98285
-
Inkább egyedül, ha lehet. Eleinte az engem érdeklő filmeket megpróbáltam a párommal közösen nézni, de vagy elaludt rajta, vagy kiment a konyhába hangosan csörömpölve edényeket pakolgatni majd mosogatni meg ilyesmik :) Nem hibáztatom érte, simán csak elkönyveltem magamban, hogy vele csak romantikus filmeket érdemes nézni. Minden egyebet meg egyedül :D Utána nem vele beszélem meg mit láttam, (hiszen úgysem érdekli) hanem dobok egy filmkritikát a filmes totyikba, és majd elolvassa aki akarja :)
Milyen anyag a legfelső réteg a padlódon a szobádban és milyen a színe? (burkolólap, laminált padló, padlószőnyeg egyéb..)
-
Bebut #96436 Konkrétan én nem, de családostúl vittünk. Én a mécses gyűjtásért vagyok felelős. Sok helyen már voltunk korábban, nem hagytunk mindent szerdára.
Egyedül vagy társaságban szeretsz jobban filmezni vagy sorozatot nézni? Ha egyedül utána megbeszéled valakivel, vagy magadban "dolgozod fel". Ha társaságban nézed, akkor szoktatok beszélgetni róla utána, vagy közben? -
Igen. A legutóbbi ilyen ember valamiért azt képzelte, hogy mi barátok vagyunk. De annyira távol áll tőlem a gondolkodási világa, hogy úgy éreztem, sosem tudnám elfogadni őt barátként. Nagyon még haverként sem, mert még egy haverral is talál az ember közös pontot vagy érdeklődési kört. Ezzel az emberrel köztünk ilyen "híd" nem jött létre, így megkértem, tartsunk távolságot egymás közt.
Vittél ma koszorút, vagy virágot valaki sírjára a temetőbe? -
Ha gyerekkorom óta nem láttam, és azóta sem tartottuk a kapcsolatot, akkor első körben nem pont az esküvőmre fogom meghívni, hiába érdekelne amúgy, hogy mi van vele.
Volt már olyan ember, akit tudatosan építettél le az életedből? -
Pár éve már a párom süti, de olyan 20-30 db lehet..
Elég érdekes (szerintem érdekes) témakörbe keveredtem a minap. Megpróbálom egy kérdésbe sűríteni a lényegét :)
Ha a saját esküvődre készülődve a meghívottak listáját állítanád össze, szerepelhetne e rajta egy, vagy több olyan gyerekkori barátod, akit sok sok éve nem láttál már, de szeretnéd, hogy azon az egy napon veled örüljenek, vagy ez kizárt? -
xido #96432 tejfölbe keverj annyi kakaóport,instant vagy rendeset cukorral,ami már jó sötét lesz..na igazándiból azzal..egyszer barátoknak is megmutattam,azt mondták miafasz..aztán kóstolás után rákattantak :)
ha te sütsz,általában hány darab a minimum? :) -
Határozott NEM! Részemről a háziállat sosem volt egy szinten a házi papuccsal, amit bent használunk. Nálunk minden élőlénynek, aki röfög, nyüszög, vonyít, nyávog, ugat, cincog vagy bármi emberi beszédre nem hasonlító hangot ad ki magából és persze ideértve a néma hangtalan állatokat is, mint mondjuk a csiga, a rendszeresített helyük a lakásajtón kívül, a ház udvarán van. Párom engedékenyebb lenne pláne télen a cicussal és a kutyussal, de hiába: szőrösszívű vagyok és kötöm az ebet a karóhoz (de persze nem szó szerint..)
Milyen töltelékkel kedveled leginkább a palacsintát? -
kamionosjoe #96430 Nem magas, alacsony. :D
Kutyának, macskának szabad bemenni nálatok a házba? -
Betűtorony. (Ha így nem ismerős akkor Scrabble)
Milyen magas a hűtőszekrényed? -
Tusfürdő. Szerintem a szappant egy zuhanyzás alatt 8x ejteném csak ki a kezemből. :D
Most jelenleg zselés stiftem van, de eddig zömmel golyós dezodort használtam.
Szeretsz társasjátékozni? Van kedvenced? -
Ha a riksa használatot is bevezetnék mellé, akkor mindenképp. Én azon sem ültem még 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyébként nem az euró bevezetése lenne a lényeg, hanem a teljes EU-ban a béregyesítés. Ha visszaemlékszem én arra emlékszem, hogy pont ezzel hitegettek minket a csatlakozás előtt. Egyformán fog keresni egy hazai tanár vagy tűzoltó bármilyen más EU-s országbéli tanárral vagy tűzoltóval. Na ez azóta sem történt meg. Első lépésnek jó lenne az euró bevezetése idehaza is, de minél hamarabb követnie kellene a bérrendezés (béregységesítés) opciónak is. Csak úgy lenne értelme.
Fürdés közben szappan vagy tusfürdő? Utána dezodor vagy deo stift? Esetleg egyik sem?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.30. 09:23:38 -
Ha az űrrepülőgép meg az űrhajó illetve a tengeralattjáró annak számít, akkor azokon.
Szeretnéd, ha Magyarországon is már az € lenne a hivatalos fizetőeszköz? -
Úgy 20 éve volt egy lehetőségem, hogy Ciprusra utazzak. Aztán mást hozott az élet. Kultúrális és politikai szempontból ugyan EU tagállam, de földrajzilag viszont Ázsiához tartozik. Oda azóta sem jutottam el. De idén, a görög út után közölte az asszony, hogy jövő májusban elmehetnénk Ciprusra. Szóval a válasz igen. Mindenképp utazunk jövő májusban Ciprusra :)
Milyen közlekedési eszközökön nem utaztál eddig még egyszer sem? -
Megszámoltam a kedvedért az októberi hozzászólásaimat, 42. Ez a 43.
Van olyan hely Európán kívül, ahová mindenképpen szeretnél valamikor eljutni? -
Bocs, rosszul emlékeztem. Csak 117-et :) -
Nálam ez 3 csoportra oszlik.
Vannak munkahelyi barátok (külön területekkel: zene, film és egyéb érdekeltségekkel).
Akadnak gyerekkori máig is tartó barátságok (igaz, a távolságok miatt csak igen ritka találkozásokkal)
És vannak a családon belüli barátaim, akikkel javarészt közösen is járunk nyaralni. Néha tízen, legutóbb nyolcan (de egy napra csatlakozott hozzánk még egy család-baráti házaspár is, valamint az esti koncerten belefutottunk egy másik motoros baráti párba is, akik egy órára csatlakoztak hozzánk)
Ez utóbbi baráti szál a legerősebb kapocs, és a legaktívabb is, mert majd mindenki hozott már "külsős" nem családtag barátot a csapat-nyaralásokra :)
Szívem szerint hozzácsapnék egy negyedik virtuális baráti kørt is ha lenne, de nekem ez nem működik. Valaki vagy nem akar így ilyen módon barátkozni, vagy fizikai találkozást szorgalmaz egy idő után, ami nem baj, csak az épp már nem virtuális :)
Átlagosan számolva havi 140 körüli hozzászólást szoktam körmölni csak itt az SG-n. Te mennyit? -
Nem barátkozom. Szerintem utoljára 11-2 éve próbálkoztam ilyesmivel, akkor se jött össze.
Te? Nálad hogy megy ez? -
Frissítem a kérdést, látom túl gyagyi :D
Milyen opciók alapján barátkozol? Mi alapján dől el nálad, kinek vágysz a társaságára, és ki az akit inkább mellőzöl?
-
A hamvasztás nekem szimpatikusabb.
Szereted a lírai balladákat? -
Hétvégén pótolom az egész heti elmaradt alvást, órákkal tovább alszom a szokottnál, ha hagynak.
A hamvasztást vagy a temetést tartod jobbnak?
Utoljára szerkesztette: chhaya, 2017.10.24. 18:32:24 -
Bebut #96416 Strandfesztivalon voltam utoljára koncerten, és ha jól emlékszem John Newman volt a az utolsó fellépő akit meghallgattam.
Hétvégén tudsz tovább aludni, ha nincs semmi program, vagy marad a hétköznapi rutin, és felkelsz ugyan úgy mintha munkanap lenne? -
Inkább zöld, ha már választani kell.
Legutolsó koncert ahol jártál? -
TV. Mert "a zene, a zene, a zene, a zene kell. A zene, a zene, a zene, a zene kell...
Zöld tea vagy fekete tea? -
Most.
Inkább TV vagy zene nélkül élnél? -
kamionosjoe #96411 Amennyire kapni szeretek annál jobban már csak adni szeretek.
Mikor választottál kérdés utoljára felülről a listából? -
Valami személyre szóló apróságnak örülnék. Olyannak, amit nem lehet csak úgy levenni a havi nagybevásárlás mellett a teszkóban a polcról, vagy a fotelban ülve megrendelni a konkrét dolgot, amire ráböktem. Valami olyan esne jól, aminek kicsit utána kell járni, amiből azt érzem hogy foglalkoztak velem, nekem akartak örömet szerezni az ajándékkal, és nemcsak letudni az ünnepi illendőséget. Szóval egy 300 forintos kerámia cicának vagy egy olcsó bizsunak jobban örülnék, mint a többezres bonbonoknak és csokiknak, vagy akár egy szép kis borítéknak, de ez utóbbiakra mindig nagyobb az esély.
Szeretsz ajándékozni? -
Mostanra megszerettem már. Elég zűrös múltam van, pár karácsonyt egyedül vészeltem át :)
A legutóbbin tavaly 30 kabátot számolt össze a párom a folyosón.
Csoportkép is készült :)
Milyen ajándékra vágysz még az idén? -
Kereken nulla.
Szüleimnél van vagy három, de azokat is csak akkor veszem kézbe, ha muszáj.
És előbb meg kell kérdeznem, hogy melyik mihez való. :D
Szereted a karácsonyt, várod már? -
Aprólékosan nem, inkább csak 1000-esi szinteken érdekel.
Hány távirányító van az otthoni életteredben, és ezekből mennyit használsz rendszeresen? -
4500 + párszáz apró, nem volt kedvem megszámolni.
Mindig megszámolod a visszajárót? -
Chilly cica és Jackie kutyi.
Nagylány szerválta őket kölyökként, hogy milyen cukik. Aztán ahogy ez általában lenni szokott, nagylány kirepült, a mi nyakunkon meg itt maradtak a házikedvencek :D
Ebben a pillanatban, pontosan mennyi készpénz van nálad, vagy a pénztárcádban? -
Bebut #96404 Én vezetek, és szeretek zenét hallgatni közben. De sajátot, és nem rádiót.
Van házi állatod? -
Nem vezetek.
Te? -
Nálunk nincs. Talán idáig lusták elvonulni :D
Vezetés közben szeretsz zenét hallgatni, vagy jobb ha csend van és tudsz koncentrálni? -
Beszélni magyarul, meg könyvet olvasni is, még nem tartok olyan szinten, hogy bele mernék vágni angolul. Filmeket eredetiben, a nehezebb nyelvezetűeket vagy nehezen érthetőket magyar felirattal, amúgy nagyjából az angollal is megértem.
Nálatok is poloskainvázió van? -
Hát nem a Les triplettes de Belleville az biztos 
Nehéz kérdés, mert sok animációs filmet kedvelek Az idő uraitól a Tom és Jerry-ig, tehát széles skálán. De ha csak egy mellett tehetem le a voksomat, akkor Frédi és Béni magyar szinkronnal
Eredeti nyelven filmezel, olvasol vagy beszélsz szívesebben, vagy inkább magyarul? -
Rajzfilmeket és animációs filmeket minden mennyiségben. :D
Melyik a legjobb rajzfilm / animációs film, amit valaha láttál? -
Néha túl gyorsan is. Jobb lenne talán átgondoltan, higgadtan dönteni dolgokban.
Milyen jellegű filmeket nézel a legszívesebben? (romantikus, akció, thriller, horror...egyéb) -
Mindenképpen a szombat.
Mennyire nehezen hozod meg a döntéseidet? -
Soha, ha egyáltalán van olyan.
A szombat jobb vagy a vasárnap szerinted?