107
Kiállítások, amiket érdemes megnézni
  • manoszey
    #107
    Hallom, jól sikerült az idei is. Én tavaly voltam. Most nem a rossz hírek miatt mentem persze, ami tavaly keringett a Gála miatt, hogy több embert engedtek be a kelleténél. A Magnumon már tavaly sem volt baj.
    Láttam a képeket, felfedeztem Bessenyeit is. :-)
    Szép helyen volt megrendezve.
    A boroknál meg csak irigykedve néztem...
    Nyakas Pincészet volt? Az a kedvencem. :-)
    Na nem baj, majd pótolom nyáron az élményt, amit ezek a nagy borfesztek adnak. Ami azt illeti, jobban is kedvelem, amikor szabadtéri a rendezvény, annak jobb a hangulata.
  • a bajusz
    #106
    Csak csatlakozni tudok barátom, magam is azt tapasztaltam, hogy nem volt nyoma a legutóbbi tumultózus jeleneteknek, kellemesen el lehetett férni, társalogni egymással, borászokkal egyaránt. Én ugyan balga módon nem vittem gépet, de a nagy arckönyvön már felbukkantak az elsők, csak úgy önigazolásként beteszem ezt, amin látszik az egész tér, hogy milyen volt a hely, a hangulat emitt van ni! Ami nekem még a jégboron is túltett, az a boresszencia volt, ami bár inkább édesszájúaknak ajánlott, a különlegessége, nameg a borsos ára miatt én is belekóstoltam - valóban kuriózum.
    Amit még jó ötletnek tartottam, az a pohár-betétdíj. Egy ezrest kellett fizetni a pohárért, amit az ember visszakapott, ha visszaadta a poharat. Ez lehetne máshol is, akkor az emberek nem olyan lelkesen zúznák össze a poharakat talán. Másért egyébként nem kellett fizetni - kivéve persze, ha az ember vásárolni akart esetleg azoktól a termelőktől, akik hoztak e célra portékát.
  • nincsen nevem
    #105
    Én most ezen részt vettem, az előzővel ellentétben, és nem csalódtam. Jól megoldották a tömeg problémát ezzel a korlátozással. Kényelmesen elfért mindenki, nem volt sorban állás, nem voltak részegek, szóval normális volt mindenki:) Igényesen volt megszervezve, jók voltak a kiállítók is,finom borok voltak. Nekem nagy élmény volt, főleg hogy olyan borokat is megkóstolhattam amire amúgy szerintem soha nem lenne keret. Képeket annyira még nem találtam a neten(én nem vittem,gépet) de majd ha találok belinkelek:) Az etyeki meg Tokaji borok, eszméletlenül finomak voltak,ittam jégbort is:)
  • a bajusz
    #104
    Igen, a tavalyi bizony kicsit tömegnyomorosra sikeredett, de jó hír, hogy reagáltak erre, és korlátozzák a vendégek számát, így már nem lehet akadálya, hogy rendesen kóstolgathasson az ember, mert amúgy a tömeget leszámítva az előző színvonala is remek volt, kevesebb emberhez a hely is hangulatos, a borok meg múltkor is valamennyire kárpótolni tudtak a tolongás ellenére is.
    Én ezúttal is ott leszek, bár az előző kicsit elbizonytalanított, de összességében, ha a létszámkorlátot tartani fogják, akkor szerintem remek program lehet, nekem meg muszáj töltenem némi nedűt a bajusz alá mostmár igazán
    Majd mesélek róla vasárnap vagy a jövő héten valamikor! Kíváncsi vagyok, ezúttal hogy sikerül majd.
  • kalaposkan
    #103
    Ittál már igazán jó bort? Mondjuk nem azt, ami műanyag flakonban kapható a hipermarketekben, hanem olyat, amit rendesen pincészetekben készítenek? Jó, persze ízlések és pofonok, olyat is láttam már, aki nem szereti a csokit, szóval mindent megértek, de sajnos az emberek nagy része úgy issza a bort, hogy mennyi alkohol van benne, amitől aztán megfelelően részeg állapotba kerülhet, pedig ennél azért jóval több lehetőség van benne, akár ízben, akár a fogyasztás kultúrájában, minthogy sima egyszerű alkoholforrásként tekintsen rá mindössze az ember. Úgyhogy ilyen szempontból jók ezek a rendezvények, mert kulturált mederbe terelik az italozást, és még tanulni is lehet alattuk.

    Na, szóval ez most így végeredményben nem Neked szólt, szóval ne vedd magadra, csak már így a végén belejutottam egy nagy világmegváltó monológba
  • jokkati
    #102
    Ez a videó szörnyű. Hogy a lány miért nem megy onnan el a fenébe... Tuti nem befutó. Nekem aztán mondhatná, hogy milyen borok vannak, nem igazán szeretem a bort.
  • Endru37
    #101
    Ezt az udvarlási formát tanulja meg mindenki! Tuti befutó!! :D http://indavideo.hu/video/Az_igazi_borbarbar
  • matumbo
    #100
    Én voltam 2010-ben a Borjour-on. Volt egy kis fejetlenség, de összességében nagyon finom borokat lehetett kóstolni. Lizzaa kérdésére válaszolva ez egy borkóstoló, ami elég nagy volumenű, mivel idén körülbelül 80 pincészet 200 borát lehet majd kóstolgatni. A 2010-es is elnyerte a tetszésemet, én idén is megyek. Az interneten előre vásárolt jegyek olcsóbban, mint a helyszínen vásároltak. A belépők pedig csak limitált számban kaphatók (a hely befogadó képességéhez mérten), hogy mindenki kényelmesen, és kulturáltan kóstolgathassa kedvenc borait.
  • lizzaa
    #99
    Halihoo! Tavaly nyáron voltam borhéten, nagyon nagyon jól éreztem magam, a hangulat nagyon jó volt. Barátnőm is elkísért, megkóstoltunk legalább 8 féle bort, nem igazán volt jó ötlet keverni őket, na de hát ha már egyszer eljutottunk a borhétre, illik kóstolgatni. Szeretjük az ilyen és hasonló rendezvényeket! Olvastam itt, hogy feb.19.-én lesz megrendezve a Borjour- Magnum rendezvény. Nem hallottam még róla. Remélem tényleg jó hangulata lesz, össze is szervezem a társaságot még időben.
  • horvatpepi
    #98
    A borkóstolás engem is érdekelne, a kiállításokat, rendezvényeken igaz nem szeretem, nem a kedvenceim, de ha borról van szó, ám legyen.
    Kérünk infókat! Előre is köszi!
  • gagabi
    #97
    Mikor kezdődik 19-én? Van olyan oldal, ahol többet lehetne róla megtudni? Engem nagyon érdekelne. Szeretem az ilyen rendezvényeket. Ezen még nem voltam. Hallott már valaki róla, hogy milyen hangulat szokott lenni? Vagy esetleg volt már valaki???
  • Megtörhetetlen
    #96
    Február 19.-én lesz megrendezve az idei Borjour - Magnum, ami bor kiállítás és borkóstoló, 4900Ft a beugró és korlátlan borkóstolási lehetőség, persze csak kulturáltan módjával, de az ilyen rendezvények nagyon jó hangulatban szoktak zajlani, érdemes elnézni, tavaly is nagyon kellemes volt :)
  • zsoflas
    #95
    Én készülök megnézni a Bécsi nagy tárlatot majd valamikor a közel jövőben, de elötte lehet itthon megkukkantom mégegyszer, barátnőm úgyis nagyon nyüstöl...és legalább nézek vmi. kis relikviát magamnak a boltban, múltkor úgy sem volt rá időm.
  • melcsiw
    #94
    Jelentem azóta is teljes Klimt lázban égek :), lehet még egyszer megnézem, úgyis hamarosan bezár és akkor már egyenesen Bécsig kéne zarándokolnom...habár megéri. :)
  • zeneimádó22
    #93
    Én is Botero mellett tenném le a voksom,az ő képei sokkal nagyobb hatással voltak rám,meg valahogy jobb kedvem lett tőle ebben a nagy hidegben.A meleg színek meg a kis kerek figurák már-már meseszerűek.Utána már tényleg csak egy forralt bor hiányzik és teljesen átmelegszik az ember.
  • melcsiw
    #92
    Én is most néztem meg a Klimt kiállítást hétvégén a Szépművészetiben,de nekem is jobban tetszett mint a Botero.Eddig nem állt annyira közel a szívemhez a művészetem,de most elég nagy hatással volt rám,olyannyira,hogy a Wamp-on vettem is egy Klimtes fülcsit.Most már mindig csodálhatom!
    Fülbevaló-Klimt
  • Viola77
    #91
    Én ha már választani kell,akkor inkább Klimtet szeretem.Botero nekem valahogy nem tetszik.Viszont a Klimt kiállítás tényleg nagyon jó,érdemes megnézni.Igaz,hogy inkább grafikái vannak kiállítva,de egy-két festményét is meg lehet nézni.
  • lerik
    #90
    Ismeritek Botero képét,ami Jan van Eyck Arnolfini házaspár című képének átdolgozása?Zseniális!Ezt a képét láttam először és rögtön megjegyeztem a nevét.A másik,ami tetszik vele kapcsolatban,hogy meleg,intenzív színeket használ,és a kis puffancs figurák mára már védjegyévé váltak.
  • rammfan
    #89
    Azóta megnéztem én és köszönöm a lelkesítő,már-már buzdító hozzászólásokat.Tényleg nagyon-nagyon jó volt,megérte elmenni.Kíváncsi vagyok mivel rukkol elő jövőre a Szépmű.
  • zsoflas
    #88
    nekem is nagyon tetszett a Hervé,én is most hétvégén nézte meg a Szépművészetiben.ezzel lepett meg a húgom elő-karácsonyi ajándékként.idén beletrafált:D pont erre vágytam:)
    A kontrasztok egyébként tényleg nagyon durván jók,nem nagyon láttam még én sem ezelőtt ilyesmit.
  • fann
    #87
    A Klimtet én is most akarom megnézni,de a Hervé-t láttam már.Ha szereted az egyedi,merész,fény-árnyék ellentétekre épülő képeket akkor neked is tetszeni fog.Hervét ma egyébként az építészeti fotó legeredetibb és legfontosabb képviselőjeként emlegetik.
  • rammfan
    #86
    a Lucien Hervé-ről tud valaki valamit?Látta már valaki?
  • drees
    #85
    Ha van egy kis időtök,akkor a Klimt kiállítást is nézzétek meg.Nekem nagyon tetszett,talán jobban is,mint a Botero.Teljesen más a szín és formavilág,de fő a változatosság;)
  • zsoflas
    #84
    A Botero kiállítást én is láttam a Szépművészetiben és engem is teljesen elvarázsolt.A szürke hideg hétköznapokból jó egy ilyen vidám színekkel teli kiállításra ellátogatni,mert garantáltan jobb kedve lesz tőle az embernek.A kis pufi formák,az intenzív színek...frenetikus!Bár én utána inkább egy jó forralt bort javaslok:)
  • drees
    #83
    Én már voltam ilyen rendezvényen, tulajdonképpen különböző programok vannak egy estén, kapcsolódóan az aktuális kiállításokkal. Ma lesz épp egy ilyen program.
  • vassotto
    #82
    Már mások is ajánlották ezt a múzeum+ rendezvény, ez mi pontosan?
  • drees
    #81
    Igen, a Szépművészetiben láttam, és volt tárlatvezetésünk. De mi egy rendezvényen voltunk (múzeum+) és annak keretében lehetett megnézni.
  • vassotto
    #80
    A Szépművészetiben láttad? Én a Klimt kiállítást néztem meg, de a Botero kiállítás is érdekel. Volt tárlatvezetésetek?
  • drees
    #79
    Most hétvégén megnéztem a Botero kiállítást, nagyon jó volt. Minden olyan kerekded volt, rengeteg szín. Teljesen felvidított. Utána meginni valahol egy jó kávét, szerintem ez egy tökéletes szombat délutáni program.
  • Nashville
    #78
    Ramszesz - az ásatás

    Szinte minden témában szoktam fórumokat olvasgatni, ha pl. utazok valahová, vagy ha vásárolni szeretnék valamit. Szeretem hallani a véleményeket egy adott termékről és hogy mit ajánlanak a többiek, melyről gyakorlati tapasztalataik vannak.
    A Ramszesz kiállítással kapcsolatban sajnos elmulasztottam ezt az „ásatást”, de ahogy utólag nézem nem is olyan sokat írnak róla, pedig nagy átverés az egész. Egyeseknek tetszett a kiállítás, a facebook- on is dicsérő tartalmú a hozzászólások sora, vagy semleges, jelezvén hogy többet vártak (vagy ki van moderálva a negatív vélemény).
    Mindegy, szumma-szummárum az én a véleményemmel, ha nem is fog csődbe menni ez az igénytelen kiállítás (nem ez a célom), de legalább egy-két olyan vágyakozással nekikészülődő felfedező „sorstársam” szabad hétvégéjét szeretném megmenteni azáltal, hogy lebeszélem a tudás magába szívásának ilyenfajta módjától.
    Gyerekekkel mentünk Budapestre csoportosan, melynek egyik célpontja ez az ominózus kiállítás volt (sajnos a csodák palotájára már alig maradt időnk).
    Az előtérben még semmit sem lehetett sejteni, szokásos izgatottság az ismeretlen előtt. Jöttek sorra a bluetooth üzenetek a mobiltelefonunkra, mely nagyon tetszett a fiatalabb korosztálynak. Érdekes és hasznos ötletnek tűnt, ezzel jelezvén, hogy a jelen technikáját is bevetik a legnagyobb szórakoztatásunk érdekében.
    A kapott fejlámpa a másik nagyszerű ötletnek tűnt, mellyel sokkal izgalmasabb kirándulást sejtettet a múltba, hitelesebbnek tűnt, mintha spotlámpával világították volna meg a „műkincseket”. Még egy pozitívum volt, melyet le tudok írni, az pedig a tárlatvezetés. A srác remekül fel volt készülve a témában és még humort is vitt az előadásba. Ha valakinek ennyi pozitívum elegendő egy kiállítás megtekintésére, ami után jöhet bármi, nem érdekli, az menjen, tapasztalja meg. Aki kíváncsi a folytatásra az olvasson tovább.
    Megérinthető a múlt? Igen, végre megérintheted! …de tényleg vágysz majd rá? Nem hiszem, mivel végig a gagyiság érzése lesz benned. Ezt az érzést még jobban fokozhatod, ha átmész a labirintuson, vagy beszállsz a kötél akadálypályás játékba. Mikor végigmentem nagyon égőnek találtam a helyzetet, de a gyerekek sem élvezték jobban. Nyoma sincs pl. lézercsapdának, amit itt mutatnak: Fekete Dávid átverte a lézercsapdát és ami a múmia élményt illeti… lehetett volna legalább egy szerencsétlen vetítő, hogy egy kicsit érdekesebb legyen, hogy jobban át tudd érezni a képzeletbeli hely atmoszféráját, de nem, ilyet még csak véletlenül sem érezhetsz, mert történelmi atmoszféra az nincs csak poros terem szobrokkal (porallergiások vigyázat!), ahol szintén érezned kellene valami áttörőt. Nekünk nem sikerült!
    Csak a düh és az átverés érzése maradt bennünk mikor távoztunk, na meg a sok bluetooth üzenet, amit azt hiszem azonnal törölni is fogok a telómról, hogy ottlétemnek minden írmagjától megszabaduljak. Idő- és pénzpocséklás az egész, főleg, ha még az utazási költséget is hozzászámoljuk, mondjuk az ország keleti vagy nyugati végéből.

    Tanácsom:
    Vegyetek a kiállításra szánt pénzből egy remek könyvet a témában és olvassátok fel a gyerkőcöknek miközben a nagyszerű fotókat nézegetitek, vagy vásároljatok egy remek videó anyagot és nézzétek meg egy délutáni mozizás keretében. Sokkal jobban fogtok járni, garantáltan maradandó lesz, amit bármikor elővehettek, ha megkopnak az élmények.
  • babapofe
    #77
    Még mindig nem látok véleményeket a kiállítással kapcsolatban, legalábbis nem sokat. Írtok még, ramszeszen kívül melyik kiállítást érdemes még meglátogatni?
  • theiron
    #76
    Sziasztok!
    Többen írtatok már a Ramszesz kiállításról. Volt már valaki azóta? Szeretnék elmenni a hosszú hétvégén , kicsit kikapcsolódni, egy kis kultúrát magamba szívni :) Én örülnék, ha több órás lenne a kiállítás , mivel nagyon érdekes a téma és sok megválaszolatlan kérdést vet föl.
  • katakpult
    #75
    Szerintem meg nem függ össze egy kiállítás az időtartamával. Sok ember nem is ér rá egy egész délelőttjét vagy délutánját egy kiállításon tölteni. A rövid is lehet jó. Viszont a hosszú is ha teljesen le tud kötni. Remélem ilyen ez a Ramszesz kiállítás leköti az embert, még ha pár órás akkor is.
  • karosult
    #74
    Nehéz úgy prezentálni, hogy minden egyes szavadra kíváncsi fülek figyeljenek. Szerintem az, hogy mennyire sikerült jól ez a kiállítás, nagyban függ az előadótól. Erről valakinek van valami kis beszámolója?
  • hékásébredj
    #73
    Szerintem egy kiállítás amiért az ember sokat fizet az ne legyen rövid és sokáig tartson és folyamatosan megújuljon. Ez a lényege a tökéletes prezentálásnak. Bár attól független mert rövid akár lehet velős is.
    Én szeretem az ilyen egyiptomi misztikumot..de kiállítás szintjén már nem azt az érzést kapom vissza.
  • VinczeLacz
    #72
    Nem kell sorban állni? erről lemaradtam. Azért így is élveztük.
  • Thaison
    #71
    Robert Capa kiállítás nagyon jó volt, főleg az a kép ami az éppen eltalált katonát ábrázolja! Amúgy ezt a Ramszesz kiállítást mi most tervezzük megnézni az ismerősökkel, már nagyon várom mert sokat várok ettől a kiállítástól. A tv-ben is mindig megnézem az ilyen témájú filmeket mivel a piramisok világa totál magával ragad, annyira érdekel hogy építhették őket, és hogy a balzsamozás-ra is miként voltak képesek. Az meg hogy fejlámpát adnak tényleg vicces, a bluetooth-os dolog nem újdonság,de ettől függetlenül egy nagyon-nagyon hasznos dolog. Egyiptomba még egyszer el szeretnék majd jutni az életben, pár ismerősöm volt és igazán sok élménnyel jöttek haza. Amúgy most olvastam hogy akik neten veszik meg a jegyet azoknak nem kell sorban állni és ez egy nagyon jó dolog!!
  • JürgenKlinsmann
    #70
    Én meg a Robert Capa kiállításukat imádtam, kár, hogy vándor kiállítás lett belőle, így most az ország túlfelén van, pedig szívesen megnézném újra. Tudja valaki, hogy melyik lesz a következő kiállítási város?
  • Nyulanna
    #69
    Köszi a beszámolót masika! A fejlámpa az vicces lehetett. :) Egy órás sétálgatás, nézelődés pont a legjobb szerintem is, vannak rossz emlékeim már. Volt, hogy múzeumba voltunk, már tízszer kimentem volna, végeláthatatlannak tűnt az egész.
  • masika
    #68
    Hali!

    Egyik ismerősöm volt a kiállításon és tökre tetszett neki! Fejlámpát is kaptak :D és egy óra alatt végig is értek. Én ennek külön örülök, hogy nem csinálták olyan hosszúra a kiállítást, mert nem kell órákat sétálni és az embernek azt hamarabb meg is unja és el is fárad.