69
Érdmemes lecserélni a meglévő konfigot?
  • Ruffi
    Amugy meg nekem faterom veszi a gépet de elöször intelt ajánlottak neki...de mondtam hogy játékhoz kell és amd-t inkább szoval itt még csak nem is mondhatnám hogy kényszerböl lett amd-m...
  • [Jakuza]
    Na ugye.
    Akkor megse full grafikaval probaltad.
    Elhiheted, hogy 1900ban full AAval mar megkuzdenel rendesen. :)
    Amugy valoban a mostani jatekokhoz eleg az a CFG.
    Kerdes mi lesz a Doom ]I[ es hasonlo gamaknal.
  • Ruffi
    :D
    Wilmossal:)
    Amugy teljesen igazad van..
  • ollie
    ja, de nem a proci miatt, hanem mert az aa lassú gf alatt.
  • [Jakuza]
    Na ez az amit nem hiszek.
    Probald csak ki a Comanche 4et 1900ban full AAval.
    Menni fog majd kb 10 FPSel. :)
  • ollie
    eh, asszem be kell szereznem egy enermax-ot ;D
  • ollie
    szvsz felesleges annyira húznod, hiszen a játékoknál úgy sem nagyon számít, hogy a proci 2.4 vagy 3GHz-n fut. Ott a videokártya az, ami nagyon számít. Nem sok értelmét látom, hogy agyonhúzd a procit. Úgy sem találsz ma (még) olyan játáékot, aminek ne lenne elég a 2.4 GHz.
  • ollie
    Egyetértek veled. Bár nincs sok pénzem, azért inkább gyűjtök P4-re (ezért van most is az a gépemben), viszont ezért gyengébb a videokarim, de majd gyűjtök egy jobbra ;)
  • ollie
    nekem alap feszen megy 3GHz-n. szvsz ne állítgasd nagyon az alap feszt, hacsak nem akarsz hírtelen procihalált. még 2.4-en is jó az a proci, nem? de pár százat tuc húzni rajta alap feszen is.
  • OGabor
    Ezt nem itt kéne... kérdeztem az elején válaszoltatok nagyon köszönöm, jól vagyok a P4emmel együtt és örülnék ha még egy hűtőt ajánlana hozzá valaki, valami jó kéne mert 3,3Ghz körül van a vége, de a mostanival már 62Cos! 1,625VCore mellett
  • Pheel
    ROTFL :)
  • [Jakuza]
    "Ha nem akarsz valakihez lealacsonyodni, ne latogasd a forumot ENNYI."

Eh. Topicot akartam forum helyett irni, csak mashova is kell koncentralnom.
    Az telleg durva lenne ha az egesz forum, lelepne hirtelen a pocskondiazasok miatt. :)
  • Pheel
    "Ez itt, nem a varosi sportarena boxringje."

Ki mondta, hogy bántanám? Csak meglátná, hogy nem csak nyeszlett gimisek vannak a világon...

"Mindenki ugy beszel amilyen a stilusa, maximum moderaljak, ha mar nem tetszik a moderatoroknak."

Nem tetszik, de attól még nem moderálom, mert nem vétett a moderálási szabályoknak...

"Ennel szazszor szoktak kulturalatlanabb megnyilvanulasok lenni."

Tény.

"Ha nem akarsz valakihez lealacsonyodni, ne latogasd a forumot ENNYI."

Ezzel a hozzáállással itt csupa idióta lenne. Bár már így is kezd errefelé húzni a dolog sajnos. :(
    (Félreértések elkerülése végett: Én is szoktam az lenni.)
  • Borg
    btw, talán a 2500+ meg a 2.53 P4et jobban fair lett volna összehasonlitani, de ugye a 2.53 P4 nem a tuningról hires ;))
    Mert ez a 2 ami igazán 1 kategória...
  • Borg
    Irtam, de rögtön ki is javitottam, csak typo volt ;)
  • [Jakuza]
    Irta valahol, hogy a 2400+ az Barton ? :))))
  • Ruffi
    bocs de bartonbol nincs 2400+
  • Borg
    Felesleges vitatkozni ezen szerintem.

Csak meg kell nézni egy árlistát.

Hasonlitsunk össze 1 KATEGÓRIÁS TERMÉKEKET:

P4 2.4Ghz/800 42000 netto
    XP 2400+ (333) 17600 netto

Nem kell nagy ész belátni: A KB! azonos teljesitményű P4 több mint DUPLA áron kapható.

Tekintsük a tuningot.
    P4 2.4 mondjuk megy 3.2, legjobb esetben 3.4 környékén, ami kb egy 100e forintos P4nek felel meg.

2400+ XP ugyanolyan tuning környezetben, mint ami a P4nek adott volt, megy 2400Mhz-en akár ami JÓVAL TÖBB mint egy 100e forintos AthlonXP teljesitménye.

Magyarán épithetünk 17600 vagy 42000Ft-ból is, teljesitményileg azonos gépet, sőt, elég valószinű, hogy az olcsóbbikból többet hozhatunk ki.

PONT. Nem kell diploma ennek a belátásához. Ezzel nem kell vitatkozni, meg kifogásokat keresni, ez van.
  • Ruffi
    pheel amugy meg elég kisképü vagy...nem vetted észre?
    Nem Gyalázkodtam...szo sincs rola mit nézel lássál má az sztk kerettöl...
  • [Jakuza]
    Upsz a lenni lemaradt a 4. mondat vegerol.
  • [Jakuza]
    Te Pheel. Ez itt, nem a varosi sportarena boxringje. Mindenki ugy beszel amilyen a stilusa, maximum moderaljak, ha mar nem tetszik a moderatoroknak. Ennel szazszor szoktak kulturalatlanabb megnyilvanulasok.
    Ha nem akarsz valakihez lealacsonyodni, ne latogasd a forumot ENNYI.
  • Pheel
    Kisfiam! Szeretnék egyszer előben is találkozni veled! Rájönnél, hogy mekkora "kölök" vagyok...

Más téma, hogy te itt még csak gyalázkodtál, mást nem csináltál, ráadásul azt sem ékes magyarsággal...
  • Ruffi
    Pheel nagyon buta kölök na igy jo?
    Amugy nem vagyok falusi o'contrere
    SZtem te vagy az mind1
  • Ruffi
    EZ Pheel ez nagyon buta:)
    De vicces fiu:)
  • Pheel
    Egy dolog észérvekkel vitatkozni, egy másik amit mi csinálunk. Részemről téma lezárva, mert felesleges szócséplés...
  • [Jakuza]
    1700+ es ? Elmegy 2300MHzen is ami kozel egy 3GHzes P4nek felel meg.

Ha már személyeskedni akarsz, akkor te meg fogalmazás és nyelvtan alól voltál felmentve :-P
    LOL.
    Azert mert ekezet nelkul irok ?
    Vicces gyerek vagy te. Csak az a baj hogy ez itt nem a nyelvtanora.

Te nem tudom milyen arlistat nezel, de lehet van sajat boltotok , ahol sajat magad arazol.

Processzor AMD Athlon XP 3000+ Barton 53.392 Ft 66.740 Ft
    Processzor Intel Pentium P4 3,06 GHz Northwood /533MHz, 512K/ 78.992 Ft 98.740 Ft
    Na persze te ebbol is azt szurod le , hogy az Intel olcsobb.

"Meg mindig nem tudod latom ertelmezni a mondatokat."

Csak megsugom Kanadaban a 2GHzes Opteron nyitoara atszamitva FT-ra 70000 Ft.
    "EN AZ INTELNEL UJ FELSO KATEGORIAS PROCINAL EGYSZER SEM HALLOTTAM, HOGY ADTAK E EL 100k Ft ALATT.

Beszelt itt valaki uj felso kategorias AMDrol ?
    Egy 5 eves kisgyerek felfogja ezeket a mondatok, de te ugylatom, hogy nem.

JUJ.
    Azonos kategoriaban. Tudod , van limuzin kozepkategoria, kis kategoria egy gyartotol.
    Igy mar feltudod fogni, hogy mi 2 nem azonos gyatotol egy kategoria ?
    PFFFFF. Es meg ilyen ember beszel nekem nyelvtanrol es fogalmazasrol.
    Kepezd magad oreg, mert attol hogy te burzsuj vagy es Inteled van attol, meg nem leszel okosabb.
  • Pheel
    "Csak hogy ez egy 1466os proci es nem 2800as."

Naés? Mi van ráírva? Mennyi+? Mert nem 1466+, az tuti...

"Mutatok neked olyan 2800+os Bartont, tuningolva ami tonkreveri huzva a szaros 2.8as P4-t 3.5re huzva.
    Es meg az is olcsobb nala 30 ezer forintal."

Persze! Olcsóbbnak, olcsóbb, ez tény. A többi meg csupán fantázia...

"Most akkor jobb az Intel ? NEM"

Ki mondta, hogy jobb? Te pocskondiáztad és lehordtad a sárga földig, én meg szóltam, hogy kissé el vagy tévedve, mert nem rossz. Neked üldözési mániás van... :-P

"Latom mondatertelmezesbol felvoltal mentve"

Ha már személyeskedni akarsz, akkor te meg fogalmazás és nyelvtan alól voltál felmentve :-P

Hat en ahogy az arakat nezem olcsobbak , mint az Intel processzorok, persze ettol meg gyarthatsz elmeleteket, hogy mi lenne ha, meg igy meg ugy"

Direkt a te kedvedért megnéztem egy árlistát és mit találtam:
    K7 XP 3200+ 400MHz Barton
    Nettó 106 700 HUF
    Bruttó 133 375 HUF
    Hmm...

"En az Intelnel uj felso kategorias procinal egyszer sem hallotam, hogy adtak e el 100k Ft alatt."

Ugyanaz az árlista. A proci max 2 hónapos és nem éppen alsókategóriás:

P4C 3 GHz S478 512Kb
    Nettó 90 200 HUF
    Bruttó 112 750 HUF

Újabb hmm...

Légy kedves és kímélj meg a 3200+ sokkal erősebb voltáról szóló meséidtől. Ez egy 800-as QFSB-s proci...

"A jo hasonlat kb erre, hogy van egy BMW es egy Mercedes es az azonos kategoria kozott csak az aruk kulonbozik a masiktol."

Már hogy lenne azonos kategória? Mercedest az vesz, aki akar egy viszonylag kényelmes és strapabíró, de tolvajok által kedvelt autót. A pénzéért azt kapja, amit elvár: minőséget.

BMW-t meg az vesz, aki azt hiszi, hogy +30 LE meg egy csicsás kasztni már jobb csajmágnes, mint egy rendes autó. :)

Na mindegy. Elég nekünk az is, hogy procikról beszélünk, az autók maradjanak ki :)
  • [Jakuza]
    Marhasag ? MUHAHA ?

"Aha! Tehát tuningolsz. A P4-ek arról híresek, ugye, hogy nem lehet őket húzni... A 2.8-as P4-ből kiszedhetsz 3.5-öt. Most akkor hozza vagy nem? NEM!"

Csak hogy ez egy 1466os proci es nem 2800as.
    Mutatok neked olyan 2800+os Bartont, tuningolva ami tonkreveri huzva a szaros 2.8as P4-t 3.5re huzva.
    Es meg az is olcsobb nala 30 ezer forintal.
    Most akkor jobb az Intel ? NEM

Most vennem kellet volna egy Porsche kasztnit amiben van egy trabant motor jo dragan ?

"Itt melyik a Porsche és melyik a Trabant? Ennek semmi értelme..."

Latom mondatertelmezesbol felvoltal mentve.
    Porsche kasztni es benn egy 20 loeros Trabant motor.
    Elmagyarazom neked, mint egy 5 evesnek , hogy te is megertsd. Csilivili kivul , de a teljesitmenye egy szar. Nem veletlenul nem erdemes az 1,5os Tualatint meg 2 GHzes P4re cserelni.

"Az AMD sem rád gondol mikor olcsóbban adja a procijait, sőt! nem is szívjóság húzódik meg a háttérben! Egyszerűen csak nem tudná eladni drágábban. Ha vennék, emelne. Ne légy vak!"

Hat en ahogy az arakat nezem olcsobbak , mint az Intel processzorok, persze ettol meg gyarthatsz elmeleteket, hogy mi lenne ha, meg igy meg ugy.
    Csak megsugom Kanadaban a 2GHzes Opteron nyitoara atszamitva FT-ra 70000 Ft.
    En az Intelnel uj felso kategorias procinal egyszer sem hallotam, hogy adtak e el 100k Ft alatt.

"Aki megteheti. Mindenesetre én nem hasonlítanám az 5 milliós Golf-ot a 10 milla körüli Volvokkal..."

Te olvastad mit irtam ? Vagy csak beindult a gyomorideg ?
    Na akkor hogy megegyszer ertelmezni tudjad.
    A jo hasonlat kb erre, hogy van egy BMW es egy Mercedes es az azonos kategoria kozott csak az aruk kulonbozik a masiktol.
    Szal itt nem 5 millios Golf es 10 millios Volvorol van szo.
    Es azt marhanak hivjak, aki mint atlagpolgar kidob 5 millioval tobbet azert hogy kaphasson egy BMW helyett egy azonos ketegoriaju Mercedest.
    Aki meg milliardos annak meg ugyis mindegy.
  • Pheel
    Atyaúristen! Ekkora marhaságot! Te külön fejtágítón vettél részt, hogy ilyen hülye lettél? :)

"Olyannyira, hogy van egy 11 ezres procim ami a 2800MHZ-s P4 teljesitmenyet hozza mindossze 8ad aron."

Aha! Tehát tuningolsz. A P4-ek arról híresek, ugye, hogy nem lehet őket húzni... A 2.8-as P4-ből kiszedhetsz 3.5-öt. Most akkor hozza vagy nem? NEM!

"Most vennem kellet volna egy Porsche kasztnit amiben van egy trabant motor jo dragan ?"

Itt melyik a Porsche és melyik a Trabant? Ennek semmi értelme...

"Es "IGEN" nagy szerepet jatszott benne, hogy a kozel azonos minoseget gyarto cegnel az egyik vezetes nem tolvaj es nem duplajaert akarja eladni a termeket."

Az AMD sem rád gondol mikor olcsóbban adja a procijait, sőt! nem is szívjóság húzódik meg a háttérben! Egyszerűen csak nem tudná eladni drágábban. Ha vennék, emelne. Ne légy vak!

"A jo hasonlat kb erre, hogy van egy BMW es egy Mercedes es az azonos kategoria kozott csak az aruk kulonbozik a masiktol."

És szerinted melyik az olcsóbb? Szerintem nem is egy a célközönsége a két cégnek...

"Ki a fasz akar venni 10 millioert egy autot, ha szinte megegyezo minosegut kaphat 5 millioert ?"

Aki megteheti. Mindenesetre én nem hasonlítanám az 5 milliós Golf-ot a 10 milla körüli Volvokkal...

"Es utoiratnak, csak megjegyzendo a XP a P3 ellenfelenek jott ki, nem a P4nek arra ott az Athlon 64."

Persze! Sőt! Azóta is az ellen gyártják! MARHASÁG! Szerinted miért van minden XP-nek TÖK VÉLETLENÜL mindig olyan +-os sebessége, mint az éppen akkori rivális P4-eknek volt?
  • [Jakuza]
    Mi ez hogy mit valasztanal ?
    Mar valasztottam.
    Olyannyira, hogy van egy 11 ezres procim ami a 2800MHZ-s P4 teljesitmenyet hozza mindossze 8ad aron.
    Most vennem kellet volna egy Porsche kasztnit amiben van egy trabant motor jo dragan ?
    Es "IGEN" nagy szerepet jatszott benne, hogy a kozel azonos minoseget gyarto cegnel az egyik vezetes nem tolvaj es nem duplajaert akarja eladni a termeket.
    A jo hasonlat kb erre, hogy van egy BMW es egy Mercedes es az azonos kategoria kozott csak az aruk kulonbozik a masiktol.
    Ki a fasz akar venni 10 millioert egy autot, ha szinte megegyezo minosegut kaphat 5 millioert ?

Amugy elmondom 2 teljesen azonos proci kozul kellene valasztani , a te lassu gondolkodasi modod szerint egy 2GHzes AMD es egy 2GHz Intel kozott tuti nem az Intel-t vennek.
    Es utoiratnak, csak megjegyzendo a XP a P3 ellenfelenek jott ki, nem a P4nek arra ott az Athlon 64.
  • Borg
    "Ez mind a KÉT procira értendő,csak olvasni,szöveget értelmezni kéne megtanulni. Idézem,lassan mondom,hátha van még remény: "ha a mérleg serpenyőjébe beleteszük az AMD-t és INTELT és a megbízhatóságot, stabilitást,és cuzámen mindent egybeveszünk, AZONOS árak mellett te mit választanál??"
    "

Aha persze, most magyarázd félre amit irtál.
    Aztán kiváncsian várom mit válaszolsz a saját kérdésedre...
  • Pheel
    Jajj, hagyjuk már ezt "az én gépem stabilabb, de a haverom másik márkájú gépe meg tök szar" dumát. Olyan nevetséges. Mindkét cég processzort gyárt, mindkettő pénzt akar cserébe és mindkettő tojik a fejünkre...
  • [Jakuza]
    Milyen munkahoz kell Intel, hagy rohogjek mar.
    Mert nincs olyan alkalmazas amit a masikkal ne tudnad elvegeztetni.
    A megbizhatóság,stabilitás?
    LOL 2125MHzre huzott 1700+os AMD sziklaszilard , egy kezemen levo ujaim szama sok ahoz , hogy megszamoljam hanyszor fagyott le a gepemen OP rendszer. EGYSZERSEM. Maximum alkalmazas szall el, de az is olyan ritkan, hogy gyakorlatilag nem mervado.
    Ahoz kepes hogy a haverom P4evel tobb a gond egesz jo.
    O csak az utobbi 3 honapban 4szer vitte a szervizbe az allando fagyas miatt es erdekes nem tap vagy egyebb hibaja volt , hanem a procicsere oldotta meg a gondokat. Mar regen nem heytallo az sem, hogy az AMD melegedik jobban , mint az Intel, mert a 3,06os P4ek joval melegebbek mint a 3200+os AMD es arrol nem is beszelek, hogy jobban fogyasztanak is kozel 20Wattal.
  • Evil
    de abba a serpenyobe te egyelore nem fogsz ilyet beletenni.
    el kene mar felejteni ezt a megbizhatattlansagrol es instabilitasrol szolo hulyesegeket, mara mar boven kinotte ezeket.Egyebkent meg en is elékezdhetnem sorolni az intel bakkloveseit, aszem tobb is van a szamlajan mint az amd nek.
  • Borg
    megbizhatóság,stabilitás?
    Légyszives tételesen felsorolni, mi a gond ezekkel az AMDvel.

Levegőbe beszélni könnyen tudsz.

"Nálam szóba sem jöhetne AMD munkámból kifolyólag:)"
    LOL 2 bigmacet végülis e nélkül is ki lehet osztani, igaz
  • Borg
    Az AMDs topicban találsz beszúrt teszteket, amik mutatják, hogy játékokban azért még ottvan az AMD előnye, sőt, egykét alkalmazásban is bőven.
    A P4 főleg az SSE2-t kihasználó lightwave meg, meg ilyesmi audio-video feldolgozó programoknál vezet.
    Szal azért hogy CSAK az ára szólna mellette, az elég nagy túlzás...
  • Borg
    Ez egy érv, nem vitás:)
  • OGabor
    Egyetlen egy okból áltam át a P4re, 15ért adták a 2,4es procit... és képzeld én is dolgozom (igaz csak nyári munka) és a majd egy havi fizetésem el is ment alaplapra, de megérte! Ennél olcsóbban amdt sem kaptam volna
  • Borg
    Valóban sok helyen elveri azért a P4 az azonos PR AMDt, de talán nem egy intel-nvidia szponzorált oldalon kellene teszteket nézni :D

Tény, hogy a i875, 2.4C-s P4, HTvel, 400as rammal már gyorsabbak, mint a 2400+ AMD (333 rammal alapon ugye!).

Ha nyernék a lottón, én is vennék ilyen P4et, viszont jelenleg nekem nem apuci számitógépes kájeftéje veszi a méregdrága cuccokat, hanem én magam dolgozok meg értük, és az életemben sokkal fontosabb dolgokra is kell költenem.

És amig az AMD ár/teljesitmény aránya ennyivel jobb, nem lesz intelem újra...

Márpedig, ha azonos teljesitményű AMD/P4 rendszert nézünk, akkor bezony a P4 dupla annyiba kerül...

Én is inteles voltam eddig, de mióta válottam már beláttam, hogy semmi kivetni való nincs az AMDs konfigban.

Nekem mindenre elég a teljesitménye, különösebb gond nélkül lehet a 2500+t 2800-3000+ köré tuningolni, és nem fagy, (már) nem instabil (az új táp óta), és a melegedés is megoldott dolog a ma kapható hűtőkkel, halkan, jól.

Aki meg sznob, vagy apuci pénzeli, az vegyen Intelt, egészségére, rosszul nem jár vele:)
  • OGabor
    Én igazán mem vagyok Intel párti, hiszen majd egy évig 1800+ os AMDm volt és meg voltam vele elégedve, de a teszteket elnézve az újabb amdket már igencsak elskálázták... nem láttam olyan tesztet, ahol mondjuk 3200+ os Barton lehagyta volna az új P4eket! Az AMD Photosop 5,5el Office 97el stb tesztel... bármivel ami nem használja se az SSE2 se a Hyper-Tradinget... ezt nem én gondolom így, ez így van!
    http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-13.html