19663
-
#6653 Gyönyörű szép reggelt nektek!De olyat,hogy már az ne is reggel legyen!
(mert most látom,már lassan 11.00óra) -
#6652 új tagokat kell szereznünk ! -
#6651 ó bazz hogy pont tegnap nem voltam otthon :( -
#6650 Gratula, kár hogy csak az elején tudtam jelen lenni -
Shad01 #6649 Szeretnék gratulálnim, és megköszönni a részvételét mindenkinek, aki Sedan elfoglalásában tegnap közreműködött.
Ez volt az első olyan nagy ostrom, amit a kezdetétől a befejeztéig alkalmam volt végigharcolni. Rengeteg tanulsággal szolgált a számomra.
A harcokban a 91-eseket támogatva vettünk részt.
Sedan egy folyó két partján fekszik, mindkét oldalon 1-1 AB-val. Ez a támadók számára előny és hátrány is egyben. Hátrány, hogy egy szűk hídon kellett áttörni a nyugati partra, viszont előny, mert a nyugati AB-ról a francia utánpótlásnak szintén itt kellett áthaladnia. A támadás szempontjából kulcsfontosságú volt a várostól északi irányban lévő magaslat birtoklása, mert onnan tűz alatt lehetett tartani a hidat és a nyugati AB-t.
Az első rohamokkal a gyalogosoknak sikerült a keleti AB-t elérni. Ez azért volt fontos, mert a francia atg és aag ütegeket nem hagyták érvényesülni. A fejünk felett folyamatosan ádáz légicsata zajlott, és az AB-t a He111-esein szőnyegbombázással többször tisztára pucolták.
Ezután a gyalogosok elkeseredett csatája következett. A keleti AB-be bejutottunk és igyekeztük megtartani a folyamatos ellenlökésekkel szemben, valamint megpróbáltunk cp-t foglalni, hogy megjelenjen a bunkerben a rádió. Kb 3 órával a támadás kezdete után lett miénk a keleti AB. Depót nem sikerült huzamosabb ideig megtartani.
Eddigre a franciák kezdtek kimerülni. Tankokat már csak elvétve tudtak felvonultatni, a gyalogságuknál is csak riflemenek maradtak. A támadás akkor kapott új lendületet, mikor tankutánpótlás érkezett. Ezek segítségével már képesek voltunk elfoglalni a város keleti oldalát. A légierő áttete a tevékenységét a nyugati oldalra az AB-t és a nyugati utánpótlási utakat támadva. Erőkoncentrálás utány sikerült áttörni a hídon. Innentől kezdve minden gördülékenyen haladt, pár perc múlva az egész város a minénk lett.
A siker legfőbb letéteményesei az opelesek voltak. A támadás egész ideje alatt folyamatos volt a gyalogosutánpótlás, szinte percenként indultak a teli opelek a veszteségek pótlására.
Tanulságok röviden:
Sajnos a 1stHpr teljes létszámban jelenléve is kevés egy város elfoglalásához. Egyedül a meglepetés erejében bízhatnánk.
Tankok nem feltétlenül szükségesek a támadáshoz.
A kulcsfontosságú magaslatokat folyamatosan birtokolni, biztosítani kell.
A saját légierő jelenléte nagyon előnyös. Stukák a tankok ellen, a 109-esek pedig megakadályozzák hogy az ellenséges vadászok a megtöltött opeleket támadják.
A He111-et eredményesen lehet használni az AB-k ellen. Ha már egy gyalogos eljutott az AB-ig, akkor meg tudja adni a koordinátákat a könnyebb rárepüléshez.
A profi Opelesek nagyon fontosak. Nem jó, ha cserélgetik őket, mert a helyismeret (huppanók, biztonságos útvonal) óriási előnyt jelent.
Végül: a kitartás meghozza az eredményét 4 óra alatt foglaltuk el a várost, az utolsó 15 percben egyértelműen érezhető volt, hogy a franciák összeomlottak. -
#6648 Jó reggelt!
A régi tápomat felnyitotta a szakember és kiderült, hogy 3 forrasztási hiba van egy helyen és ott kicsit meg is pörkölődött a környék. Valószínű ez okozta a hibát most megpróbálja kijavítani. :) -
#6647 A fíjjug a bányában dolgoznak!
-
#6646 azonnal szerezdd be,és nyomjunk egy menetet...nem fogod megbánni:) -
#6645 Mi ez a hatalmas pangás itt? -
#6644 joint operation:)és igen is nagyon jó -
lachun #6643 Kincsednek végre sikerült a Joint OP game demoját leszedni és nagyon tetszet neki az elsö tényleg valami pre béta volt ehez képest :)))) -
lachun #6642 !S jóestétt mindenkinek !!! -
pedrohsi #6641 már elnézést, de miatököm aza dzsojint? merugye van egy amire én gondolok, és csak remélni tudom, hogy ez nem az:) -
#6640 Jóreggelt! -
#6639 GYönyörűszépnapsugárralteiésvidámságittasszépjó reggelt! -
#6638 Jesszus ilyen hatást vált kiaz emberkeből eza Joint?:D
mert akkor énis beszerzem:D -
#6637 ahoj -
#6636 Reggelt!
A gépem még mindig üzemen kívül. Viszont már megrendeltem a tápot hozzá ami kb csütörtök fele érkezik meg. Na és a régi tápot is beadtam javítani a cég biztonsági őréhez mivel szakmája szerint elektronikai szerelő. :) Így nem unatkozik csak a főnökei ne kapják el.
Mano: vagy utalok pénzt vagy átírjuk a számlaszámot még a mai napon. Sajnos mióta új kártyám van nem működik a citi nezes része. A K&H meg szintén nem működik, de megoldom valahogy. -
#6635 szövik...:) -
#6634 Igen,iszonyat jó lett a Joint.Ráadásul majdnem elélveztem:))) -
#6633 A mai kép témája: "Egy város, amit nagyon szeretünk és ahol valahogy mindig minden ilyen véget ér..."
http://www.fritz.amigo.hu/WWIIONL/040.jpg
u.i.: Köcsög szövik! -
lachun #6632 Huh végre nagyon jo volt Kincseddel nyomulni egy picit ,bár a ww2 is igy menne neki mint a helizés -
lachun #6631 oké nem sokára jövök csak ell kel robognom okééé!!! -
#6630 Hú,ha én ilyen jó csaj lehetnék...akkor mennék golyófogónak hozzátok.Az tuti.hogy nem puskagolyó találna el:)) -
#6629 Kincsed az nem adja fel soha!!!És nagyon szeretnék veletek lenni:))Jointot mikor nyomatunk? -
lachun #6628 KIncsed a kemény lány nem adja fel juj dejóóóóóóóóóóóóóó
-
lachun #6627 Eper egy kis video ha gondolod bemelegitéshez!!!!
EZt töltsd és nézd meg -
lachun #6626 Mentem reggelizni a HQ cseten i gfent leszek ha gondolod ott mindent meg válaszolok oké!!!! -
lachun #6625 Amugy jóreggelt mindenkinek!!! -
lachun #6624 !salute igen nem sokára lesz free triál :) -
#6623 szóval létezik trial?(jelenleg) -
#6622 lol...ezt jól meg mondtam...kicsitt késő volt már
most meg kicsit korán van... -
#6621 Létezik free trial?Szivesen kiprobálnám.. -
Shad01 #6620 Örül a szívem ilyen képek láttán! -
#6619 Lacus!!!Sikerült a Joint!Holnap veled akanám felavatni.De bementem körülnézni egy kicsit,a hang már nagyon király.Na és Cimbi narancssárga csíkja.....most piros lett:)Jó éjt mindenkinek.Végre nyugodtan alhatok:) -
lachun #6618 HUh sorry haver megint me gtalált segítenem kell neki !!! -
lachun #6617 Az az discovery:) -
lachun #6616 Disvovery Market garden:)most:) -
manohun #6615 Hellósztok néhány hír:
- képek az új jármű spawnról: itt
- ATRek nagyon jók lesznek sajna még új kép nincs
- Patch elvileg jövőhéten Doc szerint -
#6614 Stug Powa!
http://www.fritz.amigo.hu/WWIIONL/039.jpg