277
Hogyan lehet lekerdezni az IP cimet Delphiben?
-
"Szabványos ethernet modbus protokolon"
Az - tudomásom szerint - nem teljesen azonos a cikkben szereplő TCP/IP protokollal.
Itt olvasható a protokoll specifikációja
Az alábbi oldalakon meg található Delphihez készült könyvtár:
* [url=http://www.modbusdriver.com/doc/mbusmaster.delphi/]#1[/url]
* [url=http://sourceforge.net/projects/delphimodbus/]#2[/url]
* [url=http://www.ozm.cz/ivobauer/modlink/]#3[/url]
* #4 -
nvidiaracer #276 Hello
Egy adatgyűjtő eszközről ami belépéseket számol. Szabványos ethernet modbus protokolon. A karakterek kiküldésén azt értem hogy elküldöm neki az olvasó parancs sort amire válszolnia kell az eszköznek.
http://delphi.about.com/od/networking/l/aa112602a.htm azt itt leírtak alapján próbáltam meg össze hozni de valamiért nem működik -
Milyen eszközről van szó?
Mit értesz "karakterek kiküldésén"? Milyen rétegben, protokollon? -
nvidiaracer #274 Hello minenki
Szeretnék egy olyan szoftvert készíteni ami ethernet portra kiküld egy karaktert sort egy eszköznek ami automatikusan válaszol erre a karakter sorra de sajnos nem találtam olyan minta programot ami működött volna. Arra az eszközre nem tudok programot tenni.
-
Használd például a Substr függvényt:
teljes:='0000000000000000';
uj:=Substr(teljes,1,4)+' '+Substr(teljes,5,4)+' '+Substr(teljes,9,4)+' '+Substr(teljes,13,4);
WriteLn(uj);
-
nvidiaracer #272 Hali mindenki
A problémám az lenne, hogy hogyan kell egy szövegsort szétszedni megadott hosszokra
Pl.: 0000000000000000 ezt kellene szét szedni így --> 0000 0000 0000 0000 de sehol nem találok rá megoldást.
Előre is köszönöm
-
Nincs valaki most itt aki tud delphizni? -
Sziasztok !!
Hatalmas kérdésem lenne hozzátok :D
szóval ole-n keresztül van egy word appl. és a form fields max. 255 karakterig enged irni,kérdésem az lenne hogy hogy lehetne ezt a max. értéket feltornázni? semmilyen properti-t nem találtam ami ez meghatározná. válaszokat köszi előre is
-
má nem kell -
Hát jó -
Na!! Léci -
a pontos linket küld már el mert nem találom hova kell lépni!Mármint, hogy ha bemásolom a címsorba és rögtön jöjjön be hogy hova töltöm le. -
M0RN1NGST4R #265 turbo delphi explore edition ingyenesen letölthető és használható. Igaz nem tudom mit tartalmaz, de gyanitom, hogy tanulásra bőven jó, hisz erre lett kitalálva. Nekem egyenelőre a 7-es enterprise van, és nem is kivánom lecserélni. Ha a turbo delphi nem elég, akkor próbálkozz t*rr*nt portálokon :D -
A Delphi fizetős szoftver.
Van rá ingyenes alternatíva:
http://www.lazarus.freepascal.org/
http://www.bloodshed.net/devpascal.html
http://cc.codegear.com/Free.aspx?id=24722
Meg ingyenes próbaváltozat:
http://cc.codegear.com/Free.aspx?id=24966 -
Sziasztok! Nem tudjátok hogy honnan lehet letölteni a Delphi-t? Kösz előre is a PLS-t. -
blackgamer #262 vista alatt nem működik a Delphi 6 helpje 
mondom ok, felrakom a Turbo Delphit, de a rohadt életbe ebben se jön be az a régi megszokott help
szar C-s dolgokat ír, meg bizonyos metódusokról egy árva kukkot se
mi a lófüttyért van ez, már minden szarabb lesz? vagy én vagyok síkhülye már? -
Balázs2 #261 sorry, rosz helyre jött:S -
Balázs2 #260 Srácok!!!
A 9 D-és tabletekhez 3,4,6,9 element kell, semmi több?:O -
Johnny d #259 á gyerekek végre mégis jó lett több napos kínlódás után ez a portvezérlés! 
köztudott, hogy az xp tiltja le alapból...
király ez a Delphi -
szam := StrToIntDef ( Edit1.Text , 0 ); -
Butch3r #257 sziasztok lenne egy kérdésem nem tudom jó helyre teszem e fel...
delphiben elkezdtem ismerkedni a dolgokkal...
van 4 edit mezőm. Az 1. meg a 2. at kellene összeadni és a 3. at levonni belőle ezt kiírni a 4. be meg is van de hogyan tudom kiküszöbölni a hibát hogy ha a felhazsnáló esetleg szöveget ír be vagy nem ír be semmit hanem üresen hagyja és a progi így is meg tudja állpítani hogy miről van szó. Tehát ha üresen hagy egy mezőt akkor azt 0 nak kéne venni, és ha szöveget ír be akkor meg ki kéne írnia valami kis hibaüzit hogy ez nem szám..
Előre is köszi a segítséget -
Johnny d #256 úgy értem a zlportio.pas -ban van ez a sor, és nem engedi
futtatni emiatt :( -
Johnny d #255 vki mondja már meg, hogy a zlportio-t hogyan kell
használni? be van másolva mindenhova, ahova kell a sys
meg a pas, de a Delphi ezt a hibát dobja ki:
if zliostart then "ZLIOStarted := zlioopen(HZLIO) or (Win32Platform<>VER_PLATFORM_WIN32_NT);"
a gyári Pascal-lal van baja... -
procedure PortOut(Port : Word; Data : Byte); far; external 'io';
helyett (legalábbis én így használta Delphi 4 alatt legutóbb, és működött):
procedure PortOut(Port: Word; Data: Byte); stdcall; external 'io.dll';
-
Johnny d #253 bocs, nem írnak ide, de azért nem egy éves a téma...
miért nem akar semminek se beindulni a Delphi 7-esen
az io.dll?
pl:
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
GroupBox1: TGroupBox;
RadioButton1: TRadioButton;
RadioButton2: TRadioButton;
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure RadioButton1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.dfm}
procedure PortOut(Port : Word; Data : Byte); far; external 'io';
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
halt;
end;
procedure TForm1.RadioButton1Click(Sender: TObject);
var
port:word;
data:byte;
begin
port:=$378;
data:=$01;
PortOut(port,data);
end;
end. -
"Access violation at address 2000679C in module 'rtl100.bpl'.Read of address FFFFFFFC."
valaki találkozott már ilyen hiba üzenettel? PostgresDAC -t raktam delphi 2007-re meg postgresql-8.2.5-1 fut alatta :\ -
newc22 #251 Valaki nem tud könyvtár nyilvántartásos videokölcsönzős nyilvántartásos forráskodú progit vagy szakdogit?! Vagy valami cikket amellyek eltudnék indulni?! Eelőre is köszönöm!!! -
Nincs ebben semmi MI. Random 5 elem, majd eredményvizsgálat. (Hacsak nem a gép játszik magával:)) Semmi különös. -
blackgamer #249 jah, ezt ismerem csak nem ilyen néven
amúgy így ránézésre szimpla mesterséges intelligencia feladat -
Mastermind
Pár kód
Delphiben
Google a barátod -
blackgamer #247 mi az a mastermind? -
PunkZoli #246 van aki tudna segíteni egy mastermind megírásában?:DD avagy vmi leírást találnátok? mert a gugli nem a barátom! denagyonnem -
Az alábbi 2 unit-ot tartalmazzák a legfrissebb delphi verziók, vagy külön cumó? (én még 7-ben dolgozom) -
phoenix1 #244 Gyorsan utánna néztem, hogy mi fog kelleni. Ezekre az unitokra lesz szükséged: ShockwaveFlashObjects_TLB és ShockwaveEx.
Ezután ráteszed a flash lejátszót a Formra megadod a "Movie" opcióba a fájlnevet vagy akkor amikor létrehozza a form-ot pl.
procedure Tform_main.FormCreate(Sender: TObject);
var
sAppPath: String;
begin
sAppPath := ExtractFilePath(Application.ExeName);
flashPlayer.Movie := sAppPath+'autorun.swf';
end;
Gondolom, arra is kíváncsi vagy, hogy miért lesz ott a formon vmi hasonló, hogy fehér kocka beálítod autosize-re és a fehér kocka körül átlátszó. Semmi gond. Ez a megoldás:
procedure Tform_main.FormResize(Sender: TObject);
begin
flashPlayer.CreateWnd;
end;
A "flashPlayer" a formra dobott lejátszó neve.
Sok mindent lehet csinálni flashel és delphivel, ha vmi eszed be jut amit nem tudsz szólj :) -
phoenix1 #243 Hello. Létezik ilyesmi, hogy Delphi SWF SDK amit a www.delphiflash.com oldalról tudsz letölteni. Letöltöd, kicsomagolod és a flashax mappából felteszed. Megjegyzem, már régen "játszadoztam" Delphivel, talán egy kicsit macerás lesz, dehát próbáld ki, ha nem működik szólj. :) -
blackgamer #242 olvasom softwareonline.hu-t, erre ezt látom 
Minden cikk ingyenesen elolvasható!
ez nagyon király, használjátok ki! én annó tíz-ezreket fizettem a könyvért és a cd-ért
kezdők, haladók, mindenkinek csak ajánlani tudom! -
tálca:
ShowWindow(handle,SW_MINIMIZE)
bezárások:
SendMessage(handle, WM_CLOSE,0,0);
SendMessage(handle, WM_DESTROY,0,0);
DestroyWindow(handle); -
blackgamer #240 a flashre klikkelés eseményekor kell meghívnod a zárás illetve tálcára rakás parancsát
konkrétan nem tudom mert még nem próbáltam ilyet -
Etman #239 Hi,
Csináltam flashben egy exit és egy minimize buttont és ezeket beraktam delphibe, de ott nem működnek (nem zárják be a programot). Tudom hogy a delphiben is lehet exit buttont csinálni de nekem az nem tetszik.
Hol rontottam el??
Valaki segítsen... -
blackgamer #238 ez esetleg segít