97989
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Zephyr Retiring
    Nagyon vegyes helyeken, igazából nincs is állandó ruházati bolt, ahonnan rendszeresen vásárolnék.
    Én legszívesebben a mintás, szöveges vagy rock együttesek pólóit favorizálom, bár ez utóbbiak új állapotú példányai beszerzési forrásait erősen korlátozták már.

Neked van "ezer éves" kedvenc ruhadarabod?
  • kamionosjoe
    Ha sikerül az újraélesztés akkor lehet 2x is. :)

Hol szoktál új ruhát vásárolni?
  • chhaya #96579
    Próbálok odafigyelni, de annál jobban szeretek enni, mint hogy következetes maradjak.

Egyszer élünk, carpe diem?
  • Neocortex
    Nem keresem, ha a cél elég fontos akkor leküzdöm őket. Vannak kihívások amik kifejezetten érdekesek/élvezetesek szakmai szempontból

Odafigyelsz a táplálkozásodra, követsz valamilyen diétát?
  • Bebut
    Nincs, néha megnézem az aktuális orosz utcai roncsderbi videót, de azt is nagy ritkán.

Keresed a kihívásokat?
  • chhaya #96576
    A legelső, hogy otthagynám a munkahelyem, és nem dolgoznék többet. :D

Vannak youtube cstornák, amiknek rendszeresen megnézed a videóit?
  • Zephyr Retiring
    A mai értelemben nem. Viszont azt sem fogadom el, hogy kizárólag az evolúciónak köszönhetjük létrejöttünket. Szerintem korok vannak, amiben fejlődik valamerre az emberiség, majd szinte kipusztítja önmagát. Aztán újabb korok jönnek. Én az élet örök körforgásában hiszek.

Mit tennél meg biztosan ha megtudnád, hogy már egy éved sem maradt hátra ebből a világból?
  • Bebut
    Star Wars: Thrawn. Nagyon király volt. Kedvenc Star Wars írómtól van, már több könyvét is olvastam.

Vallásos vagy?
  • Zephyr Retiring
    Pár órája rendeltem egy diavetítő projektort az asszonynak 50 éves dia fotók nézegetéséhez. Csak remélem, hogy beválik majd :)

Milyen könyvet olvastál ki utoljára?
  • chhaya #96572
    Tavaly tavasszal a mobilomat, és tökéletesen bevált, nagyon szeretem.

Te?
  • Zephyr Retiring
    Tervezni sűrűn szoktam, de igazából tök feleslegesen teszem, mert legtöbbször úgyis újratervezés lesz belőle :) Amúgy a mának élek, a holnap és a jövő már kevésbé foglalkoztat, mint mondjuk 20 éve..

Milyen elektronikai eszközt vásároltál utoljára, és mennyire vált be eddig?
  • Bebut
    Nem volt, annál fiatalabb vagyok, hogy ilyenem lett volna.

Tudatosan tervezel több évre előre, vagy csak a ma és holnap érdekel?
  • Zephyr Retiring
    Mind így együtt, illetve egymás után 8 napon keresztül.

Volt e sétálómagnód (walkman féle) és ha igen, miket hallgattál a kazikról?
  • Bebut
    Nem, most félre rakok amit lehet lakáscélra. Nyaralás az majd országon belül, legolcsóbb opcióval lesz.

Aktív pihenésre mész inkább( túrázás, síelés, városnézés), vagy teljes nyugalom, kényeztetés, egész nap Hotelban hesszelés?
  • Zephyr Retiring
    Nekem előre eltervezik :)

Nyáron 2 hetes nyári leállás, télen 1 hetes, illetve aki tartalékol, többre is leléphet pihenni. Nekem idén még pluszba lesz egy hét májusban is. Elrepülünk az asszonnyal Ciprusra :)

Te terveztél idénre külföldi nyaralást valamerre?
  • Bebut
    Nem nagyon. Nem szoktam csalódni, mert váratlan dolgok nem nagyon érnek. Most ilyen hogy meccs eredmény, nem nagyon érint mint csalódás, mert annyira nem fontos, érzelmileg megérintsen.

Előre eltervezed a szabadságaidat, vagy úgy veszed ki amikor éppen szükség van rá?
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Látom új "reg" vagy..kérdést nem tettél fel.
    (nyugtass meg, hogy nem egy többszörösen bannolt régi "reg" vagy)
  • Adamcsaka
    Olyas sűrűn, hogy ne rohadjon el a pofám.
  • Zephyr Retiring
    Hú, nektek aztán a kedvetekben járni..
    Vagy túl könnyű a kérdés ezért senki sem akar rá válaszolni, vagy túl nehéz és ezért meg senki sem tud

Felteszek akkor hát egy közepesen erőset..

Ért mostanában bármilyen öröm, vagy pozitív csalódás?
  • Zephyr Retiring
    Szerintem igen. A bumeráng is folyton visszatér, tehát ha adsz, majd te is kapsz valamit ami jól fog esni..

Milyen sűrűn szoktál fogat mosni?
  • Bebut
    Fejfájás csillapító. Minden hétfőn széthasad a fejem. Munka undor, vagy mert a páromat nem látom 5napig, vagy a front jön mindig akkor, nem tudom. De minden hétfőn szarul vagyok.

Jobb adni mint kapni?
  • kamionosjoe
    Ha még anno a suliban meg volt említve valamilyen szinten akkor igen, de amúgy nem. Nem emlékszem.

Milyen gyógyszert kellett bevenned legutóbb?
  • chhaya #96559
    Ugyanitt, ugyanúgy... Be kéne iktatni a tendenciába egy változót, asszem.

Olvastad / láttad a Hamletet?
  • _Galamb_
    Szerintem, ha már jogod van szavazni, akkor élj is vele! Aki nem megy el szavazni, az arra "szavaz", aki most kormányon van. Hiszen az is egy döntés, és nem az ellenzéket tiszteli meg vele, hanem a jelenlegit, mivel se rá se ellene nem szavazott. Ha már állampolgár vagy akkor igen is kötelességed ( szerintem) szavazni, ha számít a sorsod... Anber nagyon szép következtetése: "Az ember nem megy ki a nővére elé a reptérre, ha nincs is nővére" --> Minek eszel úgy is éhes leszel.... Teljesen normális meglátás, csak itt pont nem erről van szó. :D

Anber, magát a kérdést sem értem... biztos más tudna válaszolni rá, átadom neki a lehetőséget.

Ezzel a tendenciával, amivel most haladsz, hogyan látod magad 5 év múlva?

• Anber
    Szerintem, valamilyen szinten igen. Ahhoz, hogy el menj szavazni, fel is kellene hogy tudjanak sorakoztatni legalább két olyan felet, akiket érdemesnek tarthatsz arra, hogy megtiszteld őket szavazatoddal. Az ember nem megy ki a nővére elé a reptérre, ha nincs is nővére.

Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri. Balsorsa minden nyűgét s nyilait; Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen, S fegyvert ragadva véget vet neki?
  • Bebut
    Északra valahova ahol lehet sarkifényt nézni. Norvégia, Kanada, .... ilyenek

Szerinted választások után jogosan lehet olyan valaki felháborodott, aki nem ment el azavazni?
  • Neocortex
    Nem sok értelmét látom, úgy néz ki megint fidesz nyer és ezzel nincs bajom. Tetszik az új, egyszerű kisvállalkozói adórendszer. Hogy nem kérnek a feminizmus, buzipropaganda és multikulti erőltetésből ami nyugaton tépázza a társadalmat. Oktatás egészségügy stb egy zsák fos de kétlem hogy a jobbik, momentum vagy bárki más helyre tudná rakni

Ha kapnál egy ingyen repjegyet bárhová 2 hét nyaralásra hova utaznál és miért?
  • Musachy
    Igen.

Részt veszel tavasszal az OGY választásokon, azaz elmégy szavazni?
  • Zephyr Retiring
    Alapesetben minden nap reggelente szól a Petőfi. Akik nem hallgatják, azok nem tudják, hogy mennyit változott zeneileg az utóbbi időben. Aztán sokat hallgatom még B.Tóth rádióját a Poptarisznyát vagy annak a retro rádió csatornáját ahol 70-es és még régebbi évekbeli klasszikus pop rock zenék is szólnak online. Jelenleg ezek a befutók, de alkalmasint váltok egyéb földfelszíni és internetes rádiók műsoraira is. Lehet kifogni néha jó és érdekes beszélgetős műsorokat is :)

Tavasszal vár rád kerti munka, vagy idén is megúsztad? :)
  • Neocortex
    Nem, nagy ritkán adok kéregetőknek ha épp megszánom őket, de leginkább levegőnek nézem őket

Szoktál valamilyen műsort, rádiót hallgatni a háttérben csak hogy szóljon valami? Ha igen, mit?
  • Bebut
    Valamilyen szinten igen, de közvetlenül felfele menni lehetetlen szinte. Oldalazva lehet csak feljebb jutni, habaz ember új területre megy, és ott harcol ki magának jobb lehetőségeket.

Szoktál jótékonykodni?
  • Zephyr Retiring
    2 műszakos munkarendben dolgozom, alapesetben 8 órát. 3 óránként van 15 perc szünetem, én akkor étkezem. Egyébként épp ma gratuláltak a jövő heti előléptetésemhez :) Önállóbb munkavégzés (ami nagyobb felelősséggel ugyan, de több pénzzel is jár). Egészségügyi szüneteket (wc, kávé) eddig jeleznem kellett a csopveznek, hétfőtől már a magam sara :)

A melóhelyeden van lehetőség a feljebb jutásra, vagy előléptetésre?
  • kamionosjoe
    2 embert is láttam már akit kimentettek, vagyis az egyiket én húztam ki a vízből, de mindkettő élt még, olyant nem láttam még aki megfulladt. Egyébként ha meg lehet menteni akkor meg kell tenni mindent, hogy életben maradjon ez a véleményem.

Hogy oldod meg az étkezést munkában?
  • Zephyr Retiring
    Nos én ugyan személyesen még nem futottam bele ilyen készülékbe, és nehéz is elképzelnem, hogy valaki pont egy ilyen készülék közelében essen össze holtan....de a kérdés kedvéért tegyük fel, hogy ez történt.
    Mivel az AED-ek " elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képesek a szívritmus elemzésére, kommunikálnak az elsősegélynyújtóval, kamrafibrilláció észlelése esetén figyelmeztetnek az elektrosokk szükségességére.." szerintem a válaszom igen, használnám.
    Remélhetőleg van valami gyors kezelési útmutató is mellékelve hozzá. De ha nincs, akkor is megoldanám..

Voltál már szemtanúja, amint egy vízből kimentett embert újjáélesztenek? Miként vélekedsz az ilyen beavatkozásokról?
  • kamionosjoe
    Az én hobbim az alvás, nem igányel nagy befektetést. :D

Ha egy vasútállomáson előtted esik össze egy ember, meghal és egyedül vagy nem tudsz segítségért szólni senkinek, a falon viszont van egy AED készülék. Tudnád használni, hogy újraéleszd az embert?
  • Gergokispalad
    Sziasztok, segitséget szeretnék kérni, hátha valaki tud segiteni. Kisfiam játszik Fifa 18-al, Xbox one S-en. Most véletlenül valamit elállitott és kapuralövésnél nem erőteljesen megrugja a játékos a labdát, hogy a kapuba menjen, hanem mindig átiveli a kapu felett! Nem az X gombot nyomja, hanem a B gombot! ( Ehhez én nem értek, az ő elmondása alapján irtam. :) Kérlek, segitsetek ha tudtok! Elóre is köszönöm szépen, további jó játékot kivánok!
  • Zephyr Retiring
    Igen, valahol írtam lentebb is, hogy miért. Plusz a céges vacsin már megerősítették az idei béremelést is, szóval..

Idén esetleg kipróbálnék valami új hobbit is, de léteznek kevés befektetést igénylő hobbik?
  • kamionosjoe
    Nemrég kezdtem mentőzni, eddig nagyon érdekes és izgalmas, de néha nagyon kemény is tud lenni. Jó lenne ezt csinálni hosszabb távon, még meglátjuk mennyire sikerül beletanulnom. :)

Te szereted a munkád?
  • chhaya #96543
    Igen. :(

Szereted a munkád?
  • kamionosjoe
    Nekem ez a 2017 úgy ment el, hogy most ugyanott vagyok mint egy évvel előtte, nem haladtam, amibe belekezdtem az szinte kivétel nélkül egy csőd lett. Ezért most nagy várakozással vagyok és várom optimistán, hogy ez egy jobb év lesz.

Holnap már dolgozol?