VIRTUAL DJ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaja nekem is kellene olyan oldal ahonnan le tudnám tölteni írjatok
DjTsabee
ja a virtualdj.com -on kívül légyszi, mert onnan nem tudok letölteni, mert nincs regisztrálva a virtual-om 😞
kössz

DjTsabee
Hello!
Nem tud valaki valami helyet, ahonna 4.0-s virtual-hoz vannak hang-effektek, vagy (fõleg bass)samplesek?
elõre is kössz

nikeman
Úgy gondoltam, hogy a VDJ-ben alapokat könnyebb megtanulni, pl kijelzi a bpm-et, VTT-ben szinta csak lejátszani lehet a számot. Minden mást te csinálsz.

nikeman

VinylToy
Nem kezdõknek?! Azon tanultam meg mixelni! Kár hogy nem foglalkoztak a fejlesztésével :C

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

nikeman
Hát, a VTT nem kezdõknek ajánlott. Meg én akkormár inkább Traktor-t használnék.

nikeman

VTT (Virtual Turntables)

ja nem tudtok valami jó dj-s prigramot a virtualon és a dance ejjay 4-en kívül
olvasd már el ezt az üzenetethy! valakinek van "Oldschool" skin-e? mert én nem birok letölteni a virtualdj.com ról mert nem regisztráltam a szoftvert

errõl beszéltem
Én se nagyon tudom értelmezni...

erre énis kiváncsi lennék 😄
nikeman
Mit tudunk leszedni? Tudom, hogy mindent, de te mire gondolsz? Ezt kinek írtad?

nikeman

menj rá a googelen hogy dc++ ott ezt behozza ragd fel és másnak a gépérõl majd le birod szedni
na akkor maradok 3.4 nél 😞
nikeman
Énse találom.

nikeman

A virtual dj 4.1 ben hol tudom a time stretcht desabled re álitani??
sehol nem lelem .. thx a helpér
mila69en
hát az ott valamivel komolyabb cucc mint a hercules😊 meg az ára is komolyabb

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

nikeman
Énse tok.

nikeman

Streetlife
hy! valakinek van "Oldschool" skin-e? mert én nem birok letölteni a virtualdj.com ról mert nem regisztráltam a szoftvert

Siluro
Megvan valakinek a CDJ200S skin? És ha igen megtudná osztani? Köszönöm!

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

nikeman
És akkor meg a BPM szabályzó lesz a csavarós :S. Sehogyse jó ez

nikeman

A hangerõszabályzó poti, lehet a tolópoti is, és csavaró is.
Ahogy a Vdj-ben beállítod!
nikeman
Tök jó. Csak az a baj, hogy Hercules DJ Consol. Amúgy semmi bajom vele, csak a hangerõszabályzó potija nem tolópoti. :S Inkább Behringer BCD 2000.

nikeman

Úgylátszik, ezt igenis használják nagyközönség elõtt.

nikeman
A Final Scratch a legjobb csak mondom! És a TimecodedVinyl-hez nem kell, ahoz olyan spec. hangkártya kell.

nikeman

Üdv!

A legjobb bakelit emulációs rendszer a Serato Scratch Live (SSL).

Errõl a rendszerrõl a köv helyeken olvashatsz:
http://serato.com/products/scratchlive/
http://www.rane.com/ttm57sl.html
http://www.axledentaldj.com/TTM57SLreview.html

A bakelit emulációs rendszert ilyen ac97, soundmax, soundblaster és társai kártyákkal elfelejtheted, mert igen nagy késéssel tudnak csak mûködni. Úgyhogy minden ilyen tájmkódos vezérlõs témához érdemes megvenni a hozzá tartozó "dobozt" és lemezt.

Ha spórolsz rácseszel... - szerintem.
Hali all!

!!!Segítséget szeretnék kérni!!!

A közeljövõben tervezem hogy vásárolok lemezlejátszókat és keverõpultot amit számítógépre kívánok kötni. Virtual DJvel mixelek már elég rég óta és emelett szeretnék maradni de olvastam hogy TimeCode-s mixelésnél a legjobb a piacon a Mixvibes DVS. Ehhez nem kell Final Scrach-t vennem. (Tartalmazza a csomag az idõkódolt bakeliteket is meg egy rakat kábelt. Ennek a proginak a 2-es verziója 52.000 huf.)
Virtaldj.com-on elolvastam a Timecoded vinyl-re vonatkozó tutorialt és ott nem olvastam Final Scrachet. Virtal DJ esetén sem kell megvennem azt 210.000-t??? És ha nem amerikából rendelek VDJ-s idõkódolt bakeliteket hanem a Mixvibes DVS bakelitjeit rendelem meg külön vagy a Final Scrachez való lemezeket azok is mûködni fognak(VDJ-vel)??? Idõkódolt bakelitlemezek közt van különbség???

Ezzekkel a kérdésekkel nem vagyok még tisztába. Jah és hogy melyiket ajánljátok: 2 hangkártyát használjak ehhez vagy vegyek külön olyat aminek van 2 Line-In-je?? Aki gyakorlott ebben a Timecode-s témában és van egy csöppnyi szabadideje azzal felvenném a kapcsolatot! ELÕRE IS THX!

((MSN / e-mail: [email protected]))
nikeman
Hát ezt nagyon szépen megfogalmaztad és igazad van!

nikeman

auto nem auto vdj nem vdj...

Én anno jópár éve a BPM Studio-val kezdtem, és csak simán egyik számot áthúztam a másikba... aztán jött a Traktor és szép dolgokat lehetett vele csinálni, ha az ember beírta a pontos BPM értékeket a számokhoz... a Traktor a 2.5.3-as verzióig szépen fejlõdött aztán hanyatlani kezdett. A hibákat nem javították ki csak újabb (hibás) funkciókat tettek bele...

Sokáig szépen megvoltam a Traktor-ral. A legnagyobb elõnye az volt, hogy az ember menet közben látta a hullámformán, hogy hol tart, kb mi jön stb. Meg a kihagyásmentes loop...
Ekkor még nem tudtam füllel keverni, s inkább 99%-os BPM értékeket számoltam az auto szinkronhoz. Aztán sokan sokat b@sztattak, hogy csalok stb...

Teltek múltak az évek.

Idén összejött a pénzem és sikerült vásárolnom. Vettem egy BPM Studio-t RCP-2001B-vel, hozzá egy M-Audio Firewire 410 hangkarit és egy Soundcraft Spirit ES keverõt (tudás/ár arányban irdatlan drágának találtam a dj keverõket). És elkezdõdött a füles szinkronozás tanulása. Kb 6 órányi gyakorlás után már minden szépen ment, és ekkor gondoltam magamban, hogy valami nem stimmel: mindenki azt szajkózza, hogy milyen nehéz füllel ütemre rakni, pedig nem az...
Intellektussal, értelemmel, racionalitással nem lehet jól keverni/bulit tartani. Ezt csak spontán, megérzés alapon lehet jól csinálni. (Ezzel nem azt mondom, hogy nincs szükség képzettségre, hanem azt, hogy akinek nincs tehetsége, affinitása a témához az hiába próbálja azt mûszaki megoldásokkal pótolni)

Én azt mondom, hogy nem számít, hogy ki milyen technikával vonul fel, mert az a lényeg amit a dj saját magából belead a mixbe, a buliba. Ez az a komponens amitõl a mix/buli egyedi lesz. Ez az, ami a bulit leginkább meghatározza. Éppen ezért a gépek soha sem fogják tudni leváltani a jó dj-ket. Viszont a jó dj-knek teljesen mindegy, hogy mivel dolgoznak, mert nem az eszközön múlnak a dolgok.
Én nem félek attól, hogy felhígul a dj szakma, vagy hogy az olcsó Jánosok miatt nem kapnak munkát az "igaziak". Attól sem félek, hogy a milliomos apuka csemetéje elnyomja a szegényebb feltörekvõket/tehetségeket. Ez mind baromság, alaptalan rettegés.

A legfontosabb, a leginkább döntõ mindig az ember kisugárzása - milyen embereket vonz maga köré.

A dj szemszögébõl nézve mindig csak õ tehet arról, hogy úgy sikerült a buli, ahogy.
A közönség szemszögébõl viszont mindig csak a közönség tehet arról, hogy úgy érezte magát, ahogy.
Számomra az AtomixMP3 bõven elég.

Traktor a király 😛 bocsi 😄
különben szevasztok
svédcsepp
Igen igazad van,nem kell tudnia.De attól még jó lett volna,ha tudja.Na mind1,amire nekem kell arra sajnos nem felel meg.

peace

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

nikeman
A VDJ nem zeneszerkesztõ hanem keverõprogi. Nemhiszem hogy kéne ilyet tudnia. Amit mixelsz zenét le tudod menteni benne. Aztán meg azt rakod be lejátszásra. Erre gondolsz?

nikeman

svédcsepp
Még hozzáteszek,de mondom nem ismerem még a progit annyira.Összemixelek 2 számot azt lementem majd megint 2õt azt is lementem a végén pedig music makerrel összecsusztatom,ennyi.Ezért érdekel,hogy csak realtimeban túd dolgozni vagy sem....

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

svédcsepp
Lehet hülyén fogalmaztam.Szóval pl music makerben lehetett olyat csinálni,hogy elmentettem a kész zenét mp3 ba és még el tudtam menteni külön az összes hangot amit felhasználtam és úgy,ahogy az szerkesztve volt (halkitás/torzitás,stb).Arra lenne jó,h amit már 1x megcsináltam,nem kéne még1x csont úgy megcsinálni és megint elmenteni.Mittomén elmentem saját fájlrendszerébe és 1 év múlva elõveszem azt a fájlt és vissza tudom tölteni.Bocs,ha még mindig kinai a dolog,de sztem nagyjából érted a dolgot 😄

nikeman
Ezt nem igazán értem, mire lenne ez jó?

nikeman

svédcsepp
pacsker

Úgy döntöttem kicsit bohockodnék ezzel a progival. 😊)Lenne 1-2 kérdésem,mivel mixeléssel még egyáltalán nem foglalkoztam.Használtam ejay-t meg music maker-t na ,de az más tészta.Szal itt virtual djben azt láttam,h lehet cue-kat pontokat betteni 1-1 részhez a zenében,de olyat is lehet,hogy megadok neki egy pontot és ott automatice beusztatja(rákeveri)szépen/finoman/kulturáltan a 2ik számot?A 2ik kérdésem,hogy ebben lehet menteni a mixet, vagy realtimeban fút végig?Most arra gondolok,hogy nem felveszem mp3ba vagy wavba,hanem esetleg van neki saját fájlrendszere,amiben ,ha elmentem késõbb abból vissza tudja tölteni a mixet,úgy ahogy volt...elõre is thx

nikeman
Hehe, nem lehet hogy a géped gyenge hozzá?

nikeman

VinylToy
mert egy elég szar program ez a virtualdizsé 😄

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Joh, de én a virtualDJ-t nem mixelésre használom. Csak annyi a feladata, hogy szünetmentes zenét adjon, és vetítse közbe a képeket. 😊 De visszatérve a problémámra, tudja valaki, hogy mért ugrál a zene? Ráadásul teljesen véletlenszerüen, mintha beletekernénk a szám közepébe.<#conf>
nikeman
Mi a fenének az automix? Tök hülyeség. Nem azzal kell keverni.

nikeman

Jah, kiváncsiságképpen visszaraktam az elõzõ 3.4es verziot, ott nemvolt semmi gond a szinkronizácioval.
Hy! Nekem is nagyon bejött a 4es verzsön, de az auto-mixelés nem müxik normálisan. 😞 Még addig jó, hogy a számok ritmusát szinkronizálja, de nem ritmusra inditja el a kövi számot hnem össze-vissza, és igy tök gagyi lesz a 2 szám között. :S Amellett, hogy nem ütemre vált, van mikor egyszer csak beleugrik a szám közepébe... Ez mért lehet? Vmi konfig probléma???
MerlinW
Ha kezdõ hobbiDJ-rõl beszélünk igazad van. Ha egyszer nagyban akarod csinálni, akkor szó sem lehet a kijelzõröl.. Ehhez fül kell. Ha kijelzõn tanulod meg, és nem érzel rá a dologra, akkor sosem fog menni normális cuccal.
Ez is olyan mint a hangszertanulás. Nem olcsó. Meg kell venned a drága hangszert, (ez esetben a felszerelést), hogy megtanulj rajta játszani.

Ha elemes mûanyag zenélõsípon tanulsz furulyázni, nem valószínû hogy menni fog egy barokk altfurulyán😊

[merlinw.org]

VinylToy
Van a Traktornak olyan verziója, ahol látszik a hanghullámja, csak meg kellene keresni, a hangzásról ne is beszéljünk, a VDJ sehol nincs ilyen téren.

nikeman
Én amondó vok, hogyha valaki pénzt keres a keveréssel az vigyen magával cuccot. Nem keverõre+lejátszókra gondoltam. Hanem akkor vegyen annyi fáradságot, hogy kiírja cd-re vagy bakelitra. De MerlinW, azt mondd meg, ha teljesen kezdõ lennél, te melyikkel tudnád elkezdeni? Sztem VDJ. Az a legjobb benne hogy a két számnak a hanghullámjau vagy milye egy kijelzõn van. És kezdõként picit könnyebb vele a bendelés, mert látod hogy holvan a dob.

nikeman

MerlinW
3 évvel ezelõtt még "Hardon"😊 nyomtam, ma már csak magamat szórakoztatom😊 Ill ha valaki nem tud megfizetni egy normális DJ-t akkor egészéjszakás ingyenfogyasztásért el-könnyü-fokozatozom neki magam😊 Számomra ez már csak egy hobbi, amire nincs idõm..

[merlinw.org]

irtam elöre elöre hogy bocs 😊 nem sértegetni akartalak, de aki nem inge....

de ha könyüfokozat enyi erövel egy mix cd sem lenne rossz megoldás

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

MerlinW
Hát nos. Tegyük fel buli van:

Hard fokozat - értesz hozzá, van eszköz - hardveres pultnál lehet inni, mixelni, és nem kell szinkrozni.
Medium fokozat - leptopdidzsé vagy, mazoista vagy, Traktorral (+-keverõvel) osztod a muzsikát.
Easy fokozat - leptopdidzsé vagy, kényelmes vagy, VDJ.

Komolyabb partit úgysem pc-n fogsz tolni. S a szánalmasság átszált reád.

Mellesleg nem emlékszem hogy sértegettelek volna...

[merlinw.org]