83
Az ORTT marhulásai
 • CsepeLee fiú
  #83
  Közben rájöttem, hogy tévedtem, a Cool tévé mégis a magyar ORTT-hez tartozik. De mindegy.

  Az ORTT-sek úgy hülyék, ahogy vannak. Vagy túl szigorúak, vagy túl engedékenyek. Ha meghatároznak egy karikát, abban igazuk van, viszont az érvelések nagyon idiótaságok. Pl. Inuyasha esete. Nem azt írják, hogy nagyon véres, és a főgonosz kinézete nagyon morbid vagy horrorisztikus, hanem pl. azt, hogy a főhős nem egyértelműen jó vagy rossz, ezért erkölcstelen. Ez baromság. Az tény, hogy nagyon sok a durva kaszabolás benne.
  DB esete: 16-os karika. A DBZ esetében megértem, ott még trágár szó is volt, ami nem került tévébe, csak a neten láttam.
 • STurmGewehr
  #82
  csak egy példa: a dragonball esete:D
 • STurmGewehr
  #81
  a köcsögök nem tudják nevelni a taknyaikat
 • winnie
  #80
  "Eleinte az RTL kezdte azt"

  hehe. először az rtl-enm vetted észre. előszö9r az hbo kezdte el. utána az m1, rtl és tv2 is adott vágott filmeket, melyeknek jó részét eleve vágva szerzik be, nem ők ollóznak.
 • banok
  #79
  nem. azért költöznek külföldre (romániába) mert ott olcsóbb a sugárzási díj.
 • Inquisitor
  #78
  A vágások egy jó része nem az ORTT-nek köszönhető, legalább is nem közvetlenül.
  (Mondjuk annyi közük van hozzá, hogy összes TV adó f*sik tőle, hogy ORTT beleköt valamibe, ezért ők nyiszálnak.)
  Eleinte az RTL kezdte azt, hogy kivágtak brutál jeleneteket (ezen jelenetek jó része a német "szokásoknak" megfelelően van kivágva), a legvicesebb film lett így a Kommandó nevű klasszikusból, ahol is a gyilkolászás 90%-át és így az akciórészeket is simán kivágták. De újabban a TV2 is átvette.

  Karika ügyben meg az eddigi legnagyobb baromság amit láttam: Rendőrség által (kanadai?) készített oktató/dokumentum film 14-18 éves fiataloknak a kábítószerezés veszélyeiről .... 18-as karikával, szigorúan este 10 után leadva.
 • Inquisitor
  #77
  Most erre mit mondhatnél, helyükben én is így tennék, az ORTT állandó jeleggel túlépi az ésszerűség határait, mert az egy dolog, hogy a műsor kap 12-es vagy 16-os karikát (sőt, nem ártana kissé árnyaltabb is, mondjuk olyan 8-10 év közöttieknél), de könyörgöm egy 18-as filmből ne kelljen már mindent kivágni pláne éjfél körüli vetítési idő esetén!
  (Amúgy is eléggé elcsúszott nálunk a korhatár dolog, nemrég valami Disney családi film kapott 12-es karikát, mert "túl sok szereplő" van benne, amit nem tud követni egy 6-7 éves gyerek, de csak 12-es korhatár van. Pfff. Idióták.)
 • CsepeLee fiú
  #76
  Nem az ORTT-nek köszönhetőek a sípolások és a vagdosások.

  Amúgy a Cool Sex című műsoron én is kiakadtam. Az a baj, hogy a Cool tévé a romániai médiahatósághoz tartozik, ezért hiába írnék az ORTT-nek, hogy 16-os karikát kötelezzenek rá. Nem az ő hatásterületük.
  Nagyon sok csatorna pont azért "költözik" külföldi médiahatósághoz, hogy bármit megengedhessen magának.
 • berlinboy6329
  #75
  Mlyen igaz...

  Én azt bírom,hogy nem tudom....Azt hiszrm 2-3 napja 16:30kor jött a feketeség,és egy jó másfél éves Balázs showban elhangzott vmi miatt kellett beszüntetni az adást.Hát ki az isten emlékszik már mi volt akkor?

  A másik meg ugye,az idegesítő reklámok topikba is írhatnám ezt a hüvelygombareklámot.Az,hogy egész nap mittudomén 2 óránként leadják,a kicsi Béluska,meg a Mariska ott nézi...No Comment!
 • Magoo
  #74
  szánalmasnak tartom az egész ORTT-ét.
  Agyon vagdaltatják a filmeket, kisípoltatnak mindent...tele a fax.
  Nem esik le senkinek hogy a hülye gyerek ettől még ugyanúgy hülye marad? Nevelni kell a szaros kölköt ahelyett, hogy ráhagyni őket a tv-re. Több millió ember úgy nőtt fel, hogy pisis korában látott már Alien-t, meg egyéb vérengzős és káromkodós dolgot...és mégis, többségük normális emberi lény és nem sorozatgyilkos, vagy elmebeteg szuperhős jelölt! Bráhhh....ORTT SUXX
  Ha pedig a gyerek kiugrik az ablakon mert mittomén milyen pokemonnak képzeli magát, akkor sem a rajzfilm a hülye...Mert hol van olyankor a kölök anyja és mondja neki hogy "fiacskám ez nem így van hanem úgy hogy..."
  Az ORTT miatt használhatatlan szemét a mai MAGYAR televíziózás!
 • Seth
  #73
  az mintha az eredetiben is ki lett volna sípolva, direkt
 • Met
  #72
  röhej, valamelyik nap Tripla vagy semmi az rtl-en, amikor a nigger beszél az elején a káromkodások kisípolva 12-es karika, de a cool-on délután 12-es karikával lehet arról beszélni, hogy milyen a jó szopási technika
 • CsepeLee fiú
  #71
  Nem egészen. Ez úgy van, hogy az ORTT elsötétítésre és milliós büntetésre akarja késztetni az adott csatornát, de ha a csatorna fellebbez, akkor a per a Legfelsőbb Bíróságon eltarthat akár másfél évig is. Ha nem fellebbez a csatorna, vagy pert nyert az ORTT, akkor az ORTT megad egy időpontot az elsötétítésre, és azelőtt 1 héten belül szól a csatornának, hogy a csatorna mikor csinálja a feketeséget. :-)
 • banok
  #70
  pedig most szezonja lesz mert a csatornák a büntijeiket nyárra szokták időzíteni mert ilyenkor kevesebben néznek képládát.
 • winnie
  #69
  tévét akar nézni, gondolom. és most elvették a játékát.
 • Seth
  #68
  mibajod?
 • b95
  #67
  bakker tegnap volt egy műsorszünet a balázs miatt...bezzeg a kurva burkolt reklámokat csak a honlapon tüntetik fel...
 • b95
  #66
  Basszák meg... műsorszünet van és nekem senki szól a kurva anyjukat...
 • winnie
  #65
  akkor lesz következmény, ha feljelentés érkezik. és akkor lesz.
 • ibrik
  #64
  Hát ezaz...
 • macselek #63
  Másik meg azért mert 2005 októberben mondtak valami csúnyát a mónika showban és ilyen kor kell műsor szünetet tartani?!
 • macselek #62
  De kurva jó bassza meg!!! Pont amikor azok a részek jönnének a lostból amiket nem láttam akkor kel ezeknek leállítani az rtlt!!!! Hogy rohadnának meg!!!!
 • ibrik
  #61
  Idén tavasszal valamikor volt egy csokor szünet a TV2-őn is - már nem emlékszem, melyik műsorok miatt.
  De egy-két évvel ezelőtt konkrétan emlékszem, hogy az akkori Irigy Hónaljmirigy "Bazi nagy roma lagzijának" is volt ilyen következménye. Mellesleg azóta rakják ki a mirigyes srácok minden show-juk elé azt a "bizonyos" vicces szöveget többféle variációban, amit egy kommentátor is felolvas...
 • Harly18
  #60
  Pont ez a legidegesitőbb, hogy az értelemes filmeket és műsorokat éjjel adják le, a bugyuta agyon ismételgetett s*arokat meg főműsoridőben........
 • sorrow
  #59

  Az időpont választásuk szégyen.

  az rtl szerda hajnal 1 órai kezdéssel adott le egy számomra érdekes filmet: Véresen egyszerű, a Coen fivérek filmje.
  Ki néz olyankor filmet? pláne egy ilyet úgyértem nem az a közönségfilm.
  Persze a robin hood-ot 10x adták le főműsoridőben.


 • Harly18
  #58
  Sőt, a szerkesztők semmit nem néznek meg. Olyan hülye időpontokban tudnak adni sokszor filmeket, hogy.......Mikor ua az időpontban, mindkét csatornán western van....Mindenkinek rossz ez, aki szeretni a westert és annak is aki utálja.....
 • sorrow
  #57

  Emlékszem még a 90-es években még nagyobb volt a szigor az ORTT részéről.

  Az X-aktákat a királyi adón este 8 körül adták de hamarosan át kellett tenni 10 vagy 11-órára. Majd az ORTT szerint még így is túl nagy hatással volt gyermekeink lelki fejlődésére és betiltatta.


  Egyébként a műsorszerkesztők nem nézhetnek minden filmet végig mielőtt leadják.
 • Harly18
  #56
  Arra várhatsz, szerintem évek múlva ha lesz következménye, úgy mint rtl klub-on, bár a tv2-n nem nagyon emlékszem ilyen adásszüntre, ennyire legalábbis nem, mint rtl-en.....
 • Istencsászár
  #55
  Tegnap valaki látta a délután TV2 - 12:25 A remény rabjai (am. filmdráma, 1994) filmet? A kármkodás, szidalmazás leg durvább mondatai szavai kísérték végig a filmet, és ezt mind leadták kora délután 12es kraikával...

  Csak pár ilyen trágár durva szöveg:

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  "a kurva anyád te tetves szar"
  "picsa seggű buziszájú"
  "édes jó kurva annyukat"
  "ez kurva jó, még jobb lesz ha fogatlanul szopod a faszomat"
  "ti meg mi a faszt bámultok"
  "tisztább mint egy szűz lány pinája "
  "a kurva életbe, a faszom bele "

  stb... stb...


  Ezek példák mind mind szó szerinti kiragadás a szövegből...

  Kiváncsian várom lesz e ennek következménye...
 • Casillas
  #54
  és a mónikasó miatt már nem egyszer van szünet, hanem kb. minden 5. adásával van valami baj a sok köcsög veszekedő/verekedő cigó miatt....
 • ibrik
  #53
  Biztos írták már többen is, így én is megmondom a magamét...
  Hogy képzelik ezek azt, hogy megmondják, mit nézhetek és hogyan?
  Vagy egyszerűen letiltanak...
  Ez aztán a demokrácia...
  Még elnéztük, hogy egy hülye klimaxos nyanya kitalálta a frászkarikákat. Igaz a nyugati fejlett világban nincs rájuk szükség. Nem sokszor nézek külföldi adókat, de a "húzósabb" filmeknél ott csak a film elején teszik ki a karikát pár másodpercre - nameg a reklámszünetek után ismét újabb másodpercekre.
  Ennyit a karikáról...

  Nameg a másik... az adásidő letiltás - ma, 2006. augusztus 2-án például az RTL KLUB azért kapott "piros lapot", mert valamikor tavaly, 2005. november 7-én a Mónika műsorában, meg annak ajánlójában ilyen-olyan jogokat sértettek.
  Kérdezem én: Ki a fenét érdekel ennyi idő után??? Radásul ezért ma elmaradt a Lost ismétlése is...

  Hátelmennekazannyukba!!!!
 • mrzed001
  #52
  És aki most látta elősször az éppen ezek miatt az inkonzisztenciák miatt nem csodálom ha azt gondolja, hogy ez milyen egy szar összefüggéstelen film volt.
  Persze az is tuti, hogy ezt követően (még ha gyűjtő is lenne) sem veszi meg a DVD-jét, szóval MOST tényleges kár érte a készítőket
 • Me0w
  #51
  Aki most latta eloszor, annak fogalma sincs.
 • Pharaoh
  #50
  Nincs szem+toll? Akkor hogy jutott ki?
 • Noninnyó
  #49
  Sajnos a tv-zés mára tényleg elvesztette minden régi varázsát. Ha valaki normálisan akar filmet nézni vágatlanul, csak a dvd marad. Egyébként Lazarus, a golyóstollas szemgolyósat is kivágták a pusztítóból, simán.
  Én is minden nap elátkozom az egész médiatörvényt. Istenem, add, hogy egyszer max 5 percre zárjanak össze azzal a marhával, aki ezt az egészet kitalálta....
 • Pharaoh
  #48
  A sárga karika is nagyon szar, de amit most az rtl csinál az még rosszabb, hogy ez a szombat esti láz kiírás ott villog meg mozok. Borzasztó.
 • Pharaoh
  #47
  Az üvegen átdobást is kivágták? Abban meg mi a durva? Aki meg még nem láttam az meg nem érti, hogy szerezte meg a fegyvereket az üvegen keresztűl.

  A
 • Lazarus
  #46
  De a gólyóstollra szúrt szemgolyó azért megmaradt ugye?
 • mrzed001
  #45
  pölö amikor a fénybunkót teszteli egy járókelőn, meg amikor lerugja WS. fagyott fejét, meg amikor WS megkérdezi a múzeumban az ipsétől, hogy hány kiló, majd átdobja az üvegen (most hirtelen ezek jutottak eszembe), szóval totál Light dolgokat is
 • Pharaoh
  #44
  Nem láttam, mit vágtak ki?