Válaszolsz, Kérdezel, Válaszolnak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fresh Duke
Nem sokat láttam, de a Csillagpor úgy rémlik nekem is tetszett. (Habár sok nem maradt meg belõle, majd lehet újra megnézem.) Volt egy, amit alig bírtam végignézni, és a végére már a halálomat kívántam. (Nem szoktam filmet abbahagyni, ha már elkezdem, akkor végignézem.) Talán az Aranyiránytû volt.

Te ha egy filmet elkezdesz, bármilyen rossz legyen, végigszenveded?

A heavy cost. I pay it gladly.

Calver
inkább fekete tea, bár egyikért sem rajongok.
off: nyelvet kihagytad, pedig talán az a legfontosabb. spanyolul elvileg ha valaki nekidurálja magát, 3 hét alatt meg lehet tanulni, ellenben pl svédül... <#fejvakaras>

szereted az élõszereplõs mesefilmeket? (példa mert kurvajó)

"The trees move. Do you not see it?"

Fresh Duke
Ez sok mindentõl függhet. A tanuló korától, nyelvérzékétõl, elhivatottságától, és attól, hogy milyen módszerrel tanul.
Szerintem kellõ elhivatottsággal és megfelelõ tanulási módszerrel rendelkezõ átlagember pár év alatt el tudja sajátítani.

Kávé vagy fekete tea?

Persze van, a fiatalokat valamilyen módon védeni kell.

Szerinted mennyi idõbe telik egy nyelvet felsõfokon megtanulni beszélni?

★★★★★

Fresh Duke
Már kiskoromban is Tomnak szurkoltam. 😄 (Mondván csak egyszer kapja el a kis g*cit! 😄)

Szerinted van értelme betiltani az erõszakos rajzfilmeket? (Jelenleg csak a Dragonball jut az eszembe, de bizonyára volt más is.)

Calver
#65636: játszottam, nem szeretem, szürkésbarna unalomhegy, fõleg Saints Row sorozathoz képest <#rolleyes>
#65637: fogalmam sincs, talán Tom és Jerry?

"felnõttként" nagy köcsögnek tartod az egeret Tom és Jerry-bõl? <#idiota>

Fresh Duke
Igen, de nem sokat. Nekem annyira azért nem jött be, mint a korábbi részek, de tervezem egyszer végigvinni, ha több szabadidõm lesz.

Kérdés lejjebb.

Fresh Duke
Amiket órán elmondtak, az megvan. (Oké, a lineáris algebrát leszámítva, az valamiért nem hozott lázba. 😄) Plusz ezen felüli ismereteim is vannak róla. Mondhatni egész jól megy.

Kiskorodban mi volt a kedvenc rajzfilmed?

alapmûveleteket meg százalékszámolást szoktam csak csinálni, régen volt már hogy tanultam, de egy-két komolyabb dolog is biztos menne ha megerõltetném magam szerintem

GTA IV-el játszottál már?

★★★★★

Ic3 m4n
jep

milyen szinten vágod?

Fresh Duke
Ha megígérek valamit, akkor igyekszem betartani.

Szereted a matekot?

Ic3 m4n
Nem, 99%ban betartom az ígéreteimet.

te?

Fresh Duke
Én szeretem a szinkronos dolgokat. Néhány film van, vagy inkább karakter, ahol nem tetszett a szinkron, de összességében meg vagyok elégedve. Azoknál a filmeknél, amelyek jobban tetszenek, kíváncsiságból meghallgatom az eredeti hangot is. 😊

Szoktál olyat ígérni, amirõl tudod, hogy nem fogod betartani?

Calver
van/volt pár jó szinkron (House elsõ évad, NCIS amíg nem vágták ki Damut, bár az is tele volt nyelvhelyességi hibákkal), de inkább eredeti nyelv, angol felirat. (magyar felirat zavar)

te?

Fresh Duke
Hát, nem is tudom. Aminek kifejezetten tetszett a szinkronja, az a Trópusi vihar volt, illetve szerintem az elsõ Batman filmben (1989) Nicholson magyar szinkronja jobb volt, mint az eredeti hangja.
Illetve, rajzfilmek közül A Kertvárosi Gettó magyar szinkronja jobban bejött.

Szereted a magyar szinkronokat, vagy csak eredeti nyelven szeretsz filmet nézni?

Calver
leghosszabb asszem olyan 20 mp volt <#idiota>

legjobb szinkron, amivel valaha találkoztál?

Tarajos Sül
Körtés Cappy. (nem szeretem a szénsavasokat, de a cherry coca-colát megiszom.. 😊 Jah és az energiaitalokat is. 😊(de abból is maximum havi 4 doboz, de inkább úgy fogalmazok, hogy nem szoktam inni, csak néha-néha, nah de mind1, ez már más témakör.. 😄 )

Nagyjából hány perc kell, hogy eszedbe jusson egy kérdés, amit itt felteszel?
..esetleg spontán, azonnal? 😊
Calver
off: hát igen, ez az évadkezdés kicsit... gyilkos volt <#nevetes2>

Calver
Pepsi kóla

neked?

Ic3 m4n
11

kedvenc üdítõ?

Ic3 m4n
off:
<#wave><#szeret> bár szerintem a szinkronhang kivételesen jobb most, az eredti annyira nemjó, de azért még mindig legistenebb sorozat a sopranos mellet /várom a hétfõt😄

Calver
kb 35 + egy rakás screenshot filmekbõl ide

neked?

ressy14
utoljára kb 1 éve ittam, szóval nem sûrûn 😄

az asztalodon kb hány ikon van?

Dum spiro, spero.

Calver
nem, csak kólát maximum

te?

off: low fantasy regény és most már tv-sorozat, amit mindenki istenít, én meg hiába imádom a "stílust", hányok tõle.

ressy14
azt sem tudom mi az 😄

szoktál energiaitalt inni?

Dum spiro, spero.

Calver
csont nélkül, akár visszatérés nélkül is, szépen le délre, mert dugja fel magának a telet George R. R. Martin.

Trónok harcát nézted/olvastad?

ressy14
Úgy igen, ha néha-néha visszajöhetnék meglátogatni az ismerõsöket.
(csak nyugatra valamerre)

te?

Dum spiro, spero.

Calver
szerinted lehet, szerintem egyáltalán nem, 50+ éve nem beszélik rendszeresen a nyelvet, teljesen megérthetõ, h megkopott a nyelvtudásuk. mi lenne ebben az égõ?

költöznél el szívesen ebbõl az országból permanensen?

ressy14
személyes ismeretségi körben nem, tv-ben látok néha-néha '56-ban kiköltözött magyarokat, akik már csak 1-2 szót tudnak magyarul. Szvsz ez nagyon égõ.

Szerintem égõ?

Dum spiro, spero.

Büdös Bohóc
Pl. volt szám.hálós egyetemi tanárunk elvileg full szlovák anyanyelvû volt, mikor ideköltözött, akkor tanult meg magyarul. Már jó pár évtizede, persze tökéletesen beszéli azóta. Aztán egy ismerõs cégnél a telephelyvezetõ is, bár õ nem nagyon tud még, de szeretné tanulni.

És te ismersz olyan magyart, aki már alig tud magyarul?

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Ha ilyen nagy lelki traumát okoz akkor visszavittem volna.

Ismersz olyan külföldit aki megtanult magyarul beszélni?

★★★★★

The Protector
huh.soha életemben nem lopnék egy undorító dolognak tartom,de egyszer csak sikerült lopnom véletlenül.Öngyújtót vettem mert nem volt nálam.Megnéztem egy 300ft-os vihargyújtót de nem kellet hanem vettem egy simát.Kifizettem és kint a buszmegben mikor rá akartam gyújtani észrevettem h a vihargyújtó is nálamm van meg amit vettem.Egyszerûen eltettem de nem tudom hogyan.Rettenetes érzés volt.Azon gondolkodtam h hagyjam a faszba vagy visszavigyem.Közben ment a buszom haza és felszálltam.Anyám azt mondta h ne vigyem vissza mert az nagyobb égés,én visszavittem volna.Nah mind1,a mai napig megvan érintetlenül.

zted mi lett volna a helyes?Visszavitted volna vagy nem?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Nem láttam még egy részt sem.

Loptál már el valamit?

★★★★★

Calver
kiegészítés: narrációt kihagytam, ami ott egy hatalmas plusz, írás meg azért csak jó, mert a kedves íróknak volt egy olyan kényelmes és beszari húzása második évad vége felé, amiért szívem szerint kirúgtam volna õket. egy mozgó repülõbõl. egy vulkán felett. (mondjuk késõbbi évadokkal - Lumen! - megbékítettek... valamennyire)

Calver
mi nem? <#gonosz1>
nem tudnám így összefoglalni, zseniális karakterek (bár ingadozik, voltak gyenge évadok is), jó írás, gyönyörû helyszín, kurvajó fõszereplõ, és természetesen: nagyon, nagyon "megfelelõ" mennyiségû erõszak.

mi nem tetszik benne?

Barnabyka
Mikor mi, igazi sorozatfüggõ vagyok szinte jöhet bármi, és a legtöbb engem meg is tud fogni!(Leghíresebb kivétel a Dexter)

Mi jó a Dexterben?

Calver
pár részt láttam belõle, aztán... valahogy nem folytattam. pedig objektíven jó volt, csak valahogy kívül esett az én ízlésemen.

inkább kábeles vagy országos adók sorozatai szoktak bejönni?

Barnabyka
Nem, de a kisregényed alapján lehet elkezdem, úgyis vadászok már egy jó sorozatra!

Ismered a Kaliforgiát?

Calver
kerülöm mint egy horda leprás szúnyogot, belenéztem, nagyon nem jött be - remek vagyok "a gondolkodás felfüggesztésében", de az a sorozat anális erõszakot hajtott végre az elmémen, síkosító nélkül. (avagy: nagyon, nagyon, nagyon buta. szerintem)

kérdés lent.

Calver
legtöbbnél már hamarabb elõjönnek ingadozások, de mondanám ellenpéldának a Psych-ot, ami 6. évadát most fejezte be, és köszöni szépen, még mindig kibaszottul jó részeket hoz. (bár ott is volt évad elején egy kis megingás, de ott is még bõven "jó" részek voltak, nem csúszott le "közepesig", aztán meg... rákapcsoltak)

nézed Psych-ot?

Barnabyka
Szerintem nem, nekem a 24 címû sorozat olyan volt, hogy 2x is végigtudtam nézni az összes évadot és nagyon tetszett mind!

Mi a véleményed a Szökésrõl(sorozat)?

rooney8
most odaátból jön a 8. évad
a többi az ilyen 5-6 volt max

az 5-6. évadra már minden sorozat veszít a színvonalából?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Calver
huh. House talán a 8 évadával, NCIS-t a 9. évad elején hagytam a picsába (mert unalmas fos lett).

neked?

Yes.

Hány évados volt a leghosszabb sorozat amit végignéztél?

★★★★★

Calver
szeretek, csak már kifogytam az olvasnivalóból... bár újabban nagyon pislogok Dennis Lehane könyvei felé, eddig láttam párat film formában, és mind bejött. <#fejvakaras>

fantasy-t mint mûfaj szereted?

rooney8
szeretnék, csak nincs rá túl sok idõm (tudom, gyenge kifogás...) ha nagyon akarnék tudnék rá szakítani idõt, de akkor úgy látszik mégsem akarom annyira 😄

te?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

mozzarella 😄D

szeretsz olvasni?

blogom: http://napibenji.blogspot.hu/ Bloggal kapcsolatos barter üzletekbe benne vagyok!

Calver
nem próbáltam hozzá eleget h legyen, de általában trappista sajtot szoktam használni

neked?

hungary27
nem nagyon

van kedvenc sajtod?
Calver
annyira mostanában nem, kikoptak a jók. 2008 környékén volt h heti 10+ sorozatot egyensúlyoztam egyszerre, jót tesz az ilyen az ember szabadidejének <#idiota>

te?