Pioneer csak 16x írja a cd-t és 10x (vagy 12x) az újraírhatót.

Jó mondjuk én sosem írtam 16x gyorsabban cd-t csak ha nagyon hajtott a tatár, vagy ki akartam próbálni a 40x sebességet de kb. annyi idő alatt végez 16x sebességgel az írással, mint a TEACom, lehet, hogy picit lassabban.
  • Borg
    MIndenképp frissítek majd, de csak akkor, ha olyan akadályba ütközök, amire ez az orvosság:) Addig nem bántom szegényt:)

A kategóriát illetően nemtom miért kellene besorolni bárhova.
    Ebben az LG-ben hitachi belső van, ami annyiban különbözik a pioneertől, hogy tud még DVD-RAMot is irni. Ami (legalábbis számomra) elég előnyös dolog.
    Berakom a 4,7-es RAMot, és UDF 1.5-be formázva,mint egy plusz partició működik, amig nem irogatok vele. totalcommander oda vissza másol, ÉS GYORSAN (3X). nincs leadin leadout, és nem veszik a hely se rajta a törölgetéskor, úgy, mint az RW lemezeken! Ezt nem kell újraformázgatni. Letöltések pl direktbe erre jönnek le, bőven kiszolgálja azt a sebességével, és nem fogja le a rendszert kicsitse.

Ezek alapján döntsd el melyik a jobb, a pio vagy a hitachi belsős... Más lényeges különbség nincs a két típus között.
    Ja, és 26500-ért vettem:) (nagykernetto)
  • BaLeeX
    Jó kérdés, nagyon beálltak az árak. Ugyanez a Pio két hónapja is ennyi volt.
  • Russ!an
    Köszi ez igy teljesen kielégítő volt. :)
  • Gerry
    Letöltéssel együtt kb 4 perc a frissítés, és sok új alapanyaggal való kompatibilitást és optimalizációt tartalmaz az új FW. Tehát, ha sokféle alapanyagra akarsz 4x-es sebességgel írni, akkor érdemes feltenni, lehet, hogy gyorsít rajta valamit, vagy kisebb az esély, hogy ront, bár mondom, nekem eddig még nem rontott korongot.

A302 Firmware letöltés
  • Gerry
    Firmware-t saját programjáva lehet frissíteni, ami letöltve egy exe file, lefuttatod, és adja magát a dolog. DVD+/-R/RW-t teljesen jól ír, a DVD-RAM-ot kicsit lassan, de az ugye eleve nem a sebességéről híres. CD-írásra jobb egy mezei író, ha sokat ír az ember nagy image-eket, de ha nem fontos hogy 1-2 perccel kevesebb időt vegyen igénybe pár CD megírása, akkor teljesen jó, amit megír, azt bármi beolvassa, ami tud írott CD-t olvasni. Nekem eddig tökéletesen üzemelt, nem rontott se CD-t, se DVD-t, és kb 3-4 hónapja van meg.
  • Russ!an
    Hová sorolod? Erős középkategória? Esetleg Gyenge felső?
    Azt látom, hogy elég sokat tud, de használhatóan-é?
  • Borg
    Én az eredeti A300-al nyomom még.
  • Russ!an
    Értem. Még szerencse, hogy van a másik szobában egy TDK író! :) igazából keveset használnám cd írásra, inkább otthoni digiket akarok csinálni. firmware-t mivel égetsz?
  • Gerry
    A teljesség kedvéért én ezeket a dolgokat az A301-es firmware-rel tapasztaltam, most tettem fel rá az új A302-est, ezzel még nem próbáltam a CD-RW-ket.
  • Gerry
    16x-osan még csak 2 CD-t írtam, és ott lassú volt, mert kb 350-400MB-ot írtam fel a CD-kre, és ugye az elején a leglassabb, de ha 12x-esen írok, akkor is kb egy perccel hamarabb végez a Teac, mint az LG ugyanazzal az image kiírásával.
  • Borg
    Nálam a 16X sebessége stimmel, viszont a 24X valóban alig gyorsabb nála, max 18-20X.
    Dehát minek gyorsabb amúgy is...
  • Gerry
    Elvileg 24x-esen ír sima CD-t, és 16x-osan RW-t, de nekem a régi 24x10x40-es Teac-em sokkal gyorsabban írt, a 24x-es írás ugyanis ennél a drive-nál a maximális sebességet jelenti, tehát átlagban 18-21x-esnek felel meg, a 16x pedig jó ha kb 10-11x-esnek. Ezért inkább ha lehet, akkor a másik gépemben lévő Teac 40x12x48-as Teac-et használom CD-írásra.
  • Russ!an
    Olvasgattam és pont a cd írás miatt kérdeztem, mert arról sok jót nem hallottam. Mi az hogy nem a leggyorsabb?
  • BaLeeX
    Én is ezt gondoltam bele de aztán elvetettem a pesszimista gondoltatot mégpedig azért, mivel ha a Pioneer pl. nem tervezi az ilyen firmware kiadását akkor nem mutatott volna be egy ilyen kiállításon egy A06-os írót ilyen firmware-el. Legalábbis szerintem.

A másik meg, hogy szerintem a kétrétegű lemezek úgy működnek, hogy a két réteget különböző erősségű lézersugár tudja felolvasztani azaz inkább megváltoztatni, gondolom egy "fapados" 4x-es író is simán képes erre (márminthogy szabályozza a sugár erősségét) sőt talán még régebbiek is csak abba már tényleg nincs üzlet, hogy azokhoz adjanak ki ilyen fw-t.
    Vagy nem jól tudom, hogy így működik a kétrétegű lemez és az írás? Valahol ezt hallottam és ezt tartom logikusnak.
  • ZaJanga
    Azt én is olvastam hogy mindkét rétegre ugyan annyi mennyiségű adatnak kell lennie akkor tudják normálisan keelni az asztali motyók.
  • ZaJanga
    Tehát akkor ez sima lézeres.Viszont neomannak is van igazság a hozzászólásában mert a már eddig legyártott írókat is szeretné eladni esetünkben a pio akkor dob egy ilyen infót csak a firmware nem lesz elérhető soha--vagy ez már túlontúl konspirációsan hangzik?
  • Gerry
    Olvass vissza, amúgy normálisak, nekem is az van, GSA-4040B (+/-RW&RAM), eddig nem csinált poháralátétet, de nem is a leggyorsabb példány, ha CD írásról van szó.
  • Borg
    A két lézeres az a HD-DVD / bluray kompatibilis meghajtó lesz majd, nem a kétrétegű.
  • Russ!an
    LG dvd írók milyenek?
  • NeoMaN
    nem úgy fogja ez megírni, hogy simán visszaolvassa majd minden szvsz...
    marketing
    majd ha én látom akkor ok, addig csak marketing :)
    Pont ezé:
    emberünk dvd írót akar venni,
    -jé bazz a pio106 írja majd a dualt, ezt veszek!
  • ZaJanga
    Azért egy kicsit elgondolkodtató nem?Már mióta van készülőben otthoni felhasználóknak a kétrétegű író és most ha minden igaz egy firmware frissítés és a régi is megtudja írni.Ezexerint ismét az van mint ugye mindig hogy először a régi technológia költségeit akarják visszakeresni a gyártók és utána vezetik be az újat ami már rég nem új számukra.
    Viszont nem arról volt szó hogy duál lézeresek lesznek ezek az írók?Akkor hogy a viharba képesek a régiek ilyen módon írni.
    Borg ha van időd és vágod e témát világosíts föl pls.
  • ZaJanga
    Vazz ez állat lenne!
    Remélem lessz minden íróhoz!