97988
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Zephyr Retiring
    Lakásfelújítási projekt folytatása (1000 évnek érzem máris)...
    Következő hétvége: irány a hegyek, mindenki visszajelzett, hogy ráér

Milyen sűrűn szakítasz időt a barátaidra közös programok tekintetében? (kirándulás, hegyi vagy kerékpártúra, motoros, buszos, vonatos vagy autós kirándulás stb..)
  • Zephyr Retiring
    Mindenben amiben sikeres akarok lenni...
    Azt figyeltem meg, hogy az életem nagyon is rendben van minden fontosabb területen ami nekem számít: egészség, otthon, család, hivatás és mondjuk a barátok. Ugyanakkor nagyon nincs rendben azokon a területeken, ahol nem én irányítok: szerencse, pénz vagy éppen a fórumozásra szánt időbeosztás (ami mindig több lesz, mint szeretném..)

Mit terveztél erre a hétvégére?
  • Bebut
    Igen, rengeteg időt spórolnék vele. De a motoromat megtartanám.

Sikeresnek érzed magad?
  • chhaya #96820
    Felismerem a cirill betűket. És halvány lövésem se lenne, hogy kerültem orosz nyelvterületre.

Használnád a teleportálást, ha elérhető lenne a mindennapokban?
  • kamionosjoe
    Elég felszínes az angoltudásom, de azért nagyjából rájövök, hogy miről dumálnak.

Mennyire érted az oroszt orosz nyelterületen élőben?
  • Calver
    éltem angliában (brrrr), bővebb és változatosabb volt a szókincsem mint az ott születetteknek
    folyékonyan kommunikálok és akár tolmácsolok is angolul, bár kell egy pár nap amíg átáll rá az agyam.

te?
  • Zephyr Retiring
    No problémó..végül is tettél fel kérdést..

tudatos vásárló bővebben itt.

Zenékben is is. Van ami eredetiben jobb, van ami feldolgozva. Mondok egy példát..
    Szeintem a '84-es Scotch - Delirio Mind és a '93-as Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way kizárólag eredetiben (album verzió) a legjobb.
    A Modern Talking - You're My Heart You're My Soul (New Version 2017) feldolgozás viszont simán übereli a '85-ös eredetit..

Mennyire érted az angolt idegen nyelvterületen élőben?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.07.05. 10:09:37
  • atiapuka
    Szerintem az a tudatos vásárló, aki ha bemegy egy boltba, tudja mit akar venni, és nem körbejár, és ha meglátja a polcon, hogy ez is kell, meg az is kell, akkor leveszi. Na tudatos vásárló pl. a párom, meg én, tudattalan anyám. Vele nem is szívesen megyek vásárolni.:)

Zenékben az eredetit szereted inkább, vagy az extended, remix, átdolgozott verziókat?

Én általában a remixeket nem szeretem. De különválasztanám a remix-eket és mondjuk a hosszabb, extended verziókat. Ezekből elég sok tetszik. Szeretem az olyan számokat, ahol egyszer csak elhallgat a vokál, és csak a zene szól ...
    Bocsesz, hogy válaszoltam magamnak.:P
  • Zephyr Retiring
    Kérdéseitek elárasztották az SG-t...
    Akkor legyen: nem mindent, de a legtöbb ételt melegen szeretem. A fagyit pl. nyilván nem

Mit értesz tudatos vásárló alatt?
  • chhaya #96814
    Ha lábosban maradt a kaja, akkor tűzhelyen, ha dobozban, akkor inkább a mikróban.
    De ritkán használom, az ételek zömét jobban szeretem kihűlve, hidegen, mint újramelegítve.

Te minden maradék kaját melegítesz?
  • Bebut
    Attól függ mit és memnyit. Munkahelyen viszont csak mikro van.

Tudatos vásárló vagy?
  • Zephyr Retiring
    Épp pár perce hazafelé The Twins - Ghosts of Yesterday. Friss mjúzik.
    Valaha nagy kedvenceim voltak a srácok. Pl. 1983 A Wild Romance album..

Mikrohullámú sütőben, vagy inkább tűzhelyen melegíted az eledeled?
  • chhaya #96811
    Szerencsére nem. Nincs és nem is volt hitelem soha.

Milyen zenét hallgattál legutóbb?
  • Zephyr Retiring
    Az előző kecóm. Drágább lett még a jelenleginél is, azt ugyanis még svájci frank alapon vettem..

Téged érintett/érint az egykori svájci frankos hitel "rendezése"?
  • Bebut
    Nagyjából ugyan úgy.

Mi volt a legdrágább dolog amit vettél? Megérte?
  • chhaya #96808
    Azt hiszem, igen. Bár attól is függ, hogy kinek kell beismerni.

Mennyire viselkedsz másképp neten, mint élőben?
  • Zephyr Retiring
    Utoljára azzal a személlyel, akit a legjobban szeretek. Hülye voltam, meggondolatlan és ráadásul még igazam sem volt a vitában. Remélem tanulok ezen hibámból.

Könnyen beismered ha tévedsz?
  • chhaya #96806
    Extrém módon gyűjtögető családból származom, az ő szemükben pazarlónak számítok, barátom viszont könnyen kidob bármit, szerinte gyűjtögető vagyok. :D Átlagoljuk a kettőt... azért még mindig sok cuccot elrakok, amit nem tudok felhasználni, legfeljebb csak később dobom ki...

Miért kiabáltál utoljára valakivel?
  • Calver
    szinte semennyire. szerszámaim vannak bőségesen és elrakok valamit ha később jó nyersanyag lenne belőle javítgatáshoz, de dolgokhoz egyéb téren egyáltalán nem ragaszkodok, könnyedén szelektálok és kukázok bármit.

te?
  • chhaya #96804
    Igyekszem. Van bevásárlótáskám, úgyhogy ahol ingyen adják a szatyrot, ott is visszautasítom. :D (És nagyon ideges vagyok, amikor mégis kell vennem, mert elfelejtem elrakni a sajátomat.) Zöldséget-gyümölcsöt általában zacskó nélkül, vagy többet teszek egybe, csak mérésnél veszem ki. Pékárut inkább papírzacsiba. De amit kénytelen vagyok megvenni, azt se dobom ki, hanem halmozódnak (több szatyornyi zacskó és szatyor, ismerős?), mert hátha kell még.

Mennyire vagy hajlamos a gyűjtögetésre? ("Majd csak jó lesz még valamire" alapon...)
  • norbre
    Egy huzamban 40km teljesítmény túra.. eleinte önszántamból, a végén már muszáj volt menni hogy ne ragadjak az erdőben :D
    A legtöbb egymás utáni szakaszokból (3-5 napos túrák) 50-70km.

Mennyire kerülöd az egyszer használatos műanyagokat (zacskók, szatyrok, uborkacsomagolás stb)

• Zephyr Retiring
    Fodrásznak kb. 20%-ot is ha elégedett vagyok....ételfutárnak nem, mert azt kártyáról rendezem.
    Azt pedig úgysem kapná meg..

Mi volt az a leghosszabb táv, amit gyalog tettél meg (kényszerből vagy akarattal)?
  • chhaya #96801
    Szoktam, kb. 10%-ot.

Te?
  • Zephyr Retiring
    Legközelebb Pestre egy hosszú hétvégére. Hosszabb legutóbb idén ez volt (katt)
    Valamint lesz még egy hetes téli "nyaralás" is szilveszterkor valamerre a hegyekben..

Szoktál borravalót adni? (fodrásznak, pizzafutárnak stb..) Ha igen, hány százalékot?
  • Peter1
    Egyre inkább.

Mész valahova nyaralni vagy otthon töltöd a szabadságodat?
  • chhaya #96798
    Nem.

Mennyire vásárolsz céltudatosan?
  • Zephyr Retiring
    Levendula, mentol.

Blansíroztál már?
  • chhaya #96796
    Azt hiszem csütörtökön... De nem tuti, olyankor már sosem vagyok otthon. :D

Mik a kedvenc illataid?
  • Zephyr Retiring
    Amennyire lehet. Idehaza kommunális és szelektív, utca végén üveg, papír..

Tőletek a hét melyik napján viszik a szemetet?
  • chhaya #96794
    Kb kétévente, ha megjelenik valami olyan, amit nagyon vártam.
    Amúgy jobban szeretem a filmeket itthon, kényelemben.

Mennyire gyűjtöd szelektíven a szemetet?
  • Calver
    TV-m gyakorlatilag csak sorozatozásra van, nincs bekötve kábeltv, focit végképp nem nézek. sorozatok/filmek közben néha szoktam viszont, pl Star Wars premiereken moziban hangosan szurkoltam a terroristák pusztulásáért

szoktál moziba járni?
  • chhaya #96792
    Engem nem érdekel a foci. Barátom viszont végigdumálja az egészet, ritkán van csöndben. Többnyire a játékosokhoz beszél és szidja őket. :D

Te?
  • Musachy
    Igen, a folyamatos kürtszó engem is nagyon zavar.

Ha izgalmas meccs van, szoktál-e a tv előtt "hangoskodni" vagy némán nézed végig?
  • atiapuka
    Bennem gyermeki lélek van, azt mondják mások. Meg persze női is mellette (állítólag túlságosan empatikus vagyok, ami inkább a nőkre jellemző). Szóval alaposan össze vagyok gyúrva.:P

off: Persze, nem krimire vagy egy ismeretterjesztő filmre gondoltam. Hanem pl. a meccsre. Sőt, ezt a portugál meccset jobb is volt némán nézni, mert a 2. félidőben már hallgattam, de engem baromira idegesít a duda, vagy kürt, vagy mi a franc, amit megszólaltatnak a szurkolók. Szerencsére kevés meccsen van ez. Sokkal jobb szerintem, mikor a tömeg zúg. Nem?
    Mondjuk ez lehet egy akár kérdés is.:)
    Utoljára szerkesztette: atiapuka, 2018.06.25. 22:07:29
  • Zephyr Retiring
    Tv nézés közben, tv-t nézek. Zenehallgatáskor meg csak zenét. Általában ez a pasikra jellemző..
    Tv nézés közben zenét hallgatni és még közben fórumozni is a neten, az női foglalatosság..

A férfi, vagy a női oldalad a dominánsabb?
  • atiapuka
    Szerintem az égvilágon semmi jelentősége nincs. Nem befolyásolja az ember belső tulajdonságait. Max. kisugárzása lehet egy szemnek, akár jó, akár rossz. Láttam már jéghideg kék szemeket és melegséget árasztó barnákat is.

De az is lehet, hogy félreértelmeztem a kérdést, akkor sorry! Fél szemem a meccsen.:)

Szoktál tv nézés közben zenét hallgatni? Lehet, hogy buta kérdés, de én pl. most azt csinálom.:)
  • Zephyr Retiring
    Kék
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Közben részben informálódtam paypal ügyileg. De mennyire biztonságosak a tranzakciók, ha hozzárendelek egy bankkártyát? Ahhoz nem tudnak hozzáférni ha összekapcsolom őket? Csak a paypal-hoz? Ilyesmire következtettem...

Régen különlegesnek és misztikusnak gondolták a zöld szemű embereket. Mit gondolsz erről? Van bármi jelentősége a szemünk színének?
  • chhaya #96786
    Van paypal-em... de azt hiszem, a kérdést sem teljesen értem, úgyhogy nem tudok segíteni. :D

Milyen színű a szemed?
  • Zephyr Retiring
    Pl. most is ezt érzem. Elintéztem a teendőimet mára, bontottam egy HB-t, csak úgy simán két ujjal, abszolút büszke és elégedett vagyok magammal Az idő halad a maga tempójában..

Használsz paypal virtuális kártyát?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van egy gondom. Adott egy bankkártya, ami mellé nem köthetek webkártyát bankon belül csak extra plusz költségekkel, mert csomagot kellene váltanom hozzá. Kérdés: van rá plusz költségek nélküli opció, hogy nyithassak valahol egyet, amihez biztonságosan hozzá is rendelhetek egy bankkártyát? Netes vásárlások miatt kellene, a bankkártyán nagyobb összegek mozognak havi szinten, nem szívesen fizetnék róla webshop-okban ha nem muszáj..

Köszönetem, ha van erre használható tipp..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.25. 12:08:09
  • norbre
    Hogy a magad erejéből építesz, alkotsz valami használható dolgot a kézügyességed és a leleményességed által. Amikor minimális eszközökkel sikerül tüzet csinálni, menedéket építeni, kötelet fonni stb, az mindig nagy sikerélményt ad.

Milyen körülmények között érezted már, hogy lassan, vagy legalább megnyugtató tempóban telik, hogy nem rohan az idő?