69
Érdmemes lecserélni a meglévő konfigot?
  • Evil
    mindenben, kiveve ami tamogatja az sse2 t.
  • Ruffi
    na Bazz megjött hülyegyerek!:)
    jajj utálom az ilyen unreg barmokat:))
    huzzá máshova te tudatlan tuskóóó
  • OGabor
    Meddig lehet emelni a P4 feszültségét? Mert 1,625V megy 3GHzen... ez még nem sok? A hőmérséklet olyan 55-60C között van!
  • OGabor
    Na megvan már össze is raktam és elég jól működik :) Az alaplap végülis egy Abit IS7is lett, a sima betü nélküli :) A memórai sebességének a növekedése az ami igazán látványos, eddig egy A7S333vot SiS chipkészlettel és az nem igazán remekelt... kb 2,5x a változás... most 3500Mb/s az olvasás de "csak" 333MHz a RAMok...
  • Ruffi
    AMugy Ollie 1800+ egy 2.0-nak felel meg
    mivel 2400+-ig mindig simán ott hagyja a vele egyenértékünek vélt p4-et.
  • ollie
    Egyetértek mindennel amit írtál, de 15 ropiért nem veszel 2.4C-t, ugyanis OGabor barátunk ennyiért veszi valakitől. Ennyit meg bőven megér, viszont egy C-s 50 rugóba kerül (használt még egy ideig nem lesz belőle)
  • ollie
    ja, valszeg

akkor ez P4 2.4B, mert annak van 533-as FSB-je. nekem is pont ilyen van és nagyon király! :)

nekem gyári (intel) hűtő van és az elég halk, meg jól is hűt, ezért nem tom mi lenne neked jó (gyárit nem lehet külön venni), de majd mások megmondják
  • OGabor
    ja milyen hűtőt vegyek rá? Minél halkabb legyen :9
  • OGabor
    2.40/512/533 ez van rajta... meg hogy 2001es... volt már akkor ilyen?
  • ollie
    nem, a "C" jelenti a 800MHz-t
  • ollie
    ezt amúgy fel lehet húzni 3GHz fölé :)
  • ollie
    Akkor mindenképpen megéri! annyit simán, én 45-ért vettem a P42.4B-met, de persze újjan. Amúgy ez A-s vagy B-s? A=400MHz FSB, B=533MHz FSB
  • OGabor
    Azért akarok cserélni, mert nagyon olcsón meg tudom szerezni a 2,4es P4et (15e) és szerintem ennyit megér... meg majd 1GHz el gyorsabb a mostaninál, úgyhogy egy darabig elég lesz... :)
  • ollie
    Szerintem igen, hiszen az 1800+ egy kb 1800MHz-s P4-nek felel meg. De ha a játékokat nézzük, akkor nem jelentős változás, hiszen ott főleg a videokaresz számít. Ha mindenképpen cserélni akarsz, az ABIT lap biztos jó lesz. Én mindenképpen javasolnám a cserét (intel párti vagyok), de készülj fel, hogy a játékoknál tényleg nem fog olyan sokat számítani, bár azért érezhető lesz. Ha a játékok miatt akarsz fejleszteni, akkor inkább vegyél egy csúcs videokareszt.
  • OGabor
    Érdemes lecserélni egy 1800+ os AtholnXPt egy 2,4GHz es P4re? Lesz érezhető sebességnövekedés? Ha igen egy ABIT IS7-E alaplap megfelelő választás?