Delphi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Telepítés nélkül ugyebár BDE sem megy, viszont van pár direct dbf komponens ha jól emlékszem
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Néhány ezer számot, szöveget kéne tárolni, lekérdezést és mûveletet végezni velük.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Image2.Picture := TPicture.Create;
Image2.Picture.Bitmap := TBitmap.Create;
Image2.Picture.Bitmap.Width := Image1.Width;
Image2.Picture.Bitmap.Height := Image1.Height;
showmessage('sss');
if Image2.Height<3 then showmessage('sss');
for i:=0 to Image2.Width-2 do
for j:=0 to Image2.Height-2 do
begin
Image2.Picture.Bitmap.Canvas.Pixels:=clYellow;
// Edit1.Text:=IntTostr(i)+' x y '+IntTostr(j);;
// Edit1.Refresh;
end;
erre pedig lefut, pedig csak a koordináták kiiratása a különbség..:
Image2.Picture := TPicture.Create;
Image2.Picture.Bitmap := TBitmap.Create;
Image2.Picture.Bitmap.Width := Image1.Width;
Image2.Picture.Bitmap.Height := Image1.Height;
showmessage('sss');
if Image2.Height<3 then showmessage('sss');
for i:=0 to Image2.Width-2 do
for j:=0 to Image2.Height-2 do
begin
Image2.Picture.Bitmap.Canvas.Pixels:=clYellow;
Edit1.Text:=IntTostr(i)+' x y '+IntTostr(j);
Edit1.Refresh;
end;
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Megoldaható-e az, hogy egy stringgrid tipusú táblázatomban a Font színe az egyik oszlopban zöld színû a másikban például piros legyen?
A helyes kód:
var
PhoneNumber : string;
CommPort : string;
NumberWritten : Cardinal;
j: integer;
begin
{....}
Igazság szerint még életemben nem használtam ilyen típust. 32 bites mint az integer, csak ez éppen elõjel nélküli ..
A WriteFile() hívásánál hibát ír ki, méghozzá azt, hogy a paraméterek nem egyeznek a várt típusokkal.
var
hCommFile : THandle;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
PhoneNumber : string;
CommPort : string;
NumberWritten : Integer;
j: integer;
begin
PhoneNumber := Edit2.Text + #13 + #10;
// 'ATDT 1-555-555-1212' + #13 + #10;
CommPort := Edit1.Text;
// 'COM2';
{Open the comm port}
hCommFile := CreateFile(PChar(CommPort),
GENERIC_WRITE,
0,
nil,
OPEN_EXISTING,
FILE_ATTRIBUTE_NORMAL,
0);
if hCommFile=INVALID_HANDLE_VALUE then
begin
ShowMessage('Unable to open '+ CommPort);
exit;
end;
{Dial the phone}
NumberWritten:=0;
if WriteFile(hCommFile,
PChar(PhoneNumber)^,
Length(PhoneNumber),
NumberWritten,
nil) = false then begin
ShowMessage('Unable to write to ' + CommPort);
end;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
{Close the port}
CloseHandle(hCommFile);
end;
Delphiben sokkal egyszerûbbnek néz ki, mint c ben, c++ ban, de ott gyorsabban sikerült összehoznom.
Off vége
Azért kösz 😊
Mindenesetre a torry.net VCL - Internet - Sockets részlegében rengeteg ingyenes és forrással ellátott (az FWS jelzésûek) tcp client/server komponens van, az egyik biztos jó lesz. 😊
Úgy gondolom, hogy adatbázis komponenst bevonni kicsit ágyúval lövés lenne :p
Mivel eddigi programjaim adatbázis kezelést végeztek ezért interbase-t használtam.
Ez arra is egy jó megoldás volt, hogy hálózaton kezeljek vele adatbázist.
Ennek alapfeltétele sajnos az, hogy az un. interbase szervernek publikus ip címmel kell rendelkeznia a kliensek felé. (miden esetre igaz, arra is, ha LAN és arra is ha WAN hálózatról van szó)
Nem tudom, hogy mit is akarsz pontosan csinálni. Mert ha meg lehet oldani adatbázisban, akkor szerintem interbase.(már írtunk benne privát chat-et, stb, stb).
Azért utána nézek, hogy hogyan lehet megoldani IB mélkül.
Ha lessz valami, akkor írok.
Bye!
AF27
Két progi közt hogy tudok neten kommunikálni?
Próbáltam a TcpClient és TcpServer objektumot, a kapcsolat összejön ( megszûnik a blokkolódás amikor kapcsolódásra nyomok ), viszont nem küldi át a stringet:
// kliens kuldi a srtinget
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
if TcpClient1.Connect then begin
showmessage(' megy ');
TCPClient1.Sendln(' lal1234');
end;
end;
// szerver varakozik, majd kiirja a fogadott stringet
procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
var s:string;
begin
TcpServer1.Waitforconnection;
TcpServer1.Open;
TCPServer1.Receiveln(s);
ShowMessage(' uzenet ez volt :'+s);
end;
2. Ilyen nincs, a tiszta html az statikus nyelv. De lehet ilyet csinálni, csak ahhoz vmilyen scriptnyelv (pl. php) is kell.
1. Ezerféle módja van, a legegyszerûbb pl. az Indy komponensek közül az TIdHttp kliens és annak Get() metódusa használata. A súgója bõséges infókat tartalmaz.
Programok
Nekem is lenne egy kérdésem, tudom hogy van html topic is, de bízom a delphisekben.
1- vagy egy olyan delhi allkalmazást szeretnék írni, ami megjeleníti egy weben találhatõ fájl tartalmát(pl egy text fájlét).
2- vagy html kódot, melyel ki lehet iratni egy fájl tartlmát(pl.: /home/tanlok/1.txt)
Elõre is kösz.
AF27
Mi is van ezzel?
Fuss neki a probléma leírásának mégegyszer. Rövid mondatokkal, körülírva.
Pá.
Csak úgy tudom elképzelni, hogy a fordítás során resource-ként becsatolod a forrást is, és utána az már az exe része lesz, hordozhatod, és az exe-n belül akármit csinálhatsz vele.
és szerintem azt az Ackermant nem használják semmire de egy nagyon jó példa a rekurzív függvényre és bármi más függvénynél gyorsabban nõ...
(mért eddig mindenre rájöttél mire használod amit tanítottak?)
n+1, ha m=0
ack(m,n)=ack(m-1,1), ha n=0
ack(m-1,ack(m,n-1)), ha n>0 em m>0
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Progiban nyisd meg a forrást text fájlként és ciklusban irasd ki. ( vagy én nem értem a feladatot ? 😊
(lehet neki mert õ tudja a cselét) de én nem sajna na sziasztok. még visszanézek néhánymillioszor csõ.
Sztem itt biztosan arról van szó, amit blackgamer írt.
ha gépi kódban iratod ki akkor egyszerûbb talán, kódszegmesnt megcímzed bios int kel..
már ez rég volt 😛 dos alatt valahogy így kellett megoldani, de win alatt nehezebb a jogosultságok miatt
Próbléma:
Pascalban kellene írnom olyan programot mely kiírja saját forráskódját 1 az 1 ben pliz segítsetek.
Én jelenleg ismerek egy embert, aki a mai napig unszkodik a delphi hallatán.
Igaz õ CNC gépeket javít, de lassan már európai hírnévre tesz szert.
Az utolsó érdekes akciója az volt, hogy egy hibás gép rendszerének a tartalmát kinyomtatta leporellóra (kb 3,5-4cm vastag köteg lett, kiterítette egy fojosón és négykézlább elkezdett az ASM kód fölött masírozni.
Mindez egy kicsit maradinak és õskorinak tünik, de õ meg todta oldani azt a problémát, amelyet a gép gyártójának a mérnökei nem tudtak. (ja, õ nem mérnök, havi 70ért hülyére dolgozza magát).
Ez is csak példa volt arra: HOGY A ZSENIALITÁS NEM MÁS, MINT JÓZAN PARASZTI ÉSZ ÜNNEPI RUHÁBAN!!!
<#vigyor3>#vigyor3>
AF27
"Amit nem lehet megcsinálni FORTRANban, azt meg lehet csinálni assemblyben. Amit nem lehet megcsinálni assemblyben, azt nem lehet megcsinálni."<#vigyor3>#vigyor3>
AF27
A program nem a programozója akarata, hanem a kódban leírtak szerint fog mûködni, ez mindig igaz. 😊
annak kell lennie. A képen HEXA érték van, a Word típusú változódnak meg decimális értéket adsz..
378 h
888 d
1101111000 b
Hálam örökké üldözni fog.
Az volt nálam az alap probléma, hogy dos-ból megmaradt, hogy hexadecimálisan kellet megadni a port címet. Valószínüleg ha tudnék olvasni, akkor hamar rájövök, hogy it decimálisan.
Az a lényeg, hogy köszi mindenkinek aki segített!
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
AF27
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
procedure PortOut(Port:Word; Data:Byte); stdcall; external 'io.dll';
function PortIn(Port:Word):byte; stdcall; external 'io.dll';
{$R *.dfm}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
PortOut(378,255);
end;
end.
és ha katt akkor reboot!
AF27
Azt tudom, hogy miért indúl újra vindózom(védelmi hiba, kékhalál olyasmi sebességgel, hogy ki sem bírja jelezni + reboot).
AF27
Ugyebár, én ezt megtettem, beraktak agy button alá, de mikor rákatt, akkor újraindúl a gép.
Ez van a button alatt:
PortOut(378,255);
És így nem megy, a PortIn megy, de az out nem.
Küld már el a te io.dll-led! [email protected]
AF27