98378
-
Én szeretem a szinkronos dolgokat. Néhány film van, vagy inkább karakter, ahol nem tetszett a szinkron, de összességében meg vagyok elégedve. Azoknál a filmeknél, amelyek jobban tetszenek, kíváncsiságból meghallgatom az eredeti hangot is. :)
Szoktál olyat ígérni, amiről tudod, hogy nem fogod betartani? -
van/volt pár jó szinkron (House első évad, NCIS amíg nem vágták ki Damut, bár az is tele volt nyelvhelyességi hibákkal), de inkább eredeti nyelv, angol felirat. (magyar felirat zavar)
te? -
Hát, nem is tudom. Aminek kifejezetten tetszett a szinkronja, az a Trópusi vihar volt, illetve szerintem az első Batman filmben (1989) Nicholson magyar szinkronja jobb volt, mint az eredeti hangja.
Illetve, rajzfilmek közül A Kertvárosi Gettó magyar szinkronja jobban bejött.
Szereted a magyar szinkronokat, vagy csak eredeti nyelven szeretsz filmet nézni? -
leghosszabb asszem olyan 20 mp volt 
legjobb szinkron, amivel valaha találkoztál? -
Körtés Cappy. (nem szeretem a szénsavasokat, de a cherry coca-colát megiszom.. :) Jah és az energiaitalokat is. :)(de abból is maximum havi 4 doboz, de inkább úgy fogalmazok, hogy nem szoktam inni, csak néha-néha, nah de mind1, ez már más témakör.. :D )
Nagyjából hány perc kell, hogy eszedbe jusson egy kérdés, amit itt felteszel?
..esetleg spontán, azonnal? :) -
off: hát igen, ez az évadkezdés kicsit... gyilkos volt
-
Pepsi kóla
neked? -
11
kedvenc üdítő? -
off:

bár szerintem a szinkronhang kivételesen jobb most, az eredti annyira nemjó, de azért még mindig legistenebb sorozat a sopranos mellet /várom a hétfőt:D
-
kb 35 + egy rakás screenshot filmekből ide
neked? -
utoljára kb 1 éve ittam, szóval nem sűrűn :D
az asztalodon kb hány ikon van? -
nem, csak kólát maximum
te?
off: low fantasy regény és most már tv-sorozat, amit mindenki istenít, én meg hiába imádom a "stílust", hányok tőle. -
azt sem tudom mi az :D
szoktál energiaitalt inni? -
csont nélkül, akár visszatérés nélkül is, szépen le délre, mert dugja fel magának a telet George R. R. Martin.
Trónok harcát nézted/olvastad? -
Úgy igen, ha néha-néha visszajöhetnék meglátogatni az ismerősöket.
(csak nyugatra valamerre)
te? -
szerinted lehet, szerintem egyáltalán nem, 50+ éve nem beszélik rendszeresen a nyelvet, teljesen megérthető, h megkopott a nyelvtudásuk. mi lenne ebben az égő?
költöznél el szívesen ebből az országból permanensen? -
személyes ismeretségi körben nem, tv-ben látok néha-néha '56-ban kiköltözött magyarokat, akik már csak 1-2 szót tudnak magyarul. Szvsz ez nagyon égő.
Szerintem égő? -
Pl. volt szám.hálós egyetemi tanárunk elvileg full szlovák anyanyelvű volt, mikor ideköltözött, akkor tanult meg magyarul. Már jó pár évtizede, persze tökéletesen beszéli azóta. Aztán egy ismerős cégnél a telephelyvezető is, bár ő nem nagyon tud még, de szeretné tanulni.
És te ismersz olyan magyart, aki már alig tud magyarul? -
kamionosjoe #65614 Ha ilyen nagy lelki traumát okoz akkor visszavittem volna.
Ismersz olyan külföldit aki megtanult magyarul beszélni? -
huh.soha életemben nem lopnék egy undorító dolognak tartom,de egyszer csak sikerült lopnom véletlenül.Öngyújtót vettem mert nem volt nálam.Megnéztem egy 300ft-os vihargyújtót de nem kellet hanem vettem egy simát.Kifizettem és kint a buszmegben mikor rá akartam gyújtani észrevettem h a vihargyújtó is nálamm van meg amit vettem.Egyszerűen eltettem de nem tudom hogyan.Rettenetes érzés volt.Azon gondolkodtam h hagyjam a faszba vagy visszavigyem.Közben ment a buszom haza és felszálltam.Anyám azt mondta h ne vigyem vissza mert az nagyobb égés,én visszavittem volna.Nah mind1,a mai napig megvan érintetlenül.
zted mi lett volna a helyes?Visszavitted volna vagy nem? -
kamionosjoe #65612 Nem láttam még egy részt sem.
Loptál már el valamit? -
kiegészítés: narrációt kihagytam, ami ott egy hatalmas plusz, írás meg azért csak jó, mert a kedves íróknak volt egy olyan kényelmes és beszari húzása második évad vége felé, amiért szívem szerint kirúgtam volna őket. egy mozgó repülőből. egy vulkán felett. (mondjuk későbbi évadokkal - Lumen! - megbékítettek... valamennyire) -
mi nem? 
nem tudnám így összefoglalni, zseniális karakterek (bár ingadozik, voltak gyenge évadok is), jó írás, gyönyörű helyszín, kurvajó főszereplő, és természetesen: nagyon, nagyon "megfelelő" mennyiségű erőszak.
mi nem tetszik benne? -
Mikor mi, igazi sorozatfüggő vagyok szinte jöhet bármi, és a legtöbb engem meg is tud fogni!(Leghíresebb kivétel a Dexter)
Mi jó a Dexterben? -
pár részt láttam belőle, aztán... valahogy nem folytattam. pedig objektíven jó volt, csak valahogy kívül esett az én ízlésemen.
inkább kábeles vagy országos adók sorozatai szoktak bejönni? -
Nem, de a kisregényed alapján lehet elkezdem, úgyis vadászok már egy jó sorozatra!
Ismered a Kaliforgiát? -
kerülöm mint egy horda leprás szúnyogot, belenéztem, nagyon nem jött be - remek vagyok [URL=http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/WillingSuspensionOfDisbelief]"a gondolkodás felfüggesztésében"[/URL], de az a sorozat anális erőszakot hajtott végre az elmémen, síkosító nélkül. (avagy: nagyon, nagyon, nagyon buta. szerintem)
kérdés lent. -
legtöbbnél már hamarabb előjönnek ingadozások, de mondanám ellenpéldának a Psych-ot, ami 6. évadát most fejezte be, és köszöni szépen, még mindig kibaszottul jó részeket hoz. (bár ott is volt évad elején egy kis megingás, de ott is még bőven "jó" részek voltak, nem csúszott le "közepesig", aztán meg... rákapcsoltak)
nézed Psych-ot? -
Szerintem nem, nekem a 24 című sorozat olyan volt, hogy 2x is végigtudtam nézni az összes évadot és nagyon tetszett mind!
Mi a véleményed a Szökésről(sorozat)? -
most odaátból jön a 8. évad
a többi az ilyen 5-6 volt max
az 5-6. évadra már minden sorozat veszít a színvonalából? -
huh. House talán a 8 évadával, NCIS-t a 9. évad elején hagytam a picsába (mert unalmas fos lett).
neked? -
kamionosjoe #65601 Yes.
Hány évados volt a leghosszabb sorozat amit végignéztél? -
szeretek, csak már kifogytam az olvasnivalóból... bár újabban nagyon pislogok Dennis Lehane könyvei felé, eddig láttam párat film formában, és mind bejött. 
fantasy-t mint műfaj szereted? -
szeretnék, csak nincs rá túl sok időm (tudom, gyenge kifogás...) ha nagyon akarnék tudnék rá szakítani időt, de akkor úgy látszik mégsem akarom annyira :D
te? -
Napibenji #65598 mozzarella :DD
szeretsz olvasni? -
nem próbáltam hozzá eleget h legyen, de általában trappista sajtot szoktam használni
neked? -
nem nagyon
van kedvenc sajtod? -
annyira mostanában nem, kikoptak a jók. 2008 környékén volt h heti 10+ sorozatot egyensúlyoztam egyszerre, jót tesz az ilyen az ember szabadidejének 
te? -
Resz kozepen? Soha
De ugy altalaban sem. Amiket elkezdek azok altalaban tetszeni szoktak
Sok sorozatot nezel? -
talán House első évad, amit egy nap alatt néztem végig. mármint 24 óra. mármint a 22 db ~42 perces részt 
sorozatszinten... The O.C. 8 nap alatt megvolt a maga csöppke 4 évadával, ami áll összesen 92 db ~42 perces részből, mert a The O.C. kurvajó
volt már h egy sorozatnál rész közepén azt mondtad, h "nem vagyok még egy percet is nézni ebből a szemétből" és kinyomtad a picsába?