664
suxx
  • musha
    a tömegpszichózissal egyetértek, de látszik, hogy nem voltál ott 23-án (legalábbis nem az Astoria környékén), ugyanis én egy deka felszólítást nem hallottam, csak a rohanó embereket, aztán a lovasrendőröket meg a könnygázt láttam/éreztem...nem háromszor, egyszer SEM voltunk mi felszólítva...sőt, tovább megyek: a lovasok után jött egy kocsi nagy hangosbeszélővel, amiből egy szikra hang nem jött...lehet, hogy a Deákon felszólítottak valakiket, de hogy abból a százegynéhányezer emberből max 4-5 ezer hallotta az is biztos...
  • Ebola75
    Az a rendőr, aki a tömegoszlatásban részt vesz, ugyanolyan ember, mint te vagy akárcsak én. Parancsot teljesít, dolgozik. Az is köztudott, hogy minden egyes oszlatás előtt a tömeg legalább HÁROMSZOR fel van szólítva, hogy hagyja el a területet és arra is, hogy melyik irányba. Ha a rendőrök megkezdik az oszlatást, szerintem MESSZIRŐL látszik, és messziről HALLATSZIK. Számomra elfogathatatlan az a fajta magyarázat, hogy csak arra sétáltam, vagy csak a kutyám sétáltattam, mert szerintem az esély arra, hogy onnan mindenki elmenjen, megvolt. Tömegoszlatásnál nincs kamerás ember, nincs öregbácsi, nincs terhes kismama, csak a TÖMEG létezik, amit a parancs szerint fel kell oszlatni!!!Mivel a rendőrök mindent parancsra és csapatszinten tesznek. És aki tanult bármit kis pszichológiát, akkor hallott arról, hogy TÖMEGPSZICHÓZIS! A tömeggel együtt haladó ember hajlamos lesüllyedni egy huszas IQ-val rendelkező veréb, szintjére. Azt csinálja, amit a többiek....lásd kishazánk erejük teljében lévő futballdrukkereit.
  • homeless
    Igen ez így van. Sokan közülük ellenzékiek, és a rendőrök is a Kossuth téren tüntettek azokkal, akiket később vertek, de nekik is végre kell hajtani az utasítást. De amíg a fejesek balosak addig az egész rendőrség balos.

Az se lenne megoldás ha 4 évente cserélnénk a rendőrséget is, mert ugye az se jó ha az éppen aktuális párt a saját igényeire formálja a rendőrséget. A megoldás egy olyan rendőrség lenne amit párt semleges vezetők irányítanak. Csak ugye ez egyik oldalnak se az érdeke.
  • seaman
    Én is ott voltam a tv-nél és a Deák téren mint tüntető.Örülök,hogy görényit kirúgják!De ez a mocsok leszerel magas nyugdíjjal és privát biztonsági céget alapít amit gyurcsányék/fájdalomdíjként/elhalmoznak zsíros állami megrendelésekkel.Ez a tróger főpribék 1 év múlva többszörös milliomosként a Maldív-szigeteken fog röhögni a markába.
  • Procyon
    A rendőrség soha nem volt pártatlan,csak párt semleges, de a félhülye vezetőik miatt ismét az állampárt végrehajtó hatalmát látják bennük. Szerintem a hócipőjük tele volt azzal, hogy töümeget kell oszlatniuk. Sokan közülük ellenzékiek....
  • NFP
    A rendőri állomány személyileg nem cserélődik, de attitűdjét tekintve idomul. Színtiszta szociológia. Ha valami fent büdös, akkor az alsó szintek maguktól hasonulnak hozzá.
  • homeless
    Nem ez a gond. Hanem az, hogy a rendőrségnek politikailag függetlennek kéne lennie. De ez a Gergényi korábban, olyat csinált, hogy BEJELENTETT Fideszes gyűlést oszlatott fel. Ja meg nevezetesen Medgyesi volt az aki országos főkapitánynak akarta előléptetni, annak ellenére, hogy a vezetése alatt romlott a közbiztonság Budapesten. Ezekután mondja azt valaki, hogy pártatlan a rendőség.
  • Punker
    ez nem teljesen így van, kormányok jönnek mennek, de a rendőri állomány nagyrészét nem cserélik le 4 évente és ez itt a nagy gond!
  • Filem0n
    Ott a pont. Lasd. taxisblokad.
  • homeless
    De persze, ha most minden fordítva lenne akkor a balosok úgyanúgy fel lennének háborodva a rendőri brutalitáson. Akkor nem lenne az, hogy "minek mentek ki az emberek okt 23-án az utcára", és akkor teljesen természetes lenne a tüntetés. Az már más kérdés, hogy akkor nem is biztos, hogy lett volna rendőri brutalitás a balos gergényivel az élen.

Az mtv-nél azért nem voltak elég "határozottak", mert az hírtelen történ és nem volt idő, hogy a nagyok kiokoskodják a "stratégiát". 23-ára viszont mindenki számított a tüntetésekre és volt az "okosoknak" több mint egy hónapjuk, hogy gondolkodjanak.
  • gordon 24
    Én tüntető vagyok voltam. Asszem ezzel elmondtam mi a véleményem a rendörökről.
  • Procyon
    Én is így gondoltam. A budapesti rendőrséget beleértve a BRFK vezetését már régen nem a szakmai igényesség jellemzi. Egyetértek a kollégával aki szerint hülyének nézik a sajtót, de hála az Úrnak luftot rúgott Gergényi és végre eltakarodik ez a hóhér. Biztos az "agyon iskolázotsága" miatt kedvelték, mert akkora bunkó volt, hogy a kapanyélnek is előre köszönt. Sajnálom, ha megvertek, mert tényleg a jogállamiság szégyene volt ami történt Budapesten okt.óber 23-án.
  • NFP
    Vagy na.
    Nem "hatósági", hanem "hivatalos" személy ellen.
  • NFP
    Ha a jog betüje szerint vesszük, garázdaság. (Pénzbüntetés jár érte).

A bácsi papírjában csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hatósági személy elleni erőszak szerepel (a rendőrök azt állítják, hogy nekik akart menni, ami baromság, a hírTV felvétele is egyértelműen cáfolja).

(Különben az én papíromon is ugyanez szerepel, mert mindenki anyagát automatikusan ilyennel továbbította a rendőrség az ügyészségre, aki a rendőri roham előtt bizonyíthatóan jelen volt az erzsébet-hídi blokádnál, és - mivel nem volt nálam az összes iratom - újságíróként én is beleestem ebbe a szórásba). Így perc pontosan ugyanabban az időben szabadultam, amikor a bácsi.
  • Procyon
    Sziasztok!

Szerintetek a tank elkötése milyen bűncselekményt valósított meg?
  • Airbus A380
    Nálad...
  • NFP
    NEM LEHET EGY TANKAL AZ UTCÁN ROHANGÁLNI!!!!!!!!!!!!!

Illegális, persze, tilos.
    Büntetendő.

De morálisan nem helytelen. :D
  • Grenzjager
    + az olmozott kesztyű, amire ne mondja hogy görkorizsra vette, mert éppen nem görkorizott...

de nem ő lényeg, hanem a legtöbb rendőrön akik gyakorló ruhában voltak, felső utasításra nem volt azonosító szám, a gond hogy ha történt jogsértés bebizonyíthatatla lesz, még az is, hogy egyáltalán rendőr tette vagy vmi "rendőrnek látszó személy" aki nem is áll a rendőrség alkalmazásában, tehát nem is felel érte a rendőrség...
  • Airbus A380
    Asszem rajta csak sisak volt. a tv-be ez láccot.
  • Grenzjager
    ez azért tulzó,

nagyon sokan nem "civil ruhában" intézkedtek, ezt el kell ismerni.

Csak rendőrnek látszó személyek voltak....

lásd az újságíró Kökényesi is milyen cuccban volt, pedig nem zsaru...
  • Airbus A380
    NEM LEHET EGY TANKAL AZ UTCÁN ROHANGÁLNI!!!!!!!!!!!!!

De persze ezt te ugyse érted..
  • NFP
    év
  • NFP
    valszeg egy meginduló t34-es (...) nem valami felemelő látvány

Az én október 26-án kívüli 364 napján igazad is lehetne.
  • NFP
    Amúgy a hírtv valszeg a saját szája izére finomította a videót.

Nem lehet egy videót így finomítani.
    Azon az van, amit a kamera látott.
    Az én tartóztatásomra is igaz ugyanez.
    Nincs apelláta, világosan látszik, aminek látszania kell.
  • NFP
    "végig kettesben"

szó szerint így mondta.
  • Airbus A380
    Szerintem a riporter is ember.... valszeg egy meginduló t34-es vagy mi (nem ismerema tankokat) nem valami felemelő látvány.... az tv tudosítója nem háborús területen volt ha oyan helyen van na akkor nem ilyed meg.

óvatosan vezetett??? óóó de megható mingyár sírok.

Amúgy a hírtv valszeg a saját szája izére finomította a videót.
  • NFP
    nem tudom sajnálni

Ha te is személyesen beszélgettél volna vele, mint én, akkor haragudni nem tudnál rá.
    A bácsiról annyit, hogy 1989-ben kitüntetést kapott az 1956-os szerepéért. Hosszasan mesélt az ünnepségről is.
  • NFP
    Ha a riporter valóban megijedt, akár egy pillanatra is, akkor sík hülye. Nem való terepre, irodai munkára még jó lehet.

Nézd meg az Index-es videót.
    Arról, amikor végig hajt a tank a Deák téren.
    Vagy a HírTV-s videót ugyanerről (Célpont).

Szerinted hol vannak azok az emberek, akik veszélyben voltak?

A bácsi nekem világosan elmondta, hogy rettenetesen lassan, és körültekintően vezetett, figyelt a tömegre, mert ő sem akart, még véletlenül se, megsebesíteni senkit se.
  • Airbus A380
    Asziszem valahogy nem tudom sajnálni..... bocs de nem megy.
  • Airbus A380
    Persze holn ap veszek egy Leopard 2-est és azzal fogok járni biztossenkit nem veszélyeztet-----

Tudod én élőbe hallottam szerencsétlen Echo tv riportert mikor beindult az a sz*r. (ugyanis épp akkor volt élő bejelentkezés telefonon) Az a kiáltás "úrísten elindul a tank!!" sztem rengeteg ember érzéseit felkavarta.

(arról nem is beszélve a riporternek az ilyett hangjáról) de persze te ezt viccesnek tartod.
  • NFP
    Akkor kellet volna a tatát kirángatni a tankból kettőt a fejéte gumibottal....

Ez történt.
    Szó szerint ez történt.
    Csak épp nem kettőt, hanem többet kapott szegényke.
    És gumibot mellé kapott még annyi könnygázt is, hogy bent a fogdában erősen könnyezni kezdtem, amikor leültem mellé.
  • NFP
    A tankról:

1) Nem volt veszélyben senki élete, vagy testi épsége miatta.
    2) Nem okozott anyagi kárt. (A kidöntött reklámtánla 20e Ft max).
    3) 1956-ra egy utcán járó tank igenis remek utalás az évfordulón.
  • Airbus A380
    Akkor kellet volna a tatát kirángatni a tankból kettőt a fejéte gumibottal.... máskor elgondolkozik csinál e még ilyet.
  • Airbus A380
    Én mélyen szégyelném magam a tanklopásos hsz miatt.
  • NFP
    na... "saját magadat minősítették".
  • NFP
    B+ te nem vagy normális!!

Én téged nem minősítettelek, hogy Gergényit idézzem ;) "a szavaid saját magad minősítettek".
  • Checkerboy
    Akkor te se az hótsicher.
  • NFP
    Na mer ez aztán az igasság forrása....

Hallod, az indexet le-hazug-radikálisozni azért igazán erős túlzás lenne.
  • Airbus A380
    "1) A tanklopás méltó ünneplése volt 1956-nak. Megelevenedett történelem. Szerintem nagyon aranyos momentum volt. Bent a fogdában több órán át beszélgettem a bácsival, aki vezette, jó fej. Mellesleg 16 évesen 1956-ben is harcolt." B+ te nem vagy normális!!
  • NFP
    ápropó a hírtv milliókat adott a filmér?

Nem, de a VidékTV adott annyit, hogy jót tudtam bulizni a hétvégén. :)