998
  • Homeworld30
    Ha így angolítom a gamet akkor a soban-bug is megszűnik?
  • Esrohnoil
    Szóval van itt valaki akinek angol verziójú Homeworld 2-je van?
  • Esrohnoil
    Ez csak (mármint a region.lua) 173 Byte. Engem is érdekelne, úgyhogy ide is be lehetne másolni szövegként...
  • Gyro
    Akinek még hiányzik itt megtalálja az angol .big fájlokat:
    http://www.homeworldarchives.com/bigfiles/
    a region.lua viszont még hiányzik, ezért ha valakinek megvan áttolhatná mailben (173k).

Köszönöm...
  • Homeworld30
    Én úgy emlékeztem hogy a demóba csak 1 küldetés van. Na mindegy, majd megpróbálom beletenni a fullba, biztos nem ojan nehéz.
    A Honlap Mien????? Eddig már 82-en látták!:) És 0 betű íródott róla.:(
  • ollie
    Igen a Raider Retreat a HW1 hivatalos demójában volt benne, mint az 5. pálya (5 pálya volt a demoban, az első négy a végleges játékból, és ez a Raider Retreat). De a végleges játékba soha nem került bele.
  • Homeworld30
    A Raider Retreatot a homeworld archieves nevű honlapról lehet letöltölteni.
  • Homeworld30
    Jól meg van csinálva kár hogy nem tom mi az a freespace. Nemrég letöltöttem a Raiders Retreat missziót nagyon király kár hogy csak 1 misszió meg csak 2 carrier jön pedig azt olvastam valahol, hogy 5. Van ott egy kis hold, 3D-s és tök közel! Megnéztem a Bigviever3-mal hogy a többi bolygó is 3D-s e, és igen a higara is meg a kharak meg a hold sem a háttérbe van bele rajzolva. Jó ez a bigwiever 3 honlapomról le lehet tölteni, csak ki kell bontani az asztalra a zipet, mindenféle rejtett dolgot ki lehet bogarászni, nem létező hajókat meg mindent, és a scriptekben minden benne van, csak save file-t kell nyomni, aztrán már notepaddal lehet modolgatni. Jó szórakozás. Ez persze HW1, a kettőt asszem nehezebb modolni de nem tom. A Drone modom jó, 3-szor vittem vele végig a game-t. A honlap mien?????
  • Esrohnoil
    Ha vki szereti ezt a gamet is, és a Freespace-t is, akkor ENNEK a megtekintése és letöltése kötelező. =)
    Ez egy Freespace mod a Homeworld 2-höz. Ha telepítési segítség kell, csak szóljatok.
  • Homeworld30
    A honlap mien?
  • Homeworld30
    Csinálom a modot, már majdnem kész, de ha teljesen ráközelítek ronda csíkos lesz rajta a textúra. Nem tudja valaki miért?
  • ollie
    A nyers programkód, ami még nincs lefordítva (exe-be).
  • Homeworld30
    Mi az a forráskód?
  • Homeworld30
    Tényleg jó. Csak pár dologban lemásolták az IG2-t(vagy az IG2 másolta le a heget)(pl.az index).A játékmenet jó, csak a túlzott méretarányosság:)nekem kicsit "csicsás" vagy nem tom hogy mondjap. Azért végigviszem 2-3 szor:)
    Nektek meik a kedvenc nem építhető, és nemelcsórható hjótok a HW1-ből? Nekem a Turanic Carrier, most csinálok egy modot hogy kicseréli vele a carriert. A honlap milyen?????
  • ollie
    azért ne legyen 0
  • Toroco
    haegemonia az jó
  • Homeworld30
    Ha mondjuk 0 hajóm van akkor hány battlelúzer lesz ott? Nem hiszem hogy 0. Azér majd kipróbálom. Tök jó, hogy annyi pénzt lehet kapni minden kör végén, abból simán fel lehet építeni egy full flottát. Megvettem a Hegemóniát, de hogy ezt miér írom ide arról fogalmam nincs.
  • ollie
    #521 és #531
  • Homeworld30
    Az eredeti magyar verzió van meg. Majd talán megszerzem az angol verziót, de nemigazán tudom elképzelni, hogy a 13-dik levelt hogy tudom majd megcsinálni, mer az még hagyján, hogy 4-5szörös túlerőt kell legyőzni, de hogy időre...(>>) A starwars filmekben, meg könyvekben olyasmit szoktak mondani, hogy a pajzs elősször elvékonyodik amikor lövik, aztán leválik, és utána lehet lőni hajót magát. Egyébként honlep milyen?
  • ollie
    Az egy bug a játékban, akkor kéne kijönnie a kapitánynak a bázisról. Tört verzió? Úgy tudom, hogy ez a bug a magyar, tört verzió sajátossága. Nekem egyébként megvan eredetiben magyarul és angolul is (az utóbbit csak kintről tudtma megrendelni).
  • Esrohnoil
    Úgy rémlik Soban kapitány megmentése után szét kell lőni a maradék ellenséget.
    Egyébként a Star Wars filmekben pont azt cseszték el sztem, h. a védőburok miatt sérthetetlen a hajótest, de a pajzsgenerátort, ami szintén a hajón van, már nem védi. Ezt sosem értettem. Miért nem rakták akkor a hajó belsejébe, és így kívülről elpusztíthatatlan lenne (max. vmi belső szabotázsakcióval). V. ha vmi miatt megmagyaráznák h. nem lehet belülre tenni, akkor sem értem h. miért nem hat rá a pajzs ha a generátor kívül van, de gyakorlatilag része a hajótestnek...
  • Homeworld30
    Kösz az infót!A starwars modot a "teljesen magyar nyelvű verzió"-ra is rá tudtam tenni. A grafika jó, de a többi még nincs kész, egyébként néhány hajóban van egy kis modul(a neve:shields=pajzsok) a hajótest közepén, szerintem annak lehet köze a nemsérüléshez(ez csak abszolút elmélet, de szerintem az lehet a baj, hogy csak azután tud sérülni hogy azt a modult kiiktatták, de ez lehetetlen mert a belsejében van). Egyébként hallottam olyanról,hogy HW2 canpainban a 12. pálya végén az összes hajót le kell bontani, aztán úgy ügyeskedni, hogy a gyártósoron típus szerint felváltva legyenek a majdnem kész hajók, és így kevés lesz az ellen, és nem kell sokat várni az újraépülő flottára, de ezt nem tudtam kipróbálni, mert amikor a marine-fregattal rácsatlakozom arra az csészealjformájúra végigment kék vonal, és utána nem történt semmi.
  • ollie
    A Cataclysmot csak kintről tudod megrendelni (pl ebay).
  • Homeworld30
    MEGNYÍLTmagyarország tuttommal 1ső homeworldös honlapja!!!
    kb.50-oldalnyi szöveg meg sok kép lesz benne, és programok, meg modok.
    A honlappal kapcsolatban ímélt lehet küldeni: [email protected]
    A honlap címe:pkantor.fw.hu
    Ja és ha valami marhaság lenne a page-n: még soha nem multiztam
    Ja és fenn van a handmade drone papírmodellem, bár még nem tökéletes.
    Meg a Drone modom is, de az tökéletes.
    Ja és honnan a francból lehet megszerezni a cataclysmot???
  • Esrohnoil
    ahhoz angol nyelvű H2 kell h. a SW-modot telepíteni tudd.
  • finaltrekker
    Hi
    Nem tudjátok, hogy lehet a homeworld2-vel interneten játszani? Letöltöttem hozzá frissítéseket. Mindegyiket feltudtam telepíteni kivéve az angolt és most cseh vagy szlovák vagy nem tudom mi... az egész teli van hülye hieroglifákkal és így sem működik.
    SW HAJÓK??? Honnan lehet az ilyet letölteni?
  • ollie
    Jah, minél nagyobb sereggel kezded el az adott pályát, annál több az ellen.
    Javaslat: oszlasd fel a legtöbb hajód az előző pálya végén (kivéve a battlecruiserek és destroyerek, mert rohadt sokáig épülnek), majd a pálya elején rögtön kzd el építkezni minden anyahajóddal ezerrel.
  • Braveheart
    ELkezdtem megint a kampányt, mondom végigviszem másodszor is, de a 13. pálya, amin a prognenitor kaput kell megvédeni, nagyon megszivat. Azért nem fer hogy kb 3-4szeres túlerő jön ellenem... Mind1, szeretem a kihívásokat :)
  • Hmuda
    Hm, én csak leszedtem az exe file-t, elindítottam, megadtam neki a játék könyvtárát és szépen kicsomagolta magát, berakta az ikonokat az asztalra és kész is. Csak sajna még üvölt róla a béta (inkább alfa) fázis. Csak HW2 gyári pályákon indul el, végtelenül hosszú a fejlődés és a nagyobb hajók eszméletlen drágák (az Executioner majd 600k-ba kerül, nem is tudtam legyártani). Az ellenfél értelmetlenül gyárt össze vissza, vannak hajók amik egyszerűen nem sérülnek (ráküldtem jópár szakasz TIE-Bombert és egy fikarcnyit se ment le a HP-ből). Na mindegy, képz:

• Braveheart
    Én leszedtem, de lusta voltam végigolvasni a FAQ-t, így hiába csomagoltam ki a megadott helyre el sem tudtam indítani
  • Hmuda
    Jó-jó, csak lusta voltam megnézni a linken és kibogarászni a miniatűr betűket. :-)
  • Esrohnoil
    0.45
  • Hmuda
    És ez még csak 0.4-akárhányas verzió. Nem tudom, hogy még foglalkoznak-e vele, de nagyon remélem (a dátumok alapján elég ritkán frissítik).
  • Lacc
    Tényleg elég igényesnek néz ki.
  • Hmuda
    Vannak akik ismerik a Warlords SW modot? Pár kép:

Kép (1600x1200)
    Kép (1280x960)
    Kép (1024x768)
    Kép (1024x768)
    Kép (1024x768)
    Kép (1280x960)

Beszerezhető itt.
  • Toroco
    Köszi a tippet. Igy már néhány óra alatt Hiigara megmentésén fáradozom, de azok a fránya rakéták. elöször nem is tudtam mit keressek. azt hittem hogy jalöli öket a térkép valami jelzéssel, de erre csak ugy mint egy fregattot. Leis bombáztak szépen. :D
  • ollie
    Az előző két rész sokkal jobb (igen 2 előző rész van, csak a másodikat valahogy nem HW2-ként jelentették be). A legelső rész a legnehezebb, utána jön a legutolsó, végül a legkönnyebb a középső (ott még nehézségi fokozatok is vannak).

Ajánlom, hogy töltsd vissza a legutolső állásod a 11. pályán, és mielőtt teljesítenéd az utolsó feladatod, semmisítsd meg (visszavonással) a legtöbb hajódat (kivéve hordozókat (carriers), rombolókat (destroyers) és csatacirkálókat (battlecruisers)), mert a te kezdő hajóidhoz mérten van méretezve minden pályán az ellenség mennyisége. Az utóbbi hajókat csak azért hagyd meg, mert hosszú idő megépíteni,bár néhány rombolót is visszavonhatsz.

Alapszabály, hogy mindig termeld be a lehető legtöbb nyersanyagot, lehetőleg még azelőtt, mielőtt egyáltalán nekiállsz a pálya feladatainak (tehát még csak feldarítőket, szondákat se küldj sehova). Jól védd be a bányász hajóidat (legyen belőlük legalább 6-8 egyszerre).

Legyen kimaxolva a fighter osztály (technikailag és számban is), legalább 8-10 sima vadász, a többi pedig bombázó. A bombázó védje az anyahajód, a vadászok meg a capital shipjeid (rombolók, csatacirkálók, stb). Valamint legyen ugyancsak 8-10 gunship (nemtom magyarban hogy van). Mikor elindulsz harcolni és látod az ellenséges fighter osztályú hajókat támadni, rögtön küldd rá a tieid (fighters + gunships), az ellenség pillanatok alatt elvérzik, és közben rögtön koncentráld a nagy hajóid tűzerejét a legnagyobb hajóira, mindig egyszerre egyre. Folyamatosan figyeld a kis hajóidat, ahogy bármelyik sérülése eléri a felét, rögtön dokkoltasd (d bill.), mert így szinte nem fogsz belőlük veszíteni, az egész játék során!
  • Toroco
    Én a klilencedik küldit szinte gond nélkül csináltam. Én is néztem mikor a szuper csapatokat bejelentette, de átlagosnak találtam őket. De amikor ezek után megjelent a 4 örző ami folyton hiperürben ugrál és megjavitódik na az tépte az idegeim. de nem tudtak leverni.

Na én most a 12. küldinél akadtam el. Amikor Sorbant kell megmenteni. Annyi ellenséges hajó van hogy nem tudom mindet elpusztítani. egyszer próba képpen megszondáztam a szektort. hát lestem hogy mennyi hajót nem öltem még le amikor már csak a nagy hajóim voltak. rengeteg romboló és legalább 6 csatacirkáló, a többi tipusról nem is beszélva, meg két kikötö.

Adjatok vmi tanácsot hogy hogyan lehet legyőzni öket!!!!!!!
    minden hajóosztályból a maximásil szám van, és legalább 15 ion platformot is telepítettem a csata térre, és mégis esélytelen vagyok.

csalni meg nem szeretnék.
    Most játszom először Homeworld-el, az 1el nem játszottam. A 2nek nagyon tetszik a története.
  • Esrohnoil
    A Barbie-s sorozathoz vannak érdekes kommentek írva. :D
  • Dragonfly
    Hm, találtam egy aranyos kis 30mp-es Homeworldos filmet:

http://sls.relicnews.com/

Ezen az oldalon van egy olyan menüpont, hogy "SLS movie". Erre kattintsatok :)

Az eredmény egy aranyos kis film lesz.