8959
10632911461528009486.jpg

WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép

HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
  • Jammer
    Az miért lehet, ha a burningsea.com -on resetelni akarom a jelszavam, akkor kér egy mailcímet és ha beírom ezt az üzit kapom:

"You have not entered an email address that we recognise. Please try again or contact the administrator."

Pedig már 3 különböző mailt adtam meg... (hotmail, gmail, freemail)
  • a.carkey
    Ez nem teljesen így néz ki. Méretre talán a legnagyobb a "Couronne Galleon" (72 ágyú), a legtöbb ágyú meg a Győzhetetlenen van (112 ágyú) nem sokkal kisebb nála.

De kb. korrekt.
  • pedrohsi
    hajó összehasonlító képecske - remélem jó a direkt link:

link
  • a.carkey
    Van püldi Caracasban, Tortugában, stb. Na ott azért küzdeni, taktikázni kell.
  • Cnut
    9. szintig magamtól jutottam el, a kezdőhajóval (tudom, nem nagy érdem) de már az alatt a pár óra alatt unalmas volt a harc. Jó persze ez lehet azért mert ez az eleje.
  • a.carkey
    Ha mondjuk nem lenne ilyen batár nagy hajód, és tényleg levelednek megfelelő küldiket nyomnál, hidd el, hogy nem lenne ennyire unalmas. :)
    Most 10-22 ágyús hajók ellen harcolsz, ami 1, max. 2 lövés.
  • Cnut
    Köszi a kijavítást.

A tengeri harc lassúságához szólnék csak hozzá. Ez egy játék. Két véglet van, egyik hogy arcade módon lehet aprítani (rosszabb), a másik hogy halálosan élethű minden, többórás csatákkal (ez se jó) és eközé lövik be mindenhol a harcot. Nem igazán a harc hosszával van a baj, hanem hogy a PVE unalmas. Ha rövidebb lenne az jobb lenne. Ha összetettebb az is.
  • Cnut
    Hát, hasonlít, de lényegében más. Ott egy crafter könnyen lehetett önellátó. Itt ez lehetetlen. Ami még jó, hogy itt sokkal gyorsabb a kereskedelem, mert van aukciós ház.
  • cain
    ahogy így leírod, ez nem egy másik játék jó craftrendszerrel, hanem egy másik játék az swg craftrendszerével. =)
  • a.carkey
    *A writ document szerves része pl. egy 64 ágyú feletti hajónak ...
  • a.carkey
    *
    A nagyhajókhoz a receptet nem PvP adja, hanem azt a loot, meg lehet venni, hanem azt az iratot, amit itt "writ documentnek" hívnak, és kb. azt jelenti, hogy "a korona engedélyt ad az adott hajó típusának megépítéséhez", na az jön a PvPből. :) Ember legyőzése, kikötő foglalása, majd a resetkor (amikor a kikötők visszakerülnek eredeti tulajdonosukhoz - ha nyer az egyik fél) a legjobb playereknek bonusként adják.

*
    Tengeri harc azért lassú, mert ezek nem űrhajók, swoopok, vagy atommeghajtású tengeralattjárók, hanem vitorlások. Mire egy szart megmozdítasz, na már az is teljesítmény, mert rohadtul oda kell figyelni a szélre, az óceánon az áramlatokra, és az sem árt, ha van pár mozgást/sebességet javító upgrade a hajón. Amúgy lehet úgy is lőni, hogy csak egy oldalt, de mivel van kit amivel egy player pl. rögtön javít az armoron vmennyit, na szóval ilyenkor ha 1 oldalt lőtt az ember, akkor az pl. fix lesz, ha többet, akkor nem teljesen lesz javítva a hajó, mert ezek a kitek azonos arányban javítanak, aztán percekig nem lehet más kitet használni. Amúgy ha több oldalról lősz egy hajót, akkor az NPC esetleg ha szorul a hurok, megadja magát, vagy otthagyja a hajóját. Te is meg tudod ezt tenni, és ha megadod magad, és elfogadják azt, akkor csak az árud ugrik, annak is sokszor csak egy része, pl. ha freetraderként adod meg magad, és van rá skilled, ha azt írod 50% a rakománynak, akkor van hogy sokkal kevesebb vész még így is oda, de a hajó nem. Persze lehet, hogy az ellen nem fogadja el az 50%ot, és mire újra felajánlhatnád, szétlőnek. :)

*
    Azért a vízet nem írnám hártyaszerűnek. Szerintem a legjobb eddig amit valaha kreáltak. Elég élethű. Az Age of Sails sorozatnál sem volt rossz, ez meg egyszerűen zseniális.

*
    Szerintem lesz itt még égő hajó. Már most felrobbannak, ha tökig elsüllyeszted őket, szóval van remény. Még nincs kész a progi. Ahogy a player ház is várható, lesz még a szept. 10-es wipe után sok újdonság.

*
    Én ennél a játéknál érzem azt, ami hangulatban megvolt az SWGnél, De szerintem te is érezni fogod, csak nem rögtön L50ként kell indulni. :)
    De tény, hogy roppant erőteljes traderként. Viszont, míg oda eljut az ember, hogy érdemes legyen építeni, na az külön kategória.
  • Cnut
    Azért ne örülj előre. Illetve nem tudom. A craft tényleg jó, de nekem a játék annyira nem jön be. Az swg az első perctől az utolsóig lekötött, ez ahhoz képes sehol sincs. Persze lehet hogy én változtam meg. Na, lényeg hogy ma kicsit próbálgatom a traderséget aztán írok bővebbet.
  • pedrohsi
    létezik olyan, hogy az SWG után végre megjelenik egy második játék jó craftrendszerrel?:)

csak ne butítsák le kiadásig, vagy azután a sok wowláma miatt
  • Cnut
    Idebiggyesztem az első benyomásaimat röviden, hátha érdekel valakit. Spanyol Naval officerként kezdtem.

Nos, a grfika jó. Szép, akadásmentesen futott, a városoknak van korhű hangulata, persze azért még rakhatnának bele egykét dolgot. A víz kicsit hártyaszerű, de egyik játékban se sikerült még szépre megoldani ezt szerintem.

Az irányítás egyszerű, könnyű megszokni, sokminden testreszabható.

A harc, nos, itt van egy kis gond. Naval officerként minden küldetés csak erről szól 1-9 szintig (addig küldetéseztem) és igazából később se sokat javul. Van a szárazföldi harc, ami hát, kimerül abban hogy 2-es gomb+3mas gomb... Ami még szomorúbb, hogy nincs loot. Pedig az klassz meg izgalmas dolog. Ezt mostanában az Anchorban vettem észre. Ott minden dob valamit és alacsony szinten is gyakoriak a klassz tárgyak+rare cuccok. Amik így nem ritkák, de az öröm megvan :) A tengeri harc kicsit összetettebb, de szerintem nagyon lassú. És azért lehetne rajta javítani. Olyasmi mint a pirates of carribeanben (a szárazföldi is), azzal a különbséggel hogy van a hajóknak armorjuk. Először azt kell szétlőni és aztán süllyedhet a hajó. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogyha lőssz valakit, akkor mindig ugyanazt az oldalát érdemes lőni, ha pedig téged lőnek akkor visszafele trükközhetsz ezzel. Amit sajnálok, de remélem csak én nem láttam még ilyet, hogy hajó nem gyullad ki... Ahogy észrevettem, itt is inkább érdemes csáklyázni, mint ágyúval aprítani. De ez még csak Béta, és én még csak 3 órányi tapasztalatlansággal rendelkezem. Amúgy a játék nagyon nincs még kész. Én eddig kevés buggal találkoztam, de nincs azért túlzottan elárasztva tartalommal és még az is képlékeny (remélem is!). Pl.: küldik után néha van ilyen kérdőív hogy hogy tetszett.

Gazdáság és craft, na, ember, én még ilyen jót nem láttam! Anulu jó sokáig magyarázta hogy hogy is megy, és még vannak fehér foltok. Lényeg hogy nagyon élethű és nagyon komplex és nagyon klassz! Sok játékossal lesz igazi és hatékonynak lenni nagyon nehéz lesz benne, és tényleg szükség lesz több crafter összedolgozására és élénk lesz a kereskedelem. Leírok egy példát. Accountonként 10 lotja van mindenkinek. Sokfajta nyersanyag van, (fából 5-6féle, fémből pár, állati dolgokból is pár, élelmiszerek, stb), ezekre telepíthetsz bányát, ezeknek van feldozgozó üzeme és van még külön pár műhelyféle is. Szóval a dolgoknak csak egy kis szelete lesz már alapból egy játékos kezében. Egy hajó megépítéséhez rengeteg dolog kell. Illetve amikből felépül az piramisszerűen néz ki. Szóval magához az összerakáshoz csak 8 db alkatrész kell, de azok mind kisebb dolgokból rakhatók össze, amik még szintén kissebbekből és ezekhez más más üzem kell és nyersnagyag. Ami még nagyon klassz hogy a magas szintű hajók receptjeit PVP jutalomként adják! Ez szerintem remek ötlet!

Na, most ennyi jutott eszembe, ha valakit valami érdekel, mostmár én is igyekszem válaszolni.
  • a.carkey
    9/18 órakor magyar idő szerint (kb.) Fórumon 1x láttam, de nem emlékszem ...
  • Cnut
    Mikor szokták ezt? (mostmár csak egy utolsó 25 MB-t tölt)
  • a.carkey
    Arra azért készülj fel, hogy nem írják ki, hogy server down, hanem lecsapják a szervereket és sanyi, oszt ha harcoltál és szarrá vagy verve szopás.
  • a.carkey
    Point a Pitreben is van belőle 17.
  • a.carkey
    Már csak Mourdaunt van, de abból még van 17. Megnézem máshol mi a helyzet ...
  • a.carkey
    Na ezt sosem próbáltam tengerésztisztként. Nekem ugye freetrader karim van, aki még San Juanból is tud Bridgeportban várárolni (más térség, más város).
  • Cnut
    Megnéztem. Szép. Még 3 óra és leér, de nem várom meg ébren.
  • Kata
    szerintem én spanyol városban nem tudok regional auctionert használni
  • a.carkey
    Ha érdekel, bent van 3 ingame képem az albumomban.
  • Jammer
    Fuuu basszus... Teljesen félreértettem... :) Azthittem kell vmit csinálni még, hogyha megkapja az ember a keyt. Én azt hittem azzal agyaltál még vmit. :)
  • Cnut
    Nagyon rég regeltem, szerintem kb 2 éve. Kigondoltam hogy kb mikor és hogy mi lehetett a felhasználónév (cnut melyik variációja :)) és a jelszó. Ennyi. Semmi hack vagy ilyesmi. A vicc az, hogy az akkori cofigom nem is érte el a minimumot szóval nem tudom hogy válogattak be (lehet hogy akkor hazudtam...)

• a.carkey
    Én 2003-ban regeltem, de 2005-öt ír, és 4 fórum hozzászólást.
  • Jammer
    " Azt jól kifundáltam hogy mi lehet... " -ezt kifejtenéd kérlek bővebben ? Én is regeltem magam még kb 3-4 hónapja de eddig semmi...
  • a.carkey
    Fekszem. Cnut, privi ment.
    Holnap de még be kell lőnöm két hajómat és egy karimat, de utána rá fogok érni és tudok segíteni. Ez kb. 12-12.30 körül lesz. Du igyekszem végig lenni.
  • a.carkey
    Szerintem több a magyar. De nem nyomják. Gods and Heroes és mások vannak teritéken.
  • Cnut
    Még 5 óra és leér... Most olvastam egy nagy adagot róla és egészen felcsigázott. Azt nem találtam még meg hogy most hány bétatesztelő van összesen és innen a fórumról csak 2-3?
  • Cnut
    Igen azt. De az már olyan rég volt... Nekem már nem kellett kitölteni az űrlapot. Private message nekem se volt.
  • Hunor1
    wow..gondolom azt a jelszót kérte amivel beregiztél?(account?)
    .nah ránéztem én is, de csak újra kitölthettem a jelentkezö lapot..:-(
    na mindegy talán még szerencsém lehet később..
    (addig is medievalII:Kingdoms ! )
    Hali
  • Cnut
    Na, szóval ránéztem a hivatalos oldalra és ott van hogy sign up a bétára, arra ráklikkeltem és akkor ott kért valami jelszót. Azt jól kifundáltam hogy mi lehet és akkor írta hogy már csak el kell fogadnom a titoktartást vagy mit és mehet a letöltés.
  • Hunor1
    Hali.
    @Cnut : Én is regiztem valamikor korábban(tavaly? )Jelentkeztem természetesen a Bétára is.. Teneked hogy sikerült rájönnöd hogy felvettek a bétára ?(többen írták hogy nem kaptak mailt oszt mégis kaptak kulcsot)
    Köszi
  • Cnut
    Anulu! Még egy ilyen SWG-s nosztalgiázást elnyomsz itt nekem és akkor kénytelen leszek fennmaradni addig amíg leér a béta :)

(Nagyon lassan jön)

• a.carkey
    Huh, ez még arréb van ... Jövő május körül tedd fel ismét kérdést! :)
  • a.carkey
    Csak ők fagytak le éjjel, és azt kérték, hogy mindenki kreáljon egy francia karit. Sokan csináltak. Volt, hogy a kezdőportban 138 francia newbie álldogált. Van is róla kép a fórumon. Mókás volt. Mint az SWGben Coronet hajdanán ...

San Juanban még volt 10 perce Trinity!!!
  • Hunor1
    1000 thx.. tényleg pár oldallal visszább megtaláltam az infókat !
    Kösz Kata, belevaló csajszi vagy :-)
    Még sosem játszottam MMO-s játékkal..Tehát hogy megy pl. a havi fizetés?Azért az alapjátékot meg lehet venni dobozban vagy csak letölteni internetről(valamilyen fizetés után ) ?
  • Kata
    miért nemzetfüggő az?

benéztem, nálunk már csak 50ágyús volt a kapható max, majd benézek pár nap múlva... :/
  • a.carkey
    Nálam minden OK. :(
    Mondjuk a franciák nagyon lagosak voltak tegnap este is ...