70
  • mikike
    #70
    valaki guru!

    ki lehet írni az összes biztonsági javítást CDre magyar 98SEhez és XPProfSP1hez?
    úgy hogy utána csak egy fájlt kelljen elindítani és internet nélküli gépre is felrakna mindent
    ?
  • [HUN]PAStheLoD
    #62
    nem volt kedvem végigolvasni a "szar a msblaster írójának a szájába" típusú hozzászólásokat de azt azért észrevettem hogy sokan bekapták... pedig ha napi 4 reklámot nem látok ami figyelmeztet hogy SECUrITY WARINING meg ilyen szarok (persze ez csak egy idióta Banner) de akkor is ott van és ez már tudatalatti hatásnak is elég lenne hogy ne kapcsoljuk ki a m$ tűzfalát vagy látogassuk a winupdate-t vagy esetleg neadjisten feltegyül a totállámáknak is elfutó zA-t vagy NIS-t... de nem ti a vírus írót sziggyátok ahelyett hogy megköszönnétek neki hogy ezentúl majd igenis ránézek arra a kurva dobozra ami elött csücsülök... persze az ismét más tészta hogy erre a baráti figyelemfelkeltésre mért pont ilyen módot választott de még minidg jobb mintha esetleg tényleg formázott volna...

    aki meg nem jött rá hogy a hiba a saját készülékében van és azért indul újra ( sok ismerősöm megjárta) azoknak is jó "lecke" volt hogy tényleg nem csak ülni kell azelőtt a kurva doboz előtt hanem valamennyire ismerni is!

    / Éljen a Ctrl Alt Del és a Folyamatkezelő hatalmassága /
    flame off...
  • awender
    #55
    Szerintem a következő történt:
    A microsoft a támadás előtt több lehetőségre is felkészült. Az egyik
    ilyen lehetőség az volt, hogy ha minden kötél szakad, és a támadást nem
    sikerül kivédeni, akkor egyszerűen többé nem használják a
    windowsupdate.com-ot.

    Laikusoknál jól hangzik az, hogy a "támadás meghiúsult". Azonban aki
    kicsit is foglalkozott a témával, az észreveheti, hogy azért ez a
    támadás bizony sikeres volt és elérte a célját. Hiszen a
    windowsupdate.com -ot hosszú-hosszú ideig nem fogják használni.

    Egyébként én aug.16 után persze ránéztem az oldalra, miként próbálkozik
    az MS, és láttam, hogy a windowsupdate.com elesett bizony...

    Az effajta támadást mindenképpen elítélendőnek tartom. Viszont
    gondoljunk csak bele, hogy mennyi pénzt is kell leperkálni vkinek ezért
    az op.rendszerért és mit is kap érte...

    Aztán gondoljunk csak bele, hogy vajon a 100 év múlva hogyan tekintenek
    vissza erre az időszakra. Vajon úgy, mint az op.rendszerek szabad
    piacára, vagy úgy, hogy volt pár bátor ember, aki az MS monopóliumának
    elvesztését előkészítve - kvázi szabadságharcosként - működött.

    Mi lesz akkor, ha két hét múlva megint patch-elni kell a rendszert, de
    ezúttal nem a windowsupdate.com lesz a cél, hanem a microsoft.com?

  • IrkaBirka
    #49
    Nyugi, csak próbálják kideríteni, hogy ki írta. Gondolom M$ barátunk cége$ berkeiben $okra értékelik, ha valaki ha$ználható nyommal $zolgál azügyben, hogy ki volt a féreg írója. Vszjo ták hárásó ;)
  • Hoz_Hun
    #46
    Na egy újabb adalék a Blasterhez, most olvastam:
    "A TruSecure biztonságtechnikai cég felmérése szerint a Blaster eddig a vállalati rendszerek húsz százalékát fertőzte meg, a fertőzés fő forrásainak a hordozható számítógépek bizonyultak. A kisebb károk becsült helyreállítási költsége 6500 dollár, a nagyobbaké akár 55 000 dollár is lehet."
    Ugy hogy voltak károk. Gondolom aki 55 rugónyi dollárt kiperkál az nem annyira örült az élharcos Blasternak.
  • Hoz_Hun
    #45
    Értem én. Automatikusan letölti. Nekem is (le kellet volna töltenie). A munkahelyi gépem nekem sem kapta meg. A haverok sem kapták meg (még, bár már figyelmeztettem őket, ugy hogy patchelnek szorgalmassan).
  • Hoz_Hun
    #43
    Mondom én nem tudom, de eddig mindig automatikusan updatelt. Még csodálkoztam is ezen és ellenőriztem is mi az amit letöltött és ez nem volt közte. Mivel van egy raklapnyi anyag amit csak ajánl és nem tölt le automatice gondoltam ez is olyan lehetett, de ezek szerint nem. A kapcsoltal sem lehet gond, ADSL és eddig sosem problémázott, ha meg is szakítottam a MS updatet mindig figyelmeztetett és legközelebb folytatta.
  • Hoz_Hun
    #40
    Nem tudom, hogy ő hogy csinálja de TWN_lusta azt írja ő is folyamatosan felrakja a patcheket és ő is bekapta a vírust. Lehet hogy egy újabb MS bug. Valakinek rendesen updatel van akinek nem.
  • Hoz_Hun
    #39
    Csodák nincsenek. Bekaptam a vírust, ugy hogy vagy a patch nem volt jó, vagy nem telepítette az update.
  • Hoz_Hun
    #38
    és mi az ad 3?
  • Hoz_Hun
    #36
    Csak azt ne mond, hogy te előre tudtál a Blasterről. Egyébként értem, én vagyok a hibás hogy nem upgradeltem (legalábbis szerinted). Vírus szerintem gyűjtőfogalom és az olyanok mint a féreg és trojan (fertőz és terjed) bőven beletartozik.
    Azt sem értem miért feledkezett meg TWN_lusta a legfontosabbról. Gondolom neked jobb dolgod sincs mint a Microsoftos oldalakat böngészni és ha bejelentenek egy hibát meg a security patchet akkor rögtön letöltöd. Nekem automatikusan letölti a win updateket ezt mégsem töltötte le automatikusan.
    Ergo: én vagyok a hibás hogy a Blasta ellen nem kezdtem el védekezni már egy hónapja.
  • Mighty_
    #32
    Felugró ablakok legalább figyelmeztetnek, hogy van frissebb verzió. Most őszintén, ha csak egy olyan megoldás volna, amit te irtál, milyen sűrűn nyomogatnád azt az update gombot????
    SZVSZ 5 "nincs most újabb letölthető update" üzenet után megunnád...
  • Hoz_Hun
    #30
    :DD ez a süllyedő hajó tetszik...szvsz igaz is.
    Valemeik filmben volt, de nagyon találó: médiamogult felhívja az alkalmazotja:
    - Igen uram, elkészült a legújabb softver, tele híbával, ahogy meghagyta, hogy meg kelljen venni a frissitéseket!
    Biztos vagyok benne, hogy a valóságban is így van.
    Egyébként van az XP-nek egy ilyen updetfelhívó ablaka, legalább is nekem be szokott ugrani, hogy újabb frisítés letölthető. Csak hogy szelektálnak, a fontos és nem fontos updatek között mint rájöttem. A nem fontosra nem figyelmeztet; na ide soroloták be a RPC service updatet.
  • Hoz_Hun
    #25
    És még igaz is.
    W32.Welchia.Worm, megjelenés: agusztus 18.
    Damage:
    - Deletes files: delete msblast.exe.
    - Causes system instability: Vulnerable Windows 2000 machines will experience system instability due to the RPC service crash.
    - Compromises security settings: Installs a TFTP server on all infected machines

    Megmondom őszintén az idegesít a legjobban az egészben, hogy most sokan nekilátnak vírustírni a "jó" ügy érdekében. Lehet, hogy LovSan nem akart igazán ártani a usereknek, de sok kontár vírusíró majd fog.
    Na asszem megyek utánnanézek valami ultra védelem kiépítésének. Eddig csak Norton Antivírust használtam folyamatosan frisítve. Egyébként TWN_lusta írásán is elgondolkodtam, mert én is automatikusan le szoktam tölteni a win updateket, de ami most kellett volna az kimaradt. Bár van egy olyan érzésem, építhetek amit akarok, valaki előbb-utobb akkor is ír egy olyan vírust ami áttör és árt.
  • Hoz_Hun
    #22
    Egyébként szerintem az a király cracker, mert az annak nevezem (LoveSan-t nem), aki felcrackelli a Microsoftos termékeket, kulcsgenerátorokat ír, stb... ergo nem árt senki másnak csak a cégnek, az emberek töbségén meg segít is. Na az már valami.
  • Hoz_Hun
    #21
    Pogacsa: - Nem értem mi köze van a vírusírásnak ahoz, hogy updatelek e vagy sem. Mert, ha nem updatelek akkor, jogosan kapok vírust, vagy hogy van ez?
    - Persze hogy nem baj, ha feltörnek egy programot és inygyen használom. Ennek szintén mi köze az vírusokhoz? Nem a hackerek és cracker ellen van kifogásom, hanem a vírusírók ellen?
    - Ebben viszont van valami.
    Myron: Én a gondolat menetet hasonlítottam össze. Nyílván nem lehet egy napon említeni a kétféle támadást.

    Egy percig nem állítottam, hogy a win tökéletes és jó rendszer, sőt. Nem kedvelem az egész Microsoftos bagázst meg az üzletpolitikájukat, de elítélem azt is aki ilyen módszerrel harcol ellene. Igazán az tenne be Billi bának, ha valaki egy jobb oprendszert írna és elterjesztené. Azzal tényleg segítene sokunkon.
  • b
    #19
    szerintem senki nem hányná a szemedre, hogy winfost használsz, ha nem a szomszéd pistikéről kopiztad volna le.

    csak akkor tudod meg mennyit ér a rencered és fogsz más megbízhatóbb megoldásokat keresni, ha leszurkolod a kőkemény királyi magyar forintokat érte és folyamatosan nem megfelelően működik!
  • Hoz_Hun
    #13
    Még annyit az egészhez, hogy ha nem lennének bűnözők, nem kéne a rendőrség. Ha nem lennének háborúk, nem lenének katonák stb.... szvsz akkor fognak a vírusölő cégek csődbemenni, amikor kihal az emberiség. Amig ember van árt a másiknak. Mindegy hogy miért. Xar az operációs rendszer akkor azért, vagy csak mert a tervezője ultra gazdag és ez nem tetszik valakinek.
    Nekem sem tetszik, hogy egyeduralkodó multicégeknek vagyunk kiszolgáltatva. Attól meg még nem haverom valaki, hogy ugyanazt utálja mint én, főleg nem akkor, amikor nekem is árt.
  • Hoz_Hun
    #12
    Ok. Létezik Linux. Ingyenes. Miért nem azt használjátok, ha ennyire szar a win? (Tudom a szokásos szöveg)
    Hát igen, a win tele van hibával, Bill bát sem csipem különösebben. Azért még nem vágom tönkre más melóját, meg gépét.
    Had idézzelek: "Ha nem tenne kárt vagy egyéb bosszúságot senkit sem érdeklene."
    Ha senkit sem érdekelne, akkor hol a baj a windowsal?
    Szóval mégis csak érdekel valakit! Csak az a baj hogy az illető úgy tudja csak érvényesíteni az akaratát, ha egy csomó embernek aki haszálja, vagy használni kényszerül a wint, jól betesz.
    Felőllem harcoljon az igazáért, mit bánom én. De engem hagyjon ki belőle. Nálam alapban jól müxik a windows. Vannak hibái, de el vagyok vele.
    Ez kb olyan, hogy amerika legyen hálás az Alkaidának (vagy hogy írják), mert nekik köszönhetik, hogy az alapvetően gagyi reptéri biztonsági rendszert megszigorították. Az a pár ezer ember, aki ez érdekében felrobbant az meg le van szarva, meg a még több ezer hozzátartozó meg árva. A jó ügy áldozatai.
    Hát köszönöm szépen. Tényleg hálás vagyok Mr. LoveSan-nak hogy nem vágta tönkre a gépemet-e nemes ügy érdekében. Vagy megérdemlem mert wint használok? Jó geci vagyok mi! Növelem annak a gennyes Billinek a pénztárcáját, azzal hogy a tetves, hibás oprendszerét használom.
    Most komolyan úgy gondoljátok a Microsoft fejvesztve leül tökéletesíteni az oprendszerét? Kiadták a patchet (tulajdon képpen jó régen), azt jócakát. Magasról tesznek az egészre. Blasta terror mi? Jól beszartak Billék valószínüleg...

    Végezetül, csak annyit, ha kevesebben látnának hőst az ilyen fasszopó vírusíróban, akkor talán kevesebben akarnának hősök lennei.
  • Hoz_Hun
    #9
    Egyébként nem hiszem el, hogy az illető csak azért írta a vírust, hogy betegyen Mikrsoftnak. Ha akkora ész, akkor direktben támadta volna meg. Egyszerűen menőzik.
  • Hoz_Hun
    #8
    Most ne haragud, azért legyek hálás hogy nem baszta el a gépemet?
    Azért ez érdekes felfogás. Ne ugy mutasson rá a hibákra hogy több százezer embernek kellemetlenséget okoz. A károkozásról meg annyit, hogy nekem tulajdon képpen bosszúságon kívül mást nem okozott, de van ismerősöm akinek igen is kárt okozot. Nem tudta időben leadni a melót mert folyton újraindult a gépe. Csomó ideje, energiája ment el rá, és mint ilyen pénze is, míg másik gépen befejezte.
    De ha te szívesebben mész be a munkahelyedre éjjel melóznimert az othoni géped beszart, csak hogy a vírusíró Robin Hood királykodjon és jól kitoljon a MS meg Billi bával akkor hajrá!
  • Lion
    #7
    De el jön ám!

    Alex: igen ti is hírül adtátok egy hónapja a RCP-t de már 2 napja foglalkozott vele a külföldi sajtó... ráadásul nem építve az esetlegesen kezdőbb informatikusokra 1 hónap mulva írt Cage egy linket ahonnan le lehetett volna tölteni... ugyhogy ebben az esetben a supergamezt és még sok mást hírportált lehetne hobáztatni
  • Csudri #3
    re
  • Kandurex
    #2
    re
  • Hoz_Hun
    #1
    Hogy száradna le a keze a vírus író gennyeknek. Én is beszoptam ezt az MSBlastert.
    Oké, tudom, hogy beteg ember az ilyen, meg nem tud normális társadalmi kapcsolatot kiépíten és ezért válassza az érvényesülés ezen formályát, de magyarázza el valaki, hogy mit élvezhet rajta? Hisz konkrátan nem látja a károkozást, csak a hírekből értesülhet róla. Erre veri, vagy mi? A beteges robbantók lehetnek ilyenek.
    Én simán lecsukatnám őket, ha elkapnám, bár gondolom pár év börtön ezeken sem javítana, de talán egy ideig furcsábban ülne a megdolgozott hátsóján...