668
  • hzx
    Én az ész oldalán. Te viszont a hülyeségén. Nem így gondoltad? :)
  • NEXUS6
    Köszi hzx, hogy felhivod erre a figyelmemet!

Hát igen-igen, az embernek szerintem is néha kell magán egy kicsit röhögnie, rondán is néz ki amikor túl komolyan veszi magát, nem igaz?

Mondtam már, hogy nekem is van otthon egy PS2-őm egy pár éve? (Szerintem az enyém lehetet úgy a 30-adik az országban. De lehet, hogy a huszadik.)

Nos, én felhivnám a figyelmedet, hogy itt nem konzol vs Pc a határvonal, hanem a hűlyeség kontra ész (szerintem).
    Az talán még nem mindenkinél dőlt el, hogy melyik oldalon áll, bár azt hiszem ez a te esetedben már csak idő kérdése. :)))
  • NEXUS6
    Háj druszám hzx!

Te egy parafenilin vagy!!! Mindig kitalálod a gondolataimat!!! :)))

Nekem is jobban tetszik a freewares ötlet. Ki is találtam egy olyan konstrukciót, hogy alapvetően ingyenes a gáme, csak a hálózatos/netes játékért kérne pénzt a szerver szolgáltatója, aki meg nekem fizetne egy jelképes összeget. Ja bocs ez nem is nekem jutott eszembe.

De természetesen (ha egyszer lesz belőle valami) neked, meg a barátaidnak kb 17 000Ft lesz, ha meg akarod venni, mert ti ragaszkodtok ehhez, és a világért se gázolnék a lelketekbe! ;)
  • hzx
    Hopp, úgy is meg akartam kérdezni, ti Próféta/Nexus/Darth, mennyire veszitek komolyan ezt a topicot? Mert a konzolos társaság már csak rajtatok röhögni jár ide nap mint nap :) Azért köszi!
  • NEXUS6
    Háj Próféta!

Szerencsére léteznek olyan valóban olcsó, hatékony játékfejlesztő platformok, amikkel csak az nem tud játékot késziteni, aki nem is akar. Mondjuk ezeket sem a M$ honlapján kell keresni ;)

Láttam egy ilyennel készült RPG alfa verzióját. Elég meggyőzően hozta a Final Fantsy filinget.

Szóval én is már évek óta tervezgettem a magam kis prodzsektjét, beszéltem néhány sráccal, akik szintén garázsfejlesztéssel foglalkoznak de azért programozói képességek terén kicsit elötttem járnak. Akkor viszont nagyon elkámpicsorodtam, amikor elmondták hogy min 4 évben tellett egy használható engine kifejlesztése.
    Ezért részemről le a kalappal az ilyen emberek elött, akik képesek egy mini oprendszert a semmiből megalkotni. (Ez nektek is szól Elvis meg ZsebTV) :))) Nagy erőpróba egy ilyen, de úgy gondolom nem feltétlenül szükséges.

• hzx
    Nexus: miért nem csinálsz akkor freeware cuccot? Sőt, okulásképpen, miért nem adod közre a forrást is majd? Biztos vagyok benne, hogy a haverod örült az új gépnek (ki ne tenné), de ez csak úgy jött össze, hogy voltak páran, akik regisztráltak. Reméljük, a te játékodra is lesznek majd.

Próféta: bocs, nem tudok ilyet mutatni, mert majd az összes hozzászólásod kimoderálták már a konzolos topicokból. Véletlen? ;)

Tökéletesen elfogadjuk, hogy neked nem jönnek be a konzolok és a konzolos játékok. Csak akkor ugye felmerül a kérdés, hogy miért is van állandóan a konzolos topicokban? A konzolokat pedig nem védem: szeretem őket a PC-n meg dolgozom. Egyszerű ez, mint az 1x1.

Az utolsó mondatod értelmezhetetlen, épp azt mondtam én is, hogy senki sem veri azért a nyálát, hogy más is vegye meg azokat a progikat, amiben ő maga bukott. Én buktam anno az FFX-en, azóta is eltanácsolok tőle mindenkit.
  • NEXUS6
    Házéix!

"de ha tényleg shareware cuccot fejlesztesz, akkor nemsokára szembesülni fogsz vele, hogy milyen az, amikor a fél világ a játékoddal játszik, és senki nem fizetette meg érte az a szokásos 5-10$ körüli share összeget sem, mert a crack kinn van a neten, és ha bárkitől megkérded, hogy miért nem fizetett neked, nem a kiadónak, csak neked, akkor az arcodba röhög, hogy mit képzelsz, öcsi, kinn van a crack, csak nem fogok fizetni érte :("

Elhiszed, hogy ezt is leszarom?
    Shareware lesz, (ha eccer tényleg kész lesz ;)), mert igen is vannak emberek akik anélkül is jelezni akarják, hogy teccik neki a progi, hogy kötelező lenne érte tejelni. Az egyik Amigás haverom írt egyszer egy egész tökös kis Avi pléjert, vett magának a befolyó pénzekből agy A4000T, nem ferrárit, nem lamborghinit, csak egy jó kis számítógépet. És tudod mit? Örült neki!

Ha jól tudom Elvisz bátyó sem a játék prodzsektjeiből tartja fenn magát, neki is csak egy szórakozás ez az egész. Épp ezért nem értem, hogy miért akarja, hogy mindenki más számára üzlet legyen az a termék, amit ő csak fszverésből hozott össze?
  • NEXUS6
    Nomeg akkor itt van a garázs fejlesztésű nem játék szoftverek vs "komoly" progik vitája.

Csak egy példa: Linux vs WinDOS
  • NEXUS6
    Shareware, bunddle, full áras, nem tök mindegy milyen egy játék?

"lényeg, hogy buli legyen!" - A fuszeklik fejedelme

Sajna egyesek hót komolyan veszik ezt az egészet. Hát igen ha el akarom tartani azokat is akik a gáme elejére 1 órás intrót készítenek akkor bizony komoly biznisz lesz az egészből, csak éppen ettől a marha szép mozitól egy két kivételtől eltekintve, nem igazán lesz maga a játék is jobb.
  • NEXUS6
    Amúgy, kinek mi a véleménye a Sony Yaroze, meg Linux-kit projektjéről?

Szerintem ilyet a M$ sajna nem engedhet meg magának, az x-en. Egyrészt, mert marhára leszarja, hogy valaki otthon akarja kiélni a kreativitását, amiből ráadásul neki nincs extra jövedelme. Másrészt egy ilyen kiskaliberű fejlesztői környezet is megkövetel egy oprendszert, ami kézenfekvően a Windos valamely változata lenne. Csakhogy ekkor egyértelműen nyilvánvaló volna, hogy ez az egész, amúgy tényleg kafa kis gépezet egy pécé. Ez esetben sokan vagy ezt vagy egy pécét nem vennének, attól függően kinek melyik volt előbb. Nameg pillanatokon belül elkészülnének az X-boxos gámék Pécés verziói, igaz kicsit illegálisan.
  • Ch_Slater
    most nézem hogy 13747 ember regisztrálta magát (nem a programot!) az lfs homepage-én. szerintem nagyrészük meg is veszi a játékot, föleg nyugaton 1-2 órai munkabér áráért...
  • Ch_Slater
    kétlem hogy csak pár száz ember venné meg, mivel több ezer ember játszik vele világszerte, és mivel a játék egyik lényege hogy online játsz autóversenyt, ezért aki már nyúzza régóta az ingyenes demokat, az meg is fogja rendelni...és ugytünik meg is rendelik. ha ismered a Magyar LFS bajnokság topikot (~16000 hozzászólás, és csak azért nem nö tovább, mert saját honlapja lett, saját forummal) akkor ott láthatod hogy az emberek nagy része megrendeli.
    és akkor már kapásból jól járnak a fejlesztők, mert nem csak egy apró százalékot kapnak az eladásból hanem az egészet.
    szóval aki ismeri és szereti az autós játékokat az hallott már róla hiába nincs kiadó és a fejlesztöknek ez a lényeg...
    és talán pont amiatt NINCS hozzá crack, mert nem egy beharangozott játék, csak a rajongók ismerik (de ők elég sokan vannak). meg azért is mert azt mondják hogy baromi nehéz lenne feltörni...
  • hzx
    Nézd, ME2/Próféta, mindenhol vannak hülyék. Hegymászók között is, tanárok között is, mindenhol. Nyilván a video/számítógépes játékokkal játszó emberek között is. Ezért még nem kell leszólni egy adott közösséget. Én elolvastam a hozzászólásaidat, nem csak ebben a topicban, és _mindenhol_ ismétlem, _mindenhol_ az jött le, hogy te mindenkire fújod a tüzet, aki konzolon játszik. Elég egy olyan hozzászólás, hogy valaki azt mondja, jobban szeret konzolon játszani, mint PC-n, és ezt már PC fikázásnak értékeled és indítod az anyázást. Fogadd el, hogy vannak, akik másmire izgulnak, mint te. Nem azért, mert bármi racionalitás lenne a TV vagy a monitor használata, a kontroller vagy az egér mögött,ha játszik az ember, hanem valakinek ez jön be, másnak meg más. Mint a csajoknál. Kinek a szőke, kinek a barna. Nem vita tárgya. De még ha azzá is válik, szerintem itt mindenki olyan helyzetben van, hogy a konzolt és a PC-t is ismeri, kívül-belül. Ha egy ilyen ember mond valami negatívat a PC-ről, igazán nem kell felizgulnod rajta, nem vagy te PC gyártó, hogy védd a portékát. Nem tökéletes a kicsike, ez van.

Ezt a warez dolgot sem értem nálad. Senki sem olyan hülye, hogy azért ítélje el a warez-t, mert csinált egy rossz üzletet, és most igazolást keres maga számára. Majd eladja a játékot vagy elcseréli. Hála a konzolos használtjáték piac virágzásának, ezt simán megteheti. Nekem is volt már rossz befektetésem, de aztán a progi végül csak megtalálta azt, aki szívesen elvolt vele és örült neki. Ilyen az élet.
  • Elvis
    1 free jatek erdekeben ugyan mit kene tennem?
    Azt mondod programozó vagy. A válasz egyértelmű: megcsinálni kell, nem csak beszélni róla.
  • Elvis
    Ha nem vagyok indiszkrét kérdésemmel, mi volt az a játék?
  • Elvis
    Ezt a kérdést, már amikor feltettem tudtam, hogy nem fog rá válasz érkezni. Egyértelmű volt...
  • Elvis
    Olyan példát mondj az sw kategóriában, amit meg is vettél! Ne egy olyan játékot, amire még így is sajnálod a pénzt...
  • Elvis
    Pedig ezt már csak a fejlesztők kapják, nincs ott a sokat szidott kiadó...
  • Elvis
    "En nem is verem a nyalam hogy szabadidomben jatekot fejlesztek, meg 2 kft-met kell igazgatnom, hadd sajnaljon mindenki..."
    Én sem verem a nyálam, senki sem kérte a sajnálatodat, sőt senkiét, én nagyon jól elvagyok így...
    Viszont te vered a nyáload, hogy free játékok, meg lelkes fejlesztők, stb, aztán mégsem tudsz felmutatni semmit sem, amit a dolog érdekében tettél volna... (a fecsegéseden kívül)
  • Elvis
    "Na itt 1 ujabb..." szerintem ez zavarta ZsebTV-t...
  • Elvis
    Amúgy LFS a képeket nézegetve igencsak elmarad egy komoly konzolos autóverseny minőségétől...

windowst messze nem garázsfejlesztők csinálták... MSDOS tudod... MS ott kezdődött... 640kb mindenre elég... az talán még a garázsban kezdődött, de a windows már rég nem...
  • Elvis
    próféta: ha a kiadók megkerülhetők lennének, akkor gondolod, hogy a fejlesztők nem őket kihagyva csinálnák a projektjeiket? kevesebb, mint fél áron adhatnák a játékaikat, mégsem teszik... A LFS 5000forintba fog kerülni. Mégis örülhetnek majd, ha lesz párszáz ember aki megveszi. Te sem fogod megvenni, valld be őszintén. Ha szeretnéd a kocsis játékokat sem vennéd meg, mert az 5000 forintos játékra is megjelenik majd a crack és mindenki azt fogja használni.
  • Elvis
    Az hogy felveszed a kesztyűt ilyen hozzászólásokkal és hasonló stílusban válaszolsz rájuk, ez minősít téged. (btw nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy profeta==profeta anyja, és csak gerjeszted itt a feszültésget)
  • Elvis
    az én 100 hozzászólásom eltörpül a te (hivatalosan 600) ad mellett, amihez természetesen nincsenek hozzászámolva a magyarember2 stb beszólások. Hogy te mennyit dolgozol mégsem érdekel senkit...

A windows-t csinálják garázsfejlesztők? na mesélj?

Amúgy eléggé képben vagyok azért PC játék területen is, de eddig még nem hallottam erről a live for speed-ről. - Persze ez ettől még lehet az én hibám, de szerintem a többség nem tud róla... vajon miért nem? talán mert nem kap akkora publicitást?
  • Elvis
    Én sem a játékfejlesztésből élek, az csak egy hobbim. Én mint említettem, milliós áron értékesített üzleti szoftvereket írok napi 8órában. Csak én emellett foglalkozom mással is, és nem csak beszélek róla...
  • Elvis
    ""az optimalizációba sem kell olyan sokat beleölni, mint egy akuálisan modernnek számító játékba."
    Miert is?"

remake... ha ugyan azt csinálják meg, mint az eredeti (vagy árnyaltan valamivel jobbat), akkor a jelenlegi PC-ken akár bármilyen scriptnyelven megírva is el fog futni... hát kb ezért...

nemtudom mi az LFS, ha egy url-t is tudnál hozzá adni, akkor okosabb lennék.
  • Elvis
    Te, ha a hozzászólásaidnak hihetek, programozó vagy, ugye? Szabad megkérdeznem éppen milyen freeware játékot fejlesztesz? Najó, lehet shareware is mondjuk 5$ért... Kíváncsian várom válaszod!

Mert mi most írjuk a hatodik shareware játékunkat...
  • Elvis
    "Profeta kicsi fiam megint itt vagy az helyett hogy engem dugsz mint tipikus PC-s buzger?"

Igaz, hogy messze nem értek egyet prófétával és a stílusa is hagy kivetnivalót maga után, de ez is nagy bunkóság... de próféta majd úgyis visszavág valami elméset, úgyhogy tökmind1...
  • Elvis
    Állandóan jössz ezzel az ultima remake dologgal. Remake... kicsit gonolom fejlettebb mint az eredeti verzió, de évekkel az eredeti után sokkal erősebb gépekre írva. belátod, hogy így azért lényegesen könnyebb fejleszteni... ötlet sem kell, és az optimalizációba sem kell olyan sokat beleölni, mint egy akuálisan modernnek számító játékba.

Olyat még nem hallottam, hogy garázsfejlesztők csinálnák a quake4-et, vagy pl akár Halo vagy halflife 2 klónt. Lehet hogy azért, mert ezek lényegesen nagyobb munkák, minthogy otthon valaki ingyen, szabadidőbe - munka mellett - összefaragja őket?
  • Elvis
    A legtöbb mod nincs publikálva sehol. CS, DOD ilyen híres modok - amik ugye megjelentek a kiadó által felkarolva - a boltok polcain full játékként, többnyire ezek kapnak helyet a magazinokban. A többi 95%ról sehol sem hallani nyilvánosan.
  • hzx
    Lol, a "mán rió"-t értem, a "szaladós kissün" meg a Sonic akarna lenni? Mindkettő nagyon király game, és ha valaki kihagyta eddig, sokat vesztett :)

Nexus: bár nem hiszem el, amit írtál (gondolom, ez nem fog meghatni :), de ha tényleg shareware cuccot fejlesztesz, akkor nemsokára szembesülni fogsz vele, hogy milyen az, amikor a fél világ a játékoddal játszik, és senki nem fizetette meg érte az a szokásos 5-10$ körüli share összeget sem, mert a crack kinn van a neten, és ha bárkitől megkérded, hogy miért nem fizetett neked, nem a kiadónak, csak neked, akkor az arcodba röhög, hogy mit képzelsz, öcsi, kinn van a crack, csak nem fogok fizetni érte :(

• NEXUS6
    Most lusta vagyok feltelepíteni egy grabbert, majd holnap küldök valamit az emiledre.

A barátnőm, itt mellettem nagyon érdeklődik, te hány éves vagy? Én 34.
  • NEXUS6
    Jó, jó kicsit túloztam!

Még csak a DX8.1-et tudja a graf motor :)))
  • Elvis
    Nehéz elhinni, bár kétkedésemet egy-két korábbi "igénytelen" hozzászólásodra alapozom, amik messze nem utaltak elég érettségre és tudásra.
    De lásd mégis milyen jóhiszemű vagyok, elhiszem neked, hogy ezt csinálod és sok sikert kívánok hozzá. Tudsz mutatni valamit belőle? (website, screenshotok, ilyesmi)
  • NEXUS6
    Ez igen!!!

Akkor nem csak egy korúak, hanem kollégák is volnánk, merhogy én is fejlesztgetek egy kicsikét. Azért én úgy döntöttem, hogy haladok a korral, (3D, internet, multiplayer, DX9, némi komplex gazdasági/társadalmi/politikai szimulációs háttér, stb) de azért ez is csak egy jó "kis" stratégia lesz, igaz, valószinűleg shareware. Az ember éljen a hobbiának és ne csináljon belőle üzletet, mert azt előbb-utóbb úgy is megutálnja.
  • NEXUS6
    Naaa!!! Laser Squad!!! Pozitív!!!

Örömmel hallom, most töltöttem le az öcsémnek, most írom meg kb 150 egyéb oltimer gaméval együtt. Hát igen, azok a régi szép idők!

Szerintem kb egy korúak lehetünk, haver.
  • Elvis
    Gratulálok az egyre színvonalasabb hozzászólásaidhoz, arra mindenesetre tökéletesek, hogy megmutassák mennyire lehet téged komolyan venni. Az általad feltett kérdésre adott korrekt válaszba is bele kell kötnöd... amúgy taktikai játékot fejlesztünk rá, nemtudom, hogy ismerősen cseng e a fülednek a Laser Squad név, de nem hiszem, mert te akkor még nagyon kisfiú lehettél, amikor ez menő játék volt. De ezzel a beszólásoddal annyit mindenesetre sikerült elérned, hogy egyáltalán ne vegyelek komolyan, mert úgylátom felesleges veled értelmesen megpróbálni beszélgetni.
  • NEXUS6
    Nem, mert veled meg beszélgetek! Elévődünk, mint két jó koma nem igaz? ;)

Szóval miket is alkotsz, nem konkrétan (gondolom az titok), hanem úgy általában?
  • Zsoccc
    Most ezt élvezed, hogy mindenkinek beszólsz?
  • NEXUS6
    Na ne mán Miki!

És a sharewarezokat, meg a freewarezokat, meg a modokat, melyikük terjeszti, merhogy azokról volt szó!!!