74
Minden ami a borokkal kapcsolatos..
-
#34 és ha nem előtted bontja fel akkor visszaküldeni. -
#33 mint egri borivó mondom neked, ha nem ismerős helyen vagy akkor csak is üveges bort kérj Egerben én se merek jópár helyen bort kérni ha nincs üveges. -
#32 erre van 1 nagyon jó story-m a Napközi borozóból :) -
Vlala #31 FEV a borozó nem Egerben volt. Helyet nem írok, mert negatív reklám lenne. -
Vlala #30 Egyszer egy "EGRI BOROZÓ" nevű helyen rendeltünk kollégámmal, én egy kékfrankost, ő meg egy bikavért... a csapos levett két poharat a polcról, hátrament, és hozta a teli poharakat. Csak az a tükör ne lett volna ott... UGYANABBÓL a kannából töltötte mindkettőt! Mondjuk, ha elviszi a poharat, az már eleve gyanús, a lova alá is tehette volna. -
#29 Az bizony csúnya halál. -
#28 Kannásbor,kannásbor, így lészen pénz a pangásból...
No meg a kukoricaszából és a műtrágyából... Már ha igaz. Mindenesetre én tudom, mit iszom[savanya képet vág]
Öööö, ezt nevezik rabvallató bornak?
Egy biztos, berúgni nem fogok tőle, ám citromlé helyett nagyonjól szuperál...3x-osan higítva vízzel... -
#27 majd mikor 25 évesen szétrobban a májad pisloghatsz, annyi pénzért max 1 deci bort kapsz, amit te vettél az még képen se látott szőlőt. -
Garfield #26 A kannásborban az a jó, hogy szüretet az év bármely részében lehet tartani és rá 2 héttel már kész is a bor. -
Ronny #25 kannásbor 140/litér a lenti kocsmábúl!!! -
#24 Hűha! Szép munka lehetett! :) A telepítésen még gondolkodom... Lehet, hogy nem érdemes nekem ezzel foglalkoznom, legyen ez a "tulaj" gondja. :) -
#23 Nem színe, fénytörése "jó". Tiszta, átlátszó, nem zavaros, viszont aszem a cukorfokkal gond volt szüretkor... Ez asszem már így marad... -
#22 az a legkirályabb:)) csinátam má olyat hát egy darab bőr nem maratt a kezemen - nekünk nemvót buldózer:(( viszont jólesz gyújtósnak:)) lehetne még mellé telepíteni más - nemsebb - fajtát és akkor má akár jó bort is lehetne csinálni!:))) -
#21 #16 - #18 Jah... Majd keresek egy buldózerest a terület legyalulásához... A "bor" meg nagyon jó lesz, savanyú uborka eltevéséhez... Amúgy kösz, az infót. -
Vlala #20 Elég tiszta a színe? A zavarosság alapvető borhiba. Pl. egy gyertya (vagy zippo) fényét nézz a borospoháron keresztül. A jó bor tiszta lángképet ad.
(Nemrég kaptam egy borospohárkészletet, gazdagon díszített csiszolatokkal. Nah ez a "kakának egy pofon" kategória, a borospohárnak teljesen átlátszónak kell lennie...) -
#19 egyébként van a direkttermőknek egy sajátossága ami miatt van egy bizonyos kellmetlen mellékíze a bornak - rókaíznek hvják:) nem ittam még ijen bort nemtom mijen a rókaíz de azt regéik hogy van ijen...:)) -
#18 direkttermőkről bővebben:) -
#17 -
#16 Az egyes megyék fajtahasználatát a Szőlőfajta Használati Bizottság határozza meg, osztályba sorolja a borkészítésre alkalmas fajtákat. Az összes osztályba sorolt szőlőfajtának a Vitis vinifera fajhoz, vagy a Vitis vinifera faj és a Vitis nemzetséghez tartozó fajok keresztezéséből származó fajtához kell tartoznia. Nem sorolhatók borszőlőként osztályba a következő direkttermő fajták: Noah, Othello, Isabella, Jacquez, Clinton, Herbemont. Direkttermő fajtákkal árubor előállítása céljából új szőlőt telepíteni, illetve meglévő szőlőt pótolni, felújítani vagy újratelepíteni tilos. E fajták terméséből készült bor továbbfeldolgozás és közfogyasztás céljából nem hozható forgalomba." A megyénként osztályba sorolt szőlőfajtákat külön rendelet fogja meghatározni. A rendelet szerint megyénként osztályba sorolt szőlőfajtákból - az illetékes hegyközségek javaslata alapján - a hegyközségi tanácsok állítják össze a borvidéki régiós, borvidéki, borvidéki körzeti, illetve védett eredetű termőhelyi fajtalistákat.
bővebben:
itt -
#15 Nem, ez friss Bor, szal romlottságról szó sem lehet, jól van kezelve. A hordók tiszták voltak és fejtés után is rendesen ki lett mosva, szal megromlásról szónincs. -
#14 nem vagyok borász, mit akarsz rajta javítani? valaki szereti a száraz borokat valaki nem. -
#13 Nem kedvezett a múlt év ennek a fajtának... Azt már tudom, hogy nem egy minőségi borszőlő a Noha, de ez van, kivágni, újratelepíteni nem tudom, csak úgy hip-hop... Szal, hogyan lehetne a minőségen javítani? -
#12 Noha bor fajtából adódóan savankás fajta -
Vlala #11 Sajna termesztői kérdésekben nem tok sergíteni, én csak fogyasztom, de azt profi szinten.
Nálunk a felbontott, és egy-két napig meghagyott bor szokott savanyodni. -
#10 őt kérdezd :) -
#9 Üdv!
Szal, remélem, hogy valaki tud tanácsot adni... Ugyanis, nem vagyok pincetulajdonos, csak úgy a nyakamba szakadt egy szőlő [Noha] + 1000 liter bor... Nekem kellene rendbentartanom... Csak kis ideig állítólag. Szal, a bor ízével van a probléma, legallábis szerintem, Nevezetesen savanyú, és enyhén kesernyés ízt is érzek benne, lehet ezzel valamit csinálni? Fejteni már megfejtettem. Van erre valami ötlete valakinek? -
Cat #8 elméletben nem
emeltek már ki többezer éves görög amforákat elsüllyedt hadigályákbol, és ugyan fogyaszthatatlanná vált, de az egészségre nem volt káros
de sztm a mai boroknál közel sincs igy... a szölőn lévő vegyszerek is bekerülnek a borba, meg a tárolás sem optimális szállítás közben pl felmelegszik, a boltban lehutik, hazaviszed, felmelegszik, te is lehutod ivás előtt... szoval sztm simán megromolhat
semmi sem olyan már mint régen :p -
#7 Ja de ha csak ujraforrt akkor pezsgő lesz :) -
#6 Szeretem ezeket a témákat -
#5 ha rosszul tartjak akkor a bor is megromolhat. -
#3 Hát nem tudom nekunk saját boros pincénk van, ott még nem romlott meg :) -
dashed_ #2 bot = bor ehh -
dashed_ #1 Lenne is rogton egy kerdesem.. Elofordulhat e hogy a bot megromlik ??? :) [tudom minel tovabb all anall jobb]
ma felnyitottam egy 83as Tokaji Oremus Edes Feher bort es hat nemtom.. ez minden csak nem jo.. ugyan igy jartam egy 99es Pinot noir rose [szaraz ] feher borral.. komolyan senki nem birja meginni..