Sulinet, nesztek!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Az adóvisszatérítés azért van, hogy a bejelentett állással rendelkezõket támogassák.

Az árak röhejesek, de nézz meg egyszer egy közbeszerzési árlistát(MKGI) és azonnal csinálsz egy hátrabukfencet!

Télleg ilyen olcsó kint egy TFT?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

rushman
A röhej az, hogy külföldön egy LG TFT-s 17" monitort már megkapsz 40-70e Ft.-ért, és még az ÁFA visszáról nem is ejtettem szót...

magus
sztem en monitort veszek. bar meg azok se a legjobbak allitolag...

rushman
Gondoljatok csak bele:
miért van az, hogy adóvisszatérítés? Miért nem mondjuk kapásból 10-20-30%-os árengedmény a sulinetes cuccokra?
Talán mert az állambácsi igyekszik a maga malmára is hajtani a vizet, nem is beszélve a kis/nagykereskedõkrõl, gyártókról, nomeg a bankokról, akik már "kedvezményes" (15-18%-os évi kamat!!) hitelekkel kecsegtetnek.

Gladiator
:-D

Punker
adok 1 icq számot, holnap 9-17 óra között érdeklõdhetsz 😊))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gladiator
de tényleg, hogy tudnk így elbaszni egy gépet? 256 ddrel, meg 40 gigás vinyóval. kiváncsi vagyok az alaplapra.

PResident Evil
azért van ott a szmájli 😉

Gladiator
hehe, vitszes az a 2.8-as konfig.

rushman
Hát nem vet jó fényt ez az egész az IHM-re, hát még a magyar informatikai gazdaság helyzetére,

Na jó vitát, este még benézek!

Punker
zsebére

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
ez nem a szakértelem hanem a fõnök a sebére gondol elv alapján mûködõtt....

PResident Evil
tudod... a szakértelem 😉

Punker
mert nem érné meg az eladóknak a kis haszon kulcs miatt.

rushman
hát ha még integrált lenne...

Punker
a komplett gépeket felejtsd el.

The Garrett
NEmtudom miért nemtudnak használható konfigokat beletenni akkor a listába....

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
Ansys Jupiter: P4 2,8Ghz/800Mhz, 16x DVD, GF4 MX440 64MB TV, AC97 5.1, 256 DDR, FDD, 40 GB HDD, 56,6kbps, LG 700B 17" CRT, 300W

LOL.... 2.8 as proci amit szarra se tudsz használni a Gef4Mx miatt. 😛

The Garrett
ezt nemtudtam 😊

rushman
A másik érdekes, aza a hatvanezer forint adóvisszatérítés. Azt sem kapod meg mind, érdemes lenne kiszámítani, mennyi adót kéne fizetned ahhoz, hogy mind megkapd!

PResident Evil
hmm thx akkor megnézem 😊

Punker
ezt hogy érted?

rushman
Akkor most mi van!?

Punker
minden boltban más van a listán.....

rushman
Bocs, belassult ez a sz*r

Punker
http://www.sulinet.ansys.hu/arlista.html

rushman
Lehet.
Más, hogy ezzel kinek segítenek. Nekünk, vagy a forgalmazó/gyártónak...

rushman
Lehet.

The Garrett
Na ja. Nekem havernek van sz.tech boltja.. és lebeszélt a sulinetes monitorvásárlásról 😊
Nem bántam meg.
(másrész a jó monitorokat pl Samsung 765MB nem is lehet sulinetre kapni csak a gagyi szarokat)

rushman
Lehet.

rushman
Lehet.

Punker
pont tegnap néztem a sex-es vicc lapot, van rajta pár értelmes cucc is.

The Garrett
Figy tegnap voltam CD-t venni a boltban. CSaj sulinet configot akart venni. Kérdezte hogy van ez az xy config... ebbe nem lehetne 2.2 es procit? Azt mondta az eladó hogy: megoldjuk. És lett benne.

Punker
igen

PResident Evil
de akkor digicamot is lehet venni szimplán ? mert én csak azokat az ominózus PC-ket láttam... Raptor... T-Rex... T-Rex Plus... LOL LOL LOL

Punker
várható volt hogy ez lesz mikor közölték hogy számtech-hez semmit nem értõ emberek dolgozzák ki.....

rushman
lehet, nem lehet. Tiltott! A sulinetes szerzõdésedben pont ezt írod alá!! Más kérdés, hogy mit csinálsz vele...
Amúgy, ha lízingeled(tartós bérlet) 8 azaz nyolc évig nem adhatod el, nem bõvítheted!
NYOLC év, mennyit is amortizálódik addíg a gép. Gyakorlatilag nullára...

Punker
pontosan 😞
és tudod mi a röhej hogy mégis viszik a cuccot, mert a sok láma aki ház alapján vesz gépet beszívja hogy ez neki megéri.

rushman
Örülnünk kéne, hogy legalább ez van, de én ezt az egészet rossz szájízzel fogadtam. Ti hogy vagytok vele?

The Garrett
MErt nem konfigot kell venni hanem alkatrészt. Ahogy punker is mondja.
Amugy meg lehet módosítani a konfigon ha azt akarsz mindenáron.
2. Külföldi árakkal nem érdemes összehasonlítani a magyar árakat, mert mire eljut hozzánk valami cucc addig annyi szar-t rápakolnak hogy minimum 2x drágább 😛
kiszámolatam hogy olcsóbban veszek egy egeret ha kimegyek innen bécsbe pl vonattal és megveszem ott. 😛 errõl ennyit

Punker
ok akkor máshogy mondom, a monitorral és a fényképezõgéppel b*sznak át a legkevésbé.

rushman
Azt sem, Ausztriában kb -40-50% -al olcsóbb, és nem is mentem messzire...

rushman
És még nem is tagadják:
A sulinetes konfigok kb+10%-al drágábbak a más, nem sulinetes konfigokhoz képest!!

Röhej, és felháborító

Punker
és erre most jöttél rá? sex-es akcióban csak monitort és fényképezõgépet érdemes venni.

PResident Evil
hát igen... parasztnak nézik az embert !!!

rushman
Mindegyik sulinetes konfighoz integrált(max 32M😎 videocard jár!!! Jó, nem?

Davidus
278 ropi és integrált videokártya? Ezek azt hiszik hogy a számítógépekhez rajtuk kívül senki se ért?

V9ykn8_TZL0

rushman
Muszály ennek nyitnom egy topicot!

Szóval, van ez a hiperszuper SulinetExpressz, amivel bizonyos személyek támogatva vannak számítógép vásárlás terén.

Egy érdekes infot szeretnék megosztani minden nem határ menti fórumozónak. A napokban kezembe került az említett program prospektusa, ahol kiszúrtam egy konfigurációt, ára 278.000,- HUF. Nos, tegnap találtam a postaládámba egy osztrák METRO katalógust, amiben szembe ötlött egy kísértetiesen hasonló gép, ára (átszámítva) 184.000 HUF? ami még annyival jobb is a sulinetes géptõl, hogy TFT monitort, valamint nem INTEGRÁLT videokártyát kap a kedves vásárló.

Leszögezném, ausztriában nincs se sulinet, se adóvisszatérítés, és semmi hasonló úgynevezett parasztvakítás. Van viszont 1000-1500 EURós átlagkereset.(250.000-370.000 forintos átlagkereset)

El lehet gondolkozni....