Delphi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az - tudomásom szerint - nem teljesen azonos a cikkben szereplõ TCP/IP protokollal.
Itt olvasható a protokoll specifikációja
Az alábbi oldalakon meg található Delphihez készült könyvtár:
Egy adatgyûjtõ eszközrõl ami belépéseket számol. Szabványos ethernet modbus protokolon. A karakterek kiküldésén azt értem hogy elküldöm neki az olvasó parancs sort amire válszolnia kell az eszköznek.
http://delphi.about.com/od/networking/l/aa112602a.htm azt itt leírtak alapján próbáltam meg össze hozni de valamiért nem mûködik
Szeretnék egy olyan szoftvert készíteni ami ethernet portra kiküld egy karaktert sort egy eszköznek ami automatikusan válaszol erre a karakter sorra de sajnos nem találtam olyan minta programot ami mûködött volna. Arra az eszközre nem tudok programot tenni.
teljes:='0000000000000000';
uj:=Substr(teljes,1,4)+' '+Substr(teljes,5,4)+' '+Substr(teljes,9,4)+' '+Substr(teljes,13,4);
WriteLn(uj);
A problémám az lenne, hogy hogyan kell egy szövegsort szétszedni megadott hosszokra
Pl.: 0000000000000000 ezt kellene szét szedni így --> 0000 0000 0000 0000 de sehol nem találok rá megoldást.
Elõre is köszönöm
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Hatalmas kérdésem lenne hozzátok 😄
szóval ole-n keresztül van egy word appl. és a form fields max. 255 karakterig enged irni,kérdésem az lenne hogy hogy lehetne ezt a max. értéket feltornázni? semmilyen properti-t nem találtam ami ez meghatározná. válaszokat köszi elõre is <#wave>#wave>
Logitech G25 tulajos!!
Van rá ingyenes alternatíva:
http://www.lazarus.freepascal.org/
http://www.bloodshed.net/devpascal.html
http://cc.codegear.com/Free.aspx?id=24722
Meg ingyenes próbaváltozat:
http://cc.codegear.com/Free.aspx?id=24966
Logitech G25 tulajos!!
mondom ok, felrakom a Turbo Delphit, de a rohadt életbe ebben se jön be az a régi megszokott help
szar C-s dolgokat ír, meg bizonyos metódusokról egy árva kukkot se
mi a lófüttyért van ez, már minden szarabb lesz? vagy én vagyok síkhülye már?
A 9 D-és tabletekhez 3,4,6,9 element kell, semmi több?😮
köztudott, hogy az xp tiltja le alapból...
király ez a Delphi
techno4ever!
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
delphiben elkezdtem ismerkedni a dolgokkal...
van 4 edit mezõm. Az 1. meg a 2. at kellene összeadni és a 3. at levonni belõle ezt kiírni a 4. be meg is van de hogyan tudom kiküszöbölni a hibát hogy ha a felhazsnáló esetleg szöveget ír be vagy nem ír be semmit hanem üresen hagyja és a progi így is meg tudja állpítani hogy mirõl van szó. Tehát ha üresen hagy egy mezõt akkor azt 0 nak kéne venni, és ha szöveget ír be akkor meg ki kéne írnia valami kis hibaüzit hogy ez nem szám..
Elõre is köszi a segítséget
futtatni emiatt 😞
techno4ever!
használni? be van másolva mindenhova, ahova kell a sys
meg a pas, de a Delphi ezt a hibát dobja ki:
if zliostart then "ZLIOStarted := zlioopen(HZLIO) or (Win32Platform<>VER_PLATFORM_WIN32_NT);"
a gyári Pascal-lal van baja...
techno4ever!
helyett (legalábbis én így használta Delphi 4 alatt legutóbb, és mûködött):
procedure PortOut(Port: Word; Data: Byte); stdcall; external 'io.dll';
miért nem akar semminek se beindulni a Delphi 7-esen
az io.dll?
pl:
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
GroupBox1: TGroupBox;
RadioButton1: TRadioButton;
RadioButton2: TRadioButton;
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure RadioButton1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.dfm}
procedure PortOut(Port : Word; Data : Byte); far; external 'io';
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
halt;
end;
procedure TForm1.RadioButton1Click(Sender: TObject);
var
port:word;
data:byte;
begin
port:=$378;
data:=$01;
PortOut(port,data);
end;
end.
techno4ever!
valaki találkozott már ilyen hiba üzenettel? PostgresDAC -t raktam delphi 2007-re meg postgresql-8.2.5-1 fut alatta :\
[merlinw.org]
amúgy így ránézésre szimpla mesterséges intelligencia feladat
[merlinw.org]
Ezután ráteszed a flash lejátszót a Formra megadod a "Movie" opcióba a fájlnevet vagy akkor amikor létrehozza a form-ot pl.
procedure Tform_main.FormCreate(Sender: TObject);
var
sAppPath: String;
begin
sAppPath := ExtractFilePath(Application.ExeName);
flashPlayer.Movie := sAppPath+'autorun.swf';
end;
Gondolom, arra is kíváncsi vagy, hogy miért lesz ott a formon vmi hasonló, hogy fehér kocka beálítod autosize-re és a fehér kocka körül átlátszó. Semmi gond. Ez a megoldás:
procedure Tform_main.FormResize(Sender: TObject);
begin
flashPlayer.CreateWnd;
end;
A "flashPlayer" a formra dobott lejátszó neve.
Sok mindent lehet csinálni flashel és delphivel, ha vmi eszed be jut amit nem tudsz szólj 😊
Minden cikk ingyenesen elolvasható!
ez nagyon király, használjátok ki! én annó tíz-ezreket fizettem a könyvért és a cd-ért
kezdõk, haladók, mindenkinek csak ajánlani tudom!
ShowWindow(handle,SW_MINIMIZE)
bezárások:
SendMessage(handle, WM_CLOSE,0,0);
SendMessage(handle, WM_DESTROY,0,0);
DestroyWindow(handle);
[merlinw.org]
konkrétan nem tudom mert még nem próbáltam ilyet
Csináltam flashben egy exit és egy minimize buttont és ezeket beraktam delphibe, de ott nem mûködnek (nem zárják be a programot). Tudom hogy a delphiben is lehet exit buttont csinálni de nekem az nem tetszik.
Hol rontottam el??
Valaki segítsen...
Nem tudja valaki hogyan lehet delphiben egy winformba flash animációt berakni?
Vagy delphin belül valahogy ezt megcsinálni.
plz help...
A jedi-n találsz DirectX-es komponenscsomagot ha jól emlékszem, az kell hozzá.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Hogyan lehet lekérdezni a videokártya memóriájának a méretét és hogy abból mennyi szabad? Van ilyen?
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy amit bekérek (pl.: edit-ben) matematikai mûveletet (pl.: (2*2)+6), azt kiszámolja egy másik változóba. Tehát valahogy egy string-et kéne átnyomni.
szam:=10 legyen a végén
Pontosan mit szeretnél? Írd le lépésrõl lépésre a terved.
[merlinw.org]
Van egy Hatalmas problemam!!!
Irtam egy programot delphiben es azt akarom hogy ugy mukodjon hogy telefonon keresztul lehessen aktivalni!!
A hardwer kulcsot megkapom de hogy kell *.lic fajlot csinalni!!
olvasgattam a temarol es valami activex dolgokat ir!!
az az igazsag hogy abszolut halvany gozom sincs rola hogy a Delphi e resze hogy mukodik!!!
surgos nagyon
elore is koszonom nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sziasztok!!
Minden tényleges adatbázis szerver telepítõs ha jól emlékszem
Hogy egy DB kezeléséhez nem kell telepíteni kliensen semmit az megoldható Interbase-el (csak egy dll), illetve ADO alapból van XP-ben (tehát ahhoz nem kell semmi)
A Dbf komponens konkrétan mit takar?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler