302
Hangkártya probléma
  • reaper4
    vedd le az eax-ot :) figyu nekem full beállításon! 1280ban is van olyan hely ahol beakad! (eax 3 al)
  • Prince of Máté
    Igen jó nayg szar a gépem:Dde ha leveszem a grafikát akkoris uyganennyi fps-em lesz...Mi kevés az 5.1hez a gépemben?PRocim nem bírja?
  • reaper4
    az egész géped 1... nem mai :) szal örülj neki ha csak 20 ra megy le... vegyél vissza a grafból...
  • izb
    hát a SB live szereti a processzor időt!nálad abból meg hiány van elég rendesen.
    Ne használd ezt a szolgáltatást.ha meg igen,akkor kisebb felbontás.bár ahogy nézem a videókártyádat,nem nagyon van hova..
  • Prince of Máté
    Sziasztok az lenne a problémám h pl a COD2ben berako ma hangot EAX-ra és amikor akció van akkor leeseik a az FPSem 20 vag az alá...5.1es hangszóürüm és hangkártyám van
  • Met
    Lenne egy kis problémám.
    A pc rá van kötve a tv-re és a házimozira. Amikor nézem a filmet a hang elmászik a bal hátsó hangszóróba egy kis idő után és ott is marad.
    Mp3 jól szól, dvd a gépről nézve (hallgatva) jó.
    Crative Live 5.1 Digital-al és Creative Vibra PCI128-al is csinálja. K-Lite Kodek van fent a gépen, egy régebbit is kipróbáltam de nem változott semmit. Azóta csinálja, hogy újratelepítettem a gépet, előtte nem volt gond pedig ugyan ezek a progik és hardverek voltak meg.
    Ezeket a lejátszókat próbáltam: Bs Player, Mediaplayer Classic, Power DVD
    Nincs ötletem, hogy mit kellene átállítani:(

Itt vannak a filmek amiket néztem (még volt pár de azokra nem emlékszek)

Jól szóltak:

The World Fastest Indian

Audio Format.........: MP3
    Encoder..............: LAME
    Bitrate..............: 80 (CBR)
    Hz...................: 48,000
    Channels.............: 2CH Stereo
    Video Format.........: AVI
    Video Bitrate........: 685
    Codec URL............: http://www.XviD.org
    Resolution...........: 484 x 264
    Display Aspect Ratio.: 1.833 (11:6)
    Frame Quality........: 0.224 bits/pixel
    FPS..................: 23.976

The Ringer

Resolution.....: 608x256
    Encoding type..: MP3 ABR
    Bitrate........: 952kbps
    Bitrate........: 128kbit/sec

Emelt fővel

Video Codec Típus (pl. DIV3): XVID
    Video Codec Név (pl. DivX 3, Low-Motion): XviD
    Képméret (pixelben): 720 × 480
    Bitsebesség (kbps): 902
    Audio Codec (pl. AC3): 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
    Mintavételezési Frekvencia (Hz): 44100
    Audio Bitsebesség (kbps): 128
    Audio Bitsebesség Típus (CBR vagy VBR): CBR
    Audio Csatornák Száma (pl. stereonál 2): 2

Nemjól szóltak:

Pirates

Video Bitrate...: 1307 kb/s
    Audio Bitrate...: 122 kb/s (61/ch, stereo) VBR LAME3.97
    Resolution......: 4:3
    FPS.............: 25 FPS

Túl a sövényen

Video Codec.: XViD
    Audio Codec.: VBR MP3
  • kulabácsi
    sziasztok! nekem az lenne a gondom h nagyon recseg a hang, meg hallkabb lett az integrált hangkártyám, erre beraktam egy creative hangkártyát, és kb 4 hónap múlva ugyanaz a probléma merűlt fel...sztetek miért lehet ez? túlmelegszik, vagy mi?? a többi hardver rendesen működik! próbáltam újrarakni a drivert, frissebbet felrakni, de semmi:S help please, nem akarok minden hónapban újat venni:)
  • Inquisitor
    Lehet, hogy mindkét driver után újra kell indítani az XP-t, ellenkező esetben lehet őket újrafelrakni, bár az is lehet csak nálam volt ilyen gond.
  • JasonKing
    Köszi Inquisitor!
  • Inquisitor
    Itt meg utolsó driver, elvileg egyben ALC880, 882, 883, stb. - 06.21 az utolsó dátuma.
  • Inquisitor
    The M1573 integrates a High Definition (HD) Audio/AC'97 Host Controller ...
    The built-in Audio solution in the M1573 is an advanced PCI HSP audio controller with Scatter-gathering DMA fully supported. The M1573 Audio is compliant with standard AC'97 and its successor HD Audio. 6 audio playback channels for PCM_out L/R, Surr L/R, Center and LFE, dual PCM inputs and dual microphone inputs are supported on AC-Link, while 6 independent output streams and 5 input streams are supported on HD Audio Link.

Each HD Audio stream can have 8/16/24/32-bit samples at rate from 8kHz to 192kHz, with channel numbers from 1 to 16.

Na ezért kell külön a driver hozzá.
    ULI M1573 leírása
  • Inquisitor
    Elvileg az ULI M1573 chipset van az alaplapodon, akár 1.0, akár 2.0, és ez a 2.20-as az utolsó drivere.
  • Inquisitor
    JasonKing-nek:
    Mielött elkezdtél Azalia/ALC883 drivert telepítgetni, elötte feltetted az alaplapod chipset drivereit? Neked valószínüleg az ULI chipsetjében van az audio vezérlés ... tehát ULI chipsethez kell valami friss driver, és utána legutolsó realtek driver. Persze csak ha SP2 van fent, különben szenvedhestz a High Definition Audio patch letöltésével is.
  • imp99
    Hi all Abit KN8-as alaplapom integrált hangkarival, feltelepítettem a hangdrivereket és nem müxik a hang :((((
  • blur55
    hello

a gondom a következő: egy logitech 5.1es rendszerem van, ami tényleg nagyon jó, ezzel nincs is semmi baj. viszont ma vettem egy szintén logitech webkamerát, és mióta feltettem a driverjeit, recseg minden hang.
    az input device az a kamera, mert beépített mikrofonja van, az output device pedig a hangkártya, ki van hangosítva.
    már ujrainstalláltam a hangkártya drivert, a zsinórokat arrébb tettem - már amennyit lehetett, de elfogytak az ötleteim.
    ha valaki tudna segíteni, annak hálásan megköszönném
  • vizoo
    Hi. Nem tudtam hova írjak. Így marad ez :) Az a gondom, hogy néhány napja úgy döntött a gépem, hogy csak a jobb oldali hangszórók szolnak. Egy 4.1-es rendszerem van, másik gépen tökéletesen szól a hang. A hangfalak is jók (tesztelve lett). Így arra tudok gondolni, hogy szoftveres a probléma. Az alaplap egy Asus K8N és AC97' integrált hangkártya van benne. Valakinek vmi javaslat?
  • mate317
    Hello, a gépem egy scaleo p és a windows nem látja az alaplapi hangkártyát. Hiába rakok fel illesztőprogikat, semmi. Előre is köszi a segítséget.
  • andrewjr22
    Sziasztok.... Mitől van az, hogy játék közben egyszer csak elkezd sercegni a hang? válaszaitokat előre is köszönöm
  • Frosty01
    vagy ha nagyon dolgozik :)
  • Frosty01
    ja meg gerjed ez a szar ha a netről adat jön le.
  • Frosty01
    Hali! Volna 1 nagy problémám. valami nagy gubanc van a hangkájhámmal.
    Nem tudok msnen és skypen dumálni másokkal, és eggyes filmek hangját rosszul játsza le. pl a háttérzaj nagyon hangos a szinkronizált nyelv pedig irtó halk.
    hasonló a jelenség beszélgetésenkél is. a bejövő hangot szinte nem lehet hallani, a kimenő hang pedig állítólag jó... nem tudom hogy mi lehet a baja! valaki, ha tud segitsen...
  • csiga88
    Nem tudjátok hogy miért gerjedhet a házimozi mélynyomója a számítógéppel?Próbáltam mp3lejátszót is rárakni ugyanazzal a vezetékkel de ott nem volt semmi baja(semmi mással nem gerjed csak géppel).
  • jeppesen
    Sziasztok!

Vásároltam egy ASUS P5ND2-SLI Deluxe alaplapot, amin egy Realtech 8ch-s hangkártya van integrálva.
    Na most ez szeretném inaktívvá tenni, mivel szándékomban áll venni egy Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro Hangkártyát.
    Kiváncsi lennék a véleményetekre ki használ ilyen kártyát?!
  • burkusdió
    kössz a segítséget, már megoldottam a problémát
  • biomage
    A SiS 7012 hangkártya gyártója
  • biomage
    nem a hangkártya ECS tipus
    az alaplapot amugy csak azért kérdeztem mert a driverben látam amdinst.exe t
  • burkusdió
    és ebbe hol a kérdés?
    ne haragudj, de nem tudom konkrétan mire gondolsz...
    integrált kártya, ABIT alaplapon...
  • biomage
    egy kérdésem lenne még ECS hangkártya
  • burkusdió
    Alaplap neve Abit SG-71 (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Alaplapi lapkakészlet SiS 651
    Hangkártya SiS 7012 Audio Device
  • biomage
    milyen alaplap ra van rakva és integrátt HK
  • burkusdió
    Mindnél ugyanazt írja ki...

Ezt írja ki:

az ablak fejlécén ez áll:
    UpdateDriverForPlugAndPlayDevices

Alatta egy piros X,és ez a szöveg:
    -536870397

aztán kilép a telepítésből...
  • biomage
    0102
  • burkusdió
    SIS 7012 Audio Device-hez keresek drivert.
    Most volt Windows reinstall, de az official SIS oldalról leszedett driver nem megy föl XP Professional Service Pack 2-re....
    Please valaki segítsen!
    Gyors segítségre lenne szükségem!
  • zolee90
    amit te leírtál azt már megnéztem és ott sincs line in kiírva, pedig van a hangkártyán line in.

amúgy meg nem sértődök csak segítséget várok. énis segítek amiben tok. ennyi by
  • [NST]Cifu
    Mondjuk én most először nézek be ebbe a topicba, mert a hangkártyás dolgok nem nagyon mozgatnak meg (szóljon jól a 4 hangfalamon, és kész :)).

De próbáld meg: Vezérlőpult -> Audió és Hangeszközök -> Audió fül -> Hangrögzités -> Hangerő -> Beállítások -> Tulajdonságok -> Itt ha a Felvétel legyen kiválasztva , és akkor alul fel lesznek sorolva a lehetőségek, itt pipáld be a Vonalbemenetett (Line In) és voilá.

Viszont azért érdekes, ha a felvevő programodnál nincs Vonalbemenet/Line In (lehet hogy a hangkártyának nincs is Line In bemenete?), meg az is, hogy akkor mondjuk miért nem dugtad rá próbaképpen a MIC-re.

Ja, és én is rajongok azokért, akik ha valami problémájuk van, csak sértődni tudnak, ha nem kapnak választ...
  • zolee90
    imádom amikor mindenki baszik segíteni...
  • zolee90
    input = line in akart lenni
  • zolee90
    magyarán: mit lehet csinálni, ha nem ismeri fel a gép az inputot??? csak wawe, stereo mix és mic van a beállításoknál (ha a felvételnél használjuk a hangkártyát). Lejáccásnál van line in :S
  • zolee90
    Sziasztok!

megnéztem és érdekes volt számomra h nem naon van topic hangkártyára...nah szal nekem az lenne a problémám, h van egy Numark DM 1002 MKII keverőm, amit a Virtual DJ-hez kötök, így amit ott berakok számot azt tom ezen keverni, ami mind szép és yoo. EDDIG. Arra még nincs pénzem h CD lejáccót is vegyek egyelőre, azért csinálom így. Azonban fel is szeretném venni amit mixelek...már egy csomót olvastam erről, de valahogy mégsem müxik. Pölö C-MEdia 8738-as hangkarim van (ien speckó, 6 channeles) és a beállításoknál nincs is oylan h felvételnél a line in-t használja. CSak wawe, stereo mix, és mic van és akkor is csak ez amikor hangfelvevő progival próbálom felvenni. És akkor ugye nem azt veszi fel amit keverek a keverőn hanem ami megy szám a gépen...a kettőt külön. :S. Fogalmam sincs mi a baj, ha leírnátok mit hogyan kell, h fel tudjak venni nagyon megköszönném. Vagy ha rájöttetek mi lehet a hiba ,akkor is szóljatok lécci! THX
  • burkusdió
    ööö integrált asszem... és kössz a segítséget... :D