Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
How much can you take,before you snap?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Az illesztés problémát már megoldottam, majd a mostanit alakítom át újra.
Megérkezett a map amit küldtél. Felraktam, müxik is. Nos.
Legelsõnek leszögezném, hogy nem rossz annak ellenére hogy vannak hiányságai, és hogy 3 nap alatt teljesen 0ról nem is igazán kritikát akarok írni, hanem inkább építõ szándékú leírást javaslatokkal.
Ígyhéát az illesztési bugokról, és a jukas falakról nem teszek említést...
Szóval, sajnos Vault style, amit én nemszeretek, de ez még nem is olyan nagy baj. Az elrendezése viszont annál inkább. Feleslegesen hosszú folyosó. Meg azegészében nagyon kényelmetlen. Én rengeteg szobát építettem már tervezõprogramokkal, illetve pl Q3engine és Cryengine-hez. Éppen ezért bátorkodtam gyorsan összevágni egy praktikusabb és kompatkabb vátozatot. Íme:
A képen jól látható és érzékelhetõ, hogy sokkal könnyebb és gyorsabb mozogni, valamint a tárgyakat is szebben el lehet helyezni.
Szerintem minden egyértelmû hogy mi hova került.
Annyit gûzök hozzá, hogy a légzsilip, az egy dupla ajtó, amijet már beraktál. És mondjuk a mellékszobában, ahol van az ágy, oda rakhatnál Xmas világítást a plafon egészére, meg rendes íróasztalt, nem vírusos számítógéppel, etc. Dolgozósarkat.
A fõszobába pedig egy olyan kanapét ami bentvan már, de úgy elhelyezve h pl baráti kör is leülhessen (gondolok itt follower NPCkre)
A fürdõszobába pedig belerajthatsz egy kis barlangot ha akarsz, körberakott öltöztwthetõ babákkal, és/vagy középen/valahol elhelyezett fegyverpolcal. És az NPCk jöhessenek be, mert szeritnem az király ha van társaság^^
Szóval amit küldtél, én egészszéggel használni fogom, de ha az ötleteimet megfogadod, akkor tényleg egy zseniális, Mini hideout szintû munkát adsz ki a kezeid közül.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Amint látom ez egy vízfelszínbõl áll, amit elég sokat találtam is de mind olyan pocsolyás zöld, na ezeket lenne jó egy kicsit tisztább kinézetûnek (világosabb kék) változtatni.
És alatta meg valami piros áttetszõ téglalap forma ami gondolom a víz ellenállását hivatott lemodellezni.
Ho ho és van valahol vízköpõ?

Talán idõ kell neki a csatolt fileok miatt.
Addigis "Kicsit szomorkás, a hangulatom, mááma..."

Elmented ArchiveInvalidation néven a Fallout3 mappába( de ne a Data mappába).
Hotomi neked meg ezer kösz a segítséget.<#worship>#worship>
Bár a ruha textura útirányát még mindig nem tudom megadni.Mert ilyet külön hogy ArchiveInvalidation.txt nem találtam, csak az .exe van.
Ha Xblades szól, én megcsinálom neki PNG-ben. majd õ konvertálja mivel neki van meg a plugin.
Hát... aaa modba tárgy amit be lehetne rakni, az mondjuk vmi egyedi ruci, pl feketére festett Merc Adventurer outfit. Egyszerûen pár lépésbõl megvan a textúra. Szintén elvállalom ^^
Vagy mondjuk valami ütõs fegyver, vagy egy dobozka ami mindent tartalmaz.
Ágy alá jó berakni 2 lockert, meg falra enclave lockereket.
Fegyvert 1szerübb letölteni, úgyhogy az nemhiszem h kéne bele.
http://www.xfire.com/blog/royalpredator/
Újjabb blogbejegyzés ^^ Ti legalább értitek hogy mirõl írok.
Angol meg olyan amijen, mindigfáradtan és padló alattról írok.
Ha gondolod photoshopolok neked pár csajszis plakátot a falra, akár 50's stílusban is ^^
Hotomi, te pedig irtó rendes srác vagy hogy ijen töményen segítessz!!
Ha az Y-t nyomva tartod és mozgatod az egereddel a kiválasztott elemet akkor az az Y tengelyen fog mozogni, ha az X-t tartod nyomva, akkor az X tengelyen fog mozogni, ha a Z-t tartod nyomva, akkor pedig a Z tengelyen fog mozogni(ez a magasság).
Ha kijelölsz bármilyen elemet és nyomsz egy F-t akkor a kijelölt elem leesik az adott területen, ez mûködi fizikai és statikus elemek esetében is.
Az átfedésekrõl: a GECK eszköztárában van Snap to grid és Snap to angle gombok, az elsõ egy nézetrácsot mutat vörös körrel a közepén, a második pedig egy fokot ábrázol, beltér építésnél erõsen ajánlott ezeket bekapcsolni. Ezek nélkül össze-vissza vándorolnának, forognának az elemek, ha rákattintasz az eszköztáron a Preferences gombra(egy kéz egy papírlapra mutat) behoz egy menüt, rögtön az elsõ oldalon kell nekünk:
Reference movement:
Movement speed: ez határozza meg, hogy az elemek milyen sebességgel mozogjanak(nálam ez 0.50-re van beállítva)
Snap to Grid: az elemek mekkora távoságból csatlakozzanak egymáshoz(ez nálam 1-re van állítva)
Rotation speed: ez a forgási sebességet határozza meg, amikor a jobb egérrel forgatod a tárgyakat(nálam ez szintén 0.50-re van állítva)
Snap to Angle: ez a forgatás szögét határozza meg( nálam 45 fok)
Tárgyak forgatása:
Kattints duplán a kiválasztott elemre (pl nálam most egy fürdökád), elõjön a Reference ablak, rögtön az elsõ fül a 3d data, két részre van osztva: Position és Rotation.
Position:
X = X tengelyen való mozgatás
Y = Y tengelyen való mozgatás
Z = Z tengelyen való mozgatás(ez a magasság)
Rotation:
X = X tengelyen való forgatás
Y = Y tengelyen való forgatás
Z = Z tengelyen való forgatás
Ezeken a számokon kell változtatni, hogy elmozduljon, forogjon a kiválasztott elemed.
Alul található a Scale: ez határozza meg az elem méretét, alapból ez 1.0000, ha átírod 0.9800 akkor kisebb lesz az adott elem, ha átírod 1.900-ra akkor nagyobb lesz.
Van még az eszköztárban egy Run Havok Sim funkció, ez bekapcsolja a fizikai motort a celládban(pl forogni kezd a ventilátor, mozgásba lendülnek a füst, tûz effektek), beraksz a celládba egy pisztolyt az asztalod felé de látod, hogy nem jól áll, lebeg az asztal felet, kijelölöd a pisztolyt, nyomsz egy Run Havok Sim-et, és a pisztoly leesik az asztalra. Ez a funkció csak fizikai tárgyakon mûködik(pl amiket feltudsz emelni az E gombbal a játékban), statikus tárgyakon nem.
És közbe rájöttem hogy akkor vibrál a textura ha egymásra toltam õket, de a nagyok ezt is megoldják valahogyan, mert az alapban ennél nagyobb ráfedés is van mégsem vibrál.
Itt a hûtõ és az automata:
Némi polc:
A szekrények és lõszer tárolók:

Még azt nem tudom hogy lehet a dolgokat dönteni, mondjuk a fegyver szekrényt elfektetni, és még azt se hogy kell kicsinyiteni?
A automatát és a szekrényeket meg kell keresni.
És a többi hibát meg ki kéne javítani, de az ágyal elakadtam (mert nem lenne jó ha nem lehet benne aludni). És az illesztéseket is optimalizálni kéne.
Egy Mini Hideout-ból szedett Nuca-Cola automata és hûtõgépet, valamint azokat a duplaszárnyú vasszekrényeket berakhatnál, meg pár polcot, neonfeliratot, etc.,de már marhajó a cucc.
Majd küldjed el^^
Az ajtó ott van a biliárdasztal felett:
Ennél azért világosabb van lent:
Viszont az ágyal valami nincs rendben azt írja "Itt nem várakozhatsz":
És az illesztéseknél folyamatosan vibrál egy csíkban, pedig igyekeztem rendesen összepasszítani.
Ilyet külön hogy ArchiveInvalidation.txt nem találtam, csak az .exe van.
Innen: http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=944
Már beraktam a megfelelõ mappába a sajátomat, de az elérési utat nem tudtam megadni emiatt.
OA, Pitt, BS, MZ, PL.
Ezt az építgetést én feladom, mert egyszerûen nemakarok szarakodni.
Talán vki egy jót összerak Paradise Fallsba.
Addigis clovernek pl egy leather armort be akarok cheatelni, vagy más armort, hogy 999999 védelme és 999999 Durationja legyne.
Kénytelen leszel egy másik karaktert inditani.
Kösz hogy ilyen részletesen leírtad a dolgokat.
Nem az eredeti Bsa akartam variálni. Hanem a Clover új texturáját töltöttem le.
Amit a készítõ Bsa -ban rakott össze. De már a Geck-tõl is félek,( pedig a Megatoni házamba szívesen beraknék még egy-két szekrényt) mert csak annyit változtattam meg hogy Clover jó karma mellet is csatlakozon hozzám és ne legyen rajta a nyakörv. De már ettõl is kifagyott a játék.
<#rinya>#rinya><#levele>#levele>
V lenyomva + egér = Zoomolás
Ctrl + egér bal katt = több tárgyat is ki tudsz jelölni
Shift = a kamerát forgatod
Space = Mozogsz az adott cellában
Egérgörgõ lenyomva = Mozogsz az adott cellában
A = Ha lenyomod világos lesz a cella és tisztán látsz mindent
L = egy gömbszerû váz jelenik meg a fényforrások körül ami megmutatja, hogy a fények mekkora területet világítanak be
H = Csak kültéri celláknál mûködik! Elõjön a terület formáló eszköz amivel csinálhatsz gödröket, dombokat, hegyeket, áttexturázhatod a földet
W = a vázszerkezetet mutatja
1 = ha valami takarja a kiválasztott tárgyat, nem látsz rá tisztán kijelölöd a takaró elemet és lenyomod az 1 billt. Elsõ lenyomásnál a kijelölt elem elhalványodik, a második lenyomásra pedig eltûnik (nem törlõdik, hanem láthatatlan lesz). Az F5 billentyûvel újra betöltõdik a cella és ismét látható lesz ez az elem.
T = a kijelölt elemet mutatja meg felülnézetbõl
Jobb egérgomb = A kijelölt elemet forgathatod
MegatonPlayerHouse
A Megatoni házat beraknám Paradise fallsba, mert ugyis felrobbantottam sajna. Meik a modellje, nemtudod? nemigazán látom én.
A fallout3.esm mester fájl arra NEM lehet menteni. A geck két fajta fájlt használ:
ESM -> Ezek a mester fájlok (fallout3, Anchorage, Pitt, Broken stb.) ezekre nem lehet menteni
ESP -> ezek a plugin fájlok ezek azok amelyekben mentésre kerül a változtatásaid, modjaid.
Mentésnél rámész a save-re bejön a szokásos mentés ablak, és beirsz egy nevet a pluginodnak pl: RoyalPredatorsHouse, mentés és kapsz egy RoyalPredatorHouse.esp fájlt, ez lesz a te pluginod, modod.
Nemtudok rázoomolni a dologra a render windowban (szar az egérgörgetõ)
Nem tudom hogy a fenébe mentsem eeel ha nem akarom átírni az eredeti fallout3.esm-et.
Azért megnézem hátha...
Beltér építés 1
Beltér építés 2
Object palette használata avagy hogyan kenj vért a falra
A NavMesh használata 1
NawMesh használata 2
Optimalizálás, hogy ne akadozzon a modod 1
Optimalizálás, hogy ne akadozzon a modod 2
és még rengeteg felhasználók által feltöltött videók a GECK használatához
Én az javaslom, hogy inkább másolj le egy neked tetszõ belsõteret, újat készíteni elég idõ igényes. A cell viewben megkeresed a neked megfelelõ cellát, pl te azt mondtad kedveled Paradise Falls-t, akkor ott van Eulogy lakása: PFallsEulogysPad, jobb klikk az editor id-én, elõjön egy menü:
-View
-Edit
-delete
-duplicate cell
-user info
Nekünk a duplicate cell kell, kattints rá és voilá készített egy másolatott PFallsEulogysPadCopy000 néven, írd át pl SajatHazam-ra (a lényeg, hogy egyedi ID-je legyen)
Jöjjön az ajtó:
Azt mondtad, hogy a rabszolga kereskedõk barrakjában akarsz onnan ajtót, nos jelöld ki a bejárati ajtót majd nyomj egy Ctrl + D-t, ekkor csinál az ajtóról egy újat ami már kijelölve van, fogd és vidd ahova kívánod. Kattints kétszer az ajtóra, ekkor bejön egy menü az ajtó helyi tulajdonságaival különbözõ füleken elhelyezve, nekünk a Teleport fül kell. Itt van egy olyan opció, hogy Teleport, pipáld be, és akkor elérhetõvé válik az új funkciók. Menj a saját belteredbe a Sajathazam-ba (de az ajtó menüjét ne zárd be), keres egy ajtót (ne jelöld ki és ne is kattints rá!). Az ajtó menüben amit nyitva hagytunk kattints a Select reference in renderer window-ra, ekkor elõjön egy célkereszt (ha vörös a színe nem kattinthatsz, ha fehér akkor megfelelõ ajtóra néz az egered), ha fehér a célkereszt akkor kattints az ajtóra amit kinéztél. Ha jól csináltál mindent akkor összekapcsolódott a barakk ajtó a te házad ajtajával. Ezt onnan tudod, hogy megjelenik egy sárga téglalap háromszöggel az elején, ez az ajtó marker, amerre a háromszög néz arra érkezik meg a karaktered. Általában alapból ez a marker az ajtóban jelenik meg ami elég baj mert ha így hagyod akkor a játékban az ajtóba fogsz megérkezni, és megmozdulni sem tudsz majd. Fogd meg ezt a markert és húzd arrébb ahova megakarsz majd érkezni. Utána dupla katt a markera ekkor elõjön a View door menü kattints az ok-ra és ekkor átvált a másik ajtóra, itt is látni fogod, hogy a marker az ajtóban van, itt is húzd arrébb, és ezzel kész is az alap házad.
http://www.xfire.com/blog/royalpredator/
A kiegészitõket lehet vhnogy magyaritani? Mert most tettem fel az operation anchorage-t de az nem magyar. 1.7-es pathc van fent.
Ez.
Hotomi, te talán segíthetnél nekünk.
Én Paradise Falls-ban szeretnék egy ajtót rakni mondjuk oda, ahol a slaver-ek is alszanak, és onnan a saját kis vackomat megépíteni.
Mini Hideoutom van, de az enginet megterheli és laggol.
Ráadásul nemigazán jó az elrendezése se.
Lényegében.
Ha a házas dologra gondolsz, nekem a sok probléma után maradt az alap Megatoni, és Tenpenny Tower házam. Volt a Mini Hideout is fent de állandóan kidobált a játék.<#falbav>#falbav>
De ha mást nem azt a Nexus-os házat kéne át variálnod saját ízlésedre.
Azt hogy hogyan majd ha lesz valaki itt aki elmagyarázza nekünk, én is szívesen tanulok.