Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

antgecc
Sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy mind2-t tudjam nyomni. Most a thai van soron. Majd idõvel megpróbálom mind a 2-t tolni, csakhát vmikor pihenni is kéne.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Jano
Rocky Balboa is nyomta. 😄

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Próbáld ki, és meglátod😉

Még én is csak hallottam róla, konkrét tapasztalatom nincs, szal nem pofáznék bele, olvass utána. De amit én olvastam róla, az engem meggyõzött, hogy kezdetnek 1-2 hónapra átálljak rá, aztán vagy beválik vagy nem.

De a küzdõsportolók mostanában tömegesen kezdenek áttérni rá, szóval lehet benne valami😊

Egyébként az erõállóképességet fejleszti nagyon, amire szimpla súlyzó csak nehezebben képes.

Gracie Barra

Ez nem szted/sztem kérdése, hanem tudományos tény.
Alapja pedig az, hogy nagy súlynál (kis ismétléssel is!!!) olyan terhelést kap a szervezet, hogy órákon keresztül magasabb fokozaton pörög, és égeti a kalóriát. Mégha maga a súly elemelése nem is használ annyi energiát.
És kiszámolták, hogy napi szinten ez bizony összességében több kalória, mint egy aerob edzés.

Sõt még az intervallumnál is, de itt már elég kicsi a különbség, szal már több dolog függvénye.

Gracie Barra

bens
a kettlebell és a súlyzózás közt mi a külömbség?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
a gyúrás nem éget zsírt sztem csak ha 15-20 ismétléseket csinálsz minimum

Személy szerint amúgy nem tudnám eldönteni, h melyik hatásos, ugye nem bízunk vakon az ilyen kutatásokban😊 De mind2-õt csinálnám (ill kb csinálom😄)

Kettlebellt nagyon ajánlják amúgy, azt próbáld ki.

Gracie Barra

antgecc
Köszönöm. <#eljen>

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Thai-box az intervallum edzésnek felel talán meg. Az újabb kutatások szerint pedig hosszútávon a gyúrás az elsõ, az intervallum a második.

Gracie Barra

antgecc
Tudom, hogy kicsit off, de hátha tudja valaki:

1,5 óra gyúrás vagy 1,5 óra thaibox éget több zsírt?

bigapó
ez Waffen SS egyenruha? 😄DD

The Matrix has you...

Jano
Jóska és Pista. <#alien>

bens
fedor és alex. nem nehéz 😊

hykao
Megismeritek-e õket? 😊

Jano

Loál János
Az MMA annyit jelent, hogy vegyes harcstílus. Erre sok gála épül, (ex)Pride, UFC, HERO'S, stb. A K-1 alapvetõen nem teljesértékû MMA volt a földharc hiánya miatt, de egyre többször van benne ilyen összecsapás is.
Ebbõl az is következik, hogy a felsoroltak közül egyik sem küzdõsport, hanem szervezetek, és gáláik. Az ezekben megjelenõ harcosok mindenféle küzdõsportokat ûznek (brazil jitsu, bírkó, cselgáncs, karate, kempo, box, kickbox, thaibox, ami csak létezik), persze sokan többet is párhuzamosan, hogy minél sokoldalúbb küzdõk legyenek.

Én nem emelnék ki egyet sem, mindet csipázom.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Hello!

Lenne egy kérdésem az MMA-al kapcsolatban.Mivel nem vagyok otthon ebben a témakörbe a kérdésem az lenne,hogy az MMA-nak vannak külön ilyen részei?K1,UFC stb?Ha igen,akkor ezek körül ha kilehetne emelni egyet,akkor a K1 az mennyire jo küzdõsport?
hykao
Köszi! 😊
Loál János
BSzN hykao. <#bohoc>

antgecc

LordVenom
Éppen éjfélkor néztem ide,és pont a reklámra kapcsoltam át a tévét. Úgyhogy jó volt az idõzítés,köszi,hogy szóltál! <#vigyor>

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

hykao
Amúgy éjfélkor lesz az ismétlése a National Geographic-on annak dokumentumfilmnek, amirõl a múltkor beszéltem: KATT
hykao
Több súlycsoport van. Jelenleg Rampage a félnehézsúlyú öv birtokosa.
trick daddy
ufc-ben most ki a KING ?? néztem egy ufc-s készülö videogame-t és ott a rampage jackson-t veszik föszerepbe

Itt az egyik kedvencem:http://www.youtube.com/watch?v=iq_8KfmSZrw

Hector Lombard😊
Eleinte énis ezt hittem. De aztán jobban megnéztem, és nem a többi a puha, hanem õ a kemény. Látszik rajta, h õ valójában képzett harcos. Profi mozgása van, ez fõleg a ketrecben derült ki. Ahol még mindig jónak számít, és sztem meg fogja állni a helyét a nagyobbakkal szemben is.
Lehet egy nagy buta állat, de külzdelemben okos.
Bár a legutóbbi meccsét MÉG nem láttam😊

Gracie Barra

antgecc
Én általában azoknak szurkolok, akik vmi miatt szimpatikusak. Pl látok a szemeiben inteligenciát, nyugodt és hasonlók, mint mondjuk CroCop.

Az utcai bunyói közül pedig elég kevés az olyan, ahol tényleg kemény gyerekek ellen küzd. Többnyire ilyen "puha gyerekeket" kapott el.

És mit vársz tõle, nobel-díjat?😄
Én csak azt h harcoljon keményen. Ezt teljesíti. Az utcán már láthattuk, h kemény gyerek😄

Gracie Barra

antgecc
Nekem valamiért tök nem szimpi ez a Kimbo. Az eddigi videókból, amit láttam az jött le, hogy egy nagy buta majom.

trick daddy
kimbó slice yeeee james kapot töle egy fülest <#eplus2> hajrá kimbó XD

Én boxoltam, most BJJ, de a kettõt MÉG nem raktam össze😊

Gracie Barra

Úgyérted, h csinálja?😊

Gracie Barra

CSOCSO
meglestem.. erdekes volt

kar hogy lefujtak.. szinte mar vege volt amugy is.

viszont egyszer nagyon szepen atemelte maga felett james-t.. az durva volt.. nem nagyon lattam meg ilyet.

ezek tenyeg ketszer lassabbak mint a kozepsulyu versenyzok vagy mivan?

elso menet utan mar mindenki szinte lassitott felvetelben mozgott. tudom hogy rohadt faraszto...
CSOCSO
amugy vann itt valaki aki MMA-zik?
CSOCSO
en most toltom!!!

aki usenetezik:

http://v3.newzbin.com/browse/post/3074252/nzb

( aki nem usenetezik az feleslegesen kattint a linkre)
hykao
Akinek van rá módja, kukkantsa meg a tegnap esti EliteXC gálát, elég jó volt szerintem!

hykao
Az ilyen mûsorokat nem "beavatottak" számára készítik. Az átlagember mit sem tud ezekrõl a dolgokról. Ismeretterjesztésnek tökéletes, a tévhitek eloszlatására stb. Nem akar több lenni, ez a feladata.
bens
nem értem miért kellett ahhoz egy mûsort csinálni, h rájöjjünk h egy profi mma-s nagyobbat rúg, mint egy kick-boxos. valszeg ezért lett profi mma-s nem?
amúgy ha valakinek van egy csöpp tapasztalata, az azt is tudja h az ütõ-rúgó erõ nem attól függ h mit edz valaki. kb úgy néz ki a dolog h 90% genetika és max 10%-ot tudsz hozzáadni edzéssel. ezek az
"állatok" nem azért lettek profi mma-sok, mert mma-t edzenek, hanem azért mert erõsebbek mint az átlag. valszeg ha olyan erõs lennék mint rutten, én is mma világbajnok lennék, de mivel nem vagyok, így csak kick-box bajnok vagyok. na akkor most milyen meglepõ h valszeg rutten erõsebbet rúg nálam.
persze, ha kick-box edzésen rúgod a zsákot akkor kisebbet rúgsz, mintha mma edzésen rúgnád nem? hülyeség...

Loál János
<ÜL, ÉS VÁRJA A HÉTVÉGÉT>

hykao
Ez volt az a mûsor amúgy: KATT

Itt pedig megnézheted angolul, 5 részre bontva: KATT
hykao
Olyat néztek például, hogy mekkora az ütõerejük profibokszolókhoz képest (Bas Ruttené pl.), illetve rugóerejük egy thai box (vagy kick-box) világbajnokhoz képest. Mérték, hogy állásból vagy ellenfélen "ülés"-bõl üt-e nagyobbat pl. Randy Couture, valamint megvizsgálták, hogy a tejsav szint hogyan változik egy fárasztó bírkózó fogás következtében (ezt szintén Randy Couture-nél nézték). Dean Lister különbözõ brazil jiu-jitsu technikák kapcsán jött a képbe, és orvos és gépek ellenõrzése mellett megvizsgálták, hogy hátsó fojtásnál tényleg elájul-e egy önként jelentkezõ, és ha igen, miért. 😊
Vizsgálták még azt is, hogy a különbözõ ütések és rugások milyen hatással vannak a testre, és, hogy az átlagembernél miért bírják jobban ezeket a kiemelkedõbb MMA-sok.
stb. stb.

Az eredmények pedig: ütõerõ kb. megegyezik a profibokszolókéval, rugóerõ jobb volt, mint a thai-box vagy kick-box világbajnoké. Ellenfélen ülésbõl (amikor az ellenfelet ledöntik és a földön püfölik) sokkal nagyobb erõvel megy be az ütés, mint állásból. Randy Couture tejsavszintje pedig pont ellentétesen változott, mint az elvárható lett volna (növekednie kellett volna, neki ehelyett csökkent !!!)
Dean Lister hátsó fojtása következtében az önként jelentkezõ elájult, és kimutatták, hogy a nyaki ütõereket zárja el a fojtás, nem a légcsövet. Levegõt tudott venni a mókus, viszont az oxigén már nem jutott el az agyhoz az erek elszorítása következtében. 😊
Viszonylag új lehetett a mûsor, egyes bunyó jelenetekbõl ítélve (pl. mutatták a Cro-Cop-ot az UFC londoni gáláján "megsemmisítõ" fejrugást)
És mire jutottak, miben különbözik az õ fizikaiképességük a többiekétõl?
Bocs, de nincs TV-m😊

Gracie Barra

hykao
Tegnap éjjel volt egy egész érdekes mûsor a National Geographic-on. 4 MMA-s (Randy Couture, Tito Ortiz, Bas Rutten és Dean Lister) fizikai képességeit mérték össze néhány küzdõsport legjobbjainak fizikai képességeivel. Bár volt egy-két érdekes magyar fordítás, illetve kivülállók számára nem egyértelmûsítik, hogy az UFC-re fókuszál a mûsor, mint MMA (vagy ketrecharc - ahogy a magyar szövegben volt), de azért elég érdekes volt, sok "robbantott-ábra" szerû animációval fûszerezve.

Egyébként megismétlik valamikor júniusban.
bens
ha most összeraknák õket, és zambidis össze tudná szedni magát, meg tudná verni, talán padlóra is tudná küldeni. buakaw nagyon szívós, de zambidis belharcban veszélyes, és buakaw pont belharcban nem az igazi.

LordVenom
<#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Buakaw nagyon jó,de abban van valami,hogy mostanában kicsit túl arcoskodja a meccseit. Néha,ha nem érezné magát kiskirálynak sokkal rövidebb idõ alatt tudna nyerni,mert a tudás az megvan hozzá. Csak a tisztelet hiányzik mostanság...<#worship>

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Na ne erõltesd. Ha én jó formában vagyok, zambidis meg épp alszik, én õt is megverem.
Most akkor vagy mind2 legyen jó formában, vagy mind2 rosszban, ha már fikciózunk.

Gracie Barra

bens
buakaw mostanában elég lazára veszi ahogy láttam. nem biztos h ha zambidist jó formában találná elbánna vele.

Azért Buakawa jobb nála😊

Gracie Barra

biomage
aha
azt olvastam az ucso mecsén kikapot, de azért az valami hogy ösz visz 12x vesztet és 139x nyert 😊és 84x ko lett a vége

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8