80
Negatív élmények a Királyi Postával.....
  • kisviku
    #80
    Össze lehet jönni a kézbesítő postásokkal egyszerűen.
    A recept:

    -egy kis borravalót kell már az elején csúsztatni nekik és kezes bárányok lesznek.

    -ezek után már örömmel fognak járni hozzátok.

    Pl. hoz 1200 vagy 1100 forintot utánvétből, akkor le lehet kerekíteni egy ezresre.És meglátjátok, hogy mennyire megváltoznak.Ezeket tapasztalatból mondom, már ki sem kell tennem a lábam az irodából, őneki megtiszteltetés, ha elviheti és feladhatja a csomagomat...

    A hivatalokban más a helyzet.Ott aztán a taplótól a bután át a gonoszig minden van.Azokkal lehet nyugdíjas módra ordibálni, toporzékolni, vagy a főnököt hívni, esetleg a panaszkönyvbe írni.
  • Seaweed
    #79
    En sok mindent veszek a neten mar joideje, es szinte minden regi hely ami azelott ugy szallitott hogy azt en a magyar postan at kaptam meg*, attert mar valamelyik futarszolgalatra!

    *regebben volt olyan hogy pl nemet ceg feladta nemetorszagban xy (pl UPS) futarszolgalatnal a cuccot, es akkoriban magyarorszagon nem volt meg UPS es a magyar postanak volt szerzodese veluk..az atvette es az kezbesitette!

    De mindenhol szinte kivetel nelkul azert valtottak le a magyar postat mert megbizhattalanok voltak (egyszeruen eloptak a csomagot mint az szinte ma mar "koztudomasu"), vagy mert egy-egy adott futarszolgalat kiepitette a magyar erdekeltseget igy nem kellett atadni senkinek az altala szallitasra felvett arut!

    Raadasul az meg mar csak hab atortan hogy jobb futarszolgalatoknak a weblapjukon figyelemmel kiserheted hol van epp a csomagod!
    Post meg huzza le a rolot..a tolvaj postasokat meg csukjak le!
  • Hajnalcat
    #78
    Erről mesélhetnék...
    Volt, hogy küldtem egy csomagot, aztán nem érkezett meg a feladóhoz, kiderült, hogy a postás ellopta. Bementem a postára, és bejelentettem, és elkezdtek nyomozni. Kiderítették, hogy azon a környéken ki a postás, kiderült, hogy arrafelé akkoriban több csomag is eltűnt, aztán a postást kirúgták és persze kártérítést is fizettek.
    Volt, hogy pénzt loptak el...
  • pasquale
    #77
    szombatonként szokott a postás csomagot hozni?mert várok egy csomagra és ma érne ide. csak nem tudom h ilyenkor bemenyjek szólni vagy várjak?
  • Punker
    #76
    Magyarország tiltólistán
  • CLINT EASTWOOD9
    #75
    elvittük a motorom egy szerelőhöz, amikor ott beszélgettünk vele,pont azon a környéken ment el egy postás, dobta be a levelet a posta ládába, és a kutya elkezdte ugatni, harapta is volna meg.
    Egy nagy szemét banda az egész már hány levelet nem küldtek ki és még hányat nem fognak mennyi csomagor összetörtek sértetten kézbesítettek ki.
  • qper
    #74
    A munkahelyemen van egy idétlen körzetes postás.

    Azt csinálja a fickó, hogy nem adja át az ajánlott levelet csak és kizárólag a címzettnek (személyi igazolvány felmutatásával). A dolog nem olyan egyszerű, mert a portánál megáll, és onnan egy tapodtat sem megy tovább. Mindenkinek le kellmenni hozzá, még a dirinek is mert ő bizony nem jön föl az emeletekre. A meghatalmazásokat sem fogadja el, csak személyesen és személyivel. (egyszer az igazgatót visszazavarta a személyijéért, mert az nem vitte le a portához)

    Már egy csomószor fel lett jelentve a faszi, egy csomó panaszt nyújtottak/unk be vele szemben a Postára, de a fickót nem pakolja ki senki...



    Még egy hülye postás:

    A haveromhoz régebben rendszeresen úgy vitte a postásbácsi az előfizetett PC Guru-t, hogy azt módszeresen kétréthajtotta ketté, hogy a CD melléklet is benne volt a hajtásban :)
  • sferrari
    #73
    Nekem olyan a postásom hogy a fontos leveleketmindig más címre viszi igaz hogy az én nevemből kb még félmillió van az országban köztük az utcánkban is egy, de könyörgöm nem utca szerint kell kihordani a levelet.
    Csak ezeket nem kaptam:
    Katonai behívó
    Jogsi
    Erkölcsi bizonyítvány
    + még pár ajánlott levél
    és csodálkozik ha beszólok neki !
    Mindenki hibázhat de ennyit !!!
  • Punker
    #72
    fonto sdolgot én nem merek már rájuk bízni :(
  • artschiatwork
    #71
    Én is szerdán adtam fel Pestre egy levelet elsőbbségivel és még mindig nem kapták meg...
  • Rózsalány
    #70
    hát mondjuk az tuti, hogy a 4.-re nem hoznak föl semmit ha egy félvak, nyomorék lakik ott akkor se...
  • Punkerwork
    #69
    én is kertesházban lakok
  • ThePartyFace
    #68
    Jol gondolom, hogy nalunk azert nincs kulonosebb problema a postasokkal, mert a kornyeken csak kerteshazak vannak es oda konyebb becsongetni?
  • Rózsalány
    #67
    Bevezették nemrég ezt a PRIORITAIRE - elsőbbségi levelet. Asszem 45 egy sima levél ami cirka pár hét alatt eljut 30 km-re, de ez 90 Ft. Föl is adtam, mer sürgős volt, hát 1 hétig utazott az elsőbbségi levelem a Duna túloldalára! Vázzeg, ennyi idő alatt odafutok és elviszm - ingyen!
  • Punkerwork
    #66
    a cuccok amiket SG-ről rendeltem azért nem jöttek meg mert a postán vannak persze értesítőt nem dobtak be
  • Rafaelo
    #65
    nem tetszika postás pofája és nem hord sapkát a rohadék
  • Aquli
    #64
    Hála istennek, hogy a nagybátyám a postásunk!;))
    sosincs vele probléma, de ő mással is rendes, bár falun ez általában így van.
  • Punker
    #63
    a posta ismét bebizonyította hogy nem szabad megbízni benne :(
  • legensy
    #62
    Régen rendszeresen, hetente kaptam táviratilag 5000Ft-ot.
    A postás jól ismert, de mivel gyalog kellett volna feljönnie a 3. ra ezért elkezdte a földszinti néninek átadni a pénzt. Aki volt olyan aranyos ráadásul, hogy 500ft borravalót adott "állítólag" a postásnak, mert -
    milyen aranyos és olyan sokat mászkál, és mennyi dolga van és alig fizetik meg- néven.
    Elegünk lett abból, hogy mindenünket ő vett át, hivatalos leveleket, csomagokat, pénzt, sőt, erőszakoskodott, hogy majd ő ezentúl befizeti a közösköltségünket is személyesen a gondnoknak. Na, neee...
    Szóval elintéztük "volna" a postán, hogy csak nekünk a kezünkbe mindent.
    Erre, jöttek a pénzek, és hol az értesítő? miközben otthon csücsült párom, hát a lépcsőház ajtó, utcai, külső ablakára ragasztva.
    Aztán következő hét, megyünk haza, és az utcán a lépcsőházajtó előtt a földön a lucskos hóban ott árválkodik az értesítőnk sárosan, összetaposva. Ez az egy alkalom, hogy nem voltunk otthon.
    De egy évig, hetente így volt. Hol a postaládák tetején, hol az utcán, vagy az ablakra ragasztva, hol a szomszédban, hol a földszinti néninél....
    Mindig otthon volt valaki! Egy alkalom kivétel. Soha, de soha nem csöngetett be, még akkor sem amikor többedszer tettünk panaszt.
    A leveleket sem találtuk sehol, amiket vártunk, nyomozni kellett, hol lehetnek.
    Nem volt rá példa, hogy ne tudtuk volna, mikor mi jön, ezért tudtuk, keresni kell a pénzről a papírt vagy levelet.
    Bár, ki tudja. Lehet, kaptunk annyi pénzt, tudtunk nélkül, hogy már milliomosok lennénk? Csak a postás elfelejtett még értesítőt is adni?
    Amúgy meg a távirati feladás majdnem 2000 ft! nem tudom mire szedik be, ha oda sem adják becsülettel.
    Most ahol lakunk, itt szépen megkapunk mindent, minden levél a ládában van, és szépen az ÉRTESÍTŐ IS A LÁDÁBAN a mienkben!! Csak biztos klausztrofóbiás a postás, hogy nem mer a liftbe szállni a 9. emeletig, mert még SOHA nem csengetett, pedig mindig itthon várja valaki.
    Bár volt egy eset, mikor lent a lépcsőház ajtajában összefutottam vele, de nem adta oda, mert kedvesem nevére jött, mondtam neki, hogy két perc és itt van, máris jön le, egy szó nélkül megírta az értesítőt, és nem is a kezembe, hanem a postaládába dobta és köszönés nélkül elment. kb. 40 másodperc múlva ért le az én Életem, de távirati postás, motorral már lelépett.
    És akkor ne is beszéljünk arról, hogy mióta van a logisztikai elosztó központ, azóta, két-három hét késéssel kapjuk a leveleket, és a sima csekken feladott pénzt 2-3 nap helyett 8-14 nap alatt kapjuk meg.
  • HuAn82
    #61
    nálunk is jófej
  • marsu
    #60
    Helló

    Nálunk egy öreglány van, mindig belegyömöszöl mindent abba a szerencsétlen postaládába, és amikor kiveszem a küldeményeket, mintha a kutya szájából szedtem volna ki. Csak nem nyálas.
  • QuippeR
    #59
    talán nem csak a farkukat verik az emberkék az irodában...

    ja, mindent csak a munkás csinál, mi? na most akkor hogy is van ez? ki néz le kit?

    (megjegyzem, mindig is ez volt, és ez is lesz. aki fizikai munkával keresi a kenyerét, az a szellemi munkásokat fogja szidni, míg a szellemi munkás a fizikait fogja b*szogatni. nem vesszük végre észre, hogy csak együtt érünk valamit???)
  • LittleL
    #58
    nálunk is jófej
  • Ben C
    #57
    nálunk jófej postás van.
  • geronimo77
    #56
    Nekem olyan is volt a postával hogy nem eltunt a csomag vagy osszetort vagy késett hanem egyenesen ellopták. Onnan tudom hogy kulfoldrol rendeltunk egy-két speciális infra alkatrészt meg egyeb alkatrészeket és a szokásos 2 het szállítási ido alatt sem érekezett meg a cucc. Aztán csak vártunk meg vártunk hátha csak késik. Aztán kb. 2 hét (osszesen 1 hó) múlva valaki bevitte az általunk rendelet cuccokat egy konkurens uzletbe bizóba. Pont azokat, pont olyan mennyiségbe amiket mi rendeltunk. Vajon honnan volt neki????
    Szóval ennyit a postáról.
    Mindemellet tegnap kaptam két csomagot ami cirka 1 hónapot késett. Ráadásul kuldfoldról jott és már 03.2x. magyar pecsét volt rajta. Akkor mit ultek rajta ennyi ideig. Japánból ideér 8nap alatt, a postás meg nem tudja kihozni 2 hét alatt.
  • I.C.ram
    #55
    De külföldön kisebb a diplomázók aránya, mint itthon! Mert ott ilyen melókból is vígan meglehet élni.
  • I.C.ram
    #54
    Arról nem is beszélve, hogy ez csak a benzin. Szinte minden olcsóbb kint, és még a keresletek is sokszorosan nagyobbak.
  • I.C.ram
    #53
    Múltkor tesómmal számoltunk, hogy egy hazai és egy amerikai keresletnek (ugyanabban a munkakörben) hány százaléka a benzin, ha ugyanannyit veszünk havonta. Magyarul a kereslet-árak viszonyára voltunk kiváncsiak.

    Itthon valami 2x% jött ki, ha jól emlékszem, USAban meg 2%!!!! Elképesztő! Magyarul 10* több benzint vehet az amerikai ugyanakkora arányban mint egy magyar!
  • ricsi1
    #52
    hehe..mindig ezt csinálja..
    egyszer csengetett ,fate behívta egy páleszre,akkor csöngetett 2 hónapig,azt csá..
  • tomsolo
    #51
    postás bácsi szedd a lábad
    hozzál nekem hamar választ :DDD
  • Ramore
    #50
    Uniós országokban nagyon is korrektül keresnek a hasonló kaliberű munkahelyeken dolgozók.
  • Mentol
    #49
    Arra volnék miváncsi, hogy ha mindenkinek lenne egy diplomája(ami feltételez egy bizonyos szellemi színvonalat), akkor neked ki vinné ki leveleidet? Szerinted akkor ki lenne az, aki ilyen melót végezne ennyi pénzért, ennyi veszély mellett, ilyen ügyfelekkel?
  • Ramore
    #48
    ilyen a magyar mentalitás, más cégeknél is ugyanez van, cél a gátlástalan lopás mindenféle büntetés nélkül!
  • Ramore
    #46
    Ez magyaroszág haver, itt sohasem lesz minden tökéletes. A magyar mentalitásnál a világon ocsmányabb tulajdonság nincsen!
  • [HUN]PAStheLoD
    #45
    a pékek miatt van! drága a kenyér... :P

    amúgy most megyek a postára és hát nem valami szivélye a postásnéni... néha olyan napja van hogy köszön is de elég ritkán... meg azt hiszi mindenki postanyomtatvány volt előző életében és kurvára egyértelmű hogy mit hogy meg mennyért stb...
  • Galy
    #44
    vazz olvass már még egy kommentet...

    #42

    oké?
    thx
  • Galy
    #42
    egyébként ez is a rendszer hibája.
  • Galy
    #41
    jaaaaaa, lehet, hogy tanulni kellett volna anno....

  • HuAn82
    #40
    Lehet,hogy mindig rossz körzetben laktál...Nekem még nem nyitottak fel semmit,de az ismerőseimnek sem.
  • Punker
    #39
    na bazzzzz az APEH :((
    (miért kell adóznom mikor nincs is keresetem amíg tanulok, )