1294
Spyware telepedett a gépemre
  • vycman
    ok meglesz thx.
  • units
    normál módban készíts egy hjt logot akkor amikor feljönnek ezek az ablakok.
    remélhetőleg látszani fog a feladatkezelőben az üzenetküldő folyamat.
  • vycman
    olyanra gondolnék,hogy törli a felhasználókat meg az összes cuccot, de nem kell újratelepíteni a win-t.
  • vycman
    eddig nem talált semmit. igen magától jön, elindítom a gépet és kb 2perc után feljönnek azok a figyelmeztetések. utána meg kiírja,hogy nem sikerült kézbesíteni a címzettnek. ilyen címeket ír hogy: [email protected]
    annál azér gyengébb dologra gondoltam :D
  • units
    Tudok :)

• vycman
    köszi,megpróbálom. ha nem sikerülne, nem tudsz valami olyan progit, ami legyalulja a rendszert, de mégse kell formázni a gépet?
  • units
    A log rendben van.
    Te probálsz levelet küldeni? vagy magától jön elő?
    ha magától jön akkor az valószínű, hogy vírus illetve egyéb trójai a háttérben.
    nav fullscan csökkentett módban.
    ami még jobb lehet.
    Kaspersky Anti-Virus: Free Online Virus Scanner
    futtasd végig.
  • vycman
    ja igen, és ez valami spysheriff nevű spyware volt, de állítólag már leszedte. de nist akkor is tönkrevágja még. valahogy azt kéne már csak leszedni!

szerk: spybot search&destroy nem talál semmit!
  • vycman
    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 11:48:02, on 2005.12.30.
    Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    D:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
    D:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoguard.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
    D:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    D:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
    C:\WINDOWS\system32\wdfmgr.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
    D:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\LaunchApplication.exe
    C:\Program Files\Common Files\PCSuite\DataLayer\DataLayer.exe
    D:\Program Files\Sunbelt Software\CounterSpy\Consumer\sunserver.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\WINDOWS\System32\alg.exe
    C:\PROGRA~1\COMMON~1\PCSuite\Services\SERVIC~1.EXE
    C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    D:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2.exe
    C:\PROGRA~1\COMMON~1\Nokia\MPAPI\MPAPI3s.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
    C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe
    C:\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.kutya.hu
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.kutya.hu
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: PCTools Site Guard - {5C8B2A36-3DB1-42A4-A3CB-D426709BBFEB} - D:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdsg.dll
    O2 - BHO: PCTools Browser Monitor - {B56A7D7D-6927-48C8-A975-17DF180C71AC} - D:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [Smapp] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMTray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
    O4 - HKLM\..\Run: [PCSuiteTrayApplication] D:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\LaunchApplication.exe -onlytray
    O4 - HKLM\..\Run: [DataLayer] C:\Program Files\Common Files\PCSuite\DataLayer\DataLayer.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SunServer] D:\Program Files\Sunbelt Software\CounterSpy\Consumer\sunserver.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [PcSync] D:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2.exe /NoDialog
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: Spyware Doctor - {2D663D1A-8670-49D9-A1A5-4C56B4E14E84} - D:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
    O9 - Extra button: Kutatás - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)
    O20 - Winlogon Notify: ssldr - ssldr32.dll (file missing)
    O23 - Service: ewido security suite control - ewido networks - D:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoctrl.exe
    O23 - Service: ewido security suite guard - ewido networks - D:\Program Files\ewido anti-malware\ewidoguard.exe
    O23 - Service: PC Tools Spyware Doctor (SDhelper) - PC Tools - D:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe
    O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
    O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - D:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe

kösz a segítséget. spyware doctorral leszedte a nagyját,de még van egy olyan probléma,hogy állandóan feljön a nav/nis2005-ből egy olyan üzenet hogy 1/1 levél vizsgálata, utána meg hogy nem lehetett elküldeni. reinstall után is megmaradt! így néz ki: katt
  • units
    A programok hozzáadása és eltávolítása menüben nincs olyan, hogy:
    "InternetUpdate" ?
    ha van akkor uninstall.

IE, Win, temp könyvtár ürít.
    Rendszervisszaállító kikapcsol. (Xp,Me)

Spybot - Search & Destroy 1.4

frissíted és scan.

tegyél be egy hjt logot.
  • vycman
    így néz most ki a gép: klikk
  • vycman
    hali! olyan problémám lenne,hogy bekaptam egy olyan vírust/spyware-t, mai megváltoztatja a háttérképet és egy szöveget tesz ki, hogy your computer is infected! valamint 5mp-enként feljön egy buborék,hogy spywarere-el vagyok fertőzve.ha rákattintok meg bejön egy progi,ami állítólag leszedi a vírust. de sztem pont az maga a syware. légyszi segítsetek, már próbáltam leszedni ms antispyware-el,nav2005-el és ad-aware-el. semmi!!!
  • The FlashBack
    egyetértek
  • SPANYOLVIgASZ
    Hát igen. Megoldás van nem jó. Gép hülye, ember -rel volna lett jobb.:-)
  • The FlashBack
  • Laky
  • dester
    Még a spyware írtó programok neve is fordítva van:

1 Click Spy Clean = 1 Kettyenés Kém Tiszta

:DDD
  • Csirke4
    "Ezek oldalak van nagylelkű szálló mellett:"
    :D:D:D:D:D:D EZ BEXARÁS MILYEN JÓ LETT :D:D:D
  • The FlashBack
    a megoldás viszont...
  • SPANYOLVIgASZ
    Mi ez?:-DDDD

Rá lett engedve valami fordító program?:-DDD Borzalom:-) "gazember":-DDD
    Amúgy jó lenne ha lenne magyarul is, az ötelt dícséretes.
  • ironmaiden
    A Spyware Warrior honlap magyar fordítása:

Link

• SPANYOLVIgASZ
    jajj ne mondj már ilyet:-)

a spyaxet spywarenek, vagy malwernek definiálják a legtöbb helyen.
    Még a spybot definiciós fájljában is benne van. frissíteni kell az irtót és megtalálja.

(amúgy egy létező cég spyware irtója, de ezt már lent leírtam)

a fake webupdatet egy trójai okozza. szerintem a spysweeper leszedi.
  • rushman
    na itt le van írva, hogy kell eltávolítani, ha nincs vírusírtód
  • rushman
    tehát a spaxe nem spyware, hanem vírus, ebből adódóan inkább vírusírtóval próbálkozz, azok mindegyike el tudja távolítani.
  • Dave77
    Kösz, letöltöttem futtattam, de semmi. Pontosabban le tudnád írni, hogy mit csináltál?
  • Johnny23
    nekem a "counterSpy" nevezetű progi oldotta meg !
  • Dave77
    Hi! Én is bekaptam ezt a Spyaxe-t, szerintem akkor mikor a Zonealarm Pro ugradelte magát... Nos itt is visszaolvasgattam, próbáltam az MS Antispywaret, Ad-Aware SE-t, Spy Remover-t, (meg is találták) http://www.internetinspiration.co.uk/remove_spyaxe.htm meg ezt is, de még mindíg ott villog a tálcán az a kis *va ikon, meg büttyög, nem tudom mit tegyek... pls
  • Aspyrin
    spaxe
  • Aspyrin
    Spyaxe trojan (hwoc)
  • Halfer
    Rendben megnézem a Spyware Doctorral is.
    amúgy azt írja simán hogy Warning, could not connect to the Internet. tűzfal nem blokkolja. de már ki vagyok, mert félóránként mindig előjön és rájöttem hogy a GlueAnte.exe okozza. remélem sikerül.
  • SPANYOLVIgASZ
    A microsoft antispyware frissítésnél nem nézi, hogy eredetei-e a windowsod. Frissíteni magától is frissít, én nem szoktam manuálisan frissítgetni.
  • EvilDevil
    talán mert nem eredeti a Wined? Egyébként van olyan amikor percekig dolgozik, mint ha lefagyna aztán mégis frissít!

Egyébként van egy jobb ajánlatom a MS Antispyware-nál:

Spyware Doctor
  • stratoman
    Mit ír az MS Antispy amikor frissíteni akarod?
    Esetleg tűzfal vagy a hosts fájl nem blokkolja?
  • Halfer
    vajon miért nem tudom frissíteni a MS AntiSpy-t? nem engedi... így meg nem találja meg a Glue-t :(
  • The FlashBack
    hello! ajánlanám a Microsoft Antispy programot a legújabb frissítéssel, ezt nekem megfogta!
  • Halfer
    Halihó! Lenne egy kis spyware problémám! A gépemen bizonyos Glue List Active jelenik meg kb félóránként a Feladatkezelő/Folyamatokban méghozzá háromszor. Leállítom őket és kb fél óra múlva visszajönnek. Nos, ez 30%-ot foglal egy a CPU-ból és a három együtt már azt okozza hogy fagyok és nagyon lassú a gépem. Adaware SE és a Spybot-S&D nem találja. All Users/Apllication Data-ban találtam olyan hogy GlueAnte.exe, vagy ez az vagy köze van hozzá, de törölni nem tudom. Milyen programot vagy milyen megoldást tudtok nekem ajánlani? Pls segítsetek, előre is köszönöm!
  • SPANYOLVIgASZ
    december 2. óta ismeri a spybot is a spyaxet.
    "PUPS + SpyAxe + Hotbar + Accoona - Backweb"
  • SPANYOLVIgASZ
    tényleg furcsa.
    nem ismerem ezt a winantispyt.
    Csak az MS Antispywaret, de ennek is meg fog változni a neve.
  • rushman
    szégyen is az a spybot részéről, ez a trójait több mint 10 hónapja ismerik
  • rushman