8959
WikiRedditGun Guide Sailing GuidesHomepageGun Guide 2.0Térkép
HOLLAND oldalon PVP szerveren vannak a magyar játékosok. A klán pedig a KURUC névre hallgat.
Discord link: https://discord.gg/96xkpq8egZ
-
Hunor1 #1438 Mennyi a cash nektek? Torzoborz? -
Hunor1 #1437 Ahh köszi.. látod még nagyon zöldfülű vagyok..még a paneleket sem látom át, kevés volt még az időm.
Hajófoglalás?
Legénységtoborzás( ha esetleg nem lenne teljes a létszám )? -
#1436 tutorialt nem csináltad meg ? abban van csihipuhi . :) -
#1435 Elfoglalás -> csak kalózok tudják! :)
Hajók -> építeni és venni is tudod, de 2 nap (1 nap) nem elég az építésre :)
Kardforgatás -> tutorialban kipróbáltad elvileg :)
Mire elég az 1 nap? -> sok mindenre nem, sőt, ahogy beestek az amik, ahogy a béta alatt is péntek-szombat-vasárnap megzakkan a játék. De mivel ez egy stress test, nem béta, így szinte semmire sem elég, max. aki annyit várt rá, megnézheti, hogy jéé, ez a játék. :)
Kidobások/crash - > ez van! :( Sajnos engem is súlyt, segíteni sem tudok bent, stb. Most olvastam, hogy elvileg 3 hiba generálhat náluk crasht, külön-külön. Most egyszerre lépett fel a három hiba délután óta. :) De elvileg tegnap este is ez volt. :) (Ahhoz képest elég piros a térkép ... :) ) -
#1434 Legénység -> 1. icon, hajó, crew: xx(x) számú a legénységed :) -
#1433 Pénz-> inventory (iconok közt - barátok közt - láda icon) :) -
#1432 Society-> invite :) -
Hunor1 #1431 Na hello nép!
Carkey, sajna véletlenül kiklikkeltem magam a society-ből, majd hívjál megint ok?.Néhány percig leader voltam Tampicoban..de sajna fogalmam sincs hogyan kell másokat meghívni..lol eddig olyan keveset voltam fenn hogy jóformán még a billenytyűzettel ismerkedem...:-(
Pl. hiába megyek a shopba , nem tudok venni semmit, azt sem látom hogy mennyi pénzem van(gyanítom hogy 0 )
Nem látom hogy mennyi a legénységem, vagy ez opcionálisan fullban vannak a hajón? Vagy esetleg a kocsmából kell toborozni őket?
Aztán, ha esetleg sikerülne egy hajót megtámadnom azt el lehet foglalni? és onnantól az enyém a hajó, vagy csak építeni lehet?
Hogy lehetne a kardforgatást kipróbálni(esetleg tuto ?? )
Nem tudom mire lesz elég ez a 3 nap ha a server állandóan kidob minket...ahhhhh..
na ez van -
#1430 Don Duudoonga :) de épp mentem volna vmi missionra tengeren amikor kivágott. hmm remek :D lehet inkább holnap délelött leszek én is . -
#1429 Itt a szombat és a vasárnap is. Én már L12 vagyok, és ha nem lenne ez a ledobálás, akkor haladni is tudnék. :) -
#1428 Ne kurjatok már fel. Két nap alatt kigyúrjátok magatok simán L20-ra, aztán mehet a pvp. Atom piros minden! :) És van craftolt hajó is olcsón. :)
Segítek! -
Snipa #1427 maximálisan egyetértek veled! ;-)
most talán csak azért néznénk fel plusiékkal, hogy a craftot kipróbáljuk! ;-) Hogy betan ne kelljen probalkozni! De ha nincs penz stb. akkor szerintem hanyagoljuk ezt a stresszes tesztet :-)))
-
Since #1426 Legalább egyszer benézhettem a játékba, és szerencsére nálam a kezdő városban nem volt semilyen gépakadás ez jót jelent számomra ugyanis nincs valami erős gépem :) -
#1425 Kezd megfogalmazódni bennem, hogy sok okos dologgal ez a stress test nem szolgált, hacsak nem crash testet akartak nézni ... :) -
Since #1424 Nemtudtam már elolvasni mert ledobott :) -
#1423 Az ingame választ? -
#1422 Na oké. Még egy próbát megér, nem küldizek kint a tengeren, de ha még egyszer levág, akkor csak reggel jövök vissza, amikor az amcsik már alszanak :).
A választ olvastad? -
Since #1421 Engem is ledobott -
#1420 Lol! LEestem. Szokásos péntek-szombat esti lagparty, meg idle zone server searching baromság.
Majd jövök, ahogy hagyja, mert így játszhatatlan a dolog ... :) -
Since #1419 Nevem Alonso Herrán -
Since #1418 Egyébként a küldetések különböző szinekkel vannak jelezve. Gondolom a züld az normál, piros nehéz, lila meg nagyon nehéz? -
#1417 73 spanyol van olnine. Közülük aki spanyol milyen néven fut? -
Since #1416 Én már nemtudom a nevemet, ahogy betudok lépni tudatom veled :) -
#1415 Szóval ki milyen néven van? -
#1414 Ahogy kilövöd, akkor felvillan egy kis ablak az iránytűnél, és ott. Ha közelharcban győzöd le, magyarul megcsáklyázod, amit szállít, azt mind megszerzed. :) Egyébként nem mindent, és ha elsüllyed minimálisan lootolsz. -
#1413 Nos ezt megvallom nem próbáltam, DE a freetrader a legjobb gyártásra, ugyanis van egy olyan skill a birtokában, amivel az összes kikötőt látja. Minden !!! kikötőt. :) A navy officer meg néha a sajátját sem, ráadásul a kikötők használatához jóban kell lenni az összes fakcióval, különösen az UNIONokkal, Companykkal. :) Ezt egy navy officer meglepődnék, hogy meg tudja oldani. Szóval véleményem szerint a jó megoldás egy navy tiszt, hogy le tudd aratni a craftgyümölcsét (egy SOL hajó használata), de altként egy minimum L30-as freetrader. :) De jobb ha L50, mert akkor tudja az igazán nagy szállító hajókat (2400as raktér) használni. :)
Vsz első karinak nagyon jó a freetrader. Jó a harcban, jól dobnak lootot a ellenfelek (a navys pl. alig kaszál), és kiélheted a crafot, meg kira, hogy látod mi van más portban. Aztán érdemes a Naval tiszt kigyúrása, majd egy privateer, hogy a legállatabb fregattokat (L35-ös szinten L50-es tűzerő) és nagyon jó lootok használni tudd. Szóval ez a cél, de ezt majd a liveban ... -
Since #1412 És hogy tudom lootolni a hajón lévő dolgokat? -
#1411 A stralsunddal szintenként min. 40000 dublont össze lehet szedni L30 felett (ez kb. 25-27 hajó leölését jelenti). Szóval úgy 870-900 ezer dublon csak a fejlődés alatt NPC killből (min) össze lehet szedni. -
Since #1410 Értem. Tehát ha officer vagyok akkor is fogok tudni hajókat gyártani? Ugyanis a tengeri harc az tetszik, abbol meg a kóldetésekből kicsit összeszedem magam :) -
#1409 Nos, ne úgy állj hozzá, hogy szakma, hanem hogy meg tudod e csinálni, vagy sem.
Hajót akkor tudsz építeni, ha van olyan recepted, hogy large ship construction vagy naval ship construction. Ha ez a kettő megvan a legjobb hajókat már meg tudod építeni.
Igen, kell fa a hajókhoz, de ha nyomsz egy F1et, keress rá a ship deeds menüre. Ott feldobja a játékban lévő összes hajót. Ha rámész egyre, mondjuk arra, amid éppen van, a Halifax Schoonerre, akkor nézd meg mi kell ahhoz, hogy le tudd gyártani! (Recipe: Halifax Schooner) Kiírja, hogy mi kell hozzá: A horgonytól a ballasztig ... Ha az összetevőkre rámész, akkor kiírja, hogy miből és hogyan nyered őket. Pl: egy anchor smallhoz kell 1 db ingot iron és 24 dublon, hogy gyárthasd. A gyártáshoz kell egy forge, amire ha rámész kiírja hogy miként készül, honnan nyered, ill mi kell hozzá, hogy megépítsd. Ha visszamész az anchorhoz, akkor kiírja, hogy a forgeban hány darab anchort fogsz kapni 24 dublon befektetéséből és 1 db ingot ironból (2 db anchor smallt ...)
És így tovább.
Ha már ezt kérdezted, fát vágni úgy tudsz, hogy építesz egy raktárt, van a városban fa, és építettél rá épületet, amihez van anyagi tőkéd és tárolt munkaerőd, hogy használd. Kiírja, hogy hány perc kell 1 db favágáshoz, ami x mennyíségű darabot vág ki (ált 10 darabot). Ehhez kell x mennyiségű tárolt munkaerő és valamennyi pénz. Ha ez áll, tudsz fát vágni. Minden nagyobb, keményebb dologhoz viszont recept kell, amiből a "szakmát", skillt, megtanulod, ahogy írtam pl. a hajógyártáshoz mi kell. De a gyártáshoz eszméletlen sok pénz kell, ami az elején nincs. Csak megjegyzem, hogy a durvább dolgok kitermeléséhez 5 db arany kibányászásához 1500 dublonnyi pénz kell. Tul képpen 3 raktárat talán elég gyorsan fel lehet húzni (gyártani egy városban ahogy írtam csak úgy tudsz, ha van raktárad ott!), de a 3. már 10000 feletti. A 4. raktár már még több, az 5. 100k körül van, és így tovább. Szóval ezt finanszírozni is kell. Én azt mondtam a többieknek, hogy ha hasznot is akarsz, akkor amíg nincs 50kd, felejtsd el a raktárat és a gyártást, mert nem lesz kifizetődő, aztán fontos, hogy az Atlas Bark nevű hajóig, ami 700 férőhelyes nem tud más hajó nagy rakományt szállítani, ami viszont L21es szintet igényel.
Szóval mindenkinek, aki freetradert választ csak azt tudom tanácsolni, hogy ha nem akar ráfizetni, és nem akar napokig pénzhiány miatt fejlődni (nem tudsz jobb hajót venni), akkor felejtse el a craftot míg nincs annyi pénze, hogy tudjon gyártani (50k), és nincs ereje árut szállítani (120-200 férőhelyesek a kezdő hajók ...)! Szerintem akkor érdemes, ha van egy jó hajód (freetraderként: min. cerberus, de inkább stralsund), és miközben minden pénzed elköltöd a gyártásra (70-100k simán elmegy), addig is tudsz a hajóddal gyilkolni high level NPCket, amik 1500-3000 dublon körül dobnak, ha meghalnak.
Aztán amíg nincs meg legalább a naval ship construction, addig hanyagold a hajógyártást is, mert kis szar hajókba nem érdemes fektetni, mert senki sem veszi őket ... -
#1408 franc épphogymegcsináltam karit és elketdtem traininget megadta magát a server :( a hajókázás jónak tűnik meg szép is. -
Lyan Kyj #1407 -
#1406 ok privi ment hogy ne offoljuk szét a topicot. -
#1405 A favágás nem csak a freetrader kiváltsága, bárki tud termelni nyersanyagot, és készíteni belőlük cuccokat - persze megfelelő épülettel kell rendelkezni.
Ha van egy favágó üzemről tervrajzod, akkor egy olyan városban felépíted, ahol favágásra van lehetőség. Több fafajta is van, oda kell figyelni, hogy mihez van rajzod(tudásod). Először egy raktárházat (warehouse) kell építeni az adott városban, hogy bármi mást építhess.
Nincsenek alszakmák, hogy favágó, meg hajóépítő, meg ilyenek. -
Since #1404 Látom te nagyon benne vagy a témában így megragadom az alkalmat és kérdezek tőled egy két dolgot. Freetrader kastztot választottam, és láttam hogy fát tudok vágni. Hogy lehet fát vágni? illetve mennyit lehet belőle összeszedni? Gondolom a faanyag a hajóhoz kell és szerintem a hajóépítést is fel lehet venni szakmaként. Hány szakmám lehet? Magyarul mondván elvilegben tudnék fát vágni és utána meg hajót gyártani? Köszi -
#1403 Szopás megy éppen. Várható volt, hogy ez lesz. -
#1402 Nézd, ha itt ez a bug livenál is előjön, akkor pár pillanat alatt minimum 100 ember el fogja veszíteni a hajóját. Aztán a vége az lesz, hogy a legutóbbi mentéstől őjraindítják a szervert, ahogy más MMORPG gamenél teszik.
Na már most ezt addig ki kéne javítani, de ehhez hasonló bugok a kezdetek óta vannak, ahogy sok más is amit nem tárgyalnék itt ki. Na már most, ha ezeket nem javítják, akkor mit javítanak? Mert csak a grafikai finomításért nem éri meg a teszt. Ugyanis nem látom a jeleket. Mert lehet, hogy Port Royal gyönyörű lett (csak történelmileg pl. nem hű), de azon kívül minimális változást veszek észre, sőt, néha tán még szarabb is pár dolog, mint volt. És ezek szerint megvan a megjelenési dátum is.
Mert,
lag: van
grafikai és más bugok: vannak
unbalance: van
bugos küldik: vannak
Akkor mi változik, különösen ha ki akarják adni? Miért nem ezeket javítják és utána stress tesztelnek?
Oké, tényleg most jött be először többezer ember, de, ezek a hibák nem miattuk vannak. Állandóan jelentik őket, de ezek szerint a kutya sem javítja. Mondom, nem elemezném, mert ez nem az a fórum, de nem értem őket. -
Since #1401 mintha leálltak volna a serverek...Csak a loggoló képernyőig jutottam el, utána meg csak loadingol a játék :-) Na erről ennyit :) -
#1400 Srácok, én erre a 3 napos kis szösszenetre nem indítok karit, tök feleslegesnek tartom. Na meg már jópár wipe-ot megélve kicsit unom, hogy mindig nulláról kell felhúznom karaktereket. Úgyhogy én majd vasárnap csatlakozom a rendes zárt béta szerverhez, ha elindítják. -
#1399 Miért is?
Az NDA-ba le van írva, hogy a beta állapot MMO-ban más mint a hagyományos single játékok esetén vagy amit megszopkhattunk ami a kiadás közeli állapotot jelzi.
A Beta azt jelzi amikor a content megvan de akkora, hogy nem képesek egyedül letesztelni ezért zárt vagy nyílt bétát hírdetnek, hogy mind optimalizáltság mind stabnilitás mind szerveroldalról sok kapcsolattal információt tudjanak gyűjteni. Ezért szokták closed vagy open beta esetén is kérni (ha nem stress tesztet akarnak csinálni) hogy bvármi hibát találsz jelentsd. ennyi.
MMO-ban eza beta mikor először van nagyobb tömegek előtt a játék.