211992
image-BD73_519E93E2.jpg
  • kispeki
    a neten való tájékozódás az a topik rendszeres olvasását jelenti :D
  • Botippmix
    Csáó! Holnapra miket érdemes tenni a válogatottakból? 4 meccset szeretnék:)
  • podzsy
    há van egy olyan érzésem hogy a legkisebb szorzon megy el megint a fasza szelom... én hülye teszek ilyen északír meccsekre meg is érdemelem
  • Ferrari23
    Hát elég szánalmas, hogy egy 6 gólos félidő után a disznók kellenek, hogy legyen még 1 gól :D:D
  • podzsy
    áhh nem birom ezt az izgalmakat:D minden eredmény jo fujják le a meccseket csak 1 kibebaszott meccs kéne a szelomhoz még pedig Glentoran-nak kéne nyerni-e de még mindig 0-0 és már a 77. percbe járnak
  • Dean Winchester
    ha nem lesz gól akkor szidom magam h nem raktam meg az undert :D 200ra 3k-t hozottvolna XD
    így meg csak 3.24es szorzót kaptam h 2.félidőben nem lesz 2 gól :S
    lincolnon lesz nyugi :D 89.percben :D a disznóid előjönnek ^^
  • DeerHunter01
    gyerünk Peru !!!!!
  • Ferrari23
    AAA nem lesz itt gól :D:D Szánalmas az egész :D Ma 3 meccsre tettem, egyiken se bírnak gólt lőni a második félidőben, úgy hogy egyiken 4 másikon 6 gól volt első félidőben :D:D Ennyit ér a foci :D
  • Ferrari23
    74. perc 1-5 :D:D:D:D
  • Dean Winchester
    swindon 3-0
    a kettőre mondtam undert kell tenni :D raktam is csak azt h még 2-2 gól nem lesz a meccsen 1.8 ért mindkettőt XD
    szal 1 gól jöjjön neked :D
  • DeerHunter01
    Írország 2-0 !!!
  • szomferi
    hopp 2-0 :D
    csak így tovább, csak így tovább
  • Attila8805
    Gyerünk Huddersfield!
  • Attila8805
    Spanyol Gól:)
  • DeerHunter01
    ÍRORSZÁG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Ferrari23
    Lincoln meccs is alakul 62. perc továbbra is 1-5 :D:D:D
  • Dean Winchester
    van aki kurva máker , és minden bejön amire tesz és van aki szerencsétlen :D
  • szomferi
    na TNS kapkodd már magad
    egyszer teszek rájuk, száz hogy X-elnek vagy kikapnak :D
  • szomferi
    ja, mert weed minden faszságra tesz ész nélkül :D
  • Attila8805
    Spanyol piros:(
  • TrBela
    csak ha van neki állandóan 50ezreket föltenni... -,- és hogy egy évben 10x megnyerni a 13+1et hát ez vagy hazugság vagy ez a faszi a szerencsejátékra született
    erről eszembe egy másik csávó jut eszembe aki nemrég 50ezret tett föl valami 300-as oddsra és megnyerte
    na majd én leszek a következő :D
  • Dean Winchester
    Leyton
    3 - 0
    Swindon

under 3.5 + under 6.5 :D jól fizetne sztem XD
  • Dean Winchester
    a cikket olvasva weed jut eszembe :DDD csak ő nem nyer sose, ez a tag meg elvileg igen :S

Tippmixen nyert százezrek

Szeged - Menetrendszerűen nyeri havonta a százezreket a tippmixen Sáfrány Mihály. A szegedi vállalkozó receptje: csak az kockáztasson nagyobb pénzt, aki naprakész információkkal rendelkezik mindazon sportágakról, amelyekbe „befekteti" a pénzét, s persze a szerencsével sem áll hadilábon.

Ki nyeri a Fulham–Blackburn-mérkőzést? Mi lesz az eredmény az Everton–Hull City-meccsen? Sokan – érdeklődés hiányában – még csak fel sem teszik maguknak ezt a kérdést. Sáfrány Mihály szegedi üzletember viszont még 50 ezer forintot is megkockáztatott mérkőzésenként, mondván: ő biztosan eltalálja a jó választ a Szerencsejáték Zrt. Tippmix nevű játékán. És valóban: a megjátszott meccsek egyikén 100 ezret, a másikon 106 ezer forintot nyert, pontosabban a befizetett összeg levonása után 50, illetve 56 ezer forinttal lett gazdagabb.

Csupán két példát emeltem ki azok közül, amikor az egyébként könyvszakértőként, gazdasági tanácsadóként dolgozó férfinak pluszt hozott egy-egy játék után. Mert Sáfrány úr jó befektető szabadidejében is. Mint elmondta: havonta úgy egymillió forint körüli összeget forgat meg a kasszánál, és olyan még nem fordult vele elő, hogy vesztesen zárjon egy hónapot.

– Természetesen engem is megtréfáltak már a csapatok, de összességében havonta 30–40 százalékos hasznot hoz a megkockáztatott pénzem, vagyis úgy 300–400 ezer forintot minden hónapban nyerek. Persze előfordult már, hogy hetven százalék fölött „kamatozott" a pénz. A legjobb befektetésnek egy szerbiai játék bizonyult, amikor egyetlen meccsért 3000 euróra 8000-et kaptam.

Sáfrány Mihály leggyakrabban egy meccsre vagy négyes kötésben, egy hibázási lehetőséggel fogad, és 20 ezer forintnál kevesebbet soha nem játszik meg fogadásonként.

– A szerencsejáték-szenvedély már az ötvenes években megfertőzött, évtizedekig a totóban értem el sikereket. Volt olyan év, amikor tízszer nyertem meg barátaimmal a 13+1-est. A legnagyobb, általunk felvett összeg a hatvanas években 9 millió forint volt – mondta Sáfrány úr, aki szerint ha valaki nagyobb összeget akar kockáztatni, ne bízzon mindent a szerencsére, a megérzéseire.

– Én például mindennap játszom, de mindennap tájékozódom is. Olvasom a sportnapilapot, a sportfogadók „zöld újságját", emellett interneten is rendszeresen keresem a friss híreket.

Hogy milyen sportágakban keveri az oddsokat Sáfrány Mihály?

– Leginkább labdarúgásra tippelek, de szeretem a teniszt, a kézilabdát is. Ezen a télen például szívesen játszottam az osztrák jégkorongbajnokság meccseire, mert nagyon kínálták a fix eredményeket. Hogy példát is említsek: sok pénzt nyertem azon, hogy az Alba Volán és a Ljubljana minden idegenbeli meccsét bukta, míg a Klagenfurt otthon mindig nyert.

Hát, kérem, ilyen egyszerű ez – legalábbis Sáfrány urat hallgatva. Nem is értem, miért látok annyi dühös embert a lottózókban. No meg egyet akkor, amikor tükörbe nézek.

Közel a 25 milliárdhoz

A Szerencsejáték Zrt. árbevétele 2007-ben 144 milliárd forint volt, míg tavaly meghaladta a 157 milliárd forintot. A társaság szegedi területi igazgatósága, amelyhez négy megye tartozik, 2008-ban közel 24 milliárdos árbevételt ért el, ami több mint nyolc százalékos növekedés 2007-hez képest – tudtuk meg Tessényi Judit területi igazgatótól. Megyénkben – az országos trendet követve – a lottójátékok (ötös, hatos, skandináv) a legnépszerűbbek, közel 55 százalékos részesedéssel. Ezeket követik a sportfogadások és a Puttó. A dél-alföldi régióban tavaly több mint nyolcmilliárd forint nyereményt fizettek ki, ebből 2,2-t Csongrád megyeiek – akik fejenként 15 ezret költöttek szerencsejátékra – vihettek haza.
  • TrBela
    holnap sztetek elverjük Azerbajdzsánt?
  • Ferrari23
    Remélem ez lesz a Lincoln City meccsen is, félidő 1-5 :D Megtettem over 6,5 beszarok, ha a 2. félidőben itt sem lesz gól :D:D:D:D
  • Dean Winchester
    de bazdmeg félidőben 4 gól ,2.ban meg 0, ez a bosszantó!
  • Ferrari23
    Hát azt az 5k-t, amit nyertem a svédeken, ezért írtam sikerült 0-ra kihozni a nap :D
  • szomferi
    5000-5000 az kereken 0 :D
    ja most látom hogy büntetők vannak, eh :/

na TNS nehogy kikapj vagy X-elj már
  • szomferi
    mi lett a meccsel? azt mondja hogy undifinied
  • Dean Winchester
    mennyit raktál rá? :D
  • DeerHunter01
    gyerűnk már írek :D
  • Ferrari23
    Na sikerült megint kihozni 0-ra a napot :D Mivel 5k toltam román meccs over 4,5-re..... NO COMMENT!
  • Dean Winchester
    kéne 1 gól az ukrán meccsre :S
  • DeerHunter01
    na szlotákia piros lap, francia vezetés :D
    gyerünk írek ti is húzzatok bele iszákosok :D
  • szomferi
    ja igen, a Pittsburgh gyanús volt nekem, mert a tippmixújságban 1,65 volt asszem, mikor megtoltam, akkor már felment 1,90-re a szorzójuk, remélem nem valami bunda X lesz :D
  • szomferi
    na akkor jó :D
    csak a TNS húzná be, a piccbörg alatt úgy is alszom, nem fogok izgulni azalatt :D
  • DeerHunter01
    hajrá Francia U21 !
    hajrá Írország !!
  • Ferrari23
    Úgy látszik ezek a csapatok, csak az első félidőben tudnak gólt gyártani :D:D Román meccs olyan 2-2 marad, mint a ház :D:D:D
  • Shep
    Nekem is kell, úgyhogy találd ki :)
  • szomferi
    na El.csontpart is pipa, már csak a TNS és a pingvinek győzelme kellene

Shep, mit mondasz az utóbbiról?