WWII Online - Battleground Europe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vélemény a hadjáratról:
Jól indult, de az elsõ óra után úgy éreztem, szétesett az irányítás és visszaáltunk az eddigi, a hétköznapokra jellemzõ gyakorlatra. Ez elsõsorban a parancsnokok hibája.
Nem voltak egyértelmûen meghatározva az alárendeltségi viszonyok: Szerintem a szakaszvezetõk nem midíg voltak tisztában azzal, hogy az alárendeltjeik hol vannak és mit csinálnak. Csak elvétve hallottam egyértelmû utasítást, inkább csak azt, hogy ezt meg ezt kellene csinálni. A kiadott utasítások végrehajtásának ellenõrzése nem történt meg.
A szervezetlenség kialakulásának oka volt az ellenség ténykedése is. A légierejük folyamatosan támadta az elsõ támadásunk kiindulásául szolgáló fb-t és megtizedelte az onnan indulókat.

A tanulságok szerintem a következõk:
Kezdés, jármûvek összegyûjtése rendben ment.
Ellenséges FB felrobbantása rendben ment.
Addig nem lett volna szabad folytatni a támadást, amíg az FB-nk légterét meg nem tisztítottuk.
A gyalogosokkal addíg nem kellene támadni, amig a tankok nagyjából nem biztosítják az ellenséges várost. Hiába foglalnak el egy CP-t, ha tankfedezet nélkül nem lehet megtartani. Inkább hoztak volna légvédelmet vagy 88-ast.
A szakaszparancsnokoktól határozottabb irányítás várok.

A fent írtak az én szubjektív véleményem és nem akartam senkit megbántani vele. Lehet, hogy mások máshogy látják a dolgokat.
Számomra kész szerencsétlenség volt a hadjárat.
Elsõ támadás: Valaki a tankoszlopból jelentette, hogy ET-t lát. Letérek az útról a PIII-al, hogy az oldalába kerüljek, erre felborulok egy bucka miatt!!!
Második támadás: 88-asként húznak. Jelenik, hogy az úton egy ET közelít. Megállunk, bevárni. Várunk... várunk.. megunjuk, indulnánk, megnyomom a d-t, erre géppuskasorozat ver végig rajtam. Hallottam elõtte valami halk motorzúgást bal oldalró, de mivel a többiek sem foglalkoztak vele az hittem, saját jármû.
Harmadik támadás: Átfurikáztam a hátországból egy P4-el. Kb 4 tank gyülekezett támadáshoz. Elindulunk, hamarosan szólnak, hogy az FB közelében másik rányban ET. Többiek visszamennek, én megállok és biztosítom a hátukat, nehogy az út felõl meglepjenek minket. Motor leállítva, parancsnokkal figyelek. Egyszer csak trappolást hallok, körbenézek, saját egység sehol, gyorsindítás. Tolatok 200 m-t közben keretem az ellenséget. Leállok, parancsnokkal körbenézek és a sapper pont most akarja rámrakni a csomagot. Ismét gyorsíndítás. Azt látom, hogy a sapper csak a földre tudta letenni a csomagot, ennek ellenére a robbnaás után a tankom mozgásképtelen.
Hát nagy kár hogy pont a BNFT-ba csöppentünk bele tegnap este, de vígasztaljon mindenkit az a tudat hogy eredményes mûködésünknek köszönhetõen legalább 6 óra hosszával késleltettük az elõrenyomulásukat. Hurrá! 😊

Nem kell ide Tigris, elég egy Stug!

A tavaszi sör hadjáraton meg beszélünk mindent és remélem még többen is leszünk!!!!😊

Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu

Tegnapi hadjárat nagyon jó volt egyedül a gyalogosokkal nem tudtunk hatékonyak lenni, mert bizony a kosza tankok széjjel szedtek a város elött. Viszont biztató volt a tény hogy rengeteg szövetséges tankot kiszedtünk és komoly ellánásra kényszeritettük a franciákat😊))

!S Jo reggelt!!

CarajoEsp
Nah. Hát én a legjobban a Mozamboval alkotott Tank hadosztályt élveztem. Ez már akkor volt mikor mindenki lelépett. 4veszteség ,de legalább 10-12 tank kárt okoztunk. Nagyon élvezetes volt.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

Hat nem tom itt nincs hideg, kb -5 es egy kis ho, de ez melegnek szamit nekem legalabbis. Jo volt a mai csata, voltunk szepen kar hogy csak a vegere ertem oda, amikor mar mindenki elfaradt! 😊
és nekem nemküldik meg a teherbebaszott qrva jelszavamt!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaarghh

Győzni vagy meghalni !!!NEM INGADOZNI !! hanem menni a választott úton akkor is ha nehéz és küzdelmes!! menni és eleget tenni az eskünknek \" A HAZÁÉRT MINDHALÁLIG!\"

Kezdödik sorakozo elligazitás vam!!!!!!!

Még van idõ jönni a hadjáratra segitek mindenben 18 orakkor indul az elsõ Magyar Hadjárat!!!!!!

Na vagyunk egy páran gyertek gyeretek!!!!!

Tavaszi nagy sörözési hadjárat is lesz Manohunnal megbeszéljük gyertek oda is sokan mint ma😊)

HUH most nézem a HÍRTV-t tombol a tél canadában remélem Tocot ez nem zavarja!!!!!!

Remélem ma sokan leszünk várunk minden jo harcost ma!!!!!

Olvastam és nagyon örülök hogy ilyen jo fejlesztések indultak és nem adnak ki fél munkát a kezükböl.ebböl tanulhatna néhány game gyárto akik kiadnak katasztrofális játékokat a haszon miatt😊))

Joxy jo a kép valaki rakjon be ma valit a hadjáratrol ha tud valami dögös képet felírattal Joxy,Manohun ebben ti jok vagyok😊))

A teljes új heti beszámoló fenn van a honlapon

1st Hunyadi Panzer Regiment http://www.wwiionline.hu/

Joxy
Most jött a hirlevélben:

"Fejlesztjük"

Gratula 😊

Random_

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Hat gyerekek azt hiszem leraktam a mester vizsgat! Este egy kis vedekezo orjaratot vegeztem egy folyoparti varos korul, Megneztem a terkepen merrol johet az ellenseg, es kerestem egy jo helyet! A varostol egy kilometerre talaltam egy ici pici dombot, amit 1200 m messzesegbe tisztas vett korul. Mivel a fak kozotti bujkalasban es kozelharcokban nem nagyon van szerencsem ezert gondoltam kiprobalom ezt a poziciot! Hat megvaltozott a velemenyem a PIII H-rol! Ez egy dogos faszas gep, csak ne kezd kozeli adok kapokba, tavolrol legyozhetetlen. Es megjott az elso tank : Tavolsag 500 m fasor mogott lopakodott, tuzharc, majd 90 fokba tamadas ert, megegy tank, a hangjabol ereztem messze van ezert inkabb az elsovel foglalkoztam, amig kinem nyirtam. Azutan atfordultam a masodikra, ami 900 m-es tavolsagban volt, adok kapok, gyozelem. Ok ketto megvan szoval mehetek haza, pontok dicsoseg bekapva !!! Motor indit gaz tuz korbe porges. Szoval a hazautrol lemondhattam a lanctalp elszalt! Gondoltam maradok akkor es annyi kart okozok amennyit csak tudok. Ekozben repulok talaltak ram es elkeztek bombazni, tobszor el is talaltak, megserultem vereslatas de nem adtam fol, addig hadakoztunk hogy vegul mellem lezuhant a draga! 😊) Azutan meg jott ketto tank ami olyan 1000m tavolsagra voltak, adok kapok, mindketto kivegezve. Mivel kozel voltam a varoshoz kilepesemkor megmentettkent szerepeltem a listan. Mindezt kepekkel is tudom igazolni ha megmonjatok hogyan kell berakni a forumba. Vegulis az eredmeny itt lathato :

Mission Success
Time 45:42
Rescued
Total kills 5

Panhard amd 178 1 1
Stuart M3A3 2 1
BELENHEIM MK IV 1 1
Hotchkiss H-39 1 1
Somua S-35 1 1

Szoval azt hiszem a mester vizsga oklevelt a falra rakhatom nagykepusegemet pedig kerem elnezni de meg a harc heveben irom ezt a par sort!!! 😊))) Udv talalkozunk a harcmezon!!
CarajoEsp
Hát ma volt egy frankó Tankos elõrehaladás ,de sajna nem jártunk sikerrel😞
A másik dolog pedig amikor egy opelt kihozva közeledtünk az Fb-hez majd egyszerûen keresztül kormányoztam rajta😄 Terméeszetesen egybõl kiszedtek😞
Szóval ez a nap is jó volt.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

na meg jött a új info ezekre a jármûvekre van már majdnem kész a látható sérülés:
PzKwIIIf
PzKwIIIh
PzKw38(t)
SdKfz251c
SdKfz7
SdKfz232
Panhard178
R-35
Bedford Truck
Opel Truck
Morris CDSW Truck
Vickers Light Tank
Daimler Armoured Car

!s ne bánkodj én csak kiteszem a lánctalpaimat az ABról és szinte vonzom az ellenséges tanokat föleg ugy hogy nem is tudom honan lõ😊))

!S Jo éestét sajna vendégek vannak,nem tom mikor jövök😊)

Ha tudnád hogy mennyi értékes hadianyag veszendõbe megy. Én mondjuk azzal szoktam magamat vígasztalni, hogy a szövetségeseknél is ugyanez megy.

Fritz késõbb is csatlakozhatsz Vitéz is csak 8 után jön.

0Fritz0
Hali!

Köszönöm a meghívást a holnapi hentre, de sajnos este5-ig "mítingen" leszek és utána még be is kell ugranom papírokért az irodába. (éljen a szabad szombat)

Még egyszer köszi és sajnálom, hogy nem jött össze.
Sok sikert kívánok nektek, jómunkásemberek!

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

semmi gond legalább volt mirõl beszélni még várakoztunk.

Én meg köszönöm Hupinak és Mozambonak a türelmet (azok a csiga franciák 😊 ) hogy megvárták velem még fel jött az ellenség FBje. Volt ám meglepetés, már épp indultunk volna haza amikor egyszer csak megjelent az FBjük.

A végeredmény: 3 stuart, 3 panhard, 2 atg, 4 gyalogos volt, mi pedig 2 38-ast és 1 p3f-et vesztettünk. 😊

AirborneRanger
Nah asszem én lettem aWehrmacht kedvence 😞 Tegnap 10 perc alatt 2 38ast basztam el. Egyikek a kezdõvárostól kb 1 kilóméterre kibombázták a másikkal meg felborultam amikor beálltam a fedezékbe 😞 Sorry a lámaságért

Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines

Ja és használni mindenkinek a légi felderítési fényképeket!

Városok

Szerintem a szombat über királylesz már nagyon várom😊))

HUH nagyon jo volt ez a kis maroknyi csapat FB robbantás majd egy tankkal neki a városnak király!!!!

Az jo nagyon legalább még jobb lesz!!!!

kis bug fix patchat adtak ki most: 1.12.1

A magyar oldalon elég biztató a szavazás huhde várom a szombatott!!!!!

Telnek a napok és nem sokára jönnek az ujjitások😊))

Én is toborzok mindenkit akit csak tudok,remélem ma ujabb kolegám jönn fel játszani😊))

!S Ha1 már rég támadtunk vagy védekeztünk eggyüt azért szed össze magad és Tillingert is hozd😊)))

jólvan már megy a honlap 😊

AirborneRanger

Ha1 18.00ig azért csak felébredtek 😊))

Emberek valamiért nem megy a magyar honlap nem tudom mi van. 😞

Sziasztok! Hát minden attól függ mennyire csapjuk magunkat szép péntek esti techno partyn :p, de igyekszünk és szombatom tali a TSen, addig is Kitartás! 😊
Joxy
Tegnap én is berágtam egy cseppet, elsõ menetben ki vettem egy PzIIIH-t. Látom a fák alatt gyülnek a páncélosok, hát a 31-esek és pár 91-es kezdett épp egy támadásba. Vártunk 15 percet, közben elkerketünk pár repülött egyet sebeztem is. Szépen meg indulunk, közben a gyalogság lenyomta az AI védelmet és leszedet pár kósza védõt, szét váltunk 2 csapatra és jobb és bal szárnyon támadtunk középen a gyalogság. Gyönyörüen ment minden, a zászlók át huzva, irány az AB. Be lett kempelve az egész, a bunker elfoglalva, én épp meg álok az AB udvarán, ilyen kerités nélküli szük épületekkel teli rakott volt. amikor egy bombázó egyetlen bombájával kiszedett! Anyian voltunk, hogy egy tût nem lehetett volna le ejteni, erre csak az én pz-m lángolt...

A tegnapi nap fekete nap volt a számomra.
Légvédelemmel kezdtem, több mint 10 gépet eltaláltam, de egyet sem sikerült lelõnöm.
Utána átváltottam pak36-ra. Éppen kezdtem becserkészni egy lesben álló stuartot, mikor balról motorzúgást és lánctalpcsörgést hallok. Persze abba az irányba nézve sehol egy tereptárgy, ami mögé elrejtõzhetnék. Átfordítom az ágyút és várom, hogy kb 100 m-re, egy facsoport mögül felbukkanjon a másik stuart. Balszerencsémre pontosan szembe jött velem. Elsõ lövésemmel a tornyot céloztam abban reménykedve, hogy sikerül kilõnöm a lövészét. A második lövést idegességemben mellé lõttem. Az zavart meg, hogy az optikában jól kivehetõen láttam, amint az ágyúcsöve fokozatosan rám irányul addig a pontig, amíg már bele lehetett látni a csõbe. Ezután beigazolódott az, amit a páncélelhárító tüzérként szolgált bátyám mondott: egy atg-nek max 3 lövése van egy tank elintézéséhez, ha a harmadikra sem sikerül, akkor vége. A harmadik lövedékem szintén a toronyba csapódott, de sajnos fél másodpercen belûl megérkezett a válaszlövés, amitõl elhaláloztam. Egyedül az vigasztalt, hogy az összesítõ szerint én is elintéztem a stuartot.
Ismét pak36-al próbálkoztam. Az FB-nk egy domb tetején volt, így remek rálátás nyílt a városból kivezetõ útra. Bizonyos szakaszokon már 2000 m-rõl ki lehetett szúrni az ellenséges tankokat. Elég nagy volt a mozgás az úton, de az FB-nk helyett a várodunkat támadták, ezért elkeztem megközelíteni az utat, hogy lõtávolon belül legyenek az úton haladók. Óvatosan haladtam, 100 m-enként körülnézve. Ki is szortam egy kb 600 m-re, egy facsoport mellett várakozó panhardot. Addig lõttem amig ki nem gyulladt. Folytattam utamat az út felé, mig arra nem lettem figyelmes, hogy a mieink nekiláttak valamit lõni a közelemben. Egy stuart volt az. Sikerült ideális lõpozíciót felvennem: két fasor is volt köztünk, de én egy kis lyukon keresztül töléletesen ráláttam a tornyára. Volt 5 telitalálatom és már kezdtem örülni, mikor a fránya stuart az elsõ lövésével elintézett. . Az összesítés szerint sem a stuartot, sem a panhardot nem sikerült elintéznem, pedig a panhardot rajtam kívül nem lõtte senki, kigyulladt, majd eltûnt.
AirborneRanger
Énis! 😄

beszéltem huncuttal és azt mondta hogy gyõzködi ha1et meg még 2 srácot hogy jöjjenek szombaton úgyhogy leszünk szépen 😊

ja és jo hír ma este 8-an voltunk fent a tsen és egyszerre támadtunk.Üdvözöljük a sorainkban Bady666 és hunbbr-t is