97990
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• chhaya #95691
    Nem. Akkor is függő, ha csak saját magának árt.

Szerinted létezik értelmes életforma a földön kívül?
  • Bebut
    Soha, de még könnyűt se, sőt még cigit se próbáltam soha. Káros szenvedély csak az alkohol, meg az evés.

Egyetértesz azzal, hogy akkor nevezhető valaki alkoholistának, vagy drogfüggőnek, ha a szenvedélye károsan kihat a környezetére, vagy csak a saját életére. (Munka, egészség stb..) Tehát ha valaki minden nap iszik, sokszor részeg is, az nem az?
  • _Galamb_
    Nem reggeliztem.

Te mit teszel, mikor szerelmi bánatod van? leiszod magad a sárga földig? Sírsz és bőgsz? Vagy egyszerűen fogod és elengeded a problémát, vagy...?
  • Zephyr Retiring
    Ignorálom a kérdésem, erre az álláspontra jutottam.

Szerintem a legtöbben nem tudják megfelelően értelmezni a mondani valóimat, így inkább nem reagálnak semmit.
    Egy másik topik téma kapcsán 5. éve nem jött hozzászólás ahhoz a témához. Nem szeretném ha itt is hasonló történne..
    Szimplán csak mások véleménye érdekelne, de a legtöbben félnek valami miatt őszintének lenni. Megértem.
    Én mindent, így most megválaszolom az én nézőpontomat a saját ignorált kérdésemre (spoiler alatt)
    és el is köszönnék egy könnyebben megválaszolható egyszerűbb kérdéssel egy időre... aztán majd valamikor...talán...
    Tehát..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az intelligens tervezettség nem más (szerintem) mint egy arcul csapás a tudománynak, amit nem tud értelmezni, mert számos általa hozott bizonyítékot megcáfol és felrúg. Csak egy példát említek most a számos egyéb közül ami szóba jöhetne, hogy ne raboljam sokáig senki idejét sem. Ez pedig a mai reggelim.
    Vagyis a gasztronómia. A gasztronómia nem egyéb, mint az intelligens tervezés legszebb példája.
    A földön számos élőlény és faj él, de az összes közül, csak az ember képes az írástudásra. Az írástudás által pedig a végtelen információk tudásbázisának értelmezésére. Egy kutya vagy egy delfin lehet okos (meglepően okos) de olvasni sosem fog megtanulni. A leírt szavakat sosem fogja tudni értelmezni. Míg egy ember, felüt egy szakácskönyvet (akár) kiválaszt egy receptet és elkészít egy mennyei ételcsodát, ami már szinte érzéki örömet tud okozni. De ezt csak úgy teheti meg ha az intelligenciát bevonja a képbe. Egy intelligensen megtervezett forgatókönyv alapján dolgozik. Ez pedig a valódi tudomány maga: az intelligens tervezettség egy példája a millió egyéb közül.

Amikor először értesültem a kvantumfizika felfedezéseiről, már előre láttam a tudományos vélekedést: áltudomány.
    Általában ezt aggatják mindenre, amire nem tudnak értelmes magyarázatot adni. Mint a fengsuj is például. Áltudomány.
    Mert miért is? A fengsuj egy ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában.
    De sajnos fizikai bizonyítékok nélkül, így hiába működik a dolog a valóságban is, akkor is csak áltudomány.
    De térjünk vissza a mai reggelimhez amit magam készítettem: mivel recept (tudtommal) nem létezik még rá, így neveztem el: Fotösz rántotta.
    Vagyis fokhagymás tökmagos szalámis rántotta egy csipet chillivel, kísérőnek valódi cappuccino egy leheletnyi plusz olasz kávéval.
    Desszertnek ízesített csokoládés túró rúd. És ez még csak egy szimpla reggeli. Lassan kész az ebédem is Mi ez, ha nem tudomány?

Tehát az egyszerűsített kérdésem a spoiler alapján:

Te mit reggeliztél ma?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.08. 12:24:41
  • Zephyr Retiring
    Egyik toplistás kérdésem az első százból
    Amilyen sokszínűek vagyunk mi emberek itt a földön, erre legalább annyiféle válasz létezik, de nem ezért szeretem.
    A válasz erre mindig szubjektív hiszen objektivitást csak az élet végén bekövetkező általunk halálnak nevezett tudatállapotban nyerünk.
    Filózófiai értelemben kedvenc olvasatom itt is megtalálható (katt)
    Ezen hipotézisek közül számomra a legszimpatikusabb válasz az, hogy az életnek egyéni céljai vannak. Mindenkinek más, de bármi is az mindig egy tapasztalattal gazdagabbak leszünk amint elértük célunkat. Képzeletbeli toplistám egy másik jó kérdése egy kijelentésből ered:

"Az intelligens tervezettség nem tudomány!"
    Hanem?
  • chhaya #95685
    Egy szép nyári napon éppen halálra untam magam otthon, amikor is megkérdeztem tesómat, tud-e valami fórumot, amit lehet olvasgatni, esetleg még emberekkel is lehet kommunikálni. Ő mondá ezt, én pedig regisztrálék vala. Mondjuk akkor még jóval többen látogatták és pörögtek a témák, most már csak megszokásból nézek fel.

Mi az élet értelme?
  • Calver
    oh god no...

ugyanaz mint az élet minden más területén: önmagam szórakoztatása, néha más emberek kárára. sokszor más emberek kárára.

neked?
    Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.02.06. 12:38:15
  • Zephyr Retiring
    Ez lehetne akár egy igen jó kérdés is, ha pontosítasz rajta. Ennyi infó alapján az a válasz rá, hogy egy kapcsolatot bármilyen módon, bárhol és bárkivel el lehet kezdeni. De ha tudod mi a célod vele (pl. beszélgetőtárs szerzése, barátkozás, esetleg szerelem vagy egy későbbi társas kapcsolat) az merőben befolyásolhatja a választ a kérdésedre.
    Egy kérdés akkor jó, ha egyértelműen van megfogalmazva és elgondolkodsz a válaszon. Például:

Neked mi a célod ezen a fórumon, avagy te miért regisztráltál be ide?
  • Bebut
    Igen, amit tanultam, tanulok és dolgozom, azt csinálnám nyugdíjig, de az ipar változása miatt biztos át kell képeznem magam. Plusz nem reménykedem a nyugdíjban, mire oda érnék tuti nem lesz már.

Szerinted el lehet kezdeni egy kapcsolatot, úgy hogy távkapcsolat?
  • kamionosjoe
    Nyárig teli.

Megtaláltad már azt a foglalkozást amit nyugdíjig akarsz csinálni?
  • chhaya #95680
    Sajnálom magam, és várom, hogy elmúljon. Általában kialszom.

A pohár félig tele vagy télig üres?
  • Bebut
    Mivel bekerültek a kínaiak a családomba, ezért remélem sok szerencsét fog hozni.

Mit csinálsz ha magányosnak érzed magad?
  • kamionosjoe
    Csillagkapu sorozat.

Mit vársz az új kínai évtől?
  • chhaya #95677
    Még nem, de várólistán van.

Melyik fiktív (filmes vagy könyves) univerzumokat kedveled leginkább?
  • Bebut
    Olvastam mindet, és sajnos láttam is. Hát nem tudom, Griffendél vagy Hugrabug.

Olvastad a legújabb Harry Potter könyvet?
  • chhaya #95675
    Tesóm alatt már szakadt be a jég, szerencsére nem került alá és nem is volt mély a víz, de nehezen tudott kijönni. Aztán 1 km séta haza csuromvizesen. És még csak meg sem fázott. :)

Nem voltam még igazán veszélyben, legalábbis nem emlékszem rá. De magamat ismerve tuti leblokkolnék, aztán történhet, ami akar.

Olvastad a Harry Potter könyveket vagy láttad a filmeket? Ha igen, melyik házba valónak érzed magad? :D
  • Bebut
    Igen, kedden kimentem egyedül megnézni, hogy mennyire vastag. És sikerült rásétálnom, egy vékonyabb részre. Elkezdett bepókhálósodni körülöttem. Lépdeltem hátrafelé, de folytatta. Aztán hason kikúsztam a szélére, onnan már ki tudtam sétálni. De be még soha nem szakadtam.

Voltál már veszélyben? Mit reagáltál rá?
  • chhaya #95673
    Pánikba esni?

Repedt már meg alattad a jég?
  • Bebut
    Nem.

Ha elkezd repedni alattad a jég, akkor tudod mit kell tenni?
  • CheapThrills
    Skizofrén vagyok, majdnem mindig egyedül vagyok.

Ismersz skizofrén ember(eket) személyesen?
  • Bebut
    Biztos van legalább 1 haverom aki SGzik, de olyan nincs akit fórumról ismertem meg, és utána személyesen.

Ha rossz a kedved, inkább egyedül vagy, vagy társaságba mész?
  • Calver
    számolgatok, de nem tudom pontosan belőni... 10 körül? bár szerintem a legtöbben közülük már nem aktívak.

te?
  • chhaya #95668
    Nem. Fogadalmakat nem szoktam tenni, amit pedig meg akarok valósítani, annak nem szabok szigorú határidőt... Csak érzéssel. :)

Hány embert ismersz személyesen a fórumról?
  • _Galamb_
    A kiskedvencek titkos életét néztem meg egy itteni sg fórumtársunkkal. Élvezetes volt, jókat röhögtünk. :)

Terveztél e valamit 2017-es évre, amit mindenképp meg szeretnél valósítani?
  • Bebut
    Nagyon, egyedül meg szoktam enni a legnagyobbat a moziban.

Mikor voltál, és mit néztél legutoljára moziban?
  • chhaya #95665
    Nem, pedig az olyan hangulatos... Viszont a borítékírásra való késztetésemet a céges postával legalább kiélhetem. :D

Szereted a popcornt?
  • _Galamb_
    Nem. Ragadós, fullasztós ráadásul jó sok kalóriát tartalmaz. Meghagyom másnak, hogy kerekedjen tőle :)

Szoktál még postai úton levelezni bárkivel is?
  • Bebut
    Még soha, ezért nem tudom, hogy tudok-e?

Szereted a nutellát?
  • chhaya #95662
    Nem túl sokat... Nyáron jobban bírom a könnyedebb kajákat, de lapvetően ugyanazokat eszem, talán csak kicsit más arányban.

Ültél már lovon / tudsz lovagolni?
  • Bebut
    Igen, soha nem jár el a szám olyanról, amit úgy mondanak el nekem, hogy ne adjam tovább. Nagyon kevés ilyen embert ismerek sajnos.

Változik a táplálkozásmódod az évszakokkal?
  • chhaya #95660
    Nem, de magamat ismerve minimum törés vagy agyrázkódás lenne a vége, nem is vágyom kipróbálni. :D

Tudsz titkot tartani?
  • kamionosjoe
    Én szeretem. Itt csak 1 centi esett reggel, utána meg szakadt az ónoseső.

Síelést próbáltad már?
  • Bebut
    Sose adtam, sose kaptam. Megértem, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem tudsz semmit kitalálni, akkor ez egy jobb megoldás. Viszont ezzel a társadalmi kényszerrel nem értek egyet, hogy olyannak is kell adni, akiről semmit nem tudunk, de nincs mit tenni ellene.

Nálunk már esik a hó, én örülök neki, te mit gondolsz a hóesésről?
  • chhaya #95657
    Nem még, a tavaszi és az őszi időszakot jobban díjazom, tervezünk is majd menni.

Mi a véleményed az ajándékutalványokról? (Szereted adni vagy kapni, miért?)
  • Bebut
    Nem, de ha látom hogy nagyon be fog zsúfolodni a program, akkor már leírom, hogy mit mikor.

Voltál már télen állatkertben?
  • chhaya #95655
    Jó lenne, mert most nagyon szürke minden, nem szeretem.

Vezetsz határidőnaplót?
  • kamionosjoe
    Egy kész tervvel vágok neki az évnek. Aztán majd lesz ami lesz.
    @Galamb Emberek fotózásához nekem nincs affinításom, ellenben tárgyakról, állatokról és természeti jelenségekről nagyon jó képeket tudok csinálni.

Holnapra lehull a hó?
  • Peter1
    E-book: Stephen Ambrose - Az elit alakulat
    Papaír alapú: Tarjányi Péter, Dosek Rita - Ördögi kötelék

Vannak már terveid az idei évre?
  • Calver
    maradjunk a sima, papír (e-book) alapú könyveknél, akkor China Miéville - Un Lun Dun, angolul, főleg mert nem is jött ki magyar fordítása, és szerintem nem is fog - egy iszonyat fárasztó szóviccekkel teletűzdelt regény, nagyjából lefordíthatatlan, cserébe zseniális.

neked?
  • _Galamb_
    A hóesőlesőnézés sportja :) Hideg van, nem sportolok odakint.

- Kamionosjoe, vállalsz fotózásokat?

Mi az utolsó könyv, amit elolvastál?