211992
-
Dean Winchester #123711 hát de most nem esett le a kommentjeiből h még a 8állt. sincs meg ?
kis taknyos meg itt százezrekkel dobálózik :DD lehet ő weed örökbefogadott fia :DDDD -
Nincs mivel közepsuliba jarok meg es nyelvi elökeszitös is voltam pluszba meg evvesztes, igy 20evesen fogok erettsegizni azaz iden.:DDDDD -
azért nem rossz max 17 évesen 150ezreket pakolni
-
CB SNIPER #123708 nincs még érettségid? :OOOO -
Jo..de beszelgetes is lesz meccs utan stb..szerintem olyan fel negyig tarthat.:S mondjuk ugy is necces...
Nem ertem hogy miert nem B hetre tettek..mert akkor eleg lett volna a 3. orara is bemenni fuk..xD -
vagyis nem meccs, hanem műsor... na szóval hosszú lesz :D -
én egy jó hajnali 4et mondanék :D -
a Sport1-en a SuperBowl utáni meccs fél 5-kor kezdődik :D -
Persze,meg erettsegi mentes vagyok..xD -
CB SNIPER #123702 te még tanulsz? :d -
föleg h kibbaszott 7 oram lesz holnap..most latom:S -
Kb mikorra lesz vege a meccsnek nem tudjatok? MErt lehet orvosi igazolas lesz ebböl... -
naaaanananana ne vaduljunk :D -
GO PACKERS -
ennek a megjelenésére közel fél éve várok, egyik kedvenc trackem :D
nem bírom ki Február 25ig :D -
ja de várjál, kitől? -
:D -
ezt most könyörgöm -
WuFrának sok szeretettel :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Superbowl: Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers
Elérkeztünk a szezon utolsó mérkőzéséhez. A 45. Superbowl kerül megrendezésre február 6-án, magyar idő szerint 7-én hajnalban a Dallas Cowboys stadionjában. Mint minden döntőt, ezt a meccset is hatalmas várakozás lengte körül. Két rekordbajnok csap össze a bajnoki címért. Nem is húznám a szót csapjunk bele és nézzük meg hogyan jutottak el idáig a csapatok, mi az erősségük és egyáltalán mire számíthatunk a mérkőzésen...
Hogyan jutottak el idáig?
Kezdjük a Pittsburgh csapatával. A Steelers egy nagyszerű alapszakasz után egy még változatosabb playoffot tudhat maga mögött. Mondhatni gond nélküli alapszakasz után változatos mérkőzéseket játszott a vasgyári csapat. A Ravens elleni főcsoport elődöntőben 21-7-es állásról sikerült fordítania a csapatnak, amíg a Jets ellen sikerült majdnem leadni egy 24 pontos előnyt. De a Steelers győzött és bejutott a Superbowlba.
A Green Baynek is meg kellett küzdenie rendesen a döntőért. Kezdésnek egy hatalmas mérkőzésen búcsúztatták a messzebbre várt Eaglest 21-16-os végeredménnyel ( meg kell jegyeznünk, hogy a Philadelphia 2 mezőnygólt is hibázott azon a meccsen). Ezután következett a bajnokesélyesnek kikiáltott Atlanta elleni mérkőzés, ami igencsak brutálisra sikerült a végeredmény terén. 48-21-es győzelemmel búcsúztatta otthonában a Falconst a GB, Aaron Rodgers talán élete egyik legnagyobb meccsét játszotta. Jött a főcsoportdöntő és az ősi rivális Chicago. Egy változatos meccsen végül a védelemnek köszönhetően bejutottak a döntőbe.
Miben rejlik a csapatok ereje, mi segíthet a döntőben?
A Pittsburgh volt az a csapat akit szezon elején a legkevésbé vártak a döntőbe, sőt a playoffba jutást sem gondolták sokan komolyan. Bigben és Holmes balhéja, valamint eltiltása eléggé rossz fényt vetett a csapatra. A Steelers azonban mégsem adta fel a szezont, nem hátrált meg. Hozta a meccseket Roethlisberger nélkül, és ezeket a győzelmeket legfőképpen a még mindig ligaerős védelmének és váratlanul jól muzsikáló futójátékának köszönhette. A védelem nem sokat kopott, elképesztően össze van rakva. Futás elleni védelem ligaelső, passz elleni védelem is előkelő helyen. Ami fontos, hogy a red-zoneon belüli playek ellen kifejezetten jó a Steelers defense, elég ha csak a Jets elleni meccsre emlékszünk, amikor 4. próbálkozásra is megállította a csapat Sanchezéket az 1 yardos vonalon. Rendkívül sokat számít, ha egy csapat ilyen jól bele tudja kényszeríteni az ellenfelét a passzjátékba. Nem beszélve arról, hogy Polamalu mellett mennyi labdát szerzett a secondary INT-ből. Ryan Clark, Ike Taylor is labdaveszélyes nem beszélve a linebacker sorról sem. 3rd szituációknál rövid távokat nagyon nehéz megfutni a Steelers ellen, amíg hosszabb távoknál félelmetesen jó a zóna védekezése a csapatnak. Beszéljünk még a pass rushról, amire mindenképpen szüksége lesz a csapatnak a győzelemhez. James Harrioson és LaMarr Woodley a csapat két fő sackgyárosa. Akire még figyelni kell mellettük az a DE Brett Keisel, habár ő gyakran más feladatokat lát el, szerintem veszélyes lehet ő is Rodgersre.
Rashard Mendenhall. Ki gondolta volna, hogy 3. idényében kulcsemberré lép elő. Roethlisberger hiányában mondanom sem kell, hogy nem a passzjátékokról szólt a Steelers offense. Mendenhall olyannyira túlteljesítette a feladatát, hogy BigBen visszatérésével is van akkora szerepe, mint egy 3-4. számú irányító mellett. Mendenhall ellen nincs igazi orvosság, bármely védelmet képes szétfutni. Viszont itt meg kell dícsérnünk a Pittsburgh offense falát is, mert nélkülük nehezen futott volna 13 TD-t a szezonban a fiatal tehetség. Nem mintha ez bármit is levonna Mendenhall értékeiből. Korábban már írtam, hogy nagyon fontos láncszem a csapatban és látni lehetett, hogy a driveokat igencsak építik az ő futójátékára. Időfuttatás szempontjából sem mindegy, hogy Rodgersék mennyit lehetnek majd a pályán. Ami még fontos, hogy szinte bármely futó le tudja hozni a 3 futást időpörgetésből, no de eből mennyien érnek el first downt? Nagyon nagy kérdés számomra, hogy mit tud majd kezdeni a Packers gyengébb futás elleni védelme Mendenhallal, biztosan nagyon készülnek rá, de ha van futó akitől félhet bármely csapat akkor az ő.
Pár szót a Packersről is. Egy hullámzó alapszkasz után, az utolsó körben biztosították részvételüket a playoffban és végig idegen pályán játszva jutottak el a Superbowlba. A szezon kezdete előtt megsérült Ryan Grant a csapat első számú futója. A Green Bay mostanában sem igazán a futójátékáról volt híres (Brett apó idejében főleg nem), de egy első számú futó egész szeonra való kidölése igencsak megkeserírheti egy csapat életét. Minimális futójáték nélkül ha hiszitek, ha nem nagyon nehéz meccset nyerni. Nos a Packers berakott egy Brandon Jacksont és egy FB-et a futóposztra. Kisebb- nagyobb sikerrel de megoldották, hogy Rodgersnek legyen pár szabad playe. Nem volt igazán eredményes a futás, de mindenképpen szükésge volt rá a csapatnak. No és akkor mit tartok a Green Bay erősségének?
Talán sokan kitalálták már. A passzjátéka fergetegesen jó a sajtfejű csapatnak. Aaron Rodgersre lehet építkezni, ezt már tavaly is megmutatta, hogy igencsak megbízható QB. Higgadt és rendkívüli a döntéshozó képessége. Nagyon sokszor a legjobb megoldásokat választja és a hosszúpasszokhoz is erős karja van (az sem akadály). Viszont nem biztos, hogy egyedül Rodgers ilyen eredményes lenne innen-onnan hozott elkapókkal. Erről msot nincs szó. A Green Bay rendelkezik a liga egyik elit elkapósorával. Donald Driver, Greg Jenning, Jordy Nelson, James Jones, Jermichael Finley és még Kuhn és Jackson is sokszor érintett a passzjátékokban. A passzjáték ereje egyrészt a tehetséges elkapókban rejlik, másrészt Rodgers szétszórja a labdáit az elkapók között, amit nem minden csapatnál láthatunk. Óriási fegyvertény, hogy 9 különböző embernek is képes TD passzt adni. Rodgersék a legjobbak a 3. downos szituációknál. A red-zone-on belüli helyzetkihasználás még hagy javítanivalót maga után.
Másik dolog amit ezen az oldalon is kiemelnék az a defense. Green Baynek is az elithez sorolható a védelme. Nem egy meccsen húzta ki a szarból a csapatot a fantasztikus védőmunka (lásd Chicago elleni főcsoportdöntő). Passzokat nagyon szépen levédekezik a sajtfejűek és emellett rengeteg labdát szereznek. Charles Woodson-Tramon Williams CB páros bármely elkapókkal képes felvenni a harcot. Egy az egy elleni játékuk kifejezetten jó, ez több lehetőséget ad a defense többi tagjának (felállások, blitz formációk, zonázás). Linebacker sorból idén már mindenki megtanulta Clay Matthews nevét. Matthews kiváló érzékkel rendelkező játékos és igazi sackgyáros. Matthewson kívül Jenkins, Bishop és a sokak által kedvelt B.J Raji rohamaira is számítania kell Bigbennek. Amin viszont még van csiszolni való, az a futás elleni védekezés. Packers védelmet a sok futással könnyebb szétzilálni, ezek után a passzok is jobban sülnek.
Még egy tényező lépett be a képbe és őt úgy hívják, hogy James Starks. A playoffra szermányolt futó úgy néz ki hosszabbítana a Packerssel, mert nagyon megvannak vele elégedve. Nagyszerű teljesítményt nyújt a rájátszásban felélénkítette a futójátékot. Most viszont óriási feladat elé néz, a pittsburghi védelmet nehéz lesz feltörnie, de én esélyesnek tartom a fiatal srácot, hogy párszor borsot törjön a vasgyárosok orra alá.
Mit várhatunk ettől a meccstől?
Bármit, bármi megtörténhet mert ez a Superbowl. De azért írnék ide is pár sort. Két nagyszerű védelem fog fölállni egymás ellen, de mégis számíthatunk sok pontra, mert ami egyik offense errősége az inkább gyengéje a másik defensenek. Rashard Mendenhall nálam minimum egy TD. Nagyon kiváncsi leszek és nagyon fontos kérdés, hogy Mendenhallt mennyire tudják majd megállítani. Ha ő beindul, akko Bigbenék is. Hines Ward és Mike Wallace teljesítménye számomra még várat magára a playoffban, de mikor ha nem a Superbowlon kapják össze magukat. A Green Baytől egy precízen megkomponált támadójátékot várok ( aki látta a Chicago elleni első néhány drivejukat, az tudja miről beszélek). Starksnak lehet nagy falat lesz a pittsburghi defense, de okozhat meglepetéseket. Nagyobb szerep jut majd Rodgersékre és legfőképpen a Donald-Jennings párost szeretné majd kivenni a Steelers, meglátjuk mekkroa sikerrel. Hogy melyik QB-t fogják többet sürgetni és kihez érnek oda többször az is fontos lehet, a "fegyverei" megvannak mindkét csapatnak erre a feladatra. Mindkét irányító nehezen sackelhető, ugye Bigbenhez van hogy egy ember nem elég, Rodgers meg nagyon mobilis, egy rossz pass rushból first downokat tud kihozni. Nagyon nagy meccs lesz és nehéz megmondani, hogy ki nyerhet. Én azt mondanám közhelyesen, hogy amelyik csapat jobban rá tudja erőlteltetni az akaratát a másikra az lehet a nyerő, illetve amelyik csapat jobban tud majd muzsikálni a gyengébb csapatrészeiben. Rodgers jobb teljesítményre képes, mint Roethlisberger, de ez nem biztos, hogy elég a győzelemhez. Mendenhalltól mindenki többet vár, mint Starkstól, de nem biztos, hogy ez lesz a döntő. Polamalutól és Woodsontól mindenki INT-t és bravúros teljesítményt vár, de nem biztos, hogy ők fognak labdát szerezni és eldönteni a meccset. Új játékosok kerülhetnek a rivaldafénybe és a nagyok is simán leszerepelhetnek. Aki látta a tavalyi döntőt annak csak egy nevet mondok: Tracy Porter.
Tippelni nem tippelnék, de elárulom nektek, ha még nem derült volna ki, hogy az én szívem ezen a meccsen a Green Bay felé húz. Nekik fogok este szorítani.
És itt szeretném megköszönni utolsó idei írásomban az olvasóimnak a figyelmet és azt a pár percet, amit arra szántak, hogy elolvassák az írásaimat! Mégegyszer nagyon köszönöm nektek!
Remélhetőleg találkozunk jövőre, addig is jó Superbowlt-nézést.
Sziasztok!
forrás: Benikun mester elemzése
ÉN a Steelers-t tenném, meg nem indokolt okok miatt :D -
Dean Winchester #123691 ja meg ilyen hétvége utan mint ami most volt,egyálltalán nem volt bíztos :D
sőt semmi se bíztos :D
-
Akkor nem tudom..megrakom steelerst oszt kesz ..ez tenyleg 50-50 ahogy weed mondana xD -
SZERINTEM nem lesz 45 pont. bár 40k-t nem mernék rátenni... :D -
45 pont over:D 1.95 alatt 1.85 ? -
tudom, azért mondom hogy kicentiztem :DDD
banán-ó: én Steelerst tennék, Shep GB-t mondd de a szíve a Steelers felé húz, úgyhogy passz :D
különben meg UNDERDOGS FOR THE WIN, szóval Steelers -
CB SNIPER #123686 green bay xd -
Inter 1X
Valencia over 1.5
150-->219
joffele..mit raktok super bowl-ra? -
20:30ig volt lehetőséged feladni, ehh.:P
grat am. -
én meccs előtt is biztos voltam benne, Ti bizonytalanítottak el egy kicsit :D mindenki X meg V-t mondott kb :D na így már csak -30k az utóbbi ~14 nap, jejejeje -
Beteg ötlet volt.:D..meccs elött legalabbis -

-
hát ez sima volt :D :D
212 Inter - Roma H 1.85 5-3
50.000 > 92.500
20:29kor tettem meg, megérte meggyőzni magam! -
Valencia meccsen nagyon kiszamitottam az overt.. -
Dean Winchester #123678 24/18
bazzzz mekkora rohadék az inter :D bazz ilyenkor 8 gól van de mikor 2 gól kell akkor meg izgulhat az ember mint állat :D -
azt hogy menj aludni.:) -
mitől lol? tudod egyáltalán mit jelent? úgy utálom hogy az emberek minden harmadik szava az hogy lol, és azt se tudják mit jelent -
te jó ég mit hagyott ki MIlito -
Narusco #123674 te jó ég ez mi volt az inter meccsen :O -
cambiasso 5-3 lol inter -
milito 1 méterről felé :DDDDDDDDd