Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Nos, a költségek nemtom, hogy magasak-e, egy arany kasszás 65-ért és egy arany sales-es 66-ért. Rúgjam ki õket és vegyek fel nyomikat? Hát nemtom. Amikor egy kislány állt a kasszánál, akkor csak úgy kigyózótt a sor, mikor elkezdte megkeresni a gombokat a kasszánál. Ki is rúgtam és felvettem az aranyast akinél ez nem fordul elõ.

Milyen autókat áruljak, melyiket éri meg? Kell ilyen forgó bizbasz alájuk, vagy elég, ha kirakom a mezõre?

És a kép:

Þór vígi þessi rúnar

Én tudom csak nem árulhatom el.Még lehet,hogy a krekk linkért is kapni fogok.😊)

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Hello eltüntek a Sims kiegészítõim 😞 .Nem tudjátok hol lehet letölteni ingyenesen?????

[url=http://m0003.gamecopyworld.com/games/pc_the_sims_2_freetime.shtml#The%20Sims%202:%20Freetime%20%20No-DVD/Fixed%20Image]Ezzel[/url] valamelyikkel?

Ha katalógusból csinálok boltot én is mindig a nagykerre megyek,utána a hírnévre.Ha jól emlékszem,akkor egyedül autószalont csináltam egyszer közösségi telken mást nem.Inkább az otthoni üzleteket favorizálom.

edikee
crackeltem.. de semmi :S

Ja nem is mondtam még.Az egyetem elvégzése után kaptam még pluszba násodlagos életcél pontokat.Úgyhogy már egy távcsõvel megidézhetem az UFO-kat,és elraboltathatom magam.Jó mert mindig ez az egyik vágya a simemnek.😊)

Tudom, hogy könnyû ezt mondani, de: keveset kell költeni, és sokat bevenni. Mindenki mínuszt termel, aki kezdõ a simses Üzletben, de meg lehet tanulni, hogy balanszírozd a költségvetésedet - nekem is így volt, amikor kezdõ voltam, folyton veszteségem volt.
Nekem két megjegyzésem van ahhoz, amit írtál:
1. az alkalmazottak sok kiadást elvisznek, ezért én csak akkor veszek fel alkalmazottat, ha a tulaj egyedül már fizikailag nem bírja a melót. Ez olyan 6-7-es szint felett szokott lenni - addig mindent a tulaj csinál egyedül. Biztos, hogy nem luxus most neked 2 alkalmazott?
2. Ha az árudat különbözõ árszintekre árazod be, akkor fennáll a veszély, hogy a vevõk az olcsóbbra árazottat veszik, a drágábbra árazott a polcon marad. Szerintem jobb, ha minden cucc a boltban azonos árkategória, akkor minden ugyanúgy fogy - én így tapasztaltam.
Az nagyon jó, ha a nagyker kedvezményt választod üzleti jutalomnak (wholesale perks), ennek csökkentenie kell a restock költségét...

Ja...a readmebõl ollóztam ki.😊Nekem sincs fingom sem,hogy mire jó.😊De úgy rémlok,hogy megáll minden mutató addig amíg csinálja.

Mike
mit akarsz, pozitiv lett a mérleg! 😄D
de, karcsú kicsit
csökkentsd a költségeket
és árulj kocsit

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
crack kell hozzá

Én nem tudom mirõl van szó,mert csak piros "x"-et látok..

Mike
leirtad 😊

Majd ha kapod a sok kiscsillagot,abból lesz a nagy.😊Ezeket a nagykerre pakolgasd,és a hírnévre.129 simi 8 óra melóért?Ez tényleg vékonyka.De,ha egy üzlet beindul..😊

Mike
persze mert az arny kasszás, arany eladó viszi a pénzt
csinálj egy képet a boltról ide

semmit ne árulj drágán, inkább olcsó kis szarokat árulj, mivel a sim családoknak fogy a pénzük, amikor valamit vesznek
pár töltelék sim családnak, amikkel amúgy nem játszol, adj egy halom pénzt, legyen mit elszórniuk
árulj tv-t, kocsit

a két alkalmazottnka mit fizetsz óránként? vegyél fel egy tinit 15-ért vmelyik helyett, a kasszába meg állj be te

edikee

Valaki segítsen !
😞(

Carlos
No, csináltam egy kis statisztikát.
8 óra meló után a lent emlitett boltban (14:00-22:00):
13.621-rõl indultam. Nap végére lett 16.127. Restock után lett 13.750.
Kemény 129 bevétel. Nem túl karcsú ez?
Van valakinek valami ötlete?

Þór vígi þessi rúnar

* A Zónában
- Ha simed már a lehetõ legnagyobb lelkesedéssel viseltet egy bizonyos tevékenység iránt, bekerülhet a zónába, amikor azzal foglalatoskodik. Ekkor olyannyira elmerül abban, amit csinál, hogy megfeledkezik minden másról. Ha simed a zónába kerül, és kedvenc tevékenységének szenteli idejét, fényes derengés öleli körül.

Mike
mi az a zóna?

edikee

pls help me ! :S

Carlos
Nos, akkor kellene pár tipp.
Ahogy most kinéz a boltom:
2 average polc amin ruhák vannak
2 expensive
1 very expensive
3 kellék average áron
2 alkalmazott (gold kasszás, gold sales-es)

Nap végére jó kis 1.000-es minuszt termeltem restock-al együtt. Ez hogy lehetséges? (igaz nem minden nap végén volt restock (4-es nagyker áron))

Kezd elmenni a kezdeti kedvem, mert többe kerül a cucc, mint amennyit hoz. <#szomoru1>

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Ehhh...
Akkor még gyúrnom kell az üzletet egy kicsit, hogy nyereséges is legyen.

Þór vígi þessi rúnar

Én is így jártam a szépkellemesbóõl nem tudtam a kitanult simjeimet átvinni sehogy, ezért újat kreáltam ami fél óra volt és mg fél óra a ház felépítése és majd egy óra után tudtam elkezdeni játszani és még így is tanulni kell velük, elég lassan megy.A 10 hobbi közül azt sem tudom hova kapjak,mindegyikkel csinálok mindent. Lehet már gyermeknevelést is tanulni! közben sim-em teherbe is esett,zajlik az élet 😊
Az viszont érdekes hogy nõ érdeklõdik a barkácsolás iránt...nem a férfi.
A zóna dolgot nem értem, elmagyarázhatná valaki aki tudja?
Rövid összegzésként nagyon jó a kieg, hiányzott már, sokkal jobb mint az állatos . már csak egy olyan varázslós,abraka-dabra kellene, az még jó lenne 😊
Ja a végzett egyetemistámat akartam átköltöztetni az új városrészbe,Aholjóba.De,ha ugrik minden kapcsolatom,akkor hagyom inkább a fenébe.

Mike
persze
kiköltözteted faluképernyõre
és utána másik terepen be
vagy abszolót másik területre?
tehát mondjuk Strangetownból Pleasantvillebe? akkor a legjobb megoldás becsogaltotni az egész családot házastúl egy sim2pack file-ba, aztán kilép, sim2pack feltölt, belép, ott van a listában
minden kapcsolatukat elvesztik, de ez normális is, mivel ez egy teljesen másik terület (ugye a mentésban is N001-N00x)

Mike
jól
nem kell egyesével
saját sim is tud árutfeltölteni, simen kattuintasz restock
vagy kiadhatod az alkalmazottnak melóba
és akkor nem csinál mást

elviszi a pénzedet a restock, hja kérem az árbevétel nem a profit

Gondban vagyok...hogy a fenében lehet Szépkellenesbõl átköltöztetni Aholjóba egy simet?Ugyanis az egyetem Szépkellemeshez volt rendelve.Át lehet valahogy másik városba költözni?

Carlos
Akkor mégegyet a végére... 😊
Bár szerintem lesz még... 😄
A restock-ot mindig egyenként kell. Azt vágom, hogy felvehetek egy emberkét, de igy majdnem minden bevételem rámegy a restock-ra.
Raktam a nagykerre 2 pontot, remélem ezzel lentebb megy a restock ára. Jól gondolom?

Þór vígi þessi rúnar

Mike
1. van egy korong a feje felett
ha zöld, minden ok, ha sárga, kezdi magát szarul érezni, fáradt, éhes, wc-znie kell, vagy szórakoznia, ha piros, akkor meg nagyon szarul, ilyenkor haza kell küldeni pihenni (nem kirúgni! 😊
odamész hozzá, hogy tartson szünetet, és akkor önállóan azt fogja csinálnia, amiben hiányt szenved, majd visszamegy dolgozni (bár a lustábbja nem) egyébként tulajként ha van 3-4 alkalmazottad, akkor éppen elég leterhelõ azokat kommandirozni, meg besegíteni ahol kell, elég starpás meló szegény simnek, nem nagyon van idõd leülni egyet szusszanni

2. el kell tõle búcsúzni, say goodbye to...

+ tipp: csillaggyüjtéshez az is jó, ha a kedvest elhivod az üzeleti telkedre, és ott enyelegsz vele (már ha nem lakik még nálad, mert akkor a családhoz tartozik, és nem ad semmit)

Ha igazán nagy kihivásra vágysz, akkor éttermet nyiss!
itt a fórumon szerintem senki nincs olyan, aki nyereségesen tudott volna éttermet üzemeltetni
nálam a következõ volt, 1 szakács, 2 pincér, 1 hostess, 1 pultos
no a szakács külön erre képzett 10-es szintü fõzõtudománnyal rendelkezõ sim volt, szemérmetlenül sokat kért óránként, ehhez képest baszott dolgozni, egész nap a bárpultnál üldögélt 😊)))
a pincérek hamar elfáradtak, a legnormálisabb munkaerõ a szomszéd tinicsaj volt, aki hostesskedett
a tulajdonos felváltva fõzött, pincérkedett, küldte el az alkalmazottakat pihenni, zavarta vissza dolgozni, egész nap hajtott, még wc-re sem tudott kimenni
aztán a nap végén amikor bezárt, és mindenkit hazaküldött, tudott csak leülni enni, szinte mindene narancssárgában, hullafáradtan, 3k-s buktával (mondjuk volt pénze dögivel, mert az otthoni szolgáltató biznisz napi 20k-t hozott)
Többet nem nyitott ki az étterem 😊)

Carlos
Két kérdésem maradt!
Hol látom, hogy pihennie kellene az alkalmazottnak és mit kell venni ahhoz, hogy jól érezze magát.
Hogyan tudom elkergetni a rossz vevõket (shoo-val nem mindig lécelnek le és csak adják a negativ pontokat)

Þór vígi þessi rúnar

Mike
ha meg igazán gazdag akarsz lenni, otthon nyiss boltot, vegyél pár futópadot, tegyél le egy jegyautomatát, állítsd olcsóra, a házadból zárd ki a vendégetket, és ezt üzemeltesd egész nap
nincs vele meló és dõl a pénz

Mike
inkább azt mondanám amikor besárgul
és az sem baj, ha túlfizeted
és amig kicsi a bolt, meg nem tudsz jól eladni, csak 5%-os árréssel dolgozz

Mike
ha bezárod az ajtaját akkor nem
meghatározhatod minden ajótn ki mehet rajta be

ha kisebb a boltod, akkor elég egy alkalmazott is, vagy esetleg kettõ
tiniket vegyél fel, azok olcsóbbak
án mondjuk azokat a tiniket szoktam felvenni, akik egyébként is az általam kreált másik családhoz tartoznak, hogy legyen medáljuk

a következõ munkafolyamatok vannak: eladás, kassza, árufeltõltés
ezkért mind lehet medált kapni, bronz, ezüst, arany

a felsõ sarokban lévõ konzolon (vagy miaz) vásárolhatsz a nagykerbõl, akkor minden tárgy sárga a katalógusban

Nem hiszem mert minden skillje a maxon van.Anyuci karrierjutalom könyvespolcából(oktatási miniszter) mindent megtanult,így elnyerte az összes skilles ösztöndíjat.Igaz egy kis segítséggel:tudás életcél,körtés sapi és az õsz.😊

Valószínûnek tartom,hogy van valami spéci cucc amivel gyorsabb az egyszerû fõzõcskénél.A fiú sim családcentrikus lett,és megkapta a nagyi titkos levesének a receptjét.Gyógyítja a betegségeket.

Paddington
arra figyelj, hogy olyan két-három óránként küldd el az alkalmazottat pihenni, különben elõbb-utóbb otthagy

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

Carlos
Közben elértem a végét a natural sientist-nek, igy csak egy nap kell bemenni dolgozni és azért 10K-t kapok. Mellette meg mehet a bolt...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
MÜKÖDIK!!!
Most egyedül vagyok egy pénztárossal és müxik! Adom el a ruhákat. meg a sok ruha kiegészitõt.

Tetszik ahogy rátukmálom. Amúgy az a jegyes cucc nekem sem jött be, ki is szedtem és vásárolnak. Ez bug vagy feature? 😊

Semmi sem állhat az utamba... 😊

Köszi mindenki segitségét!!!!!

Þór vígi þessi rúnar

Nem lehet, hogy annál gyorsabban nõ a fõzés-hobbiszintje, minél több fõzés skill pontja van (amit a könyvekbõl meg a tv-s fõzõs csatornából tanul?)

Nem lehet, hogy túl alacsony a környezeti pontszám? Úgy értem, hogy a vásárlási kedv (meg hogy dobnak néha lojalitás-csillagot) picit függ attól is, hogy jól érezzék magukat az üzletben. Nem pont ennyire drága, mint itt Mike képén, de legalább valamennyi bútor, dísztárgy, plakát, tükör, cserepes növények, vagy akármi, egy vendég-wc se ártana (azt a vevõk fogják használni, de az jó, mert értékelik, hogy van, tovább maradnak stb.).

De ha megjelenik a zöld babszem a fejük felett, mindenképpen mássz rájuk és próbálj eladni.

Még egy tippem van, amitõl nekem nem mûködött a bolt: nekem akkor mentek el a vevõim így, amikor egyszerre voltak a boltban beárazott áruim, plusz beállítottam a bejárathoz egy idõmérõ - idõre fizetõ automatát IS. Nekem ez a kettõ együtt nem megy: ha a vevõim idõre vettek jegyet, onnantól nekem nem voltak hajlandók az áruból is vásárolni. Úgyhogy én vagy-vagy.

Tök egy követ fújok Mike-kal, hogy az Üzleti máig a kedvenc kiegem; máig nem untam meg, hogy különféle üzleteket nyissak, és mindegyikbõl jól menõt lehet csinálni (kivéve az éttermeket 😊)
És igen, szerintem sem lehet egyszerre munkahelyen is dolgozni, meg vállalkozónak is lenni; nekem az a stratégiám, hogy elõször beosztottként dolgozik a simem, amíg össze nem gyûjt valamennyi tõkét; ha már van 30-40 ezer simije, akkor átválthat vállalkozóba, otthagyja az állását, boltot nyit, és hajrá. Aztán ha már olyan jól megy a bolt, akkor át lehet adni egy üzletvezetõnek, és kereshet megint állást.

Paddington
tulajdonképpen bármelyik jó a turmixhoz is

Paddington
pl. ha tanulod😊 - bár az is iszonyú lassú, fõleg a vége felé
de otthoni munkával is lehet - az se gyorsabb😞

Paddington
igen, de fura módon mégis a hitványabb cuccot minõsíti így a játék - a nagyon halvány, szinte színtelen gyümölcsöket

Na azom még nem volt.Mondjuk én a lottyadt szarokat adnám el,a szép egészségesek meg mennének a turmixgépbe.😊

Meg még arra kellene rájönnöm,hogy a fõzésen kívül mivel lehet még emelni a fõzés hobbiszintet(mint a zene-táncnál a hegedû).Mert így csigalassan megy.

Kata
(tasty = finom, ízletes)

[/cserf][/fülünyúl]

Én most köcsögöket fogok árulni.😊Az agyagozásnak is van medálja.Kíváncs vagyok,hogy arannyal mit lehet majd csinálni.Valaki varrt már saját ruhát?

Paddington
de volt pl. zöldség-gyümölcskereskedésem is - saját termelésû cuccokkal - vitték mint a cukrot (még a hitvány - tasty árut is)

Paddington
szerintem érdemes csinálni egy nyilvános WC-t, meg egyet a saját simednek - azt viszont praktikus lezárni

nekem pl. elég kis üzletem van - menyasszonyi ruhát és kiegészítõket árul a simem
egyedül van, nincs alkalmazott - általában 9-kor nyit és este 10 körül úgy kell elzavarni a jónépet

Carlos
Eléggé csóró még a simem, ekkora boltot nem tud csinálni/venni.
Bejöttek, elkezdtek konkrétan ruhákat meg éxert nézni, megjelent a cucc a fejük felett, majd kimentek.
Szóval ilyen esetben rájuk mászok, hogy vegyél és vesznek? és ennyi?

(ha csinálok kajáldát meg wc-t, akkor azt nem fogják használni a vásárlók?)

Þór vígi þessi rúnar

Mike at home
4-5 napig neked kell a boltot üzemeletetni, aztán ha van kinevezett üzletvezetõd (bárki lehet, akinek van 5 üzleti medálja) akkor nem kell bemenned, csak telefonon hivogatni az üzletet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]