Spyware támadás!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Description of Safe Boot options
• Safe Mode (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): This option uses a minimal set of device drivers and services to start Windows.
• Safe Mode with Networking (SAFEBOOT_OPTION=Network): This option uses a minimal set of device drivers and services to start Windows together with the drivers that you must have to load networking.
• Safe Mode with Command Prompt (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): This option is the same as Safe mode, except that Cmd.exe starts instead of Windows Explorer.
• Enable VGA Mode: This option starts Windows in 640 x 480 mode by using the current video driver (not Vga.sys). This mode is useful if the display is configured for a setting that the monitor cannot display.
Note Safe mode and Safe mode with Networking load the Vga.sys driver instead.
• Last Known Good Configuration: This option starts Windows by using the previous good configuration.
• Directory Service Restore Mode: This mode is valid only for Windows-based domain controllers. This mode performs a directory service repair.
• Debugging Mode: This option turns on debug mode in Windows. Debugging information can be sent across a serial cable to another computer that is running a debugger. This mode is configured to use COM2.
• Enable Boot Logging: This option turns on logging when the computer is started with any of the Safe Boot options except Last Known Good Configuration. The Boot Logging text is recorded in the Ntbtlog.txt file in the %SystemRoot% folder.
• Starts Windows Normally: This option starts Windows in its normal mode.
• Reboot: This option restarts the computer.
• Return to OS Choices Menu: On a computer that is configured to starting to more than one operating system, this option returns to the Boot menu.
Fortuna fortes adiuvat.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Fortuna fortes adiuvat.
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Ja és a teljes keresést offline módban végezd, azaz akkor ne csatlakozz a netre!
Talán utána már enged feltelepíteni más programokat is.
adott 1 "probléma"
barátnõm apja feltelepített valami wmv-koddekket a gépre, miután a task-ban megjelent egy kérdõjel, ami átváltogat vörös áthúzott körre, ami azt írja ki hogy "Critical System Error", és ha az ember rákattint, akkor behoz egy website-ot, amin elvíleg kémprog-ölõk vannak..onnan is leszedett valamit, ami végül is nem tüntette el ezt a vackot.. az Ad-aware is jelzi, hogy valami trójai van a gépen, de hiába írtja le, újra elõjön (csökkentett módban is) , a Nod32 meg nem talált semmit.. ami még bonyolítja a helyzetet, hogy már egy ideje valami gond van a Windows Installerrel és így nem minden programot enged telepíteni a gép.. van valami ötletetek, hogy lehetne rendbe rakni ? mert a rendszer-újratelepítést csak a legvégsõ esetben alkalmazhatom..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Fortuna fortes adiuvat.
Nem korlátoz. Ezzel azt érem el, hogy ne tölthessen le véletlenül se vmi malwaret, ha bután egy MSN linkre kattintok (sok ilyen féreg van). Ugyanis, hs dropot használsz, az összes spawn-process is csak "Normal-user" lesz, nem Administrator-jogokkal rendelketõ. A Process Exploreres "limited User" egy kicsit más, de hasonló.
Nem, semmiben sem korlátoz.😊 Skype és GoogleTalk lehet, hogy túlzott elõvigyázatosság, de mindkettõ tud file-t is küldeni, ezért megkapták a Drop-ot "elõkezelés"-ként.
WinDefender registry hack:
You can fix Windows Defender beta 2 system restore point creation bug with
simple registry edit:
In HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender\Scan
set DWord value DisableRestorePoint to 1.
If DisableRestorePoint value is not present, create it as a DWord
ha csinálod, lehet, hogy elõtte aregistry-ben az adott kulcsra jobb egér, kattal full access-t kell adnod.
Enjoy!
Fortuna fortes adiuvat.
Lehet, hogy hülyén fog hangzani, de a "WD", az ugye a Windows defeder akart lenni?
Mellesleg a kérdésemmel, arra lettem volna kíváncsi, hogy pl az MSN live vagy a Skype esetében korlátoz-e engem a használatukban. Ezek után gondolom igen.
Te érzel valamilyen hátrányt a DMR használata miatt?
Ez is hülye kérdés lehet, de kb. mennyi a rendszerigénye a DMR-nek?
Elõre is köszi.
"The DropMyRights Application
DropMyRights is a very simple application to help users who must run as an administrator run applications in a much-safer context—that of a non-administrator. It does this by taking the current user's token, removing various privileges and SIDs from the token, and then using that token to start another process, such as Internet Explorer or Outlook. This tool works just as well with Mozilla's Firefox, Eudora, or Lotus Notes e-mail. "
Fortuna fortes adiuvat.
Michael Howard_ Drop My Rights
Fortuna fortes adiuvat.
A DMR ugyen nem korlátozza a programokat felhasználói szinten a rendszergazdai jogok megvonásával? Szerintem nem, de azért megkérdeztem.
A többit meg köszi. Valamelyik nap újrarakom az XP-t és kipróbálom a tippjeidet.
Én leginkább uninstallálásra és szemét törlésre használom a Ccleanert, amit hellyel- közzel el is végez rendesen. Van még egy progi, asszem RegClean a neve, amit szintén szoktam használni, s még a háttérben futva sem lassítja jelentõsebben a rendszeremet.
A realtime spyware védelem a CounterSpy-nál roppant idegesítõ, de S.D.-nál legalább annyiból érdemes bekapcsolni, hogy oldalnyitáskor ad üzit és eldönthetem belépek-é vagy sem.
Maga a realtime része nem is izgat, mert a norton kiszür szinte minden gyanus eredetû állományt(blockolja a letöltést), s ha meglátok egy spywaret a gépen úgyis rögtön offline scan-be kezdek.
AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I
(Reg WINASO van még tartalékban). Ismerem a CCleaner ezirányú képességeit, de azt inkább csak junk-irtásra használom. Spy Sweeper és CounterSpy ZABÁLJÁK a gép erõforrásait, és nem hiszek a (realtime) spyware-védelemben.
Arra ott a DropMyRights. Leveszi a tokent, és kopp...már nem Rendszergizda vagy. Nem tudsz System-folderba telepíteni stb. meg a többi az social-engineering😊 Nem kattintani (még a "cancel", "No"-ra sem).
Fortuna fortes adiuvat.
Azt tudni kell, hogy nem vagyok egy kezdõ gépész és már volt egyszer egy ilyen, de akkor a frissen telepített SpywareDoctor letisztázta a dolgokat.
Az elsõdleges védelmet egy teljes verziós Norton 2005 szolgáltatja live update-el. Emellett volt eddig a Spyware Doctor.
Azonban ez nem saját gép, hanem egy jó barátomé, aki megengedte, hogy korlátlanul(bármikor- bármeddig) használjam a gépét az intenet miatt.
Az õ unokaöccse rászabadult a gépre és össze- vissza letöltögetett mindenféle szart, aminek ez lett az eredménye...
A lényeg: Spyware Doctor beadta a kulcsot(se elindítani, se uninstallálni nem lehetett, try out Counterspy leginkább csak üzengetett és blokkolt, de nem fertõtlenített, Norton meg nem igazán utókezelésre ajánlott, hanem sokkal inkább megelõzésre(mikor 3 napja leültem a gép elé norton ki volt kapcsolva, javítani kellett a telepítését...) való.
Lényeg: SD-t drasztikusan letöröltem,(registrybõl, App.dat könyvtárakból is mindent), majd total commanderrel a program files könyvtárból minden gyanús programot uninstalláltam és vagy drasztikusan kitöröltem. (Amit nem lehetett letörölni, azt átneveztem halandzsára, és átmásoltam egy gyûjtõ könyvtárba)
Ccleanerrel töröltem a gyanus bejegyzéseket az automatikus indításoknál, majd visszakeresgettem az ott megjelenített programocskákat.
Offline NortonScan, fullos CounterSpy Scan, majd az újratelepített Spyware Doctorral Scan(csökkentett módban is).
Ezután Ccleanerrel registry tisztítás, és minden védelem fullosra állítása.
(Kopp-kopp-kopp) Most minden klappol!
Szerintem a SD sokkal hatékonyabb, mint a CS.
Ez volt ám a kaland!<#falbav>#falbav>
Ezentúl még a tulajok is csak vendégként fogják használni a gépüket(mindenféle jogosultság nélkül, létrehozok egy mappát, amibe telepítgethetnek, a többi tabu)az tuti! Itt röhög mellettem, de ez KOMOLY (már nem röhög...)
Kösz mégegyszer!
AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
Msiexec /x {A5CC2A09-E9D3-49EC-923D-03874BBD4C2C}
Fortuna fortes adiuvat.
1.DMR: BonEcho (Zip-es változat, mindig legújabb nightly), IE7, Skype 2.6, Windows Live Messenger 8.1, Thuinderbird 1.5.0.7, GoogleTalk, Outlook 2007.
Fortuna fortes adiuvat.
Cooldoc neked mennyire jön be a DropMyRights és a Spyware blaster?
Az elõbbinél a böngészõn és esetleg a levelezõ kliensen kívül állítottál mást be?
Az utóbbi mennyire hatásos?
Én hiába próbálkoztam a Windows Defenderrel 1 hónapja, nem akart frissíteni, mert kiírt valami hibaüzenetet. Neked rendesen mûködött mindig?
Nem tudod mikor jön ki az IE 7 végleges változata?
Mennyire jár gyerekcipõben a BonEcho jelenleg?
Fortuna fortes adiuvat.
Normalizálódott a helyzet. Ilyen durva még sosem volt, de most végre nyugi van. Még1x kösz!
Counter Spy Full
Kövesd a *txt, vagy *nfo file-ban mondottakat (utóbbit notepad.exe-vel társítsd)
Fortuna fortes adiuvat.
http://www.nsaneproductions.com/?request=143451
Fortuna fortes adiuvat.
Más: SAFE MODE-ban (boot közben nyomsz egy F8-at) csinálj egy teljes ellenõrzést. Ilyenkor - ha csak nem AppInitdll,vagy ShellObjectDelayLoad de az ritka-, nem indul el malware-driver.
Fortuna fortes adiuvat.
Én vagyok a hülye, vagy a Norton sunnyog?! 30-15-1=0???????????????????????<#fejvakaras>#fejvakaras><#banplz>#banplz>
Ez agyrém! Ha nem az ismerõsöm tömött winchis gépe lenne, akkor 1 percen belül ráküldeném a FORMAT C:-ot!!!!
Egyedül torrentet használok (de korábban nem volt semmi probléma -hónapokig- szal szerintem nem onnan jönnek), azt meg folyton figyeli és blokkolja a norton...
Most nekiálltam manuálisan törölgetni az ismeretlen programocskákat a program files könyvtáramból, kilöttem minden "nem létfontosságú" automatikusan induló programot.
A CS-ról(official web site-ról töltöttem le) lövésem sincs, hogy miért nem szedi le a cuccokat. Reg számot hol találhatok? (crack oldal közelébe sem akarok menni)
2x scanneltem, megtalált egy csomót, karantén, aztán semmi, azzaz minden ugyanúgy.
A spyware doctor-t hazavágta vmi progi-> meghülyült és állandóan lefagyott(még uninstallálni sem tudtam!).
Pedig az legalább csontra leszedett mindent!
Biztos, hogy jó az a CS-od? Frankó?
Fortuna fortes adiuvat.
CounterSpy reg kulcs merre található?
Ez már poén:
Gondoltam futtatok egy scant Nortonnal is (mégiscsak õnagyságának kéne kiszûrni a matáriát...)! Ekkor hidaltam le(KÖZVETLENÜL CS után, internetkapcs megszakítva az elsõ scan óta!)
Szerintetek ez mi a rák? Folyton itt figyelnek a monitor szélén:
Amúgy milyen írtók futnak a gépeden és mivel böngészel?
Ja és SP2-es az XP(feltételezem XP van a gépeden)?
Qwerty4
Fortuna fortes adiuvat.
Ez egy ilyen nap volt.
Fortuna fortes adiuvat.
Mai termés:
Fortuna fortes adiuvat.
Eltávolitási procedura leirása itt:Link