211992
image-BD73_519E93E2.jpg
  • Jokes
    ez az a meccs ahol nagyon hiszek a róma győzelmében..ha úgy játszanak ahogy tudnak ,nyerniük kellene.Sahtar nem hiszem hogy megnyeri a bajnokok ligáját ,vagyis ki fognak esni ebben a körben vagy a köviben...én hiszem hogy most.Ez a meccs a Rómán áll.
  • Dean Winchester

• Dean Winchester
    Arsenal - Barcelona

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 16., szerda, 20.45, Emirates Stadium

Tegnap este már kaptunk egy emlékeztetőt a Tottenhamtől, hogy bizony a fogadóirodák is tévedhetnek, amikor túlzott tisztelettel viszonyulnak egy-egy nagyobb múlttal rendelkező klub felé. Ezzel persze nem arra akarunk célozni, hogy a mostani Barca „csak” annyira jó csapat, mint a jelenlegi Milan, hanem sokkal inkább arra, hogy akárcsak korábban a Spurs, az Arsenal is sokkal jobban szerepelt idén a csoportkörben – főleg hazai pályán, ahol mindhárom meccsüket megnyerték, 14-2-es gólkülönbséggel -, mintsem hogy ekkora favoritok legyenek a katalánok már az első meccsen, főleg hogy azt Londonban rendezik. Igaz, hogy tavaly az Emirates-ben Pep Guardiola csapata lerohanta ellenfelét az első félidőben, de a második játékrészben, Theo Walcott beszállásával magukhoz tértek az ágyúsok, sőt: a 2-2-es döntetlennel, és Carles Puyol kiállításával záródó első felvonás után sokan elfelejtik, de Barcelonában még vezettek is 1-0-ra az angolok, mielőtt elkezdődött volna a felejthetetlen, négygólos Lionel Messi parádé.

Így az akkori BL címvédő végül simának tűnő, 6-3-as összesítéssel jutott tovább, és ebből sokan arra következtetnek, hogy ezúttal is hasonló lehet a helyzet. A londoniak főnöke, Arséne Wenger is elismeri: azóta nem hogy visszaesett, hanem tovább is fejlődött a Guardiola gárda játéka. Ám nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy időközben a francia menedzser csapata is rengeteg tapasztalattal gazdagodott, arról nem is beszélve, hogy ezúttal sokkal egészségesebb állapotban készülhet a keret. Egyáltalán nem elhanyagolható például, hogy az ágyúsok vezére, a barcelonai nevelésű Cesc Fabregas legutóbb nem tudott játszani a visszavágón, mint ahogy az sem, hogy Robin van Persie egyáltalán nem tudott pályára lépni a párharc során. A holland csatár idén is a sérültek listáján kezdett, de ahogy a katalán-holland futball tengely keresztapja, Johan Cruyff is emlékeztetett: akár még jól is jöhet neki, hiszen ő lehet a legfrissebb főszereplő. RVP jelenleg elképesztő formában van, az új esztendő első másfél hónapjában máris 10 bajnoki gólnál jár, tehát az ő kapura veszélyes játéka révén már eleve egy olyan dimenziót mutathatnak be a londoniak, amely tavaly egyszerűen nem létezett, még akkor is, ha Barcelonában Nicklas Bendtnernek sikerült betalálnia. Idén egyébként vélhetően nem a dán fiú, hanem a marokkói Marouane Chamakh száll be a kispadról, ha további csatárra van szüksége Wengernek – jó fejjátéka problémát okozhat Victor Váldeséknek, továbbra is nagyrészt beadásból sebezhetők.

Van Persie mellett még mások veszélyes játéka is újszerűen hathat a katalánok védelmére. Gondolunk itt például a francia Samir Nasrira, aki tavalyi, még csak időközönként reménykeltő játékához képest idén akkorát lépett előre, hogy per pillanat Angliában az Év játékosa díj legkomolyabb várományosai közé sorolják. 14 találata jelzi: nem csak a játékszervezésben, hanem a kapu előtt is sokat fejlődött – akárcsak Theo Walcott, aki már tavaly is nagyon komoly gondokat okozott Puyoléknak, amikor percekkel becserélése után máris be tudott találni. Pedig akkor még csak epizód szereplőnek számított az apró angol; nem úgy, mint idén amikor máris élete legjobbját nyújtva, 10 találat áll a neve mellett. Vele kapcsolatban különösen érdekesek lehetnek nem más, mint Messi szavai, aki már tavaly így fogalmazott: „csak a saját tapasztalatomból meríthetek, de ő az egyik legveszélyesebb ellenfél, aki ellen valaha is játszottam. A Barcelona játékosait nem könnyű megijeszteni, de elárulhatom, hogy tavaly ő valóban aggodalmakat okozott nekünk.”

Látszik tehát, hogy ez már egy másik Arsenal, pedig a végén egyoldalúvá alakuló eredmény ellenére már akkor is okoztak fejtörést a katalánoknak. És bár a combizom húzódása után éppen edzésbe álló Nasri esetében Wenger csak az utolsó pillanatban dönt, hogy a kezdőcsapatba jelöli-e (helyette a szintén egyre jobb formába kerülő Andrej Arsavin szerepelhet), a keret nagyjából egészséges, és hátul is stabilabb, mint korábban: Wojciech Szczêsny fiatal kora ellenére is megbízható hálóőrnek tűnik, mint ahogy a középpályán fedezetet nyújtó fiatal angol reménység, Jack Wilshere játékára sem lehet sok panasz. A kettejük közötti területen pedig nagyon beérett Alex Song és Johan Djourou játéka, Laurent Koscielny pedig jó igazolásnak bizonyult. A bal oldalon Gael Clichy továbbra is biztos pont, a másik oldalon viszont gondot jelenthet Bacary Sagna eltiltása, helyette az előre talán veszélyesebb, de hátra viszont önveszélyesebb Emmanuel Ebouét kénytelenek szerepeltetni.

Ugyanakkor a másik oldalon Walcott dolga is könnyebb lehet a jobbszélen, hiszen Puyol sérülés miatt nem játszik, így vélhetően az ő helyét a középre húzódó Eric Abidal veszi át, míg a szélen az egy fokkal kevésbé stabil Maxwell szerepelhet. A Barcelona természetesen ezzel együtt is kiváló formában van, még akkor is, ha a hétvégén megtorpant Gijónban (1-1). Nem is arra célzunk, hogy nem ők a párosítás, sőt az egész sorozat esélyesei. Hanem csak arra, hogy ez nem csak egy tapasztaltabb, hanem sok más téren is jobb Arsenal, amely nem véletlenül lépett elő, mint a Manchester United első számú kihívója a Premier League címért. De maga a tapasztalat sem elhanyagolható, sőt. Amellett, hogy tavaly testközelből megismerkedhettek a Barcával, Wenger is nyilván árgus szemekkel figyelte, hogy mások miként próbálnak megbirkózni Messiékkel.

Nos, ilyen szempontból különösen tanulságos lehetett az Inter elleni két felvonás a tavalyi elődöntőben. Sokan arra emlékeznek, ahogy José Mourinho mindenkit a labda mögé vezényelt a visszavágón – ezt a megoldást ne várjuk Wengertől, nem az ő stílusa, következésképpen nem is alkalmas rá a kerete. Az ő szempontjából sokkal tanulságosabb lehet a némileg feledésbe merülő, milánói odavágó, melyen úgy nyertek 3-1-re a hazaiak, hogy az éppen a katalánok által szinte tökélyre fejlesztett, egész pályás letámadást alkalmazták, rendkívül agresszívan. A Chelsea elleni, szintén 3-1-re végződő győzelmükkel a Premier League-ben már az ágyúsok is bemutatták, hogy képesek játszani ezt a játékot, méghozzá nagyon jól. Ha ezúttal is képesek valami ilyesmit bemutatni, akkor könnyen rácáfolhatnak a szorzókra. Ha ugyanis tavaly 2-2-t tudtak játszani úgy, hogy az első félidőben még csak keresték a labdát (Guardiola edzősködése legjobb 45 percének nevezte azt a játékrészt), akkor idén, kiforrottabb kerettel, jobb egészségnek örvendve, miért ne lehetnének jók legalább egy ikszre, egy nagyrészt hasonló összetételben érkező Barcelona ellen? És mivel Xavi, Iniesta, Villa és a többi kis zseni óriási tiszteletet kap a szorzóktól, jelen esetben már a döntetlen is igen kecsegtető, közel négyszeres kifizetéssel jár!
  • Jokes
    jó a fiorentina ,valahogy most kezd belelendülni a dologba,de ha az internek érdeke a bajnoki cim ,akkor nem szabad kikapnia...eto meg kaparni fog mint az állat mert nagyot égett múltkor..
  • Dean Winchester
    Roma - Sahtar Donyeck

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, február 16., szerda, 20.45, Stadio Olimpico

A Roma és a Sahtar a 2006/07-es BL-sorozatban összefutott már, igaz akkor a csoportkörben jött össze a találkozó. Az olaszok akkor otthon 4-0-ra győztek, idegenben 1-0-ra kikaptak, s mindkét csapat három-három pontot szerzett a másik ellen. Most ez sima római továbbjutást eredményezne, de nem valószínű, hogy ennyire egyszerű dolga lesz Claudio Ranieri együttesének. Különösen a saját formája miatt. Négy nappal ezelőtt igen kilátástalan játékot produkáltak a bordó-sárgák, s annak rendje és módja szerint ki is kaptak a Napolitól. Két rangadót veszítettek el egymás után, így a bajnoki címre minden bizonnyal keresztet vethetnek, de a dobogóért, a további BL-helyekért is meg kell küzdeniük. Az ukránoknak ilyen problémájuk nem lesz, mivel tizenkét pontos előnnyel vezetik a hazai pontvadászatot. Az viszont aggasztó lehet, hogy a Sahtarnak ez lesz az idei első tétmérkőzése.

A csípős keleti télnek köszönhetően Ukrajnában is hosszú a szünet, Mircea Lucescu pedig legutóbb épp a Braga elleni, december eleji BL-meccs előtt mondhatta a játékosainak, hogy ez most fontos. A csoportelsőség múlt rajta, aminek köszönhetően hazai pályán játszhatják a visszavágót. A Sahtar egyébként az utolsó három összecsapását megnyerve, története során először élte túl a csoportkört. Az olaszok ellen viszont sohasem ment, az eddigi hét találkozón csupán egy ikszet tud felmutatni talján riválissal szemben. A gólkülönbség is tragikus: négy rúgott és huszonhárom bekapott találat. Nagyjából ennek köszönhető a Roma 1,9-szeres szorzója, illetve a 3,6-szeres odds arra az esetre, ha a Sahtar két gólt is szerezne a mérkőzésen.

Lucescu azonban nem tart a Romától, mondván a kelet-európai csapatok megtanultak győzni. Bizonyíték erre, hogy elmúlt másfél évtizedben a Galatasaray, a CSZKA Moszkva, a Zenit vagy éppen a Sahtar Donyeck is elhódította az UEFA Kupát. De azt sem állította, hogy csapatának könnyű dolga lesz, hiszen a hazai drukkerek óriási nyomás alá helyezik majd az ukránokat.

A Sahtar egyébiránt utolsó tizennyolc BL-meccsén, a Roma pedig legutóbbi tizenöt hazai európai kupatalálkozóján nem játszott döntetlent! Az olaszoknál Adriano és Pizarro nem bevethető, de nagy valószínűséggel Perrotta sem játszik. Loriát viszont nevezte Ranieri a BL-be, habár a hétvégi Napoli elleni rangadón a nagy szükség ellenére sem vetette be.

A papírforma azt diktálná, hogy minimális Roma-győzelem után feszülhetnek egymásnak a felek a visszavágón, meglátjuk, hogy az ukránok tudják-e mindezt borítani.
  • Dean Winchester
    eredményeken se láttam sűrűn ilyen hosszú gólszerző nevet kiírva :D
    Angola 1 gólját Arsenio Sebastiao Cabungula Love szerezte
  • Jokes
    szerintem meg csak annyi van a dologban ,hogy rászánnak egy bizonyos keretet "reklám célokra" havonta és azt osztják szét , vagy kéthavonta...de lehet hogy sűrűbben
  • Dean Winchester
    jah :D én meg oda hazait raknék, sztem a fiorentina nyerni fog és az inter a sok over 2.5 utan most tol két egymást követő 2.5under meccset...
  • Jokes
    persze gyorsan hozzáteszem nem nagy téttel
  • AlieN911
    bet365 nem játszottam olyan sokat, csak a bonuszt akartam kijátszani, ami majdnem megvolt, így ~100k körül fogadtam ott.
    Viszont expekten idén eddig 400k járok xDD
  • Jokes
    hmm...az interen 2,30 a szorzó...érdemes sztem x2 -őt játszani
  • Dean Winchester
    max arra gondolok,hogy aránylag (nekem legalábbis) nagy összeg lett megforgatva?:S nemtudom :D de azelőtt is adtak és akkor meg nem is játszottam náluk hónapokig xD
    ezt a 750et holnap rakom fel vmi EL meccsre
  • Dean Winchester
    egyébként szólók előre ha az arsenal ma kikap akkor -2750ft a mai nap :D
  • Jokes
    Csak vicceltem,nem hiszem ,hogy az után fizetnének ki mennyit bukik
  • AlieN911
    Nekem se adnak soha bónuszt xD pedig most jól jönne xD
  • Dean Winchester
    én is erre gondoltam , de ott a bökkenő,hogy pl.
    febr.7től mai napig
    befizetés: 3830,00 HUF
    kifizetés: 19,000 HUF

szal érted még ha legalább nagyon minuszos lett volna az utóbbi idő akkor megértem , de így meglepődtem h adták a bónuszt xD
  • Jokes
    Lehet hogy annak adnak aki többet bukik Náluk...:P
  • szomferi
    hát hűséges vagyok, mindig oda lépek be odds-okat és meccseket nézni, sőőt, a darts-ot is ott szoktam nézni :D:D:D
  • Dean Winchester
    hűség xD
  • szomferi
    ah, nekem miért nem adnak sose? :D
    miért kaptad, írták?
  • Dean Winchester
    bet365 nagyon zsír :D csak úgy adtak 750 HUF bónuszt xD
  • Ferrari23
    Itt lesz HD stream

http://www.streamhub.tv/
  • szomferi
    most játszik a dán istennő, de jó nézni
  • szomferi
    181 Sampdoria - Genoa: A mérkőzésen 0 vagy 1 (H), 2 vagy 3 (D), 4 vagy több (V) gól lesz D 1.93
    183 Hamburg - St. Pauli H 1.54
    189 Arsenal - Barcelona V 1.80
    206 Roma - Sahtar Doneck: Mindkét csapat szerez gólt: igen (H) vagy nem (V) H 1.77

Eredő odds: 9.46943
    Tét: 500 Ft
    Várható nyeremény: 4735 Ft

mai szelócska
  • Dean Winchester
    mégishogy?:D
  • marxell
    Valaki küldjön légyszi öt forintot a tippmixemre..
    195 HUF maradt a számlámon..
  • CB SNIPER #126274
    -.-
  • AlieN911
    xDDDDD lemaradt egy "k" nem?
  • kraawz
    esti barca meccsre hasonló HD stream esetleg, mint tegnap ? :)
  • CB SNIPER #126271
    ma robbantunk!!!!!!!!
    Arsenal - Barcelona 3.95 / 3.30 / 1.80 V
    *(0-1) Roma - Sahtar Doneck 3.40 / 3.20 / 1.76 V
    400----> 1200 ÁLÉÉ ÁLÉÉÉ...
  • zsolt176
    Hajrá Albirex Niigata már 5-nullra vezet
  • kraawz
    Én mára egy ilyet teszek csak, teljes megérzésből :)

Arsenal -Barcelona V 1.95
    AS Roma - Sahtar Doneck (1-1)* 6.75

@13.16

500 -> 6580
  • AlieN911
    lol tényleg xDD
    az elsőnél azt tudtam, csak elfelejtettem aláhúzni, de a 2.nál nem láttam xDDD

az elsőben az az NBA ami 88-86 ra szívott, az elvitte a "fő" szelomat is:S ott csak ez az egy ment el :S 10,76 oddsz volt az 1,5k :S 5 NHL 3 NBA :S szakadjon meg..
  • G man
    Jah mert nekem nem penz..bocs.
  • Narusco
    de itt még mindkettőnél van 1 másik meccs is ami elment
    bár elhiszem, igy is bosszantó :|
  • kraawz
    94. percben gondolom nem kaptál szívrohamot,amikor a bíró nem adta meg..
  • AlieN911
    Nah ja :/
    velem is előfordult már ilyen xD
    2 példa xD
  • bakkerman
    az ilyen embert nem tudom sajnálni,ne haragudj.
  • Narusco
    jo igaz banán bukásához közel sincs az érzés
  • Narusco
    ilyenkor lehet teljes agyfaszt kapni
    főleg ugy hogy tegnap igen csak minusz lett, és pont visszahoztam volna...