Sims 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Milyen autókat áruljak, melyiket éri meg? Kell ilyen forgó bizbasz alájuk, vagy elég, ha kirakom a mezõre?
És a kép:
Þór vígi þessi rúnar
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
Nekem két megjegyzésem van ahhoz, amit írtál:
1. az alkalmazottak sok kiadást elvisznek, ezért én csak akkor veszek fel alkalmazottat, ha a tulaj egyedül már fizikailag nem bírja a melót. Ez olyan 6-7-es szint felett szokott lenni - addig mindent a tulaj csinál egyedül. Biztos, hogy nem luxus most neked 2 alkalmazott?
2. Ha az árudat különbözõ árszintekre árazod be, akkor fennáll a veszély, hogy a vevõk az olcsóbbra árazottat veszik, a drágábbra árazott a polcon marad. Szerintem jobb, ha minden cucc a boltban azonos árkategória, akkor minden ugyanúgy fogy - én így tapasztaltam.
Az nagyon jó, ha a nagyker kedvezményt választod üzleti jutalomnak (wholesale perks), ennek csökkentenie kell a restock költségét...
de, karcsú kicsit
csökkentsd a költségeket
és árulj kocsit
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
csinálj egy képet a boltról ide
semmit ne árulj drágán, inkább olcsó kis szarokat árulj, mivel a sim családoknak fogy a pénzük, amikor valamit vesznek
pár töltelék sim családnak, amikkel amúgy nem játszol, adj egy halom pénzt, legyen mit elszórniuk
árulj tv-t, kocsit
a két alkalmazottnka mit fizetsz óránként? vegyél fel egy tinit 15-ért vmelyik helyett, a kasszába meg állj be te
8 óra meló után a lent emlitett boltban (14:00-22:00):
13.621-rõl indultam. Nap végére lett 16.127. Restock után lett 13.750.
Kemény 129 bevétel. Nem túl karcsú ez?
Van valakinek valami ötlete?
Þór vígi þessi rúnar
- Ha simed már a lehetõ legnagyobb lelkesedéssel viseltet egy bizonyos tevékenység iránt, bekerülhet a zónába, amikor azzal foglalatoskodik. Ekkor olyannyira elmerül abban, amit csinál, hogy megfeledkezik minden másról. Ha simed a zónába kerül, és kedvenc tevékenységének szenteli idejét, fényes derengés öleli körül.
Ahogy most kinéz a boltom:
2 average polc amin ruhák vannak
2 expensive
1 very expensive
3 kellék average áron
2 alkalmazott (gold kasszás, gold sales-es)
Nap végére jó kis 1.000-es minuszt termeltem restock-al együtt. Ez hogy lehetséges? (igaz nem minden nap végén volt restock (4-es nagyker áron))
Kezd elmenni a kezdeti kedvem, mert többe kerül a cucc, mint amennyit hoz. <#szomoru1>#szomoru1>
Þór vígi þessi rúnar
Akkor még gyúrnom kell az üzletet egy kicsit, hogy nyereséges is legyen.
Þór vígi þessi rúnar
Az viszont érdekes hogy nõ érdeklõdik a barkácsolás iránt...nem a férfi.
A zóna dolgot nem értem, elmagyarázhatná valaki aki tudja?
Rövid összegzésként nagyon jó a kieg, hiányzott már, sokkal jobb mint az állatos . már csak egy olyan varázslós,abraka-dabra kellene, az még jó lenne 😊
kiköltözteted faluképernyõre
és utána másik terepen be
vagy abszolót másik területre?
tehát mondjuk Strangetownból Pleasantvillebe? akkor a legjobb megoldás becsogaltotni az egész családot házastúl egy sim2pack file-ba, aztán kilép, sim2pack feltölt, belép, ott van a listában
minden kapcsolatukat elvesztik, de ez normális is, mivel ez egy teljesen másik terület (ugye a mentésban is N001-N00x)
nem kell egyesével
saját sim is tud árutfeltölteni, simen kattuintasz restock
vagy kiadhatod az alkalmazottnak melóba
és akkor nem csinál mást
elviszi a pénzedet a restock, hja kérem az árbevétel nem a profit
Bár szerintem lesz még... 😄
A restock-ot mindig egyenként kell. Azt vágom, hogy felvehetek egy emberkét, de igy majdnem minden bevételem rámegy a restock-ra.
Raktam a nagykerre 2 pontot, remélem ezzel lentebb megy a restock ára. Jól gondolom?
Þór vígi þessi rúnar
ha zöld, minden ok, ha sárga, kezdi magát szarul érezni, fáradt, éhes, wc-znie kell, vagy szórakoznia, ha piros, akkor meg nagyon szarul, ilyenkor haza kell küldeni pihenni (nem kirúgni! 😊
odamész hozzá, hogy tartson szünetet, és akkor önállóan azt fogja csinálnia, amiben hiányt szenved, majd visszamegy dolgozni (bár a lustábbja nem) egyébként tulajként ha van 3-4 alkalmazottad, akkor éppen elég leterhelõ azokat kommandirozni, meg besegíteni ahol kell, elég starpás meló szegény simnek, nem nagyon van idõd leülni egyet szusszanni
2. el kell tõle búcsúzni, say goodbye to...
+ tipp: csillaggyüjtéshez az is jó, ha a kedvest elhivod az üzeleti telkedre, és ott enyelegsz vele (már ha nem lakik még nálad, mert akkor a családhoz tartozik, és nem ad semmit)
Ha igazán nagy kihivásra vágysz, akkor éttermet nyiss!
itt a fórumon szerintem senki nincs olyan, aki nyereségesen tudott volna éttermet üzemeltetni
nálam a következõ volt, 1 szakács, 2 pincér, 1 hostess, 1 pultos
no a szakács külön erre képzett 10-es szintü fõzõtudománnyal rendelkezõ sim volt, szemérmetlenül sokat kért óránként, ehhez képest baszott dolgozni, egész nap a bárpultnál üldögélt 😊)))
a pincérek hamar elfáradtak, a legnormálisabb munkaerõ a szomszéd tinicsaj volt, aki hostesskedett
a tulajdonos felváltva fõzött, pincérkedett, küldte el az alkalmazottakat pihenni, zavarta vissza dolgozni, egész nap hajtott, még wc-re sem tudott kimenni
aztán a nap végén amikor bezárt, és mindenkit hazaküldött, tudott csak leülni enni, szinte mindene narancssárgában, hullafáradtan, 3k-s buktával (mondjuk volt pénze dögivel, mert az otthoni szolgáltató biznisz napi 20k-t hozott)
Többet nem nyitott ki az étterem 😊)
Hol látom, hogy pihennie kellene az alkalmazottnak és mit kell venni ahhoz, hogy jól érezze magát.
Hogyan tudom elkergetni a rossz vevõket (shoo-val nem mindig lécelnek le és csak adják a negativ pontokat)
Þór vígi þessi rúnar
nincs vele meló és dõl a pénz
és az sem baj, ha túlfizeted
és amig kicsi a bolt, meg nem tudsz jól eladni, csak 5%-os árréssel dolgozz
meghatározhatod minden ajótn ki mehet rajta be
ha kisebb a boltod, akkor elég egy alkalmazott is, vagy esetleg kettõ
tiniket vegyél fel, azok olcsóbbak
án mondjuk azokat a tiniket szoktam felvenni, akik egyébként is az általam kreált másik családhoz tartoznak, hogy legyen medáljuk
a következõ munkafolyamatok vannak: eladás, kassza, árufeltõltés
ezkért mind lehet medált kapni, bronz, ezüst, arany
a felsõ sarokban lévõ konzolon (vagy miaz) vásárolhatsz a nagykerbõl, akkor minden tárgy sárga a katalógusban
Valószínûnek tartom,hogy van valami spéci cucc amivel gyorsabb az egyszerû fõzõcskénél.A fiú sim családcentrikus lett,és megkapta a nagyi titkos levesének a receptjét.Gyógyítja a betegségeket.
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?
Þór vígi þessi rúnar
Most egyedül vagyok egy pénztárossal és müxik! Adom el a ruhákat. meg a sok ruha kiegészitõt.
Tetszik ahogy rátukmálom. Amúgy az a jegyes cucc nekem sem jött be, ki is szedtem és vásárolnak. Ez bug vagy feature? 😊
Semmi sem állhat az utamba... 😊
Köszi mindenki segitségét!!!!!
Þór vígi þessi rúnar
De ha megjelenik a zöld babszem a fejük felett, mindenképpen mássz rájuk és próbálj eladni.
Még egy tippem van, amitõl nekem nem mûködött a bolt: nekem akkor mentek el a vevõim így, amikor egyszerre voltak a boltban beárazott áruim, plusz beállítottam a bejárathoz egy idõmérõ - idõre fizetõ automatát IS. Nekem ez a kettõ együtt nem megy: ha a vevõim idõre vettek jegyet, onnantól nekem nem voltak hajlandók az áruból is vásárolni. Úgyhogy én vagy-vagy.
Tök egy követ fújok Mike-kal, hogy az Üzleti máig a kedvenc kiegem; máig nem untam meg, hogy különféle üzleteket nyissak, és mindegyikbõl jól menõt lehet csinálni (kivéve az éttermeket 😊)
És igen, szerintem sem lehet egyszerre munkahelyen is dolgozni, meg vállalkozónak is lenni; nekem az a stratégiám, hogy elõször beosztottként dolgozik a simem, amíg össze nem gyûjt valamennyi tõkét; ha már van 30-40 ezer simije, akkor átválthat vállalkozóba, otthagyja az állását, boltot nyit, és hajrá. Aztán ha már olyan jól megy a bolt, akkor át lehet adni egy üzletvezetõnek, és kereshet megint állást.
de otthoni munkával is lehet - az se gyorsabb😞
nekem pl. elég kis üzletem van - menyasszonyi ruhát és kiegészítõket árul a simem
egyedül van, nincs alkalmazott - általában 9-kor nyit és este 10 körül úgy kell elzavarni a jónépet
Bejöttek, elkezdtek konkrétan ruhákat meg éxert nézni, megjelent a cucc a fejük felett, majd kimentek.
Szóval ilyen esetben rájuk mászok, hogy vegyél és vesznek? és ennyi?
(ha csinálok kajáldát meg wc-t, akkor azt nem fogják használni a vásárlók?)
Þór vígi þessi rúnar
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]