720
  • Tuvok #238
    nemtom, de szemétség ...
  • a.carkey
    A köcsög gecik! Faszt keveri le már a királyi tévi is? A gagyi "híradójuk" miatt, meg a sok szar filmjük reklámja miatt? Hát basszák meg! Kevesgessék le a Schindler listáját! Vagy azt nem merik???
  • Punker
    ez most mi? miért lett hamarabb vége?
  • Tuvok #235
    Ez mozgalmas lesz :)
  • Tuvok #234
    én se de ez van ,)
  • Amse
    Jah.:)
  • Punker
    net-ed van szal DivX-ed még lehet :)
  • Amse
    De nekem csak tetű kertv-im vannak + m1 :)
  • Punker
    reklám csak a tetű kertv-ken van, HBO-n M1-en DVD-n és DivX-ben nincs reklám :)
  • Amse
    És reklám nélkül!Király.
  • Punker
    hát ha nem is a legjobb, de ütős rész :)
  • Amse
    Jajj már úgy várom.
    [még nem látta, de azt mondták neki, hogy ez lesz a legjobb rész]
  • Serpa
    nem szeretem a statot.
    :)
  • Tuvok #225
    Statisztika nem ezt mutatja, lásd korábban ;)
  • Serpa
    akit érdekel, az úgyse felejti el.
  • Tuvok #223
    Ma este 21:05-től nem elfelejteni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Carentan rész, sztem az egyik legjobb, HA nem a legjobb ...
  • ZsirosKenyer
    LÁL!
  • Bandee1987
    igy mindjárt más...
  • ipko
    $100 millió, bocsika lemaradt millió!!!
  • Mike at home
    gondolom a 100-at ok milliokban merik
  • Tetsuo
    Bocs lehet h digitális kamerákra veszik, akkor is a kiégett lámpák is több ezer dollár.. :)
  • Tetsuo
    $100 meg kb 100 ember önzetlen segítsége, meg ajándék filmtekercs (ez több ezer dollár filmenként), egy hangstúdiót ki sem nyitnak 100asért stb.. szal az csak reklám. De kiváncsian várjuk! ;)
  • ipko
    Érdekes dologra akadtam a neten.Új Elit alakulat minisorozat készül. Amit eddig tudni lehet:
    -a minisorozat Steven Spielberg és Playtone közreműködésével, Tom Hanks és Gary Goetzman rendezésével készül
    -HBO sugározza majd
    -100$-ból készül
    -ismét 10 részes lesz
    - az új epizódok az amerikai katonák japánok elleni, Csendes-óceánon vívott harcait keltik életre - amit már nem Ambrose könyve ihlet.
    -premier???(a források ellentmondóak 2005? vagy 2006?)

A csapat a régi, reméljük a minőség is az lesz.

Ha valaki új infót, vagy képet talál, kérem ossza meg majd a fórumon!
  • ipko
    Kár hogy kimaradt a filmből!!! Nektek melyik rész hiányzott a legjobban a filmből ami tetszett könyvben???

Nagy menetelés!

Egy vagy két nappal a Camp Toccoa elhagyására kitűzött határidő előtt Sink ezredes talált egy cikket a Reader's Digest-ben, amely szerint egy japán zászlóalj felállította a menetelés világrekordját. A japán hadsereg egysége 160 km-t tett meg 72 óra alatt, lefelé a Maláj-félszigeten.,,Az én embereim ennél többet tudnak!" - jelentette ki Sink. Stayer 2. zászlóalja ment át a legkeményebb kiképzésen, Sink tehát őket válosztotta tétele igazolására. Az 1. zászlóalj Fort Benning célállomás felé bevagonírozott, a 3. is vonaton ment Atlantába, a 2. zászlóaljnak azonban menetelés jutott.
    December 1-jén 07:00 órakor indult el a Dog, az Easy és Fox század meg a zászlóalj törzsszázada. Mnden ember vitte a teljes felszerelést és a fegyverét. Az egyszerű puskás lövészeknek sem jutott kevés, de az olyanoknak, mint az aknavetős Malarky vagy a géppuskás Gordon pokoli terhet cipelt...
    Nyomorúságos időjárást fogtak ki, ónos esővel, némi hóval, az utakat tehát csúszós sár borította. Webster igy emlékszik vissza a nagy menetelésre:,,Az első napot végigcsúszkáltuk a vörös sárban, amiben időnként hasra vagy seggre is estünk. Mentünk, szentségeltünk, és számoltuk a perceket a következő pihenőig...
    23:00 órára a zászlóalj a 64 kilométert hagyott maga mögött. Stayer kijelölte a táborhelyet.
    Az emberek másnap 06:00-kor arra ébredtek, hogy mindent vastag dér borít. A bakancsok és a zoknik keményre fagytak. A puskák, aknavetők és a géppuskák úgy ropogtak, mint a mogyorógrillázs...
    A második nap jó néhány mérföldbe tellett, amíg a sajgó izmok felmelegedtek, de a legrosszab a harmadik nap bizonyult.
    Aznap éjjel a zászlóalj Atlanta határában ütött tábort. Híre jött, hogy kész a kaja, de Malarky képtelen volt talpra állni. Négykézláb vonszolta el magát sorba állni a vacsoráért. Winters, a szakaszparancsnoka egyetlen pillantással felmérte az állapotát, és megparancsolta, másnap jelentkezzen az egészségügyieknél, és mentőautóval jöjjön Atlanta központjába.
    Malarky a maga részéről úgy gondolta, neki gyalog is menni fog. Szinte mindenki erre a meggyőződésre jutott azon a vérhólyagos, izomlázas éjszakán. Akkor már az újságoknak és a rádiónak köszönhetően egész Georgia a nagy menetelés hírétől visszhangzott. Az út mentén éjenző tömeg gyűlt össze, Stayer rezesbandát is kerített valahonnan. A zenekar egy mérfölddel Five Points előtt várt a zászlóaljra. Malarky, aki eddig iszonyú kínok közt vánszorgott, valami furcsát vett észre:,, különös dolog történt velem, amikor a zenekar rázendített. Kihúztam magam, elillant a fájdalom, és úgy tettem meg a legutolsó szakaszt, mintha csak Toccoában, az alakulótéren verném a díszlépést."
    A zászlóalj 189 km-t tett meg 75 óra alatt. Tényleges meneteléssel 33,5 órát töltöttek, tehát óránként 6,4 km-t gyalogoltak.
    A zászlóalj 586 katonájából és tisztjéből mindössze 12-nek nem sikerült befejeznie a menetet, bár nem egy katonát a társai támogatták az utolsó napon...
    Az Easy század Moore hadnagy vezett 3. szakasza volt az egyetlen a zászlóaljban, amelynek minden tagja a saját lábán tette meg az egész utat. Jutalmul ez a szakasz vezette a zászlóalj díszmentét Atlantán át.
    (Részelet Stephen E. Ambrose: Band of Brothers című dokumentumkönyvéből.)

• burkusdió
    lol, de hülye vagyok... azon a részen szépen átsiklottam... :D
    kössz!
  • a.carkey
  • burkusdió
    melyik nap lesz a következő rész?
  • a.carkey
  • ipko

Köv. részek:

MTV
    január 5. (szerda) 21.05 -->3. rész: Carentan
    január 6. (csütörtök) 21.05--> 4. rész: Az újoncok
    [i](le ne maradjatok róla, felírni naptárba, mobilba, határidőnaplóba)[i/]

Előző két rész tartalma:

1. rész:Currahee

1942 júliusa, Toccoa kiképzőtábor, Georgia állam: Amerika minden szegletéből önkéntesek özönlenek a toborzó felhívások hatására. Az új, kísérleti elit alakulat első katonái szeretnének lenni.Különlegesen intenzív kiképzés vár rájuk. A kiképzőparancsnok kegyetlenül bánik velük: Herbert Sobel neve félelmetes fogalom. Az újoncokat hamar összekovácsolja parancsnokuk iránti gyűlöletük és a
    hazaszeretet. Nem mellékesen a külsőségek is: a dicső ejtőernyős overall a csapatjelvényekkel és a híresen kényelmes Corcoran ugróbakancs. Néhányan elbízzák magukat és késve érnek vissza a
    karácsonyi eltávozásról. Nincs kegyelem, feletteseik példát statuálnak általuk és kirúgják őket az elit alakulatból.
    Winters felfelé kúszik a ranglétrán és mindenki számára egyre nyilvánvalóbb, hogy Sobel nem a megfelelő ember a vezetésükre. A feszültség egyre növekszik, főleg az alakulat Angliába vezénylésével. Érzik, hogy közelednek a frontvonalhoz, megcsapja őket a valódi háború szele: bármikor bevethetik őket. Az alakulat elszenvedi első veszteségét, egy ember meghal kiképzés közben. Sobel Wintersre akarja kenni a dolgot, hadbírósággal fenyegetőzik. A katonák fenyegetőleg lépnek fel Winters védelmében, ami felér szinte egy zendüléssel. Az ezredparancsnok a hír hallatán kikel magából, majd mégis megérti katonái elégedetlenségének valódi okát. Sobelt áthelyezik egy másik bázisra. Az Easy Company megkapja legelső megbízatását: a szövetségesek Overlord-hadműveletének első hullámaként vissza kell foglalniuk a németektől a St.e Marie Du Mont garnizont a francia tengerparton és folyamatos, összefüggő partszakaszt kell létrehozniuk. A partszakaszok a titkos üzenetekben Omaha Beach és Utah Beach fedőnéven szerepeltek. 1944 június 5-én az alakulat utolsó „békebeli” estéjét tölti a bázison. Megjön a feszülten várt parancs: holnap felvirrad a D-nap, a normandiai partraszállás napja…

2. rész:A nagy nap

1944 június 6-án hajnaltájt a normandiai partvidék időjárása labilis, pár órára kedvez talán a nagyszabású, többször elhalasztott partraszállási akciónak, az Overlord-hadműveletnek. Eisenhowertábornok vezetésével óriási hadigépezet indul meg a németek ellen. Az újoncok számára eljött a tűzkeresztség ideje, az ugrás az ismeretlenbe…
    Az óceán partján bebunkerezett német légvédelem megzavarja a tapasztalatlan amerikai pilóták egy részét, akik elvétik a kijelölt pontokat és terhüket túl alacsonyan, vagy túl magasan oldják ki. A nehéznek ígérkező ugrás így még nehezebb. A szeszélyes szelek messze sodorják a deszantosok felszereléseit, ezért Winters hadnagy földet ér, de csupán egy késsel a kezében. Hall közlegény mellett
    landol és ketten keresik egységeiket az ellenséges tűzzápor közepette. Néhány órával később néhány más alakulatbéli emberre bukkannak és kiderül számukra, hogy milyen szétszórt lett az akció kivitelezése. St. Mere Eglise-ben vannak, hét kilométerre az elit alakulat kijelölt célpontjától. Amint közelednek, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. A fiatal Guarnere az első németekre felszólítás és tűzparancs nélkül tüzel, ezzel mindannyiuk életét kockáztatva. Halott bajtársaik fegyvereit begyűjtik útközben.
    Az akció H-órájában csatlakoznak főerőikhez és rádión megkapják a parancsot: négy német ágyúállást kell megsemmisíteniük, hogy szabaddá tegyék a Utah Beach vonalát. Winters és Compton tizenhárom ember élén nekilátnak a feladatnak. Az első két ágyú közelébe tudnak férkőzni és TNT-vel felrobbantják. Compton beveszi a harmadikat, de Winters rájön, hogy milyen óriási ára van mindennek, amikor Hall golyóktól szaggatott testét felfedezi a közelben. A semmiből ugrik elő Speirs
    hadnagy és néhány ember a D-századból, beveszik a negyedik ágyút is.
    H-óra plusz 16 óra: Winters és Nixon reflektálnak a nap eseményeire. Wintersről tudják bajtársai, hogy nem iszik, de most felejteni akar és igazán berúgni. Hirtelen érkezik a hír: az elit alakulat parancsnoki gépét lelőtték. Winters a rangidős parancsnok. Maradék erejével megköszöni társai helytállását és megfogadja, hogy örök békében akar élni, ha vége lesz ennek a mocskos háborúnak…

forrás:www.azelitalakulat.hu
  • dikki*yysw
    Ühü
    Mindegy, mert megvan mind, de még úgyis csak két részt láttam, lehet majd bekapcsolódom a tv-sbe :)
  • Glpetyus
    Az 5.-et
  • Punker
    igen
  • dikki*yysw
    Most mé, meg miii, megy m1 -en a sorozat?
  • Tuvok #205
    Na ezért kérdeztem a CoD-osokat, lesz még ilyen dögivel :))
  • KG21
    nem nyomtam végig sajnos, a téli pályákig már nem jutottam el. Valszeg akkor az elején vmi más lehetett, ami erre a részre emlékeztetett, hisz ezekben mindig fel kell néhol pár ágyút robbantani :)
  • Serpa
    igaz.

már rég volt ...
  • Punker
    MOHAA:S -ben a téli részt vették át, aztán a CoD-osok megvették a jogokat.
  • KG21
    sztem biztos nem. Ez még a játék elején volt, nemsokkal, miután kiugrottunk a gépből.
  • Serpa
    jaja.
    a 3. rész a Carentan pálya.
  • Alien
    Jaja nekem is rémlik vmi :)