Zippo öngyújtó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyik haverom megszivta :( nem megy a zippoja....megragta fullba benzinnnel....vett uj kanocot.......tett uj szikrakovet.......s megse megy :-S mi lehet a baj?
pelezinho
nekem most ottvan a szarság h elengedett a forrasztás,pont az ameik össze köti a kupakot a gyujtóval....<#zavart2>vittem már mindenféle ékszerészhez de senki nem tud vele mit csinálni...szerintetek?

kijjebb
Hát nemtudom én ezt csináltam: kinyitod és a ''tetejébe'' van 1 fém cucc vagy mi, ahova beakad a kiakasztó :D nah azt kilyeb nyomtam és nekem már nagyon cuper :D
pelezinho
am én is trükközök,a másik kérdés az lenne h mi miatt nem mozog a kupak rozsdás v mi?:D

pelezinho
pontosabban hol?:D

Mit jelent,ha a zippom ''belsejének'' oldalán van 3 pötty? csak az 1 ik oldalon.
XIII ez van alul, ez elég réginek számít ugye?:D és , hogy-hogy használjam ha nem nagyon tudok vele trükköt csinálni mert beletörik az újjam ha akarok 1 top pop ot :S amugy pixxel ( ha jól látom így hívnak ) nem tudnál nekem adni 1 msn címet mert ott azért mégis könnyebb lenne mint itt telespammolni a forumot
pxxl
érdemes a gyári zippó benzint használni, 95-öst ne próbáld mert az fail. ahhoz hogy könnyen nyíljon, egyszerûen csak használd, ki fog kopni.

(én meg nem találom a zippoimat otthon, pedig már trükközési hiányom van...)

All hail the double x!

Hali, barátommal cseréltem 1 Zippo öngyújtót és ahogy nézem nem 1 új darab de szép etc... 2 kérdésem lenne, az 1-ik, hogy honnan tudok legolcsóbban és legjobb benzint szerezni bele a másik pedig, hogy nem cigizésre használnám hanem trükközni és a elég nehezen nyílik ki, mit lehet vele ilyenkor csinálni?
LoDMaSt
ha elkopott, új kell, kicsavarod az alján a csavarós részt, kihúzod, és rárakod a végére az új tûzkövet, és visszatekered.

@ Hellomarci

Colton
Szasztok!

Tûzkövet hogyan tom feljebb rakni mert egy kcsit elkopott?
Vagy rögtön újat kell vennem? És hogy tom kicerélni?

elõre is köszi!

Intel Pentium 4 3.20Ghz AGP, ATI MSI RADEON HD 2600XT PRO, 1024Mb Ram

pelezinho
már megvan a megoldás de azért kösz<#vigyor3>

Match
Itt beadod a magyarországi képviselõnek az nem mûködõképes?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

pelezinho
az vagy 4000 forint posta költség ...én hallottam olyat is h egy órás is meg tudja csinálni ez igyvan?

Zenszkij
Az USA-ba visszaküldöd a gyártóhoz megjavítják ingyen. De még így is költséges.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

pelezinho
király levállt a kupak a gyujtórol...<#boxer>meglehet csináltatni?

pelezinho
Rajtam kívül itt van olyan aki nem cigire használja a zippot?<#vigyor3>

Match
A westendben van több hely is ahol lehet, sétálj ott egy kört (van gravírexpress is).

Online boltban vettem, mert az üzletekben nem találtam meg ezt a típust. Rendesen számlával mindenestül, házhozszállítással.
Azon gondolkozom, hogy a gravirexpresszhez bemegyek vmelyik plazaba, és mondom csináljunk egy mintagravirt vmire (persze fizetem) és utána a gyújtóra
pelezinho
Üdv.
Én nem vagyok pesti,de szerintem ha rákérdezel egy öngyújtós boltban(vagy ahol vetted)ott biztos meg tudják mondani.<#wink>

Hali!
Most vettem egy Bottomz Up típost. Nagyon tutin néz ki. ;)
A kérdésem az lenne, hogy pesten hol lehet szépen belegravíroztatni egyedi képet?
pelezinho
kicsit döglik a fórum...<#zavart2>

pelezinho
Üdv.
Szagtalan benzint nem nagyon fogsz kapni,de ha original zippo benzint veszel azmár nem lesz olyan büdös.

pelezinho
Hali!
Volna egy olyan problémám h a zippomnak a kupakja picit elvan csuszva meg ha leejtem néha el is mozdul,ugy h nem lehet bezárni,(mondjuk utánna vissza lehet hajlitani)+nem tudom h ennek köze van hozzá de még az h egy délután alatt simán kifogy!?
Elõre is köszi.

KillR
Sziasztok!
A kérdésem, h hol lehet zippohoz is jó szagtalan benzint kapni? A gyári zippo benzin szaga kicsit erõs sztem...mindenesetre jobban örülnék, ha inkább szagtalan lenne.
Köszi elõre is

ZIPPO ÖNGYUJTÓ ELADÓ!!!! 4000 Ft-ért elvihetitek. Gravírozva van új állapotban tûzköveket adok hozzá ha valakinek kell írjon!!!
Match
Az a gyanus hogy nincs rajta a gyártási hónap betûkódja.
A VIII 1992-t jelent amúgy.
A többi kis apróság amit észrevettem (lehet hülyeségek), az egyik kétes eredetû gyújtómon nekem is megvannak, de azon van betûjelzés is. Az ilyenek pl hogy az R a zippo alatt van, PA elõtt vesszõ, meg ilyenek.
Az egyik ismerõsömnek van ilyesmi korabeli gyújtója, majd kérek tõle egy képet és összehasonlítom.
Mindenesetre a betûjelzés hiánya érdekes.

Match
Valami élesebb képed van az aljáról?

Jahh és az elõzõ vagyok naggyábol mikor gyárthatták?

Sziasztok

Ithon volt jo pár éve egy zippo eddig nem is törödtem vele de egyik nap megtaláltam és fel is töltöttem. Az elsõ kérdésem az lenne hogy eredeti? Mert egy római nyolc as van rajta de betû nincs de rendesen rajta van hogy Bredford PA Made in usa linkelek pár képet.Emellet Rézbõl is van ami anyira nem gyakori egy csontba gravírozott hajó volt a mintája de az lekopott. A második kérdésem az lenne hogy az mitõl lehet hogy a tûzkõ rendesen meghuza a szikrát jó minõségû benzinnel fel is van töltve de nem gyullad be elsõre 4-5 húzás után belobban és utána hibátlanul ég. http://kep.ivpicture.hu/67751.jpg http://kep.ivpicture.hu/67752.jpg

Szia!
Én még nem találkoztam ilyen dologgal, ha garanciális a probléma akkor nem kell fizetned semmit sem.
Üdv ongyujto.com
Szia!
köszi az infót, lehet hogy ha alkalmam nyílik rá, akkor beviszem hozzátok. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy ha javítani kell, akkor kell fizetni(és ha igen kb mennyit).mintha azt olvastam volna valahol, hogy az "odaút" postaköltséget kell fizetni(mondjuk ez elég logikus) de a visszafelé a gyár állja a költségeket. mivel nem küldözgetek csomagot az USA-ba ezért fogalmam sincs, hogy ez mennyibe kerül.

üdv
Szia!
Szerintem, magamból ki indulva bármelyik Zippo boltba ha beviszed elintézik neked a problémát. Ha nekünk hozod be mi is.
Egy dologra azonban fel kell készüljél, ha nem cserés a probléma hanem javítandó akkor 3 hónap a javítás, ha garis a probléma ha nem , mert csak az anyavállaltnál javítják az USA-ban. ongyujto.com
Nem, az a '63-as! A '64-esnek meg csak a bal oldalán van 1 pötty, aztán '65 no pötty.. :)
Match
jaja, de a 65-ösöknek nem kéne lenni a zippo felirat két oldalán lenni 1-1 pöttynek?

A sajátról nincs képem, de pont ilyen! Sehol nincs kód az alján, csak a felirat, '65 után meg már egyforma volt a normál Zippo és a slim alja..
Match
amúgy olyan 50 és 100 dolcsi között osztogatják általában, de van 20-30-ért is.

Match
Betennél egy képet az aljáról?

Hali!

Van egy 1965-ös Zippo-m, sztetek mennyit érhet?
Mármint az eszmei értéke, mert nem adnám el, nagyapámé volt, 1970-ben hozták neki amcsiból! :)
értem, köszi a segítséget!
Match
Tudomásom szerint a mintaboltban tudod leadni szervízeltetni. A legegyszerûbb ha felhívod õket.

Igazából már mindent próbáltam(vattákat tömötten/lazán betenni, szerintem elég benzint is töltök bele), szóval nem tudom.
A zippo.hu -n egy mintabolt címe van megadva(Duna Pláza), itt lenne szervíz is?

Mindenesetre köszi az eddig válaszolóknak.
Match
Jah, és ha csöpög a benzintõl, attól még nem gyullad meg könyebben :)
Ellenben vicces amikor a kezeddel együtt lángol az egész :)

Match
Nem lehet hogy rosszul van befûzve a kanóc?
Vagy esetleg a vatta van szarul elhelyezve, és túl tömör...
Persze leht ilyen ismeretlen hiba is, nekem is van egy ilyen gyújtóm, még nem próbáltam kicserélni mindent, de valszeg az kéne.

A zippo szervíz címét megtalálod a www.zippo.hu -n, fejbõl most nem tudom (mom park, duna pláza, vagy ilyesmi).

LoDMaSt
Elég benzint töltöttél bele? Addig tölts bele, amíg a kanócon már csöpög ki, más ötletem nincs :(

@ Hellomarci

Sziasztok! pár hónapja vettem egy zippo gyújtót és nemigazán akar mûködni. elõször szenesedett a kanóc meg rövidebb is lett, ezért szétszedtem, visszaraktam. aztán egyre nehezebben gyulladt meg. akkor próbálkoztam azzal, hogy levágok a kanócból, de az sem segített. jelenleg ott tart a dolog, hogy ha szétszedem és visszarakom a vattákat, akkor utánnna meggyullad, de ha áll valamennyit (kb 10 percet), utánna nem hajlandó meggyulladni. szikra van (követ is cseréltem), azóta másik kanócot is vettem, az se használt. eredeti zippo benzint használok, nem tudok nagyon mire gondolni, amit még nem próbáltam volna. ha esetleg ismerõs valakinek ez a "tünet" és tudja hogyan lehet orvosolni, vagy egy szervízt mondani Budapesten, akkor megköszönném!
Sziasztok. Segítség kellene. Nekem is van szerencsém egy Zippo-hoz, de az istennek sem akar meggyulladni. Még sokadjára is alig. Tûzkõ, kanóc cserélve, majdnem agyig anyaggal, de semmi. Mi lehet a gondom?