1294
Spyware telepedett a gépemre
-
#454 gratulálok:)
-
Borg #453 Én is beszoptam ezt a smitfraud + spyaxe kombót, csak azt tudnám, hogy honnan/hogyan.
Ma reggel ahogy inditottam a gépet, rajta voltak. Pedig évek óta nem volt ilyesmi. Ez az első ami kifogott a spyboton.
Ellenben sok más megoldással szemben a spysweeper + csökkentett mód kombó úgytűnik működött.
+kitöröltem az mssearchnet.exe és mscornet.exe fileoket a system32-ből, mert előbbi gyanúsan új volt a futó cuccaim között, és a file dátuma is mostani...
Most egyelőre nem tért vissza egyik se a gépemre még [lekopog].
PS: törést tud valaki a spysweeperhez? -
#452 Köszönöm Szépen:)
mekkora !láma vok, pedig a microsoft oldaláról szettem le és képzeld még a file név is egyezett, mert most írtam felül a másikkal...
szerinted ez nem furcsa?
-
SPANYOLVIgASZ #451 Igen, a te általad mondott program, meg ez teljesen más, nem is egy cég csinálja. Annak szerintem semmi köze a Microsofthoz, vagy a Windowshoz. Csak a neve hajaz rá.
Ennek nincsen fizetős változata az otthoni felhasználóknak. Csak ingyenes. -
#450 tehát akkor ez az ingyenes verzió???
-
SPANYOLVIgASZ #449 Letöltése:
MS antispy letöltése
Angol nyelvű honlap -
#448 igen már énis rájöttem:) kaphatnék egy linket a hűn áhított progiról???
-
SPANYOLVIgASZ #447 reboot? szerintem te az újrainstalálásra gondolsz. a reboot az újraindítás.
Csökkentett mód elérése: újraindítás után a windows betöltődése előtt nyomj egy F8-at. ott válaszd ki a csökkentett üzemmódot. azért van szükség a csökkentett üzemmódra, hogy a spywarek ne tudjanak betöltődni a memóriába és kitörlésük után ne írják vissza magukat.
rendszervisszaállítás kikapcsolása: saját gép jobb klikk, tulajdonságok, a rendszer visszaállítása fül, pipa a kikapcsoláshoz. -
static #446 THX! Hát itt olvasgatva a csökkentett módról stb. egyre inkább egy szó fogalmazódik meg bennem: reboot Úgy sincs semmi fontos a gépemen. Azért kösz! -
SPANYOLVIgASZ #445 Vááá már értem, hogy miért mondtad, hogy fizetni kell az általam ingyenesnek hitt spyware irtóért!
Én a Microsoft antispywarre gomdoltam, te pedig a WinAntiSpyról beszéltél:-DDDD
A kettő nem egy program, és nem egy cég készíti őket:-)
Amúgy a spyaxet az oldaluk szerint dec. 2. óta ismeri az ad-aware is. -
#444 Engem segített, a WinAntiSpy valamint a Ad-Aware együttes működése... De olvass egy kicsit vissza:)
-
static #443 Hali! Sajnos engem is utolért ez a probléma és van is egy Smitfraud-C nevű valamim amit nem tud letörölni a spybot. Plusz nyomatja a your computer is infected buborékot amit csak sejtek micsoda de már ettől is ideges vagyok.:) Légyszives ha valaki tudja hogyan lehet ezektől megszabadulni az segéljen! -
#442 öÖö, izé, nekem a winantispy segített, de úgy a spyaxe-val megkerestettem a spí-okat, ésa win-antispy ki írtotta, valamint, Kerio Personal Firewall használata kötelező:)
sok siker:)
-
#441 Egy "kezdő" ismerősőmnek telefonon át segítettem. - ma délelött hívott, hogy sikerült.
Spysweeper korábban nem volt a gépeden, és esetleg lejárt ?? -
#440 ez biztos ?? neked igy sikerült??
..merthogy ezt is probáltam,de akkor nem tölti a spysweeper "definitions data" -ját, AD-aWEre meg nem is talál már semmit -
#439 Spysweeper - csökkentett mód. -
#438 hello !
nos én beszivtam uezt a genya spy (virust)!!!!! DE 1xerűen nem sikerül leirtanom, neked,hogy sikerál végül ???? merthogy ez a SpyAxe maga a "spy",tehát gondolom önmagával nem lehet!
..Uninstalláltam is + registryböl is töröltem + AD-Aware SE-vel is probálkoztam ,ami meg is találja,le is törlöm,DE aztán hiába inditom ujra,még mindig itt van !!!!
PLEASE HELP !!!!!!!!
-
#437 ezt a kibaszást:) kössz a felvilágosítást! -
SPANYOLVIgASZ #436 Vannak megbízható antispyware programok. Ilyen például az ad-aware, spybot, spysweeper stb. Ezek semmilyen cselhez sem folyamodnak. "Tiszta" programok.
És sajnos vannak olyan programok is amilyen például a tied. Az egyik fajta rosszindulatú antispy program maga is tartalmaz kém és reklám programot. Olyan káros programokat tartalmaz ami ellen használni akarod... A másik fajta pedig reklámprogramokkal (adwarekkel) hírdeti magát. Ez kb. olyan mintha én szétverném az autódat kiszúrnám a gumid, majd otthagynék egy cetlit a nevemmel és címemmel, hogy én autószerelő vagyok és meg tudom javítani az autódat kedvező áron. Szétvernék jó pár utcában jó pár autót és ha hetente csak egy ember dőlne be, és hozzná hozzám az autót javítani már megélnék.
A windows updates dolog pedig azért nem él már, mert letöltötted a spyaxe-t. Azért arra figyelnek, hogy a saját maguk által megfertőzött géped tiszta legyen miután megvetted. Különben nem hosszabítanád meg a licencet. Ja és ők persze tagadnak. Az ilyenek minden esetben azt mondják, hogy nem ők reklámozzák saját magukat, hanem visszaélnek a nevükkel... Így nem lehet rájuk bizonyítani.
A lényeg: nem szabad bedőlni. A neten rengeteg a torz információ. Utána kell járni mi igaz, mi nem. Ha jobban belegondolsz: A windows egy operációs rendszer. A windows update letölti a windowshoz tartozó frissítéseket. Hogyan tudná érzékelni a windows, hogy vírus, vagy spyware van a gépeden? Sehogy. Erre vanak a vírusirtók, spyware irtók. Az windows update ikonja ezen a képen csak álca. Arra használják, hogy könnyebben becsapjanak vele. -
#435 yah:) és Kössz:)
-
#434 igen... ez van...
tehát az antispy az egy spyware?
ezt a kibaszást!
de már minden rendben nem kavar be se az antispy se a windows update....:)
kössz:)
te ilyen spyware zseni vagy?
-
SPANYOLVIgASZ #433 A kép nem sikerült:-DDD
itt megnézheted:
http://www.dslreports.com/speak/slideshow/14759405?c=920759&ret=L2ZvcnVtL3JlbWFyaywxNDc1OTQwNX5kYXlzPTk5OTk%3D -
SPANYOLVIgASZ #432 Na megtaláltam a problémádat.
Azt írtad előtte, hogy a windows update figyelmeztet, hogy spywared van:
Ugye ilyen figyelmeztetés? Persze nem a windows update csinálja, hanem a spyaxe hírdetése. -
SPANYOLVIgASZ #431 Több helyen azt írják, hogy fertőzéssel telepedett fel a gépre. Az alábbi sorok meg azt írják, hogy más káros programokkal együtt instalálódott.
Vannak olyan biztonsági szoftverek (vírusirtó, anti-spyware) amelyek megfertőzik a géped. Ilyen például a spysheriff, antivirus gold. Átállítják például az asztalod, hogy azon hirdethessék magukat. Megfertőzik a géped, és az asztalodon, az átállított böngésződ kezdőlapján azt állítják, hogy a fertőzés az ő szoftverükkel eltávolítható. Így próbálnak rákényszeríteni, hogy vedd meg a szoftvert x dollárért. Teszem azt a spysheriff nagy vörös betűkkel hírdeti az asztalodon, hogy spyware van a gépeden. És tényleg van, maga a spysheriff, ami azért fertőzte meg a géped, hogy megvedd az ő antispyware szoftverüket.
Természetesen lehet, hogy tévedek és a spyaxe maga "tiszta" program, és csak ilyen elítélhető módon próbálják hírdetni, tehát a különálló spywarek, adwarek csak hírdetik és maga a spyaxe nem tartalmaz semmi ilyesmit. -
#430 Miért?
Nagyon szépen dolgozik... kifejtenéd bővebben /és magyarul?/
-
SPANYOLVIgASZ #429 Hogyan tettél szert erre a spyaxere? Ahogy nézem ez egy rouge antispy. Én a helyedben megszabadulnék tőle.
"Company Information
SpyAxe.com
Description of SPYAXE.EXE
Purported anti-spyware software of dubious usefulness. Advertised and installed by other malware. Not recommended."
A microsoft antispy otthonra ingyenes spyware irtó és engem még soha sem cseszegetett-mivel ingyenes nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy fizessek:-). Persze ha nem szimpatikus van más is, de én óvnálak a spyaxetől. -
#428 meg megoldottaM:) belevájtam a registrybe -
#427 akkor nemtom mi van vele, nekem állandóan mondja, hogy cash-oljak.... de már leszedtem a rákba... -
SPANYOLVIgASZ #426 Nézd én rákerestem erre a spyaxe 3.0-ra
A következő a találat:
SPYAXE 3.0 spyware taking over my computer
Then I look on my desktop, and I see a program called “SpyAxe” had been installed!
Spyaxe has hijacked my homepage
az mns antispy ingyenes. -
#425 az ms abtispy megtalálja, de nem fogok 50$ fizetni, hogy le is szedje... A spyaxe-t kifizettem meg is találja majd DEL...
De azt a kettőt kivégzi!
Az Ad-Aware nem talál semmit:(
-
SPANYOLVIgASZ #424 Windows update? Az nem figyelmeztet, nem tudja az érzékelni, hogy spywared van. Nem az üzenetküldő?
A messenger plus: felrakhattad az msn mellé az msn plus-t úgy, hogy instaláltad az adwareket is. Uninstaláld a messenger plust, majd tedd fel úgy, hogy azt választod ki, hogy nem kellenek a reklámok. (van egy ilyen opció)
Ez a html nem tudom mi: Csökkentett módban scannelj, rendszervisszaállítás kikapcsolása mellett. Ha ez a html valami a temporary internet files között van akkor egyszerűen töröld a gyorsításra szolgáló fileokat.
Én ezt a spyaxet nem ismerem. A legelterjedtebb ingyenes spykeresők az ad-aware, spybot, meg az ms antispy. Ezekkel is próbálkozhatnál. -
#423 Spyware-om van:( de ez még nem is lenne nagy baj, csak az, hogy a kis windows update három másodpercenként figyelmeztet... felugrik, és mondja hogy megfertőzött a gépem.... LoL:) befizettem a SpyAxe 3.0-ra, de két file-t nem tudok törölni, se megtisztínai... Az egyik valamilyen ...Html...[.]C, a másik meg Messenger Plus msgplu
Help pls -
#422 csökkentett módot mindjárt kipróbálom meg a többit is. vírust is néztem (nod32) de az nincs.
a másik gond megoldódott miután a gép önkényesen újraindult. -
SPANYOLVIgASZ #421 rendszervisszaállítás kikapcs, csökkentett móddal scannelj.
Próbál meg nagyobb irtókat is, mint pl. a spysweeper(!), counter spy, pest patrol, ms antispy stb. Persze frissítve. És jó lenne ha egy vírusirtást is csinálnál, nehogy legyen valami trojan dowloadered, vagy hasonlód amit ezek nem vesznek észre. Ne sajnáld az időt a scannekre.
"a másik bár lehet nem ide való, hogy van a windowsnak az üzenetküldési szolgáltatása. én ezt letiltottam de tegnap óta mégis megjelennek de csak ha net megy. miért jöhetnek elő?"
Pl. azért mert nincsen falad? Leállítottad és utána kivetted az autómatikus inulást is? -
#420 hali
az lenne a gondom hogy 2 napja valami rátelepült a rendszerre és a böngészőablakban hirtelen más nyílik meg, valami reklám odlal. miközben írok, akkor is, vagy ha nincs böngésző megnyitva, akkor megnyitja ami játékközben (is) elég zavaró mert akkor mindig kidob. firefoxom van és használom hozzá az adblockot de így is bejönnek az oldalak, csak üresen. spybotot és ad-aware-t végig futtattam a rendszeren, mindent ki is írtottak de nem hatott erre. hogy lehetne ezt leállítani? |-:
a másik bár lehet nem ide való, hogy van a windowsnak az üzenetküldési szolgáltatása. én ezt letiltottam de tegnap óta mégis megjelennek de csak ha net megy. miért jöhetnek elő? -
#419 A legjobb megoldás az Integrált SP2-es XP -
#418 megvolt a reinstall, most jó minden -
#417 Google Toolbar -
Monoton #416 Tedd azt+!!! -
#415 akkor előbb új windowst is teszek :C köszik