8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
Since #1197 4mb-es internetsávszélességem van. És azt nemtudni hogy mikor fog kijönni a játék? -
Snipa #1196 elterhelve=leterhelve
:-) -
Snipa #1195 hat ez a gep amit leirtal azert nem tartozik a "nincsen valami eros gepem" kategoriaba :-)))
ezen lazan hasit! ami lenyeges a savszeled! de ha lagg van valszeg a server van elterhelve!
0.26.12 (vagy valami ilyesmi) a jelen verzio, ennek megfeleloen van sok bug! De, mar igy is egesz jol jatszhato! ;-) -
Since #1194 És tudnál valamit mondani a játékról? Sok bug van benne? Milyen gépen "játszható" a gamma? Nincsen valami erős gépem (pentium 4 3,2 ghz, 2 giga ram, geforce 7950 gt) -
#1193 Jó kérdés. Kb. 12 magyar. Amúgy úgy 3-4 ezren. Max. Egyidőben mondjuk max. 1400 ember. Max. -
Since #1192 Hányan játszotok a bétával? Én sajnos még nem kaptam, pedig már több mint egy éve beadtam a jelentkezésemet :-) -
#1191 Sok ilyen hely van, de ilyenkor írja is legalul, hogy nyomd meg az x-et (vagy amit beállítottál). De írja. Ok, nem villog az ajtó, de ennyi. Rakat olyan hely, város van, ahol nem villog nagyban az ajtó, hogy na most ide kell bejönni. (Pl. San Juan) -
#1190 Kb. Kicsit komplexebb, más a kor (+200 év majdnem), de nagyjából ua. Persze mindez 2007es szinten, bonyolult és mindenre kiterjedő economyval. -
#1189 Ki mondta, hogy meghal? Csak annyit mondtam nem kéne még kiadni! -
Hunor1 #1188 Köszi cain ! :-)
-
cain #1187 igen. 8)
nagy vonalakban hasonlít, a különbség mégis tengernyi. az ördög, mint mindig, a részletekben rejtőzik. =) -
Hunor1 #1186 Hi..megpróbálom mégegyszer..:
A Potbs valamennyire hasonlít a Sid Meier's : Pirates játékra ?
Csak hogy kicsit belőjem az irányt mire lehet számítani..
Éppen ezért raktam fel újra a Piratest.Bár aranyos és a maga nemében jólsikerült játék, de most kb 4 nap után már nem érzek nagy késztetést hozzá.
(Ezért félek mi lesz ha a Potbs-t kiadják idő előtt, és uncsi lesz mondjuk 2-3 hét után..?? )
Illetve ha mondjuk free trader lenne a karim, akkor csak kereskedőhajót vehetek(szerezhetek), vagy lehet akár battleship fregattom is ? (a ship quide-ban legalábbis 3 kategóriára bontják a hajótipusokat.)
Köszi
-
cain #1185 lesz még baj vele, meg a launchpaddel is. ugyanis mint minden soe szolgáltatásnál, ennél is néha ki kell cserélni a hörcsögöket a dinamóban, és ez általában európai idő szerinti főműsoridőben lesz, mert a soés hörcsögök a tengerentúlon laknak, és álmukban cserélik ki őket. plusz még a soe tavaly bemutatott egy ápgrédelt löncspedet, amire az áltállás (ha megvalósítják) szintén nem lesz zökkenőmentes. -
#1184 JA meg itt asszem Anulu látta már az egész POTBS halálát mert köze van a SOE-hoz és biztos a SOE amatőrsége miatt van ennyi szar. Holott az FLS eredetileg sem állt a helyzet magaslatán a beta kulcsokkal... -
Snipa #1183 cain: a station nal addig volt baj amig nem jottek meg a kulcsok! ;-)
-
#1182 "nem bérel az fls clustert a soétól. mind az infrastruktúra, mind a szerverek, mind a support az flsnél marad. pont te linkelted az erről szóló bejelentést"
bocs tényleg vak vagyok:D
Az meg hogy valaki 3-4 MMO-val játszik pedig egyszerűen megélhetési kérdés:) Hogy normálisan játsz ahhoz heti 4-5 óraí azért kell. na most aki 4-5 MMO-t tól az mMO-nként 4-5 óra hetente:D bazzeg ez már a msodik munkahelye:D
Na mindegy:) -
cain #1181 ebben van valami, többen is írták itt a fórumon is, hogy nem kaptak értesítést arról, hogy bekerültek a bétába, csak akkor vették észre, hogy tölthetik a klienst, amikor ránéztek az oldalra.
nem bérel az fls clustert a soétól. mind az infrastruktúra, mind a szerverek, mind a support az flsnél marad. pont te linkelted az erről szóló bejelentést.
a stationnel a játék népszerűsége növekszik. mi is ez a station access? ez egy prémium (értsd.: többe kerül (jelenleg havonta pont 2x annyiba, mint a normál account) szolgáltatás, amellyel a station accesshez rendelt játékok bármelyikével játszhatsz, anélkül, hogy erre külön elő kellene fizetned, plusze egyéb kisebb szolgáltatások, pl. plusz tárgyak, régebben az eq2ben a kisebb kiegészítőket ingyen megkapták, több karakterhely, stb. a stationben lévő játékok jelenleg az everquest, everquest: online adventures, everquest 2, star wars: galaxies, és a vanguard: saga of heroes. ezek közé kerül be megjelenéskor a potbs. persze ahhoz, hogy ezekkel játszhass, rendelkezned kell egy eredeti seriallal a játékból. ez most, hogy egy sima előfizetés duplájára emelték a station access díját, inkább annak jó, aki kettő, vagy több soe játékkal játszik, mivel egy accounttal egyszerre egy bejelentkezés lehetséges. -
Cnut #1180 Most kezdtem el játszani. Hát, már egybűl egy kilós bug. Tutorialban nem lehet fel menni a ship's deck-re az ajtón keresztül, csak kilépni lehet hogyha a térkép melletti ajtó ikont megnyomom. :( -
#1179 HA szerinted egy új rendszerre való átállásnál minden flottul működik akkor előbb vedd ki a kezed a biliből:)
Meg tudtommal már bőven a SOE előtt sem nagyon működött a Beta kulcs küldözgetés. ÉS erről nagyon sokáig nem is szólt az FLS senkinek, csak a teszterek tették szóvá, hogy nem jött e-mailben a kulcs csak a honlapon lehetett észrevenni.
Most akkor hogy is van ez?
A Station rendszerbe pedig muszáj volt integrálódni ha a SOE-nál lesz az infrastruktúra. (azaz az FLS clustert bérel a SOE-től meg az online számlázási rendszert és a terjesztés mizériáit oldja meg rajtuk keresztül. minden más döntés az FLS kezében van. ha sikerült volna elolvasnod amit lentebb linkeltem.)
Októberi pre-order: A Pre Order tudod mit jelent? Semmit. azt hogy bejelented az igényed a játékra és amikor megjelenik soron kívül kapsz egyet. Plusz előre kifizeted. azaz előleg. azaz bizto, hogy nem lövik le a projectet. Ha pedig lelövik akkor kártérítést kell kapnod.
Ennyit a pre orderről. Az akár lehetett volna januárban is (idén). A játék attól nem fog sem később sem hamarabb megjelenni. -
Snipa #1178 akkor nem szoltam! :) -
cain #1177 a bejelentésben az fls nyár végi preordert ígért. -
Snipa #1176 Bucser,
nezd mar meg FLS forumot, hol dicserik a soe-t?
Mar mindjart a beszallasa utan 1,5 hetig gixer volt ezzel a kulcsos mizeriaval! Miert ne lehetne emiatt oket basztatni?
Nem azt allitjuk, hogy a soe miatt szar vagy lesz szar a jatek! Maga a soe szar, az eddigi tapasztalatok alapjan! ;-)
Meg szerinted kinek az otlete az oktoberi pre-order? Gondolod FLS-é? Reszemrol ennyit a soe-rol!
Orulok, hogy most mukod! Oszt jovan... ;-) -
cain #1175 valószínűleg nem tudtok majd bejelnkezni és játszani a játékkal jövő kedd 19.30-tól legalább másnap 9.30ig, de elképzelhető, hogy csak másnap estére lesz vége.
http://forums.station.sony.com/eq2/posts/list.m?topic_id=383014 -
#1174 Ja csak annyit a folyamatos SOE bashinghoz és bizonyítandó hogy a Sonynak semmi köze a POTBS fejlődéséhez nem fejlődéséhez az infrastruktúrán kívül. (Amihez értelemszerűen kellett a station az accountok manageléséhez. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.) Lássuk csak a tényeket.
SOE Legal Notices Nincs köztük a POTBS pedig a Gods and Heroes: Rome Rising ott van ami még közel sincs megjelenés fázisában (ergó már most lefoglaltak minden jogot és nehogy azt higyjétek, hogyha megkaptak volna bármi jogot nem teszik közzé azonnal a legal notices részben) (egy időben a POTBS-el vagy kicsit korábban jön ki talán. Most megy a Closed Beta teszt ott is).
Az Flying labs oldalának az alján pedig ott áll:
All rights reserved 2007.
a Flyinglabs.com meg még mindig a burningsea.com-ra mutat.
De hogy valóban világos legyen tessék a nyilatkozat az FLS-től a sony szerződésről:
Íme a feladatok felosztása.
"So what is “Platform Publishing”? It’s a partnership program in which SOE and an independent developer work together to release a game. It’s very different from SOE’s main publishing efforts, where they develop the games internally (i.e. Everquest 2, Star Wars: Galaxies). Instead the developer makes the game, SOE publishes it, and together we divvy up the various responsibilities.
Here is the breakdown:
Flying Lab Software
� Game Development
� Community
� Customer Support
� Server Operations
Sony Online Entertainment
� Billing
� Launcher
� Retail Distribution
� Localization
� Marketing"
Íme a Link a cikkhez
Szóval be lehetne végre fejezni az állandó "SOE rossz kezéről" szóló vitát mert kibaszottul unalmas már erről olvasni állandóan, hogy minden a SOE miatt van ami szar lesz a játékban.
Lásd fent tartalomhoz semmi közük nem lesz!!! -
#1173 Bazzeg még mindig itt tartotok? 2 hétig netem sem volt és a favoritesből is kivettem a topicot, de még mindig SOE bashing megy.
Ha abbafejeződött kérhetek majd egy PM-et? -
cain #1172 ja kérem, ha ők választották, akkor viseljék is a következményeket. -
Hunor1 #1171 Hali Bétások !
A Potbs valamennyire hasonlít a Sid Meier's : Pirates játékra ?
Csak hogy kicsit belőjem az irányt mire lehet számítani..
Éppen ezért raktam fel újra a Piratest.Bár aranyos és a maga nemében jólsikerült játék, de most kb 4 nap után már nem érzek nagy késztetést hozzá.
(Ezért félek mi lesz ha a Potbs-t kiadják idő előtt, és uncsi lesz mondjuk 2-3 hét után..?? ) -
#1170 Bocs, de ez nem a Dark and Light. Ezt kiadták volna a SOE nélkül is.
Sőt, nem sokon múlt, hogy az EA legyen a kiadó ... -
cain #1169 nem védem őket, csak próbálok objektív maradni. felnőtt ember vagyok, aki felfogta, hogy az élet kompromisszumokkal van tele.
Kezdjük ott, hogy a kutya tökének nem hiányzott a SOE launcherje.
nos, erre a billing és a station access miatt van szükség. egyébként is lett volna egy gateway a játékban, ami a bejelentkezésre, és az account érvényességének ellenőrzésére való. ennek előnye, hogy ezt nem az flsnek kellett megcsinálni. hátránya, hogy ahányszor le fog menni a soe login szervere karbantartás miatt, az alatt az idő alatt nem fogtok tudni bejelentezni a játékba.
amikor aláírták a szerződést, bejelentettek még egy sereg újdonságot is az fls oldalán. felteszem, akkor a játék nem volt jobb állapotban, mint most van, de az fls újabb fejlesztéseket írt elő saját magának, ahelyett, hogy a jelenlegi hibákat javította volna.
szvsz ha nem lép képbe a soe, akkor ez a játék megy a süllyesztőbe, felkerül a soha ki nem adott játékoknak fenntartott polcra. a vanguard példáján mindenki tisztában volt vele, hogy a soe a maga részéről kőkeményen érvényesíteni fogja a megállapodás minden betűjét. másnak mégsem kellett a potbs. évek óta nem találnak már kiadót, valószínűleg nem véletlenül. kezeld úgy a soét, mint a potbs utolsó lehetőségét a megjelenésre.
ja és még valami, hogy mit akart az fls és mit nem. a megjelenés dátuma elég komoly horderejű kérdés, szóval legalábbis valószínű, hogy az fls-soe megállapodás ezt tartalmazza. ha ez igaz, akkor az fls megint túlbecsülte a saját képességeit és/vagy alábecsülte azt, amire vállalkozott. sokadjára. -
#1168 Detto. -
#1167 Te a SONYnak dolgozol? Mert nagyon véded őket. :D
Kezdjük ott, hogy a kutya tökének nem hiányzott a SOE launcherje.
Itt kezdődtek a gondok. Meg ott, hogy megkezdődtek a műveletek a játék kiadására. Felborult minden. Október 23. pre order? Röhej!
Ennyi. Ezt nem a FLS akarta. Ezt mindenki tudja. Anno Kata leírta, hogy mi várható még (ez volt kb. június?). Nos, ez aztóta borult. Pont emiatt akartak belezsúfolni mindent egyszerre a játékba. Behívtak sok playert, és a sok player mind brit vagy kalóz lett. Aztán még egy eresztés bekerült, detto. És így tovább. Igen ám, de ez 4 csapatos játék. (Sőt majd öt, később meg ott a távol keleti tüsihajós rész is). Nos, azokat cseszték fejleszteni. Érdemes megnézni a francia és a spanyol oldalt, majd összehasonlítani a brit és kalóz résszel. Minden tekintetben előnyben vannak. Már a nagyobb városaik is sokkal kidolgozottabbak a kalózoknak, briteknek. Ráadásul Port Royal is új köntösbe öltözött ezzel a patchel. És itt a gond. Nehéz úgy fejleszteni, ha mindenki két oldalt választ. :) Bár ez most láthatóan elmozdult a holtpontról. Ezért az unbalance és a lag. Mert alig tesztelték a spanyol és francia oldalt. Most pl. a franciákat kezdték el szórni jó dolgokkal, de ezzel is a kalózoknak tettek jót. Nem részletezem miért. De ez persze még változni fog, kisérletnek a béta fázisban jó volt.
Bugos küldik brit és kalóz oldalon max. akkor találhatóak, ha új a küldi. De ezt első patchel javítják. A másik két oldalon viszont még mindig komoly gondok vannak, de L17 vagyok spanyolként, és mostanra a bugok minimalizálódtak, de az unbalance sajnos még tapasztalható. Most éppen nem a freetrader spanyol vagy a naval spanyol a bugos carrier, hanem a privateer ... Azt hiszem francia oldalon meg elqurták a freetradert. A brit rész működik, a kalóz meg pláne.
Az oké, hogy mit csinál a SOE, és hogy vannak gondok a FLSnél. DE!
A SOEnak elvileg egyetlen egy dolga volt, ráadásul amit több éve már megcsinált, és azóta működteti, de azt is elszerencsétlenkedte ...
Az FLS meg fejleszti ezt már vagy 4 éve és bőven belefér a hiba. Különösen, hogy ez béta. Ahhoz képest, hogy minek indult, egész jó lett belőle. De kiadni még nem lehet. És itt lép be a képbe a SOE. És ezért szidja mindenki, mert ugyanazokat a hibákat követi el, mint az összes játékánál: siet kiadni, hogy nyerészkedhessen belőle.
Minimális content. Sajnos nem elég. Elég a content, ha úgy nézem, hogy ez egy singli játék és van PvP része, de ha MMORPGként vizslatom, nos akkor ez kevés (és még finom voltam).
De fejlődik a játék, ez tuti. Fél év, és jöhetne egy nagy bétateszt több szerverrel, stb. De nem live! -
#1166 Erre már rájöhettek volna rég, hiszen korábban sem kaptuk meg e-mailben a béta kulcsokat, és ezt többen jelezték/-tük is. Ráadásul nekem pl. nem is ilyen ingyenes tucat-emailem van (ahol előfordul, hogy nem tudnak küldeni levelet, vagy elveszik a forgalomban), hanem egyedi, fizetős. -
#1165 Fórum PMben csak azután küldték, miután rájöttek, hogy vmi nem stimmel az E-mail adatbázisukkal ... -
#1164 Engem sem érdekelt igazán, csak érdekes, hogy 3000 ember megkapta minden gond nélkül, és kábé 70 nem. Nem értem, hogy sikeredhet ilyet megcsinálni, pláne ha mindenkinek fórum pm-ben is elment a kód, nem csak emailen. -
cain #1163 szerintem nagyon túlspiláztátok a dolgot. nagyon érződik az a rosszindulat a részetekről, hogy csak arra vártok, mit csinálnak rosszul, és aztán máris lehet fikázni.
engem nagyon nem érdekel, hogy most akkor még három napot kell-e várni egy béta tesztes kulcsra. nem múlik rajta semmi, de ennek ellenére olyan vehemenciával rójjátok fel mindezt a flying labsnek, és a soének, mintha már live mennne a játék. pedig ezért nem fizettek - ingyen van.
szerintem ez a játék jelen állapotában (bugos küldik, unbalance, lag, minimális content) nem azt mutatja, hogy a flyingl labs képes tökéletest készíteni, hanem éppen az ellenkezőjét. mert mind a szerverek, mind a support, mind a fejlesztés flying labshoz tartozó terület, aminek már elvileg a két éve tervezett megjelenésre is készen kellett volna állnia.
összefoglalva:
ami a soe sara: béta kulcsok késése, néhány down a launchpad miatt
flying labs hiányosságok: bugos küldik, minimális content, lag, unbalance.
döntsd el, neked melyik a fontosabb. a rinya arányából számomra úgy tűnik, hogy fontosabb az, hogy késnek a béta kulcsok, mint az, hogy a játék nincs kész, illetve MEGINT nincs kész. -
gstup #1162 Nem játszottam az emlitett játékkal,és bármennyire is sajnálom hogy nem jelent még meg(PotBS),mindenkinek az lenne a legjobb ha még csiszolnának rajta! Habár egy beta teszter kulcsot szivesen elfogadnék... -
pedrohsi #1161 szép weboldal hamis részletekkel - ez kinek meglepő? :) -
#1160 Nem tudom SWGztél-e, de a SONY ott egyszer már eljátszotta ugyanezt.
Hiába mondták a testerek, hogy ne adják még ki, fél év még kell neki, kiadta. Aztán két órás szerverleállások voltak naponta néha 2x, eltűnt ház, bugos küldik, unbalance, minimális content, de legalább MMORPG volt. Ezek a hibák hasonlóak itt is, csak az RPG rész hiányzik. Na ha az meglenne, felőlem mehetne, de egyelőre kell még rá gyúrniuk. Reméljük a legjobbakat. -
#1159 Hello!
Igen, sokáig ment, aztán telespammelték a chatet, aztán eltűnt. Sajna nem mentettem le semmit onnan. :( -
BBlackbeard #1158 Sziasztok!
Én voltam az aki a Potbs fansite-ot létrehoztam, majd kiléptem a játékból, elhanyagoltam az oldalt, és leszedte az uw.hu.
Viszont így nincsenek meg róla az anyagok. Az lenne a kérdésem hogy valakinek megvannak róla a belinkelt zenék? Zenék és dalok menüben volt azt hiszem. Fontos lenne! Előre is köszönöm!