208
Miért?
  • Kandurex
    nm
  • batman
    sikerült :)
  • batman
    köszi
  • Kandurex
    átfogalmazom én is :)))

run regedit..keresd ezt a nevet: msblast.exe és töröld a hozzá tartozó kulcsokat
  • Kandurex
    regedit!!!
  • batman
    Átfogalmazom a kérdést...letöröltem, és az msconfic-ban kiszedtem előle a pipát. Most kell még valamit csinálni?
  • batman
    kézzel kitöröltem azt az msblast.exe-t, de még mindig vírust jelez
  • batman
    miért nem tudom norton antivir 2003-al eltávolítani a file-t?
  • Kandurex
    annyi a bajom, hogy napi 4-5 átlagos betörés mindennapi....csak ennyi az átlag Mo. ha nem volt idáig értékes anyag a gépeden akkor mázlid volt. A bajom: csak egyszerűen nem értem, hogy miért nem tettél fel ez idáig.
  • Dzsini
    http://index.hu/tech/biztonsag/mblast08/
  • Dzsini
    én sem :)
  • dikki*yysw
    Pheel biztos nem kapta meg.
  • Manta
    Mi a bajod?
  • CSOCSO
    jolvan mindegy..én felraktam azt a szart amit te is..nekem elmúlt tőle.. a másik hogy blackájsz már 4 éve nem használok...zonealarm rulez.. e most éppen azzal szaroakodom vele hogy nem megy a di.fm... és nemvágom hogyan csináljam meg hogy jo legyen
  • batman
    Az egyik DÖGÖLJENEK, a másik segítség :)
  • Kandurex
    nem használtál tűzfalat? te kis bátor...
  • CSOCSO
    most dögöljünk meg vagy segítsünk???
  • batman
    Lehet, hogy hülye kérdés, de ezt hogy kell értelmezni?

• batman
    Erről a címről is próbálkoztak, már ha jól értelmeztem a dolgot...:

IP: 195.56.47.209
    DNS: sajo-209.dialin.datanet.hu

Magyar...bazzeg...
  • Manta
    Nem hiszem, hogy ez lámaság, legalább 4 éve van netem, soha nem használtam tűzfalat, se vírusírtót, és érdekes módon nem volt bajom belőle. Inkább az a láma, aki beengedi a vírusokat a gépére, pl. ismeretlen feladótól származó 20 k-s csatolt állományok megnyitása és hasonlók.
  • batman
    én tegnap rátok hallgatva tettem fel, és azóta többször is jelezte ezt a kiba...rpc-t, vagy mi a lófaszt Dögöljenek meg!!!
  • Taptarap
    :D
  • CSOCSO
    gihihi:
  • Kandurex
    faxé nem használtok "szűz"falat _?
  • CSOCSO
    ezt szedtem le.. nem indul ujra de msblast megmaradt szal kő egy virusrtó..hja és nem csak ms blast virus van hanem találtam mellette még kettő másikat szal lealább egy zonealarm és gy norton antivirus rekvired
  • CSOCSO
    te állat te egy szűz xp-n még kurva net se volt már basztatott a virus.. te állat te...
  • ThePartyFace
    Nyah, en is sikeresen megkaptam... most toltom a windows peccset. Durva, h milyen gyorsan terjed ez a kula:(
  • KG21
    végre haszna is van, hogy Winfos 98-am van:DDD
    Erre az őskövületre már nem gyártanak vírust!
  • batman
    Nekem az valahogy az ördög falra festésével hasonlatos....
  • Kandurex
    már látom magam előtt az retekklub szenzációhajhász híreit...."Megállíthatatlanul terjed, veszélyben az áram, gáz, víz és a haza! Pánikot a népnek! áááááá..óóóóó....és most egy kis reklám.....

csak NT alapú OP rendszereken terjedne (kérdeztük szakemberünket)?....őőő...őőő...nem is tudom...miggyá...mikó?...az ki van zárva, mert nem tudom ..

és most egy kis reklám........stb.stb.stb :))
  • Kandurex
    Röhej, hogy ennyien naívak és nem használnak tűzfalt. Mennyi láma...
  • Madmaxx
    Nekem is volt, elöbb irtottam le úgy tünik sikerrel! (majd elvállik mivel manuálisan lett törölve a registryből a bejegyzés és maga a fájl is a windows/system32 könyvtárból hiszen a virusirtók még nem ismerik annyira új a worm)
  • Madmaxx
    Name: Worm/Lovsan.A
    Alias: W32/Lovsan.A
    Type: Internet Worm
    Discovered: August 11, 2003
    Platform: Windows NT/2000/XP
    Size: 6.176KB

Worm/Lovsan.A is an Internet worm that exploits a known security vulnerability in Microsoft's Windows Distributed Companent Object Model (DCOM) Remote Procedure Call (RPC) interface. This security breach allows someone with malicious intent to run code of their choice. TCP port directly affected by this exploit include: 135.

If executed, Worm/Lovsan.A will download and run the file msblast.exe using Tftp

The following are components of Worm/Lovsan.A:

- msblast.exe (the main component)

So that it gets run each time a user restart their computer the following registry key gets added:

- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    "windows auto update"="msblast.exe"

Microsoft has issued a patch to protect against the exploit used by Worm/Lovsan.A. This patch is available from Microsoft Security Bulletin MS03-026

** This worm is still under analysis
  • neménvoltam
    Megpróbálom az eredetit, mielőtt update-eltem volna addig jól működött. Csak nehéz lesz a gyárit megkeresni :(
  • szando
    Ha jól értem, egy vírus resetelgeti a gépet? Magyarán irtsam ki antivirussal? A javítást már telepítettem, de akkor se legyen vírus a gépembe...
    Vagy most nagy baromságot írtam?
  • Kandurex
    135 port -ra csak 15! -öt :)
  • Kandurex
    Bazzee a legtöbb bejutási kisérletet tegnap ERDÉLY -ből regisztrálta a tűzfalam. Az ottani szolgáltató: SNVACAID.covad.net
  • [HUN]PAStheLoD
    sőt én már megszereztem winyón is! Szal még netre se megyek...
  • [HUN]PAStheLoD
    szerintem is
  • Dzsini
    nálam első dolog wininst után, hogy felmegyek update-re és a security javításokat mind felszórom... szerintem alap.